Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, sperial כתב:

עלות השמאי מכוסה, אבל לפעמים חברת הביטוח עושה שרירים ומשלמת לפי תעריפון שלה כשהיא טוענת שהשמאי הגזים במחיר שירותיו, מה שיצריך אותך להלחם. במקרה הגרוע תפסיד איזה 200-300 ש"ח.

זה מה שקרה לי עם רכב קודם כשהפעלתי ביטוח ושכרתי שמאי ומוסף פרטי. "הגזמה בהוצאות, ערך תיקון" וכל מיני טענות שונות.

היום פחות מתאימות לי מלחמות כאלה, מעדיף שמאי ומוסך הסדר. בתקווה שהתוצאה תהיה הורדה מהכביש באמת. 

זו גם הסיבה  שלא "ארדוף" אחרי עיריית רמת גן לכיסוי הוצאות/עליית פרמיה. ביטוח רכב של עובדי מדינה, אז עליית פרמייה תסתכם ב-500₪+- לשנה, מעדיף את זה על התמודדות מול העירייה.

לפני 41 דקות, sperial כתב:

חישוב המחירון המשוקלל הוא אחד מפרקי השמאות, והוא מחייב. בכל מקרה, מצעד הנכון מבחינתך יהיה לגרור את הרכב למוסך ולשכור שמאי.

אגב, לא לשכוח, בינתיים הרכב עומד בגשם השןטף, מן הסתם הרצפה שלו אמבטיה. גם זה נזק גדול.

החניתי אותו בחניון מקורה על ההתחלה.

עריכה אחרונה על ידי malcolmx9
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה מתכנן מכירה, עדיף לך שלא ירד מהכביש.

אמנם תקבל במכירה פחות כסף, בדיוק בשביל זה אתה מקבל כעת כסף על ירידת ערך.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

ירידת ערך שיקבל עכשיו מחברת הביטוח , לא תהיה קרובה אפילו למה שיצטרך להוריד במכירה כדי להעיף את הרכב.

• אהבתי 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דווקא יכולה להיות גבוהה יותר. ישמור את התמונות וישדר שקיפות.

רק שמאי פרטי.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

היה שמאי שהתחיל את התהליך. 

מבחינתו, אפשרי תיקון, כולל החלפת גג, תיקון קורה קדמית, פגיעה קטנה במשקוף הדלת. ומעבר לזה פוליש לרכב מבחינת שריטות (ויש הרבה שריטות קטנות מפוזרות, אחת חדרה הצבע, אחרות פחות אבל מכוערות).

אופציה שנייה הורדה מהכביש. מחירון 49k, יש חלודה בתא המטען ומתחת לדלת נוסע אז אולי תהיה ירידת ערך /קיזוז (הוא יתמחר את זה במחיר 2500₪ בהנחה שחברת הביטוח לא תבקש להגדיל את הסכום).

אנחנו עדיין מתלבטים בהחלטה, הכיוון הוא דווקא לכיוון תיקון, אבל הועלו פה תגובות לגבי קשיים בתיקון גג ודליפות עתידיות, זה מאוד מרתיע. גם שהרכב ישאר עם שריטות בחלקים נרחבים לא נעים לעין והרגשה כללית שזה מצב הרכב שלנו מבחינת נראות.

מצד שני, להתחיל להתעסק עם קניית רכב זו מעמסה מאוד גדולה בתקופה בקרובה...

מצד שלישי, למכור את הרכב עוד שנתיים כשיד לפנינו הייתה השכרה עד 12 אלף ק"מ ובנוסף לזה תיקון של החלפת גג, והשוק מוצף בפיקנטו...יהיה מאוד קשה/ כיסוח במחיר המכירה אם מישהו יסכים. אני אישית לא הייתי מסתכל על רכב כזה

נשב ונחשוב על זה כמה ימים ונגיע להחלטה.

עריכה אחרונה על ידי malcolmx9
פורסם

בהצלחה. אני, אבל זה רק אני, אם רואה שהחליפו לרכב גג ותיקנו קורה קדמית, לא נוגע בו. תיקח בחשבון שאתה יכול לחטוף פה ירידת ערך בשווי השוק הגבוהה מחישוב חברת הביטוח. תומך בצד השלישי. קח מה שהביטוח נותן לך לאחר הורדה מהכביש ותן להם להתעסק בעתיד הרכב. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

רק מחזק את דעתי מההודעות הקודמות: תפטר מהרכב כעת. נכון שרכישת רכב אחר היא התעסקות, אבל הרכב הזה איבד הרבה מכושרו להגן עליך בתאונה, ובעוד שנתיים תמכור בנזיד עדשים. אף קונה רציני לא יקנה רכב שעבר נזקים בגג ובקורה, אולי יהיה איזה סוחר שישלם לך כמה עשרות אחוזים פחות מהמחירון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה פיקנטו. יעוף מהר במחיר הנכון ללקוח שפחות אכפת לו, לא לחבר פורום.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מחזק בדיעה של הורדה מהכביש ולהפטר מהרכב. רכב כזה נפוץ, יהיה לך קשה מאוד למכור עם כזה נזק במחיר שהוא לא בדיחה. עוד ציינת שהמכירה המתוכננת (לפני האירוע) היתה תחומה באיזשהו דדליין, מה שהיה מאלץ אותך להתגמש מאוד במחיר.

שקול עסקת ליסינג/השכרה לטווח ארוך עבור הזמן הנותר שלך בארץ. זה כמובן יהיה יותר יקר מאחזקת רכב פרטי אבל בגלל הנסיבות שלך יכול להיות שתעדיף.

פורסם
לפני 4 שעות, malcolmx9 כתב:

היה שמאי שהתחיל את התהליך. 

מבחינתו, אפשרי תיקון, כולל החלפת גג, תיקון קורה קדמית, פגיעה קטנה במשקוף הדלת. ומעבר לזה פוליש לרכב מבחינת שריטות (ויש הרבה שריטות קטנות מפוזרות, אחת חדרה הצבע, אחרות פחות אבל מכוערות).

אופציה שנייה הורדה מהכביש. מחירון 49k, יש חלודה בתא המטען ומתחת לדלת נוסע אז אולי תהיה ירידת ערך /קיזוז (הוא יתמחר את זה במחיר 2500₪ בהנחה שחברת הביטוח לא תבקש להגדיל את הסכום).

אנחנו עדיין מתלבטים בהחלטה, הכיוון הוא דווקא לכיוון תיקון, אבל הועלו פה תגובות לגבי קשיים בתיקון גג ודליפות עתידיות, זה מאוד מרתיע. גם שהרכב ישאר עם שריטות בחלקים נרחבים לא נעים לעין והרגשה כללית שזה מצב הרכב שלנו מבחינת נראות.

מצד שני, להתחיל להתעסק עם קניית רכב זו מעמסה מאוד גדולה בתקופה בקרובה...

מצד שלישי, למכור את הרכב עוד שנתיים כשיד לפנינו הייתה השכרה עד 12 אלף ק"מ ובנוסף לזה תיקון של החלפת גג, והשוק מוצף בפיקנטו...יהיה מאוד קשה/ כיסוח במחיר המכירה אם מישהו יסכים. אני אישית לא הייתי מסתכל על רכב כזה

נשב ונחשוב על זה כמה ימים ונגיע להחלטה.

לתיקון המוצע יש משמעות בטיחותית מבחינת חוזק המרכב שהיא חשובה הרבה יותר מהמשמעויות הכלכליות של המהלך. 

אל תסכנו את עצמכם. בחרו באופציית ההשבתה ופרסמו את פרטי הנזק באתר משומשת, כך שאולי תמנעו מרוכש תמים לרכוש את הרכב הזה מהסוחר שהוא יגולגל אליו ע"י חברת הביטוח. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 7 שעות, tinoki כתב:

זה פיקנטו. יעוף מהר במחיר הנכון ללקוח שפחות אכפת לו, לא לחבר פורום.

הפוך על כל מה שאמרת-

זו פיקנטו - לא חסרים אקזמפלרים נקיים, למה שמישהו ילך על אחד עם עשרות אחוזי ירידת ערך עם משמעות בטיחותית?

אנשים שומעים "ירידת ערך" בטלפון ובורחים. אם כבר, היחידים שאולי ישקלו רכב כזה הם כאלה שיתעמקו במה גרם לירידת הערך והמשמעות (כן 'חברי פורום' או אנשים שמבינים קצת). וגם אז יברחו כנראה.

פול הרוכשים הפוטנציאלים של רכב כזה מצומצם דרמטית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הרוכשים הפוטנציאליים של רכב כזה - סוחרים, שיציעו מחירי ריצפה,  בלי שום קשר לירידת ערך שנקבעה ע"י שמאי.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, yoni162 כתב:

הפוך על כל מה שאמרת-

זו פיקנטו - לא חסרים אקזמפלרים נקיים, למה שמישהו ילך על אחד עם עשרות אחוזי ירידת ערך עם משמעות בטיחותית?

אנשים שומעים "ירידת ערך" בטלפון ובורחים. אם כבר, היחידים שאולי ישקלו רכב כזה הם כאלה שיתעמקו במה גרם לירידת הערך והמשמעות (כן 'חברי פורום' או אנשים שמבינים קצת). וגם אז יברחו כנראה.

פול הרוכשים הפוטנציאלים של רכב כזה מצומצם דרמטית.

יש כמה מכוניות עם נתונים ממש יפים וק"מ נמול מאוד ביד 2 שאני רואה שמנסים למכור הרבה זמן ולא מצליחים. התחילו ממחיר גבוה ועכשיו פתאום מציינים במודעה שהרכב עבר אבדן להלכה ו "תוקן והכל תקין" אפילו שחתכו במחיר עדיין מופיעים בלוח. אז הסיכוי של פיקנטו להימכר במחיר סביר עם פגיעה כזו הוא בלתי סביר בעליל. 

פורסם

הייתי נפטר מהרכב, מכירה של רכב כזה תהיה סיוט בעתיד, אין קונה פרטי נורמלי שיסכים לרכוש רכב שהוחלף לו גג. 

הרכב ימכר בעתיד רק לסוחר שיתן גרוש וחצי על הרכב.

• אהבתי 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...