Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. ברשותי פורד פיאסטה מנוע 1.25 שנת 1997. לאחר החלפת לוח שעונים , המזגן הפסיק לעבוד. אציין כי רגע לפני ההחלפה של לוח השעונים המזגן עבד תקין לחלוטין.

מה יכולה להיות הבעיה? אשמח לעזרה .

תודה

פורסם

מה במזגן לא עובד ?

האם המאורר הפנימי עובד אך לא יוצא קור ?

במידה ולא עובד שווה לראות האם פיוז נשרף, יכול להיות שאצלך אפילו יהיו 2 פיוזים הקשורי למערכת הזו, אחד של המדחס ואחד של המאורר הפנימי (לא מכיר את מערכת החשמל של הפיאסטה אבל בעבר היתה לי מכונית עם 2 פיוזים למערכת הקירור). אם לא פיוז יכול להיות שמדובר בנתק של חוט או צמת חוטים שהשתחרר בטעות בזמן העבודות על לוח השעונים.

האם אתה שומע קליק כשאתה מפעיל את המזגן מכיוון המנוע ? הקליק שייך לקלאץ שמכניס את המדחס לפעולה...

אין קליק סימן שהמדחס לא קיבל פקודה, יכול להיות שמדובר בריליי תקול או שיצא מהמקום שלו, שווה לך לבדוק את הקופסא מתחת להגה, אולי יש גם כזו בתוך מכסה המנוע.

אם המאורר הפנימי עובד, והפעלה של המזגן עושה את הקליק, בדרך כלל ילווה גם בשינוי בטורים של הרכב אז שווה להתחיל בבדיקת גז, ילכן ונפגע איזשהו חיבור או היחידה הפנימית שהובילה לבריחה מהירה של גז למרות שהסיכוי לכך אינו גבוה וקשה לי לחשוב כיצד החלפה של לוח השעונים עצמו יכולה להוביל לנזק כזה. ההגיון אומר שמדובר פה בבעיה חשמלית ופא בעיה מכנית או פיזית של רכיב כשלהו.

פורסם

לי היה רכב כזה עם מזגן בהתקנה של אלכס אוריגינל. היתה קופסת ממסרים מתחת למכסה המנוע וכשהמזגן היה מפסיק לעבוד הייתי פותח אותה ולוחץ את הממסרים לתושבות, בדר"כ זה עבד 😀

אם זה המזגן אצלך שווה לנסות

פורסם

תודה לכל המגיבים . המפוח הפנימי עובד. אבל שלוחצים על ה ac נדלקת אומנם המנורה, אך המאוורר החיצוני לא נכנס לפעולה וגם לא המדחס. פשוט לא מגיע מינוס לריליי שיושב במכסה מנוע

פורסם
לפני 8 דקות, yossef.d כתב:

תודה לכל המגיבים . המפוח הפנימי עובד. אבל שלוחצים על ה ac נדלקת אומנם המנורה, אך המאוורר החיצוני לא נכנס לפעולה וגם לא המדחס. פשוט לא מגיע מינוס לריליי שיושב במכסה מנוע

תנסה להחליף ריליי, אבל לפני זה אם לא ילך תנסה לגשר אפס בין הרילי לגוף הרכב עם חוט, יכול להיות שקורוזיה דפקה לו את האפס, רק תוודא שזה באמת האפס שלא תגשר בין החיובי לגוף ויהיה לך אתגר חדש להתמודד איתו.

אתה יכול להותיא את הריליי, לקחת חוט ולהכניס לחור של האפס החשוד בתושבת שלו, את הקצה השני תשאיר באויר ואז תחזיר את הריליי למקומו, אל תשתמש בחוט עבה מדי כדי שיהיה קל להכניס ולהוציא מבלי לעשות נזק.

אח"כ תפעיל את המזגן, תחזור למכסה המנוע ו תיקח את קצה החוט שהשארת ותיגע בגוף חשוף (בלי צבע) כלשהו בתא המנוע.

אם המדחס יכנס לעבודה וכמה שניות אחרי גם המאורר אז הרווחת, מדובר באמת באפס תקול, אם לא אז יתכן והשלב הבא הוא להחלי,ף את הריליי ולראות תגובה.

פורסם

היי. בוצעה בדיקה על ידי חיבור ישיר של הריליי למדחס והמזגן עובד אך רק המדחס עצמו ולא המאוורר. אני ממש עובד עצות. האם יש קשר למחשב של המנוע?

פורסם
לפני 7 שעות, Roycohen1979 כתב:

מה במזגן לא עובד ?

האם המאורר הפנימי עובד אך לא יוצא קור ?

במידה ולא עובד שווה לראות האם פיוז נשרף, יכול להיות שאצלך אפילו יהיו 2 פיוזים הקשורי למערכת הזו, אחד של המדחס ואחד של המאורר הפנימי (לא מכיר את מערכת החשמל של הפיאסטה אבל בעבר היתה לי מכונית עם 2 פיוזים למערכת הקירור). אם לא פיוז יכול להיות שמדובר בנתק של חוט או צמת חוטים שהשתחרר בטעות בזמן העבודות על לוח השעונים.

האם אתה שומע קליק כשאתה מפעיל את המזגן מכיוון המנוע ? הקליק שייך לקלאץ שמכניס את המדחס לפעולה...

אין קליק סימן שהמדחס לא קיבל פקודה, יכול להיות שמדובר בריליי תקול או שיצא מהמקום שלו, שווה לך לבדוק את הקופסא מתחת להגה, אולי יש גם כזו בתוך מכסה המנוע.

אם המאורר הפנימי עובד, והפעלה של המזגן עושה את הקליק, בדרך כלל ילווה גם בשינוי בטורים של הרכב אז שווה להתחיל בבדיקת גז, ילכן ונפגע איזשהו חיבור או היחידה הפנימית שהובילה לבריחה מהירה של גז למרות שהסיכוי לכך אינו גבוה וקשה לי לחשוב כיצד החלפה של לוח השעונים עצמו יכולה להוביל לנזק כזה. ההגיון אומר שמדובר פה בבעיה חשמלית ופא בעיה מכנית או פיזית של רכיב כשלהו.

הריליי נבדק והוא תקין 

פורסם
לפני 9 שעות, yossef.d כתב:

מסתבר שהספידומטר שהוחלף אינו זהה ב 100אחחס לקודם. אולי זה מה שגרם לפגיעה במזגן?

קשה לי לחשוב על סיבה שמחברת בין לוח השעונים ברכב משנת 1997 לבין פגיעה באחד מרכיבי המזגן או שליטה מסויימת שבגינה לוח שעונים לא זהה ישבית את המזגן ברכב הזה.

ברכבים סופר מודרניים, או חשמליים, או כאלה שהכול אצלם בטאץ ומבוקר מחשב מרכזי וכו וכו וכו אז אולי ישנו קשר כלשהו, זה כבר לא התחום שלי. אבל אצלך אני באמת מתקשה למצוא סיבה הגיונית שלוח השעונים החדש יעשה דבר כזה.

ככול הנראה הבעיה תהיה בסוף חשמלית, איזה אפס שנותק בהחלפה, קצר או נתק כלשהו שקשור בצורה זו או אחרת לאותה צמת חוטים שמובילה לאחד מרכיבי המזגן, נזק פיזי, נניח חתכו חוט לא נכון במהלך ההחלפה או ההרכבה, אולי אפילו פין שיצא ממקומו באחד מחיבורי החשמל.

נראה לי שאם אתה שולל את נושא האפס בבדיקה שהצעתי לך, לא יהיה לך מנוס מללכת לחשמלאי רכב שיעיף מבט על רכיבי המערכת...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 28.10.2024 בשעה 08:50, Roycohen1979 כתב:

קשה לי לחשוב על סיבה שמחברת בין לוח השעונים ברכב משנת 1997 לבין פגיעה באחד מרכיבי המזגן או שליטה מסויימת שבגינה לוח שעונים לא זהה ישבית את המזגן ברכב הזה.

ברכבים סופר מודרניים, או חשמליים, או כאלה שהכול אצלם בטאץ ומבוקר מחשב מרכזי וכו וכו וכו אז אולי ישנו קשר כלשהו, זה כבר לא התחום שלי. אבל אצלך אני באמת מתקשה למצוא סיבה הגיונית שלוח השעונים החדש יעשה דבר כזה.

ככול הנראה הבעיה תהיה בסוף חשמלית, איזה אפס שנותק בהחלפה, קצר או נתק כלשהו שקשור בצורה זו או אחרת לאותה צמת חוטים שמובילה לאחד מרכיבי המזגן, נזק פיזי, נניח חתכו חוט לא נכון במהלך ההחלפה או ההרכבה, אולי אפילו פין שיצא ממקומו באחד מחיבורי החשמל.

נראה לי שאם אתה שולל את נושא האפס בבדיקה שהצעתי לך, לא יהיה לך מנוס מללכת לחשמלאי רכב שיעיף מבט על רכיבי המערכת...

מקפיץ שוב. יש למישהו עוד רעיון איך אפשר לגרום למזגן שוב לעבוד?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אין קשר בין לוח שעונים למזגן בפיאסטה 97.

המזגן הוא התקנה מקומית של אלכס אורגינל או רב קור.

הקשר האפשרי הוא שבמהלך החלפת לוח השעונים ניתקו בטעות החיבור של מפסק המזגן. 

מציע לפרק שוב האזור ולבדוק נתקים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...