Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלוקסווגן גולף החדשה Mk 8.5

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מתכנן לקנות את הגולף החדשה שהשיווק שלה החל בארץ ב 15.8.24 ובעולם לפני כמה חודשים. אני מתכנן לקנות את הרכב עם מנוע ה 1.5 Etsi עם 150 כ״ס , אך יש נושא שמטריד אותי נורא ! וזה נושא תיבת ההילוכים ה DSG שלפי המון פרסומים כולל בפורום זה  שיש בה בעייה רצינית וכשל לאחר כמה זמן במיוחד מהדור הישן. השאלה שלי האם התקלות האלו תקפות גם לדגם החדש או שהיצרן תיקן אותם?

אשמח לעזרתכם.

תודה

פורסם

אין כשלים ידועים, זאת תיבה ותיקה עם יותר מ-15 שנות אבולוציה. בתיבה היבשה (מצמדים יבשים), המצמדים הם רכיב מתבלה, כמו מצמד ברכב ידני. 

נסיעה ממושכת המאופיינת בזחילה תוך כדי ליטוף דוושת הבלם, משולה לנהיגה בחצי קלאץ' ברכב ידני, מה שגורם לחום ושחיקה מוגברת של המצמדים. כל עוד הנהיגה שלך לא מאלצת אותך לנהוג כך, אז מצמדים צפויים לאורך חיים של מעל 150k ק"מ בממוצע. מעבר לכך אין טיפול בתיבה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אי אפשר לדעת אם המכטרוניק בדגמים החדשים שופר, בנתיים גם ברכבים ממודל 2020 אפשר לראות בעיות. צריך לקחת בחשבון שאם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה אולי תצטרך להחליף מצמדים ומכטרוניק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, Neda7159 כתב:

שלום חברים

אני מתכנן לקנות את הגולף החדשה שהשיווק שלה החל בארץ ב 15.8.24 ובעולם לפני כמה חודשים. אני מתכנן לקנות את הרכב עם מנוע ה 1.5 Etsi עם 150 כ״ס , אך יש נושא שמטריד אותי נורא ! וזה נושא תיבת ההילוכים ה DSG שלפי המון פרסומים כולל בפורום זה  שיש בה בעייה רצינית וכשל לאחר כמה זמן במיוחד מהדור הישן. השאלה שלי האם התקלות האלו תקפות גם לדגם החדש או שהיצרן תיקן אותם?

אשמח לעזרתכם.

אחת מכל 10 מכוניות הנוסעות על כבישי ישראל עושה שימוש בתיבה הזאת. לא אגיד שאין תקלות אצל אף אחד,  אבל יש הרבה פחות תקלות ממה שחושבים. אם התקלות היו נפוצות, היינו רואים לא מעט מכוניות מוצעות למכירה במחיר נמוך, ו/או עם גיר תקול (ע"ע פוקוס MK3 שנים 2011-2014)

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תחשוב על הDSG כרכיב יקר שנשחק עם הזמן. אצל חלק הוא נשחק מהר, אצל חלק יותר לאט.
ייתכן ובשלב כלשהו תצטרך לתקן/לשפץ/להחליף, אבל לא מעט אנשים אוהבים את מה שהרכב מציע ומוכנים לקחת סיכון, או שפשוט לא מודעים לזה.
זה נפוץ מספיק ויש מספיק רכבי VAG על הכביש כדי שלמדרג תהיה קטגוריה שלמה לטיפולי DSG.

פורסם

הניסיון שלנו עם תיבת DSG הזאת זה:

סקודה אוקטביה 1.2 אחרי 120K ק"מ נמכרה ללא אף תקלה וגם לא החלפת מצמדים

סקודה סופרב 1.5 נמכרה אחרי 160K ק"מ , החליפה מצמדים ב95K, ללא תקלות

גולף 1.4 ב60K נמכרה ללא תקלות

האם אקנה רכב עם התיבה הזאת?

בהחלט.

• מעניין 1
פורסם
לפני 21 דקות, wildlands2019 כתב:

הניסיון שלנו עם תיבת DSG הזאת זה:

סקודה אוקטביה 1.2 אחרי 120K ק"מ נמכרה ללא אף תקלה וגם לא החלפת מצמדים

סקודה סופרב 1.5 נמכרה אחרי 160K ק"מ , החליפה מצמדים ב95K, ללא תקלות

גולף 1.4 ב60K נמכרה ללא תקלות

האם אקנה רכב עם התיבה הזאת?

בהחלט.

שאלה כנה, לא בכוונה להטריס. רוב הנסיעות עירוניות בפקקים או נסיעות בין עירוניות?
האם אתה מאמץ שיטת נהיגה מסוימת או שאתה ״גולש״ כמו שאר הנהגים בכביש?

פורסם
לפני 3 שעות, axSupreme כתב:

שנשחק עם הזמן

כפי שנכתב, המצמדים הם חלק מתבלה. עלות החלפת מצמדים כ-3000 ש"ח, זול יותר (בד"כ) מעלות החלפת מצמד של רכב ידני. כמו כן, אין תחזוקה לגיר הזה, אז עלות התחזקה שלו לאורך חיי הרכב לרוב זולה או שווה לגיר אוט' אחר שמצריך החלפת נוזל גיר כל 60k ק"מ למשל. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעתיים, axSupreme כתב:

שאלה כנה, לא בכוונה להטריס. רוב הנסיעות עירוניות בפקקים או נסיעות בין עירוניות?
האם אתה מאמץ שיטת נהיגה מסוימת או שאתה ״גולש״ כמו שאר הנהגים בכביש?

הרכבים היו האוקטביה והגולף לאח שלי

והסופרב לאבא שלי

נסיעות לרוב בינעירוניות, אך כאלה שנתקלות בפקקים על בסיס יומי.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...