Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הודעה שתוקף תעודת הזהות שלי עומד לפוג בתוך חצי שנה. כשאני לוחץ על לבחור תור לתעודה חדשה אני רואה שמייעדים אותי לתעודה ביומטרית ואני לא מעוניין. האם אני מחויב להחליף לביומטרי?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, אלא אם ידחו שוב את הדד ליין (היה במקור ב-2022).

תוקף התעודות הישנות עומד לפוג. גופים שמתעקשים על זיהוי באמצעות ת.ז. לא יקבלו אותה.

פורסם

כן, אתה מחויב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

תוקף התעודות הישנות עומד לפוג. גופים שמתעקשים על זיהוי באמצעות ת.ז. לא יקבלו אותה.

במידה ורשות האוכלוסין וההגירה לא תעמוד בעומס המבקשים להנפיק תעודת זהות חדשה (ביומטרית) הם יאריכו את תוקף התעודות

במחשבי הרשות וגם הגופים המקושרים למידע מהרשות.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

גם אם תוקף התעודה שלי הוא 2027?

פורסם (נערך)

לתשומת לבך, נכון לעכשיו, מי שמוציא תעודה ביומטרית מחוייב למסור נתוני זיהוי אשר ישמרו במאגר המידע הביומטרי גם ללא הסכמתך.

זה בהתאם להוראת שעה שתוקפה עד 7.11.24 (בתקווה שלא יאריכו אותה)

https://www.kolzchut.org.il/he/הוצאה_וחידוש_של_תעודת_זהות

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני כשעה, topop כתב:

גם אם תוקף התעודה שלי הוא 2027

לתעודות הרגילות השינות לא היה תוקף בכלל.

אם לתעודה שלך יש תוקף היא כבר אמורה להיות ביומטרית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם לישנות נתנו תוקף בשנים האחרונות.

פות”ש מתכוון לישנות שלא מצוין עליהן תוקף.

הייתי בטוח שכמעט לא נותרו מהישנות. הלכתי היום לבקר מישהו בכלא. יש להציג ת.ז. לפחות 30% מהאורחים היו הת.ז. הישנות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

זו אוכלוסיה ל מבקרים בכלא, לא ברור מה היא מייצגת.

כבר 7 שנים שכל התעודות המונפקות ביומטריות.

פות"ש, אתה נלחם בטחנות רוח. 3 חודשים קדימה או אחורה לא ישנו הרבה, ויום אחד תגיע לבנק ויסרבו לטפל בך.

אגב, דרכון יש לך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, tinoki כתב:

הייתי בטוח שכמעט לא נותרו מהישנות

קיבלתי היום בדואר את התז הביומטרית. היא מחליפה תז בת כ20 שנה, ללא תאריך תוקף. ואין לי קרובים בכלא..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני החלפתי לפני 5 שנים, כשהחלפתי דרכון. תעודה בת 18. זו שלפניה היתה בת 27 כשהוחלפה, בתצורת פנקס כתוב בכתב יד, ומספר הזהות היה ללא ספרת ביקורת.

אני מניח - לא ראיתי נתונים - שרוב תעודות הזהות הביומטריות הונפקו בע הוצאת/חידוש,ף דרכון.

אגב, יש לי דרכון שהונפק כשהייתי בן חצי שנה. מסמך נדיר מאוד, שכן באותם ימים דרכונים היו זוגיים (אולי משפחתיים? לא יודע) עם מקום לשתי תמונות. הדרכון בעברית וצרפתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

גם אני עדיין עם הישנה ומקבל כל כמה זמן הארכה נוספת לתוקף שלה.

ולא שיש לי התנגדות לביומטרית, כן יש לי התנגדות להדחס בתור ממשלתי כשאני לא ממש חייב.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...