Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ואיך אפשר לבדוק קוטביות של רמקול באמצעי כמותי כמו רב מודד וכו'?

הסיפור הוא כזה - קניתי סאב מחבר ואני לא בטוח שאכן הסאב בתיבה שלו

מחובר נכון ולא בפאזה הפוכה (התיבה לא מקורית ואני לא בטוח שבתוך התיבה הוא

מחובר נכון לטרמינאלים שעליהם מסומן + -)

ואני רוצה ללא פירוק הסאב מהתיבה לדעת את הקוטביות

האם זה אפשרי?

Race Smart

פורסם

תיבדוק עם רב מודד ובמידה וליד הערך התנגדות שהרב מודד מציג יש סימן מינוס {-}

אז הקוטביות הפוכה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

קח סוללה רגילה ותקתק את הרמקול(חבר פלוס לפלוס ואת המינוס תקתק...נגיעות קצרות או לחילופין )

אם הסאב נוטה החוצה זו קוטביות נכונה..(קוטביות חשמלית)

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם
תיבדוק עם רב מודד ובמידה וליד הערך התנגדות שהרב מודד מציג יש סימן מינוס {-}

אז הקוטביות הפוכה.

מדדתי עם רב מודד אבל המדידה הנכונה הראתה קוטביות רק בערכים של DCV ,

כאשר הסאב מקבל סיגנל מהמגבר, ולא כאשר הוא מראה התנגדות (תודה לאבא...) .

אז בכל אופן כן, ההשערה שלי הייתה נכונה, הסאב אכן היה מורכב הפוך,

חיברתי את זה שמישהו אמר בזמנו שכשהקוטביות הפוכה הסאב מנגן

את הבאס שלו אחרי שזה בעצם מתנגן בקומפוננט , וזה אכן היה ככה,

הפכתי בין החוטים בטרמינל וזהו...

Race Smart

פורסם

אתה מודע לעובדה שלא מדובר בחוק יסוד בלתי עביר, אצלי בפג'ארו זה בדיוק הפוך בקוטביות הפוכה הסאב מתמקם הכי טוב ביחס לבמה הקידמית....

בקיצור אם עכשיו זה טוב לך - מצויין

פורסם
אתה מודע לעובדה שלא מדובר בחוק יסוד בלתי עביר, אצלי בפג'ארו זה בדיוק הפוך בקוטביות הפוכה הסאב מתמקם הכי טוב ביחס לבמה הקידמית....

בקיצור אם עכשיו זה טוב לך - מצויין

אני יודע, קראתי את התר'ד על פאזה אקוסטית ופאזה חשמלית,

אבל כרגע זה אכן נשמע לי יותר טוב ממקודם.

Race Smart

פורסם

זה ניקרא פאזה הפוכה ביחס של כ180מעלות לשאר הרמקולים המחוברים ביתר יציאות המגבר זה תורם לאפקט אקוסטי שבו הבאס מהסאב לרוב יבוא באיחור ובכך לא יגרום לביטול הבאס שיבוא משאר המרקולים המחוברים למגבר כמו אוברולים קומפוננט וכדומה .אצלי הסאב מחובר בפאזה הפוכה

פורסם

זה לא תורם לאפקט שהבאס יבוא באיחור ובכך לא יגרום לביטול הבאס שיבוא משאר הרמקולים. להפך, אנחנו רוצים שהוא יבוא יחד עם הבאס שמפיקים שאר הרמקולים ולעיתים זה יקרה דווקא כשנהפוך לו פאזה.

פורסם

טוב אם אתה אומר.בעבר כשאני שאלתי פה משמעות פאזה הפוכה זו התשובה שקיבלתי אפשר לומר מילה במילה.

אין לי מה להוסיף חוץ ממשהו פה מסריח..

Guest תמיר .א.
פורסם

אי אפשר למדוד קוטביות של רמקול עם רב מודד.

תמיר

פורסם

אין מצב למדוד עם רב מודד זה שטות גמורה מי שכתב את זה, עם הסוללה זה הדרך הכי נכונה, להתנגדות אין קוטביות, חוץ מזה אם יש קבל שמחובר במקביל אז הפלוס שלו מחובר לפלוס של הרמקול והמינוס למינוס

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם
טוב אם אתה אומר.בעבר כשאני שאלתי פה משמעות פאזה הפוכה זו התשובה שקיבלתי אפשר לומר מילה במילה.

אין לי מה להוסיף חוץ ממשהו פה מסריח..

שום דבר לא מסריח, או שהטעו אותך או שהבנת לא נכון.

פורסם

שניכם אומרים שהופכים פאזה אז הסאב מנגן קצת אחרי או לפני, אסף אומר שבגלל שהוא הפך את הפאזה אז הבאסס מגיע אחרי, ואז זה מסתדר עם הבמה, אבל מה שאייל אומר, שזו גם דעתי, שכאשר אתה הופך את הפאזה לסאב אז הסאב משמיע לפני הקומפוננט את הצליל ואז עד שהצליל מגיע קדימה, גם הקומפוננטים מנגנים... ואז זה יוצא טוב

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם

שמעו אני לא שולל דיעה מקצועית של אף אחד , אני רק ציינתי מידע זהה בדיוק לשאלה דומה שנישאלה על ידי לפני כ3 חודשים וזו התשובה שקיבלתי ברוב מוחלט בדיון שלי. אם זה לא נכון אני לוקח את דבריי בחזרה. ופשוט חבל שבפורום שכזה אתה שואל שאלה שלאחר 3 חודשים במידה ותישאל אותה שאלה שוב התשובות יהיו מנוגדות לחלוטין. אני לא אציין גם שימות משתמשים שאמרו לי את המידע השגוי הזה. אני מקווה אבל שהם יעברו על הדיון הזה ולהבא לא יתנו מידע שגוי לאנשים. [תעשו גם חיפוש בערך ותימצאו שלל דיונים עם שלל משתמשים ותשובות זהות למה שאני בזמנו קיבלתי.]

פורסם

פה אפשר לקרוא קצת יותר בהרחבה בנושא:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=403987#post403987

אסף אשמח לקבל לינק לשרשור המדובר. בכל מקרה כפי שאתה רואה קיים הסבר בFAQ כך שהיית צריך ויכלת לקרוא אותו, אני לא מבין את הצורך שלך לצאת בהאשמות כאלו ואחרות, כל אחד יכול לטעות.

• תוכן חדש...