Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גולף 4 SDI שבעומס מלא של אורות + מיזוג (מדחס עובד) הטעינה מראה על 12.6~13 כשבעצם לא בעומס מלא מגיע גם  ל14.4 ~ 

14.6 וולט תקין. מדובר כנראה על גנרטור בוש 90 אמפר שמתקשה להתמודד עם עומס וכנראה כבר בסוף חייו.

יש לציין שהיום בגלל עומס וחוסר טעינה רגעי נכבה לי כבר הרכב ברמזור בסרק. כל המצב הזה מתקיים כשהרכב נוסע בעיר והוא על טורים נמוכים.

המוזיקה נעלמת לשניה וחוזרת גם אם לוחצים על עמעם אור גבוהה או פותחים חלון לפעמים, המצב לא מתקיים מחוץ לעיר כשהרכב עם טורים שיוט על 80 ~100 כמובן כי הפולי מסובב מספיק מהר את הרצועה ולכן אלטרנטור מטעין תקין.

בעיה 2 : בעת הפעלת מזגן, מקרר קטלני עד לחצי שעה ולאחר מכן יש הצטברות לחות על המייבש והשסתום התפשטות על קיר האש + הקירור יורד בתוך תא הנוסעים ויש קושי בלקרר אותו . הוחלף פעמיים שס' התפשטות בקיר אש בגלל בריחת גז (הבאנו זרחן) אבל שאר החלקים אמורים להיות תקינים.

אני גר באשקלון אך מוכן להגיע לכול מקום בדרום הקרוב או השפלה לצורך זה.

העליתי תמונה של האלטרנטור מסתבר שאפשר להעלות ל120 אמפר אך איני יוודע האם הוא יגרום לטעינת יתר או שאר הצרות.

Capture.PNG

פורסם

מכיוון שאני לא יכול לערוך יש לי מה להוסיף בעניין המיזוג : הש' התפשטות בקיר האש והמייבש קופאים בטפמ חיצונית נמוכה יותר מהיום

יוצר המון מים בכל האזורים של החשמל(יש בידוד טוב)

פורסם
לפני 6 שעות, Pavtul כתב:

העליתי תמונה של האלטרנטור מסתבר שאפשר להעלות ל120 אמפר אך איני יוודע האם הוא יגרום לטעינת יתר או שאר הצרות.

Capture.PNG

התמונה של האלטרנטור לא בהכרח מייצגת את צורת החיבור של אלטרנטור המסוגל לספק 120 אמפר. אלטרנטור של 120 אמפר לא יגרום לטעינת יתר או צרות אחרות.

לפני רכישה חייבים לבדוק התאמה מלאה של האלטרנטור שאתה רוכש.

לפני 6 שעות, Pavtul כתב:

יש לי גולף 4 SDI שבעומס מלא של אורות + מיזוג (מדחס עובד) הטעינה מראה על 12.6~13 כשבעצם לא בעומס מלא מגיע גם  ל14.4 ~ 

14.6 וולט תקין. מדובר כנראה על גנרטור בוש 90 אמפר שמתקשה להתמודד עם עומס וכנראה כבר בסוף חייו

האם מנורת אזהרה של חוסר טעינה דולקת קבוע ?

חוץ מהאיבזור המקורי שהגיע עם הרכב איזה תוספת קיימות ברכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מארק בוקר טוב.

לא לא דולקת קבוע. יש לי לדים כאלה ואחרים במקום המנורות הרגילות אך כיביתי את התאורה הפנימית בכך פתיחת דלת.

מה כן, הלוח שעונים מרצד מדי פעם וכן החלפתי את בורר הדלקת האורות לאחד עם פנסי ערפל קדמיים. אני כן חושד שיש איזה עומס על הקונקטור שלו, לא יודע מאיפה להתחיל בבדיקות. 

ולגבי האלטרנטור אותי מעניין קוטר הפולי שלו שיתאים לי לרצועת אביזרים, אני רואה את המקט שאפשר להתקין. הבנתי גם צריך לשחרר את המדחס כי הוא מתחתיו.

פורסם
לפני 19 שעות, Pavtul כתב:

14.6 וולט תקין. מדובר כנראה על גנרטור בוש 90 אמפר שמתקשה להתמודד עם עומס וכנראה כבר בסוף חייו.

גז (הבאנו זרחן) אבל שאר החלקים אמורים להיות תקינים.

זה רכב דיי ותיק, לכן שלב ראשון לפני החלפת האלטרנטור:

נתק מצבר, נקה את הקטבים. נקה את סופית הכבל בין גוף המנוע/גיר למצבר. פרק ונקה את סופית החוט + על האלטרנטור ובקצה השני (מצבר או סטרטר). בצע בדיקה חוזרת.

במידה והכבל בין האלטרנטור למצבר דק, תחליף באחד עבה שמתאים לזרמים אלו ויותר.

*אל* תחליף אלטרנטור לפני שאתה עושה את זה.

אגב, כיבוי הרכב לא בהכרח קשור לנושא המתח.

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Pavtul כתב:

היי מארק בוקר טוב.

לא לא דולקת קבוע. יש לי לדים כאלה ואחרים במקום המנורות הרגילות אך כיביתי את התאורה הפנימית בכך פתיחת דלת.

מה כן, הלוח שעונים מרצד מדי פעם וכן החלפתי את בורר הדלקת האורות לאחד עם פנסי ערפל קדמיים. אני כן חושד שיש איזה עומס על הקונקטור שלו, לא יודע מאיפה להתחיל בבדיקות. 

ולגבי האלטרנטור אותי מעניין קוטר הפולי שלו שיתאים לי לרצועת אביזרים, אני רואה את המקט שאפשר להתקין. הבנתי גם צריך לשחרר את המדחס כי הוא מתחתיו.

גם לי הייתה בזמנו גולף דור 4 אבל עם מנוע בנזין.

אם המתח יורד ל-12.7 וולט כאשר אתה בסל"ד סרק עם מזגן עובד+תאורה וכמובן שכחת שגם שני המאווררים של הרדיאטור נכנסים

לעבודה בזמן הדלקת המזגן זה תקין. בגולף דור 4 מחשב הרכב לא היה מעלה סל"ד סרק באופן אוטומטי בכדי למנוע שמתח המוצא של האלטרנטור יירד מתחת 12.7 וולט.

ראשית בצע את שהציע איציק בהודעה הקודמת.

לדעתי לוח השעונים מרצד כנראה בגלל תקלה בלוח השעונים. בדוק את הנושא מול המומחים ללוחות שעונים המחוון ספידומטרים - הפלד 25, חולון.

* אם אתה רוצה לדעת עם איזה אלטרנטור במקור הרכב נמכר אנא צרף תמונה מספר הרכב או מדבקה בתא המנוע עם הפרטים

המופיעים בתמונה המצורפת.

Untitled.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפני 3 דקות, מרק10 כתב:

אם המתח יורד ל-12.7 וולט כאשר אתה בסל"ד סרק עם מזגן עובד+תאורה וכמובן שכחת שגם שני המאווררים של הרדיאטור נכנסים

לעבודה בזמן הדלקת המזגן זה תקין. בגולף דור 4 מחשב הרכב לא היה מעלה סל"ד סרק באופן אוטומטי בכדי למנוע שמתח המוצא של האלטרנטור יירד מתחת 12.7 וולט.

ראשית בצע את שהציע איציק בהודעה הקודמת.

לדעתי לוח השעונים מרצד כנראה בגלל תקלה בלוח השעונים. בדוק את הנושא מול המומחים ללוחות שעונים המחוון ספידומטרים - הפלד 25, חולון.

* אם אתה רוצה לדעת עם איזה אלטרנטור במקור הרכב נמכר אנא צרף תמונה מספר הרכב או מדבקה בתא המנוע עם הפרטים

המופיעים בתמונה המצורפת.

Untitled.jpg

8779835 

יש גם Vin 

WVWZZZ1JZ2W148554

פורסם
לפני 19 דקות, מרק10 כתב:

לפני 20 שנה שאלתי שאלה דומה על סובארו לגאסי 1997 2.0ל', המתח היה דאז 12.8 וולט בסרק עם מזגן ואורות - וגם אז אמרת לי שזה תקין (אכן תקין והאוטו נסע ככה בלי בעיה).

השנים עברו והתרגלנו למכוניות עם מתח יציב ואפס תנודתיות נראית לעין.

הוותיקים של הפורום זוכרים את שנות ה 80 וה- 90 ויודעים שעם הלחיצה על הגז גם עוצמת האורות ברכב מתגברת 🤣

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 20 דקות, איציק נ. כתב:

השנים עברו והתרגלנו למכוניות עם מתח יציב ואפס תנודתיות נראית לעין.

בגולף דור 5 (2005-2009) כאשר קיימת צריכת זרם גבוהה בסל"ד סרק המתח עלול לרדת  גם ל-12.7 אבל לאחר פרק זמן קצר

מחשב הרכב מעלה את סל"ד הסרק מ-680 סיבובים לדקה ל-1000-1200 סיבובים לדקה בכדי למנוע התרוקנת המצבר.

לפני 40 דקות, Pavtul כתב:

8779835 

יש גם Vin 

WVWZZZ1JZ2W148554

ביקשתי צילום כמו בתמונה המצורפת בגלל שרוב האתרים לא מאתרים חלקים לפי מספר שלדה. חלק מהאתרים גם דורש הרשמה+תשלום.

פורסם (נערך)

אני אבדוק כי הרכב נצבע פעם אבל אף פעם לא ראיתי מדבקהה כזאת בתא המנוע

עריכה אחרונה על ידי Pavtul
פורסם (נערך)

בטעות כתבתי תא מנוע במקום תא המטען.

למיטב זיכרוני קיימת מדבקה כולל קוד צבע היכן שגלגל הרזרבי נמצא.

Untitled.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

במידה והכבל בין האלטרנטור למצבר דק, תחליף באחד עבה שמתאים לזרמים אלו ויותר.

לא רואה איך סתם כך הכבל דק. הוא אמור להיות הכבל המקורי.

פורסם (נערך)
לפני שעה, מרק10 כתב:

בטעות כתבתי תא מנוע במקום תא המטען.

למיטב זיכרוני קיימת מדבקה כולל קוד צבע היכן שגלגל הרזרבי נמצא.

Untitled.jpg

מצאתי. 

כמובן שבמנוע של ה1.6 בנזין האלטרנטור הוא מגיע ל70 אמפר וגם המצבר עד 60 אמפר שעה, מערכת קצת אחרת. אבל גם חווה תסמינים דומים.

20240605_150753.jpg

עריכה אחרונה על ידי Pavtul
פורסם
לפני שעה, mcaspi כתב:

לא רואה איך סתם כך הכבל דק. הוא אמור להיות הכבל המקורי.

בשנות ה 80 וה 90 היו גם דברים כאלה, המקורי היה גבולי כבר שהיה חדש. אחרי 20-25 שנה ומחברים עם קצת קורוזיה וכו - קיימת התנגדות בחיבורים שמפילה את המתח.

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...