Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, יש לי סקודה ראפיד 2017 (מנוע 1.2TSI) שעברה 100 אלף ק"מ, עד כה היה שימוש בשמן 5W40 סינטטי (לא ידוע לי בדיוק איזה).

בחוברת האחזקה שהגיעה עם הרכב הדרישה היא לשמן 502.00. ביקרתי אתמול בחנות חלפים אמינה בחיפה ובמלאי היו שמני 5W40 רק בתקנים החדשים של 505.00/505.01. ששאלתי, נאמר לי שתקן 502.00 הוא ישן ומשתמשים היום בתקן 505.00/505.01 שלמעשה "כולל" את דרישות התקן 502.00 ועדיף עליו מבחינת המפרט.

קראתי על הנושא באינטרנט ובדיון ישר בפורום (היה דיון מעניין המשווה בין מוטול  x-cess/x-clean)  והבנתי שהשמנים בתקן 502 הם מסוג A3/B4 והשמנים החדשים יותר בתקן 505 הם שמנים מסוג C3 שהם דלים יותר בתוספים של גופרית וכו' (SAPS). אם הבנתי נכון, השמנים החדשים מסוג C3 מגנים יותר על הממיר הקטליטי כי הם דלים באפר (מנגד השמנים בתקן A3/B4 מתאימים יותר למנועים יותר ישנים ומעניקים להם יותר הגנה? והאם המנוע ברכב שלי נחשב "ישן" לעניין זה?)

אני רוצה כמובן לבחור בשמן המיטבי ביותר לרכב (שגם ישמור בצורה המיטבית ביותר על המנוע וגם על הממיר הקטליטי), גם קראתי לא מעט בפורום ובאינטרנט, אבל אני כבר מבולבל..

האם לרכב שלי ניתן לקנות שמן 5W40 מסוג C3 בתקן 505.00/505.01? או ללכת לחנות אחרת ולהתעקש על שמן מסוג A3/B4 בתקן 502.00?

רוב תודות!

צחי

פורסם

בטיפולים האחרונים, בשני הרכבים שלי (מנועי tsi, בנפח גדול יותר), שמו שמן בצמיגות 0W20, שלמיטב זכרוני תואם לתקן VW508. בטיפולים הראשונים, אכן השתמשו בצמיגות 5W40.

זה כנראה נועד להתאים לתקני זיהום האוויר המחמירים באירופה. יש אומרים שזה דליל מידי לאקלים החם בארץ, אבל אני נצמד להנחיות היצרן.

פורסם

אפשר להשתמש ב שמן 5W40   C3 בתקן 505.00/505.01.
תקן C3 החל מ שנת 2016 - מכסה גם את תקן  A3/B4 
.

מאחר והמנוע עם מעל 100 אלף ק"מ - הייתי נשאר עם צמיגות 5W-40 ותקן C3.

ראה כאן

https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html 

אייל.

• אהבתי 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...