Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל יחסי, חווית נהיגה באה לידי ביטוי בהרבה פרמטרים. אבל אם מדברים על השוואה לקודיאק - נהגתי עליו מיד כשהוא הגיע לישראל וזה הרגיש הכי עלוב שיש, מכל הבחינות. ואז נהגתי על האאוטלנדר הישן. אז מי בכלל מדבר על החדש... גם מבחינת מראה עדכני של סביבת נהג מול המראה המשעמם להחריד של הקודיאק, גם מבחינת איבזור שמיצובישי לא חסכו בשום דבר למעט מסאג' בכסאות, וגם מבחינת ביצועים (180 כ"ס מול 150 כ"ס בגרסה החלשה של הקודיאק).

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משום מה אתה מזכיר לי את הבחור הזה... לא יודע למה!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

😱. אין מילים

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, outlander כתב:

הכל יחסי, חווית נהיגה באה לידי ביטוי בהרבה פרמטרים. אבל אם מדברים על השוואה לקודיאק - נהגתי עליו מיד כשהוא הגיע לישראל וזה הרגיש הכי עלוב שיש, מכל הבחינות. ואז נהגתי על האאוטלנדר הישן. אז מי בכלל מדבר על החדש... גם מבחינת מראה עדכני של סביבת נהג מול המראה המשעמם להחריד של הקודיאק, גם מבחינת איבזור שמיצובישי לא חסכו בשום דבר למעט מסאג' בכסאות, וגם מבחינת ביצועים (180 כ"ס מול 150 כ"ס בגרסה החלשה של הקודיאק).

לא יודע מה כוללות רמת האבזור בקודיאק/אאוטלנדר אבל השילוב מנוע/גיר בקודיאק בוודאות טוב יותר בכל מצב מאשר באאוטלנדר, זו לא אותה ליגה, אי אפשר להשוות מנוע אטמוספרי(רגיל..לא V6)עם גיר רציף למנוע טורבו מודרני עם תיבה דו מצמדית, אני מסכים שהאאוטלנדר יהיה אמין יותר, אבל שם היתרון שלו נגמר.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, outlander כתב:

אם כבר פתחת, בוא נמשיך.....

נכון. שלדה בת מאה של אאוטלנדר הישן עדיפה פי כמה משלדת MQB מודולרית של VAG, שאולי אינה ספורטיבית, אבל בהחלט אחת הטובות בשוק.

נכון. 180 כ"ס ממנוע אטמוספרי מיושן של 2000 (או שמה יותר?) ושיא מומנט, לא מאוד מרשים, בטורים בשמיים, וגיר פלנטרי מיושן, עדיף פי מונים לעומת מנוע טורבו גמיש שמוציא מומנט דומה בסל"ד נמוך בהרבה ודרך תיבה דו מצמדית ללא איבודי כח. ועוד לא דיברנו על דיזל שעדיף גם בכ"ס ובמיוחד במומנט (ואני קצת מבין בדיזלים...)

נכון. צריכת הדלק של אאוטלנדר עדיפה בכל, כי הרי הוא הכי טוב (ראה לעיל).

נכון. האבזור המדהים של אאוטלנדר עדיף על גרסת ליסינג שכנראה נהגת בה. בפועל קודיאק משווקת אפילו בגרסת Ambition ברמת אבזור, בוודאי בטיחות, שלא חסר בה כלום (ועוד לא דיברנו על exclusive, שלדעתי תגרם גם לך להרהר, ואני לא מדבר שבנסיעת מבחן שעשיתי על אאוטלנדר הכי מאובזר - הכל הרגיש כמו אוכף זהב שהורכב על חזיר. איכות חומרים, עיצוב והרכבה ברמה של יומרנות חסרת בסיס....).

אני יכול להמשיך, אבל אתה פשוט לא בכיוון.

בעוד אנשים עונים לפות"ש עניינית ובצורה הוגנת את הדברים הטובים וגם הרעים, אתה עסוק בלהשחיר אחרים ודעותיהם ולעסוק בשכנוע עצמי, דרך השרשור, שעשית עסקה מדהימה וכולם מטומטמים (ורק למתי מעט רוכשי האאוטלנדר ניתנה החכמה לעומת העדר של רוכשי הקודיאק).

הגיע זמן לשחרר - אתה מרוצה - בבקשה. אני האחרון שאשבור לאיש מרוצה את ההרגשה הטובה שלו, אבל אתה פשוט עושה שירות דוב לפות"ש שרוצה מידע ולא התפארות חסרת שחר ובסיס עובדתי.

עריכה אחרונה על ידי ליסינג בצער
  • אהבתי 1

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ליסינג בצער כתב:

שבנסיעת מבחן שעשיתי על אאוטלנדר הכי מאובזר - הכל הרגיש כמו אוכף זהב שהורכב על חזיר

נסעת על דגם 2022, או הדגם הקודם? ההבדל הוא עצום, סביבת הנהג של הרכב הקודם היתה נראית פח אשפה (ובמובן הזה הקודיאק היה עדיף, למרות שהיה משעמם להחריד).

והפעם גם האיבזור הוא אמיתי - 10 רמקולים של bose, מושבי עור אמיתי, וכו'.

180 כ"ס ממנוע אטמוספרי מיושן של 2000 (או שמה יותר?) ושיא מומנט, לא מאוד מרשים, בטורים בשמיים

2500, שיא מומנט ב3.6 סל"ד.

שלדה בת מאה של אאוטלנדר הישן

הדגם יושב על פלטפורמה חדשה לחלוטין (CMF-CD) המשותפת לרנו וניסאן.

אני יכול להמשיך, אבל אתה פשוט לא בכיוון

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם

מניסיוני בליסינג עם אאוטלנדר הדור הקודם, הרכב אמין באופן מוחלט, המרווח בשורה השלישית טוב יחסית לרכבי 7 מקומות, צריכת הדלק בבין עירוני טובה יחסית למנוע 2.0 אטמוספרים האבזור בסדר (קיבלתי את הגרסה היותר מאובזרת מהבסיסית) פה נגמרים היתרונות. 

בחסרונות: הרכב רועש מאוד, ביצועים חלשים- כל לחיצה מושכת את הטורים עד הקצה בלי להשיג את המטרה (עקיפות בחזרה מאילת עם רכב מלא היו מאוד קשות), אין חווית נהיגה- תקשורת הגה גרועה, איכות חומרים והרכבה נמוכה, רעשי פלסטיקה מטרידים התחילו לקראת 60 אלף קמ- רכב בן שנתיים.. 

מולטימדיה בהתקנה מקומית גרועה, תמיד הייתה נתקעת בזמנים הקריטיים. 

אם שואלים אותי, על כל החסרונות של אאוטלנדר למי שמחפש אמינות ולרוב האנשים התנהגות וביצועים פחות מעניין אאוטלנדר יוביל את המשפחה בראש שקט שלי הפתעות. 

כרכב חלופי מאוד נהנתי מאקסטרייל 1.3 טורבו בנזין, מנוע חזק מאוד, נסיעה נעימה ושקטה, נוחות טובה, אבזור טוב כולל מצלמות היקפיות אבל כרכב למשפחה הוא ממש לא נותן מענה, שורה שלישית לא הגיונית אפילו לילד ותא מטען קטן גם כשמקפלים מושבים, לא יודע לגבי אמינות מה שבטוח האקסטרייל דיזל לא היה אמין. 

פחות מכיר את הקודיאק אבל מנהיגה בקארוק ואוקטביה השילוב מנוע גיר עובד פצצה, חומרים והרכבה איכותייים, נסיעה שקטה ונוחות נסיעה טובה, בצד האמינות מקור בחברת הליסינג אמר לי שיש הרבה פחות בעיות במצמדים של סקודה ביחס לעבר ובכלל פחות תלונות מהעבר בצד האמינות. 

לא מכיר את האאוטלנדר החדש אבל נראה מקריאה שהוא עולם אחר מהדגם הקודם.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 33 דקות, daniel204 כתב:

לא מכיר את האאוטלנדר החדש אבל נראה מקריאה שהוא עולם אחר מהדגם הקודם

אכן, הדברים שציינת תוקנו בדגם החדש. 

הכח של הרכב שופר משמעותית, והוא גם אינו רועש (אני בכל אופן לא מרגיש. אולי בגלל הבידוד המעולה). מולטימדיה מקורית, ללא מגע יד אדם כאן בארץ. איכות חומרים משובחת. "מובילאיי" מובנה של היצרן, ללא צפצופים מיותרים, וכשצריך - אזהרה אדומה גדולה שמוקרנת על השמשה הקדמית.

כנראה שרעשי פלסטיקה נובעים בין היתר מזה שמפרקים חצי רכב כדי להתקין מולטימדיה / איתוראן / מובילאיי ועוד, וכמו בפירוק והרכבה של ארון, זה אף פעם לא חוזר להיות מה שהיה. זאת הסיבה שברכב שלי לא נגעתי בכלום, למעט התקנה של מצלמת דרך שזה מאסט.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, outlander כתב:

נסעת על דגם 2022, או הדגם הקודם? ההבדל הוא עצום, סביבת הנהג של הרכב הקודם היתה נראית פח אשפה (ובמובן הזה הקודיאק היה עדיף, למרות שהיה משעמם להחריד).

והפעם גם האיבזור הוא אמיתי - 10 רמקולים של bose, מושבי עור אמיתי, וכו'.

2500, שיא מומנט ב3.6 סל"ד.

הדגם יושב על פלטפורמה חדשה לחלוטין (CMF-CD) המשותפת לרנו וניסאן.

מול אותו המומנט שמגיע בקודיאק בפחות מחצי מהסלד, מניח שלקודיאק יש גרסאות מאובזרות יותר, זה יהיה לא נכון להשוות גרסא יקרה של אאוטלנדר מול הגרסא הכי פשוטה של הקודיאק.

אגב המנוע באאוטלנדר זה אותו אחד שיש באלטימה כבר מ2014?

הגיר הוא גיר רציף של ניסאן שבחלק מהגרסאות הוא לא אמין בכלל(jf015 למשל זה פח זבל),.

בגדול מיצובישי נמצאים על סף פשיטת רגל, הם עכשיו פשוט נגררים אחרי רנו ניסאן ושום דבר שם כבר לא של מיצובישי ״טהור״( קח לדוגמא את הקולט, שזה בעצם בדיוק אותה קליאו).

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

פורסם

אחרי כל הדיון האינטנסיבי פה, מישהו יכול להגיד אם באאוטלנדר 2020 ובאקסטרייל 2020 יש בקרת שיוט אדפטיבית?

בקודיאק יש את זה מסוף 2018 בכל הרמות גימור

פורסם
לפני 1 דקה, Jeka88 כתב:

אגב המנוע באאוטלנדר זה אותו אחד שיש באלטימה כבר מ2014?

הגיר הוא גיר רציף של ניסאן שבחלק מהגרסאות הוא לא אמין בכלל

אני לא יודע.

מה שכן אני יודע זה שהגיר הוא לא אחד לאחד כמו של ניסאן, אלא עבר מקצה שיפורים במיצובישי. ובינתיים עברו שנתיים ללא תלונות בעולם, אני עוקב באדיקות אחרי קבוצות הפייסבוק השונות.

Just now, חני1212 כתב:

אחרי כל הדיון האינטנסיבי פה, מישהו יכול להגיד אם באאוטלנדר 2020 ובאקסטרייל 2020 יש בקרת שיוט אדפטיבית?

יש בדגם החדש (לא בגרסת הכניסה הזולה), אין לי מושג לגבי הישן.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 11 שעות, ליסינג בצער כתב:

אם כבר פתחת, בוא נמשיך.....

נכון. שלדה בת מאה של אאוטלנדר הישן עדיפה פי כמה משלדת MQB מודולרית של VAG, שאולי אינה ספורטיבית, אבל בהחלט אחת הטובות בשוק.

נכון. 180 כ"ס ממנוע אטמוספרי מיושן של 2000 (או שמה יותר?) ושיא מומנט, לא מאוד מרשים, בטורים בשמיים, וגיר פלנטרי מיושן, עדיף פי מונים לעומת מנוע טורבו גמיש שמוציא מומנט דומה בסל"ד נמוך בהרבה ודרך תיבה דו מצמדית ללא איבודי כח. ועוד לא דיברנו על דיזל שעדיף גם בכ"ס ובמיוחד במומנט (ואני קצת מבין בדיזלים...)

נכון. צריכת הדלק של אאוטלנדר עדיפה בכל, כי הרי הוא הכי טוב (ראה לעיל).

נכון. האבזור המדהים של אאוטלנדר עדיף על גרסת ליסינג שכנראה נהגת בה. בפועל קודיאק משווקת אפילו בגרסת Ambition ברמת אבזור, בוודאי בטיחות, שלא חסר בה כלום (ועוד לא דיברנו על exclusive, שלדעתי תגרם גם לך להרהר, ואני לא מדבר שבנסיעת מבחן שעשיתי על אאוטלנדר הכי מאובזר - הכל הרגיש כמו אוכף זהב שהורכב על חזיר. איכות חומרים, עיצוב והרכבה ברמה של יומרנות חסרת בסיס....).

אני יכול להמשיך, אבל אתה פשוט לא בכיוון.

בעוד אנשים עונים לפות"ש עניינית ובצורה הוגנת את הדברים הטובים וגם הרעים, אתה עסוק בלהשחיר אחרים ודעותיהם ולעסוק בשכנוע עצמי, דרך השרשור, שעשית עסקה מדהימה וכולם מטומטמים (ורק למתי מעט רוכשי האאוטלנדר ניתנה החכמה לעומת העדר של רוכשי הקודיאק).

הגיע זמן לשחרר - אתה מרוצה - בבקשה. אני האחרון שאשבור לאיש מרוצה את ההרגשה הטובה שלו, אבל אתה פשוט עושה שירות דוב לפות"ש שרוצה מידע ולא התפארות חסרת שחר ובסיס עובדתי.

היקש מעט מנותק, אבל אולי בכל זאת רלבנטי, אתמול החזרתי מזדה 6 2.5 ליטר משהו סביב 200 סוסים, גירסת BLACK EDITION, בת פחות משנה וכ 10K ק"מ, שהושאלה לי כרכב חלופי עד לחזרת האוקטביה מטיפול שנתי. המזדה שנהנית כידוע מתדמית ספורטיבית, ודאי עם חישוקי 19 אינץ' מושחרים ויפהפיים כמו בגירסה הזו, איכזבה. לא ברמת האיבזור והמולטימדיה, אלו מצוינים, מושבי עור אדום מאווררים, איבזור בטיחות מושלם ופינוקים למכביר, הופכים את האוקטביה מבחינות אלו למשהו די ספרטני ביחס, אבל המזדה  מרגישה מסורבלת, כבדה, שילוב גיר מנוע עייף ולא מספק למרות עתודות כוח מרשימות למדי, גרוע מאלו האוטו אמנם " יושב טוב " וההיגוי סביר גם אם קצת כבד, אבל הוא מתנדנד מדי , לא מהודק וקצת מתפזר בנסיעה. בכל התחומים הקשורים בנהיגה והתנהגות דינמית האוקטביה פשוט מצויה בקטגוריה אחרת. וזה מוזר, שהרי למזדה מוניטין מאוד משובחים בכל הנוגע לדינמיות והאוקטביה נתפסת כאוטו מאוד בינוני בתחומים הללו. ולמה רלבנטי, כי השתתפתי כנוסע, לא כנהג, בנסיעה של מספר שעות באאוטלאנדר חדש והתחושה היתה הרבה יותר דומה למזדה הנזכרת מאשר לאוקטביה. אז נכון, אוקטביה זה לא קודיאק, אבל אם ולו במעט השני דומה בהתנהגות ובשילוב גיר מנוע הזהים מכנית לאטקה שאני מכיר מהבית, זה מצב של NO CONTEST. לפחות לדעתי.

פורסם
לפני 1 דקה, חני1212 כתב:

באאוטלנדר יש את זה בכל רמות הגימור החל מ2019.

חוזר ואומר, תבדוק 5008, הייתי באותו מצב כמוך לפני כמה חודשים, הרכב הזה נותן פי כמה מאאוטלנדר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, Jeka88 כתב:

זה יהיה לא נכון להשוות גרסא יקרה של אאוטלנדר מול הגרסא הכי פשוטה של הקודיאק

למה לא, מחיר גרסת הכניסה של קודיאק זהה למחיר הגרסה הכי מאובזרת של אאוטלנדר (215k), כמו שאני קניתי - לקשרי. זה המחיר ששילמתי.

פורסם
לפני 1 דקה, Jeka88 כתב:

חוזר ואומר, תבדוק 5008, הייתי באותו מצב כמוך לפני כמה חודשים, הרכב הזה נותן פי כמה מאאוטלנדר.

יש לי (ולכל המשפחה המורחבת מורחבת שלנו) חרדה לא נורמלית מצרפתיות באופן כללי ומפג'ו במיוחד..
יש משהו שיוכל לשבור את הסטיגמה הנוראה הזו עליהם?

• תוכן חדש...