Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה, אחליף את השרשרת בהזדמנות. 

מידת שילדה 16', צמיגים 26'. כמו שכתבתי מקודם זה קצת צפוף לי. 

עשיתי היום טסט רייד ראשון עם הקרניים בכידון. נחמד, אהבתי. 

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק עכשיו נתקל בשרשור הזה (מופתע שלא תוייגתי ;) )

@Buki מידה 16 בהחלט קטנה, אני מביא אותה לילדים בגובה 1.60 בערך, גם הגובה שהרמת אליו את הכסא מעיד על כך (שים לב שאתה לא הרמת מעבר לקו המקווקו על גבי מוט הכסא).

אבל אם קיבלת טרק ישנים במתנה, פשוט תגיד תודה ותתיחס אליהם יפה, יש לאופניים האלו גיאומטריה נהדרת והם נוחים לרכיבה.

לבולם קפיץ הפשוט הזה לא אמור לקרות שום דבר גם אחרי 20 שנים, אלא אם עמד בחוץ והחליד.

על גבי הידיות ברקס, יש מה שנקרא רגולאז', שפתיחה שלו מותחת את הכבל (כי הכבל החיצוני מתרחק מהידית). שים לב לא להבריג אותו יותר מ70-80 אחוז החוצה, אחרת יהיה הרבה לחץ על מעט כריכות של ההברגה, והידית תהרס.

ובאופן כללי לנושא השרשור המקורי:

פנימיות עם ג'יפה שעמדו עד שנתיים, בדרך כלל הכל בסדר. מעבר לזה, הג'יפה תהפוך לגוש עיסתי יותר ולא תשאר במצב צבירה ג'ל שיכול לתקן פנצרים. מעבר לכך שהיא יכולה בעצמה לסתום את מעבר האוויר מהונטיל, היא גם פשוט תהפוך חלקים בפנימית לקשיחים, דבר שיכול לעוות את הצמיגים.

אין מה להתרגש מחלודה על שרשרת ישנה, כל עוד היא לא תפוסה אין טעם להחליף. כששרשרת מתארכת אתה תרגיש את זה ברגע הראשון שתנסה לדווש במאמץ, היא פשוט תחליק על גלגלי השיניים, ואז באמת כדאי להחליף אותה כמה שיותר מהר, לפני שהיא תשחק את הקסטה (שעולה  200-1000 שקלים תלוי באופניים) ולאחר מכן את הקראנק. לא מומלץ.

לגבי שימונים - משמנים את החלקים הקשורים לשרשרת ולמערכת ההילוכים, ואם צריך - קפיצים גם של מערכת הבלמים (בזהירות), קורה הרבה פעמים שהקפיץ פשוט נתפס ואז יש רפידה בצד אחד שנוגעת תמידית בגלגל.

לרפידות הבלם בV ברקס אין רק כיוון מעלה מטה אלא גם כיוון צידי, מאחר והגלגל עגול, שטח המגע של הרפידה צריך להיות מלא. שימו לב שברפידות מגיעים ספייסרים קעורים, הם מאפשרים לשנות את זווית המגע של הרפידה עם הגלגל, על אף שהזרוע תמיד תהיה בניצב. ראיתי אין ספור אנשים (גם כאלו שעובדים במקצוע...) שלא מייחסים חשיבות לכיוון הזה, וכך נוצר מצב שרק 30 אחוז מהרפידה נוגעת בגלגל בזמן לחיצה על הבלם, זה גורם לשחיקה לא אחידה ומן הסתם גם לבלימה לא יעילה.

בהצלחה לכולם

בתאריך 25.4.2023 בשעה 17:22, BoazB11 כתב:

ואם האחורי שחוק עד כדי כך, בטח גם הקדמי במצב די דומה,

זה לא נכון, כי הרבה הורים מלמדים את ילדיהם לבלום עם הרגליים באופני BMX מה שנועל את הגלגל האחורי (גם אם הצמיג חדש לגמרי) והדרך משם לצמיג חלק מהירה מאוד.

ילדים בני עשרה עושים את זה גם באופני הרים, ואז זה לא רק הורס את הצמיג, אלא גם שוחק את הבלם מהר יותר, והורס את הציר של הגלגל (שמופעלים עליו כוחות מנוגדים בדומה לסמרטוט שסוחטים אותו...)

בתאריך 25.4.2023 בשעה 10:06, baer כתב:

לא חושב שהיתה כוונה לפגוע וזה מצויין שאתה מתייעץ פה אבל רבק אופניים - יש אויר בגלגל? הברקס עוצר? סע מסביב לבלוק ואם תקין סע לאן שאתה רוצה.

אתה נותן יותר מדי קרדיט לאנשים בבדיקת האופניים שלהם.

כמי שעובד בתחום שנים אני יכול להגיד לך שאנשים מסתובבים עם וי ברקס פתוח והם לא שמים לב לדבר הזה בכלל. כבלים תפוסים, שרשרת שלא זזה ועוד ועוד מרעין בישין.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, Buki כתב:

שילדה 16'

זה ממש פיצקי, לא הייתי הופך אותם לאופניים לשימוש עבורי.

אבל לאנשים עד 165 בערך הם יהיו ממש סבבה, אם יש לך מישהו כזה.

פורסם

לפי טבלאות שונות באינטרנט שילדה 16' מתאימה עד גובה 170-173, אני 180 וזה כמובן צפוף לי אבל אפשר לרכב.

האופניים האלו זה פרוייקט בשביל הנשמה ולא לאיזה מטרה מוגדרת, יש לי עוד זוג אופניים. 

פורסם
לפני שעתיים, pasat04 כתב:

אין חשיבות לטריות הגומי ברפידות? גומיה יבשה עדיין תבלום בצורה תקינה?

הן נראות בסדר. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הפנימית האחורית התפוצצה כי הייתה עם שסתום קצר כשמבנה החישוק דורש את הארוך.

ידעתי שזה לא מומלץ אבל הרכבתי את הפנימית שהייתה לי. 

הוחלפה בפנימית מדקטלון עם שסתום ארוך וחומר נגד תקרים כבר בפנים. 26 ש"ח. הפתעה נעימה במכסה השסתום יש מפתח לפירוק ליבת השסתום.

IMG_20230721_130204.thumb.jpg.25866d0e34c1f5eddc28251d4aee353e.jpg

IMG_20230721_130418.thumb.jpg.6ae18eea75eb0c9e3a10d534c877fd41.jpg

כמו כן הגיעו מעליאקספרס סט פנסים נטענים קידמי ואחורי וגריפים נוחים יותר מאלו שהרכבתי מקודם. לא רציתי לחתוך אותם לכן הם מעט מקומטים אחרי ההרכבה, לא רואה בזה בעיה. 

IMG_20230721_130435.thumb.jpg.7b1f2fabc8cd76a1e2e4392f90db20ca.jpg

IMG_20230721_130450.thumb.jpg.b9b22c30b0a8cced8f8d9489c71a49a8.jpg

IMG_20230721_130506.thumb.jpg.736f940a91737cc50a8ae06fc2405fad.jpg

מבחינתי השיפוץ הסתיים. למרות שזו לא המידה שלי עדיין סביר מאוד ואפילו כייף לרכב למרחקים קצרים. 

• אהבתי 1

פורסם

יש לי זוג אופני כביש שקטנים מדי, שמשמשים לתחבורה עירונית. לעיר בלי עליות זה דווקא טוב. שומר יותר בקלות על מבט קדימה. כמובן שפחות יעיל מבחינת פידול, אבל באופניים קלילים לשימוש במישור יחסי, זה בסדר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...