Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עניין הצמיגים באמת היה תאורטי, עניין הורדת הלחץ היה מעשי:

סוג הרכב 406 (להרוס 407 בשביל זה...)

הורדתי מאחורה ל18 PSI (מקדימה 32) ובנתיים:

בנסיעה רגילה פשוט אי אפשר להרגיש איזשהו הבדל בנסיעה.

בסיבובים בעוצמה בינונית ומעלה יש שריקה "עמוקה" (לא צווחנית) מהצמיגים, שמזכירה לי מרדפים הוליוודיים של ניידות משטרה בניו יורק.

לאוטו יש בערך 95% מהאחיזה שהיתה קודם.

אבל יש לי פחות תחושת בטחון.

לא הצלחתי לזרוק בשום מצב, פעם אחת קצת סחיפה של ארבע גלגלים, וגם זה במין "קיטועים" מהירים ולא משהו מרשים.

נסיעה טובה!

מקדימה 32 מאחורה 18?

נדמה לי שקצת הגזמת... מה הלחץ המומלץ?

להוריד לחץ כדי לזרוק זנב זה לא חכם כמו שנאמר... ראשית אתה פוגע באחיזה, שנית אתה מסתכן בכך שהצמיג יתחמם יותר מדי או ייהרס...

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איחוליי, זה בדיוק הסימפטומים של צמיגים שנגרם להם נזק לשלד החוטים בקטע שבין הסוליה לדופן.

אתה גם עשית את אחד הדברים הכי מטומטמים שניתן לבצע וזה להוריד לחץ אויר באופן דראסטי, אין לך שום מושג מה אתה עושה מן הסתם, אחרת היית מבין כמה זה מסוכן.

סתם בשביל שתבין את חומרת המעשים שלך -

משקל הרכב נתמך על ידי האויר שבצמיגים.

כמה שזה גרוע להוריד אויר במהירויות נמוכות זה פי מיליון יותר גרוע להוריד אותו במהירויות גבוהות!

זה כ"כ גרוע, שצמיגים מתפוצצים ומתפרקים לחתיכות באמצע הנסיעה בכבישים בינעירוניים, אני לא הייתי רוצה להיות הנהג שליידך מתי שזה יקרה.

זו חמורות לשמה וסכנה אמיתית, ומכל הדיון התיאורטי הזה שהתחלתי בגישה של השתתפות והסברה נכונה יוצא שאני בסוף מסכים במאה אחוז עם ההודעה הראשונה של שמר בשרשור :evil:.

מוטי.

מוטי אם בצמיגים עסקינן... אצלי ברכב הלחץ המומלץ הוא 33 קדימה 30 אחורה... לאחר כמה שבועות של נסיונות (לצערי התעצלתי לעבוד בדרך שאתה הצעת כדי לבחור את הלחץ האופטימלי) ניפחתי כך שמקדימה יש 36 מאחורה 32, כלומר הוספתי פחות מ10% ואכן הרגשתי שבמצב הזה לרכב יש יותר אחיזה, אני יכול להיכנס לסיבובים יותר מהר, כלומר האחיזה השתפרה...

מה שכן אני מרגיש עכשיו שהנסיעה יותר נוקשה... הנחתי שזה מה שיקרה, אבל השאלה היא האם לא נגרם נזק לרכב, או למתלים, או לשאר חלקי הרכב כתוצאה מכך שהנסיעה נוקשה יותר? (שוב העלתי את לחץ האוויר בפחות מ10%)...

תודה...

פורסם
עניין הצמיגים באמת היה תאורטי, עניין הורדת הלחץ היה מעשי:

סוג הרכב 406 (להרוס 407 בשביל זה...)

הורדתי מאחורה ל18 PSI (מקדימה 32) ובנתיים:

בנסיעה רגילה פשוט אי אפשר להרגיש איזשהו הבדל בנסיעה.

בסיבובים בעוצמה בינונית ומעלה יש שריקה "עמוקה" (לא צווחנית) מהצמיגים, שמזכירה לי מרדפים הוליוודיים של ניידות משטרה בניו יורק.

לאוטו יש בערך 95% מהאחיזה שהיתה קודם.

אבל יש לי פחות תחושת בטחון.

לא הצלחתי לזרוק בשום מצב, פעם אחת קצת סחיפה של ארבע גלגלים, וגם זה במין "קיטועים" מהירים ולא משהו מרשים.

נסיעה טובה!

אהה...406 עכשיו זה מסביר את הכל ,ראית את הסרט רונין ,או את טקסי ,ואתה מהמושפעים :wink:

אז מה השלב הבא , כנפיים ?

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

נו אחלה, עוד תת רמה עם אוצר מילים תנ"כי...

והת'רד הזה אידיוטי מיסודו.

מה אנחנו פה עושים תחרות דריפטים? באמת, קחו דברים בפרופורציות.

אולי כולנו נוריד את הצמיגים וניסע על הג'אנטים? ככה האוטו יסע יותר מהר ובטח שיזרוק הרבה יותר טוב...

אתם שמים לב על מה אתם מדברים כאן??? פגיעה מכוונת באחיזה ובכיול המתלים של האוטו על מנת שיהיה עוד קצת פוטנציאל לתאונה?!@#@#?!?!? אתם שמים לב שעל זה אתם מדברים!??!

אם אתה לא אוהב את ההתנהגות של האוטו שלך: תחליף אותו! אל תנסה לעשות כל מיני קומבינות בני מיעוטים על מנת לשנות התנהגות למה שאתה רוצה.

פורסם
והת'רד הזה אידיוטי מיסודו.

מעניין למה...:roll:

אולי כולנו נוריד את הצמיגים וניסע על הג'אנטים? ככה האוטו יסע יותר מהר ובטח שיזרוק הרבה יותר טוב...

אתם שמים לב על מה אתם מדברים כאן??? פגיעה מכוונת באחיזה ובכיול המתלים של האוטו על מנת שיהיה עוד קצת פוטנציאל לתאונה?!@#@#?!?!? אתם שמים לב שעל זה אתם מדברים!??!.

אתה כנראה לא קורא את התגובות הענייניות של הכותבים לרעיון הלא חכם של להוריד לחץ אוויר על מנת לשנות התנהגות רכב, תגובות שקולות, רציניות ונכונות עובדתית שמלמדות מה כדאי ומה לא כדאי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבל רק שפותח השירשור "השכיל" ועשה את מה שכולם אמרו שלא כדאי.

אבל זה בסדר, כל עוד הוא נוהג רגוע גם 18 PSI מאחורה זה בסדר... אם הוא נוהג באופניים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

רציתם שאני אספר על עצמי-

באמת נהייתה מהומה על מאומה... :shock:

מוטי כתב על שינוי קאמבר וקאסטר, כדי שלאוטו יהיה פחות תת-היגוי, וזאת בניגוד להתנהגות שכויילה ע"י מאות המהנדסים המנוסים של יצרן הרכב.

זה נראה לכולם מצוין, -וגם לי.

אז חשבתי על רעיון אחר שאמור להפיק את אותה תוצאה, רק שלא הייתי בטוח אם זה מסוכן (שיפור הצמיגים, עניין הלחץ בטוח מסוכן) אז שאלתי מנוסים ממני בפורום.

קודם כל אני באמת נוהג רגוע, ובזמן האחרון על גבול הפלגמטיות. יש לי 11 שנה רישיון, המון קילומטרים, מעולם לא דפקתי את האוטו (טפו טפו טפו) ובטח שלא יותר מזה, דרסתי חתול אחד, ובלמתי בלימה חזקה רק פעם אחת (שהצילה כלב אדיוט).

גיליתי שאמא שלי נוסעת עם 16PSI (כנראה בגלל שהיא אישה ממוצעת), והיא נסעה ככה 110 קמ"ש ולא 90 כמוני.

אני מניח שמי שעשה קורס נהיגה מתקדמת, ומכיר את הרכב שלו, יודע איך לזרוק, אבל הרעיון שלי היה ליצור מכונית שמסוגלת לזרוק בקלות ובצורה נשלטת מבלי הסיכון שנובע מהצורך להכנס מאוד מהר לסיבוב כדי שזה יקרה.

חשבתי שצמיגים אחוריים נחותים ביחס לקדמיים יעשו את העבודה, ושאלתי אם מישהו ניסה את זה. (למשל, לקנות רביעיית צמיגים, ולהחליף רק שניים בשלב ראשון).

כמובן שלחץ אוויר נמוך הורס את הצמיגים וגורם לאוטו לשייט טיפונת לצדדים תחת עומס. (מה שלא מוסיף בטחון, למרות שרמת האחיזה נשארה טובה מאוד).

לכן זה היה ניסוי בלבד, שממש לא הצליח.

אפשר להרגיע את כל הסערה הזאת,

ותודה על האכפתיות למרות שאתם לא מכירים אותי.

נהג רגוע

פורסם
רציתם שאני אספר על עצמי-

באמת נהייתה מהומה על מאומה... :shock:

אני מניח שמי שעשה קורס נהיגה מתקדמת, ומכיר את הרכב שלו, יודע איך לזרוק, אבל הרעיון שלי היה ליצור מכונית שמסוגלת לזרוק בקלות ובצורה נשלטת מבלי הסיכון שנובע מהצורך להכנס מאוד מהר לסיבוב כדי שזה יקרה.

קודם כל המהומה לא היתה על מאומה משום שאתה שאלת על (וברב "חכמתך" גם ביצעת) שינוי מסוכן ולא מומלץ ברכב.

דבר שני, זה לא מסוכן באופן קטגורי לשנות את מאפייני התנהגות הרכב, אבל אין שום דרך לעשות זאת באופן חפיפניקי ולקבל תוצאה שרצית בה מראש (כלומר אפשר, ע"ע כל המנמיכים, אבל אז התוצאה המתקבלת היא בלתי צפויה). המקסימום שניתן לעשות (מבלי להיות דביל) זה להוסיף עד 10% בלחץ הצמיגים, שנותן הבדל קל בשוליים של מגבלות האחיזה, לא יותר.

ולבסוף, אם אתה רוצה לנהוג ברכב "בצורה נשלטת" אתה צריך קודם כל ללמוד איך שולטים ברכב, כלומר לעבור קורס(ים) לנהיגה מתקדמת. גם אם היית יכול להקטין את הנטייה של הרכב לתת היגוי ולהפכו לניטראלי יותר זה לא היה פועל לטובתך אם אתה לא יודע איך מתקנים נכון היגוי יתר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חשבתי שצמיגים אחוריים נחותים ביחס לקדמיים יעשו את העבודה, ושאלתי אם מישהו ניסה את זה. (למשל, לקנות רביעיית צמיגים, ולהחליף רק שניים בשלב ראשון).

כמובן שלחץ אוויר נמוך הורס את הצמיגים וגורם לאוטו לשייט טיפונת לצדדים תחת עומס. (מה שלא מוסיף בטחון, למרות שרמת האחיזה נשארה טובה מאוד).

לכן זה היה ניסוי בלבד, שממש לא הצליח.

אפשר להרגיע את כל הסערה הזאת,

ותודה על האכפתיות למרות שאתם לא מכירים אותי.

נהג רגוע

הרעיון שלך לא ממש חכם... ראשית הרעיון של קורס נהיגה מתקדמת הוא לא ללמוד איך לזרוק, אלא ללמוד איך לצאת מזה...

ושנית אם האוטו שלך זורק בקלות אז זה לא ממש טוב, מה יקרה במצב חירום... לא כדאי לגרום לכך שהרכב יאבד אחיזה יותר מהר ממה שצריך... זה סיכון מיותר...

פורסם

נהג-רגוע, רוצה להחליק בצורה נשלטת? לא רוצה להשקיע בקורס נהיגה מתקדמת מלא?

בבית ספר לנהיגה "אלטרנתיבי" (ואולי גם בתי ספר לנהיגה נוספים) אתה יכול, אם אינני טועה, לקחת רק הדרכה על Skid Car. מזה ייצאו לך 3 דברים:

א. תעשה את האמא של ההחלקה, בצורה שאין נשלטת ממנה.

ב. תהנה. מאוד.

ג. יש סיכוי מצוין שזה גם יעשה לך חשק להשקיע בקורס מלא. שזה כמובן הכי חשוב.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תנו לי לנחש ...

ואם הוא היה אומר שיש לו שנה רישיון הייתם צועקים לא ?!

לי אישית ממש נמאס שאתם תמיד חושבים רק על וותק כי מתי תכירו בעובדה שוותק זה לא הכל

ויש אנשים עם שנה רישיון שנוהגים ה-ר-ב-ה יותר טוב ממכם , זה שיש לכם עשרות שנות ניסיון

זה מכובד ויפה אבל זה לא עושה אותכם הנהגים האולטימטיבים aight ?`

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם
תנו לי לנחש ...

ואם הוא היה אומר שיש לו שנה רישיון הייתם צועקים לא ?!

לי אישית ממש נמאס שאתם תמיד חושבים רק על וותק כי מתי תכירו בעובדה שוותק זה לא הכל

ויש אנשים עם שנה רישיון שנוהגים ה-ר-ב-ה יותר טוב ממכם , זה שיש לכם עשרות שנות ניסיון

זה מכובד ויפה אבל זה לא עושה אותכם הנהגים האולטימטיבים aight ?`

הבגרות במוח היא שעושה את ההבדל, ולא הוותק בנהיגה!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
הבגרות במוח היא שעושה את ההבדל, ולא הוותק בנהיגה!!!

גילי

אז תסביר לי למה כל שאלה מטומטמת שנשאלת בפורום התגובה הראשונה שהוא מקבל זה

"כמה זמן יש לך רישיון"

--

איזה חמוד הכלב :lol:

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

• תוכן חדש...