Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית קטנוע לצורך עבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי לעבוד בתור שליח אחרי שנתיים נסיון רכיבה, באופנועים, לא קטנועים.
עבדתי 3 שנים, עשיתי בזמן הזה קורסים ברכיבה על מסלול, עדיין החלקתי, פעמיים.
בשתי הפעמים לא קרה לי כלום כי רכבתי עם קסדה מלאה, מעיל, כפפות ומגיני ברכיים, על כל הנ"ל יש צלקות קרב מאחת ההחלקות, הקטנוע תוקן בסכום שהיה שווה למחירון שלו בערך.

עשיתי כסף לא רע בתור שליח שכיר (לא היה אז וולט, אז מקבלים שכר מינ'+טיפים), אבל לא משהו שאי אפשר לעשות במלצרות או כל עבודה במפעל, כשאני חושב על זה היום - הסיכון לא מצדיק את זה.
לי היה הרבה מזל, לחברים מהעבודה פחות. אגב במקום שעבדתי - היו בעיקר חבר'ה עם המון נסיון רכיבה, כל 'קטנוען' שחשב שהוא יוציא רשיון ויבוא לעבוד ישר היה או פוגש את הרצפה או עושה חצי מהסכומים שהחבר'ה המנוסים עשו, ואצלינו לא היו נוסעים באדומים, נגד התנועה או כל הטינופת האחרת ששליחים עשו ועושים.

בקיצור, רוצה לעבוד שליח? תפדאל יש לא מעט יתרונות (המון שקט מבחינה מקצועית ועצמאות), רק תרכב קודם כמה חודשים, תשקיע בציוד איכותי בדגש על מגיני ברכיים(+דיבורית לקסדה, זה גם ישמור אותך שפוי עם המוסיקה), ותלך לעבוד בידיעה שאתה מתחיל באיזי :).
ההמלצה לעבוד בהתחלה במסעדה ולא וולט - לגמרי במקום. 
עדיף ללמוד להיות שליח כשכיר, תלך על אחת הרשתות הגדולות של הפיצה או הסושי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 18.6.2014 בשעה 19:32, djyakini כתב:

לפני שבוע רכשתי את הסובארו B4 2009 עם המערכת גז. אין לי שום נסיון עם מערכות גז ועכשיו אני מתחיל ללמוד את הנושא במטרה לתחזק אותה בצורה מושלמת.

ברכב מותקנת מערכת LOVATO, הבנתי שהיא מהטובות בשוק. ביחד עם זה שסובארו בזמנו שלחו המון מכוניות להתקנה אצל גזפרו, אני מאמין שנצבר נסיון וההתקנה יסודית ולא חאפרית (מקווה).

בגלל שאין לי היסטוריה לגבי המערכת, יזמתי החלפת שני הפילטרים לשם יישור קו. היה חשוב לי לעשות זאת במוסך סובארו המוסמך לטיפול במערכת, כך אוכל להכיר את החלקים והעבודה. מחיפוש זריז באיביי נמצאו הפילטרים בפחות מחמישית המחיר בארץ, אזמין כמה ואזום החלפות תכופות יותר מהמומלץ. הבנתי שצריך להחליף את הפילטר לחץ נמוך כל 15K, ואת הלחץ גבוהה כל 45K. כרגע אני על 133,000 ק"מ (לצורך מעקב).

במוסך הפנו את צומת ליבי לחלק במערכת שיש עליו שמן, ונראה ש"מזיע":

14451234754_81907f40d6_b.jpg

המכונאי שלף את הצינור השחור העליון, קיצץ 2 ס"מ עם קאטר והחזיר. לאחר מכן הבריק וייבש את האיזור עם לחץ אוויר. אמר לי לעקוב אחרי זה.

נסעתי כ40 ק"מ וכשחזרתי הביתה פתחתי מכסה מנוע לבדוק. החלק נראה שוב משומן ומזיע.

השאלה היא האם זה צריך להיות ככה, אולי זה בכלל מצב תקין? אם לא, מה שמו של החלק הנ"ל והאם יש אפשרות להזמינו ממקור זול (כדוגמת הפילטרים)?

יש לציין שהמערכת עובדת מעולה, אני נוסע הרוב על הגז ואין שום סימן לכך שמשהו לא קשורה. חוסך כ40 אחוז בהוצאות התדלוק.

תודה לעוזרים!

יקי

Just now, יאיר ברגר כתב:

אם אני נגר ובדרך כלל משתמש ברכב לנגרות ..יש עניין להגיד שאני נוסע לצורך הצעות מחיר הקטנוע .או לעשות ביטוח רגיל ?

• תוכן חדש...