Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית קטנוע לצורך עבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מתכנן להוציא רישיון A2 למטרת עבודה במשלוחים בעיקר בתוך העיר

אין לי הרבה ידע בקטנועים/אופנועים ואני מעוניין לדעת איזה קטנוע הכי מתאים לי

התקציב שלי הוא בין 8000-10000 ש"ח

מחפש קטנוע יחסית נוח , אמין ועם צריכת דלק טובה.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Tr1p
פורסם

מובי 125,הונדה pcx.

שניהם לא נוחים,חלשים אבל מספיקים לנסיעה בתוך העיר.

על כביש מהיר לא הייתי עולה עם 125.(סגירה 100-105 קמש,שיוט 80-90 קמש במישור,זה מסוכן לרכב בקצב הזה)

כמה אתה הולך לרכב בחדש?משלוחים זה לא צחוק.....להיות על 125 זה סיוט.

עדיין אין לך רישיון,מאוד לא מומלץ להתחיל כשליח כרוכב בלי ניסיון,זה רמת סיכון מוגזמת במיוחד עם לחץ של משלוחים עלייך.

בן כמה אתה? 

אני שליח בוולט מאז שוולט הגיע לארץ,אם הייתי מתחיל כשליח בלי ניסיון אני יודע שהיום הייתי מת,בוודאות.

מתכוון שליח עצמאי/קטנוע שלך ועובד עם מסעדה? 

פורסם

מובי קטנוע השליחים הנימכר ביותר בתקציב שלך תיקנה יד 2 עם כמה שפחות קילומטרז

תקפיד על בדיקת מיפלס שמן ושיהיו צמיגים טובים. כ150 שקל לצמיגx2ובדיקת לחץ אויר וטיפולים בזמן ואתה מסודר+קסדה סגורה או לפחות ניפתחת-שהסנטר/שיניים יהיו מוגנים. לדעתי מספיק

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Ido12 כתב:

מובי 125,הונדה pcx.

שניהם לא נוחים,חלשים אבל מספיקים לנסיעה בתוך העיר.

על כביש מהיר לא הייתי עולה עם 125.(סגירה 100-105 קמש,שיוט 80-90 קמש במישור,זה מסוכן לרכב בקצב הזה)

כמה אתה הולך לרכב בחדש?משלוחים זה לא צחוק.....להיות על 125 זה סיוט.

עדיין אין לך רישיון,מאוד לא מומלץ להתחיל כשליח כרוכב בלי ניסיון,זה רמת סיכון מוגזמת במיוחד עם לחץ של משלוחים עלייך.

בן כמה אתה? 

אני שליח בוולט מאז שוולט הגיע לארץ,אם הייתי מתחיל כשליח בלי ניסיון אני יודע שהיום הייתי מת,בוודאות.

מתכוון שליח עצמאי/קטנוע שלך ועובד עם מסעדה? 

אני בן 21 וכן מתכוון לשליח עצמאי בוולט מתכנן לרכב בחודש בסביבות ה5 ימים בשבוע.

עריכה אחרונה על ידי Tr1p
פורסם

אז בתור שליח בווולט,זה לא מה שהיה פעם. 

עבודה יש,אבל אי אפשר להיות בררן במשלוחים...אני עושה קבוע ראשון-בת ים-חולון-ראשון והרבה כבישים מהירים,וקטנוע 125 לא יעמוד בזה במיוחד לא משומש.

במיוחד עכשיו שהגדילו אזורי חלוקה בכל הערים. 

פעם מי שהיה עובד בראשון,היה מקבל משלוחים רק בתוך ראשון,אז היה עדיף 125 למי שרצה לחסוך בדלק ועבד קצת. 

תחשוב על 125 שוב פעם,אתה תבין מהר שאתה לא יכל לעשות משלוח מעיר לעיר...וזה רוב העבודה היום.(אולי חוץ מתל אביב)

ורוב הכסף זה המשלוחים מעיר לעיר,נגיד מראשון לבת ים בממוצע יש תוספת מרחק של 20 שח,פלוס 18 בסיס....38 שח ב20 דק,לא חבל לפסול את כל המשלוחים האלה? 

למה רישיון a2 אם אתה בן 21?תעשה a1 אוטומוט אפילו.

חבל על הכסף של הa2,זה אופניים עם מנוע של מכסחת דשא. 

אין לנפח הזה הצדקה היום בזמן שיש את ה250. 

כבר כמעט ואין שליחים בוולט עם 125 אם תשים לב,וטיפול כל 3 אלף קמ במובי לשליח זה סיוט. 

זה כל חדש טיפול,אם אתה לא עובד הרבה.

פורסם
לפני 56 דקות, Ido12 כתב:

אז בתור שליח בווולט,זה לא מה שהיה פעם. 

עבודה יש,אבל אי אפשר להיות בררן במשלוחים...אני עושה קבוע ראשון-בת ים-חולון-ראשון והרבה כבישים מהירים,וקטנוע 125 לא יעמוד בזה במיוחד לא משומש.

במיוחד עכשיו שהגדילו אזורי חלוקה בכל הערים. 

פעם מי שהיה עובד בראשון,היה מקבל משלוחים רק בתוך ראשון,אז היה עדיף 125 למי שרצה לחסוך בדלק ועבד קצת. 

תחשוב על 125 שוב פעם,אתה תבין מהר שאתה לא יכל לעשות משלוח מעיר לעיר...וזה רוב העבודה היום.(אולי חוץ מתל אביב)

ורוב הכסף זה המשלוחים מעיר לעיר,נגיד מראשון לבת ים בממוצע יש תוספת מרחק של 20 שח,פלוס 18 בסיס....38 שח ב20 דק,לא חבל לפסול את כל המשלוחים האלה? 

למה רישיון a2 אם אתה בן 21?תעשה a1 אוטומוט אפילו.

חבל על הכסף של הa2,זה אופניים עם מנוע של מכסחת דשא. 

אין לנפח הזה הצדקה היום בזמן שיש את ה250. 

כבר כמעט ואין שליחים בוולט עם 125 אם תשים לב,וטיפול כל 3 אלף קמ במובי לשליח זה סיוט. 

זה כל חדש טיפול,אם אתה לא עובד הרבה.

הבנתי, ובמידה ואני הולך לעשות רישיון a1 יש לך קטנועים מומלצים (כרגע יש לי טופס ירוק לשניהם גם לa1 וגם a2)

פורסם

בתקציב כמה שיותר מוגבל גויירד 200 יהיה בסדר,תחפש אחד בן שנה במצב הכי טוב שתמצא. 

תעשה רישיון a1,ותעבוד עם קטנוע של מסעדה תקופה. 

כי החלקות יבואו בהתחלה,ועדיף שזה יהיה עם המובי של המסעדה.

אתה מודע לעניין שביטוח שליחים עולה 10 אלף בשנה?(ולנהג חדש היום אפילו יותר)בלי מקיף כמובן. 

הייתי שוקל את עניין וולט מחדש...עלות ניהול עסק פטור שנתי 3000 שח,(מורשה 5000+-)ואחרי שנה במשלוחים קטנוע כמו גויירד 200 יהיה שווה 2000 שח.

להתחלה זה בעיה,ובישביל להרוויח טוב בוולט צריך להכיר את האזורים כמו את כף היד. 

אי אפשר להרשות לעצמך להתעכב בחיפוש אחרי מסעדה שהיא קומה אחרונה בקניון,זה יקח שעה. 

לא מתחילים מוולט בקיצור. 

מתחילים ממסעדה/בן אדם עם אפלקציה שמקשר אותך עם מסעדות והקצב עבודה שונה לגמרי. 

וגם בלי קשר,להתקבל לוולט לוקח בערך שנה היום. 

תחשוב על עבודה אחרת או על התחלה עם קטנוע של מסעדה. 

וולט זה ממש לא עבודה פשוטה כמו שזה נראה מהצד. 

לחפש מסעדה בתוך קניון/מתחם ענק/טיילת זה סרט רע להתחלה של משלוחים. 

ובישביל להרוויח אתה צריך לתת קצב של 30 משלוחים ביום. 

להתחלה זה בעיה. 

גם אם תעשה 20 ברוטו בוולט,הנטו ישאר 8 אחרי הוצאות,ואין לך ימי חופשה/הבראה/פנסיה כמו של שכיר.

ממליץ לחפש עבודה אחרת.  

• רעיון טוב! 1
פורסם

רק תגובה אחת מכל התגובות שהתייחסה לעניין הביטוח. אכן כן, במידה והקטנוע משמש למטרות עסק אזי הביטוח גבוה ויקר משמעותית מביטוח של קטנוע שמשמש אך ורק למטרות פרטיות.
ממש ממש לא חכם להצהיר שהקטנוע הוא לשימוש רגיל ולרכוש לו ביטוח שכזה כאשר הקטנוע הוא לעבודה.
שלא תעיז להתחכם כי חלילה בשעת הצורך חברת הביטוח תרד עלייך חזק בגלל זה. 

תהיה חכם אל תהיה צודק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה רבה לכולם  למדתי ממכם הרבה דברים שלא לקחתי בחשבון ובנוסף יש לי גם רכב אז נראה לי אני ארד מהוולט לבנתיים.

כרגע אני יעשה רישיון a1 ויעבוד במסעדה בתור שליח, מעריך את כל העצות ואת כל הדברים החשובים שאמרתם לי

תודה!

• אהבתי 3
פורסם

תרכב לאט,ותרכב עם קסדה מלאה בלבד,ורצוי עם מעיל. 

אני הייתי מגדיר את עצמי רוכב טוב,ושעשה קורס רכיבה מתקדמת,משכיב בנס הרים ובלה בלה. 

ובסוף כתם שמן בתוך העיר ניצח אותי,ורק עכשיו סיימתי להחלים(ועדיין יש כאבים)אחרי החלמה של 3 חודשים. 

אף אחד לא חסין לזה,וזה שאלה של מתי.

תרכב בקצב שלך ואל תיתן לאף אחד להגיד לך שהמשלוח מאחר(בעיה של המסעדה,לא שלך)זה העצמות והעור שלך ואין להם תחליף. 

אל תיהיה קפטן סלאו,אבל לא להתפתות לשרוף אדומים כאילו אתה עם אופניים. 

דקה לפה או לשם לא משנים הרבה. 

בהצלחה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Tr1p כתב:

תודה רבה לכולם  למדתי ממכם הרבה דברים שלא לקחתי בחשבון ובנוסף יש לי גם רכב אז נראה לי אני ארד מהוולט לבנתיים.

כרגע אני יעשה רישיון a1 ויעבוד במסעדה בתור שליח, מעריך את כל העצות ואת כל הדברים החשובים שאמרתם לי

תודה!

כנראה שאתה בוחר להתעלם מנושא הביטוח כי לא התייחסת לזה. ברגע שאתה עושה משלוחים לעסק בקטנוע או ברכב אתה נחשב כפרילנסר. זאת אומרת כל העלויות עלייך. גם ברכב, רשום בפירוש למטרות פרטיות של בעל הרכב. זה בסדר להסיע חברים ברכב ממקום למקום כל עוד לא נגבה תשלום עבור זה. זה בסדר להביא לחברים פיצה על הדרך אבל אם זה עיסוק שלך אתה מחוייב להודיע לחברת הביטוח. ביטוח לקטנוע או לרכב למטרת עבודה בתשלום עולה הרבה יותר מביטוח רגיל. אל תתחכם.  

לפני 10 דקות, Ido12 כתב:

תרכב לאט,ותרכב עם קסדה מלאה בלבד,ורצוי עם מעיל. 

אני הייתי מגדיר את עצמי רוכב טוב,ושעשה קורס רכיבה מתקדמת,משכיב בנס הרים ובלה בלה. 

ובסוף כתם שמן בתוך העיר ניצח אותי,ורק עכשיו סיימתי להחלים(ועדיין יש כאבים)אחרי החלמה של 3 חודשים. 

אף אחד לא חסין לזה,וזה שאלה של מתי.

תרכב בקצב שלך ואל תיתן לאף אחד להגיד לך שהמשלוח מאחר(בעיה של המסעדה,לא שלך)זה העצמות והעור שלך ואין להם תחליף. 

אל תיהיה קפטן סלאו,אבל לא להתפתות לשרוף אדומים כאילו אתה עם אופניים. 

דקה לפה או לשם לא משנים הרבה. 

בהצלחה.

המקרה שלך הוא דוגמה מעולה לסיבה מדוע צריך לדאוג לביטוח מתאים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אפשר להתחיל לעבוד בדומינוס\פיצה האט\בורגראנצ'\מקדונלס ולא לקנו תקטנוע משלך.

החברה מספקת לך קטנוע ולוקחת את כל ההוצאות על עצמה, אתה מקבל שכר שעתי + טיפים, מניסיוני בממוצע יוצא בערך 50 ש"ח לשעה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, Cerebral Cortex כתב:

כנראה שאתה בוחר להתעלם מנושא הביטוח כי לא התייחסת לזה. ברגע שאתה עושה משלוחים לעסק בקטנוע או ברכב אתה נחשב כפרילנסר. זאת אומרת כל העלויות עלייך. גם ברכב, רשום בפירוש למטרות פרטיות של בעל הרכב. זה בסדר להסיע חברים ברכב ממקום למקום כל עוד לא נגבה תשלום עבור זה. זה בסדר להביא לחברים פיצה על הדרך אבל אם זה עיסוק שלך אתה מחוייב להודיע לחברת הביטוח. ביטוח לקטנוע או לרכב למטרת עבודה בתשלום עולה הרבה יותר מביטוח רגיל. אל תתחכם.  

הייתי עם ביטוח עסקי מתאים,חובה מלא(לא לנהג חדש)עלה 9000. 

עם ג עבר את ה10,000 ולא כולל מקיף.(מזל שאני מורשה אז מתקזז מעמ.והפיצויים מהתאונה היו שווים כל שנה ששלמתי 9 אלף רק חובה)  

משהו חשוב נוסף,גם שליח בחברות הגדולות עם קטנוע שלהם,לבקש לראות ביטוח חובה בלי השתתפות עצמית+ג,ולוודא שיש טסט בתוקף. 

גם רשתות מוכרות מחפפות בנושא הזה. 

כי מסעדה שמחזיקה 7 אופנועים,זה 70,000 אלף בשנה רק ביטוחים. 

וזה אם משהו שואל למה משלמים דמי משלוח יקר,בגלל זה. 

לא יודע אם העבודה הזאת שווה את זה,הנחמה היחידה היא שתפצע(ואתה תפצע,נקודה)יהיו פיצויים גדולים.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Cerebral Cortex כתב:

לא התעלמתי להפך שיניתי כיוון ואני מתכנן לעבוד בתור שכיר בלבד, אם הביטוח עדיין צריך להיות עסקי זה משהו שאני אשמח לדעת.

לפני 8 שעות, Cerebral Cortex כתב:

ובנוסף לא מנסה להתחכם אחי סך הכל מנסה לברר  דברים שאין לי ידע בהם,

אז אני פה כדי לבקש יעוץ אני לא בא אומר יאללה אני עכשיו הולך להתחכם  על החברת ביטוח ועושה ביטוח רגיל ועובד עם הקטנוע למטרות אחרות שהם עסקיות.

לפני 7 שעות, Ido12 כתב:

עם ג עבר את ה10,000 ולא כולל מקיף.(מזל שאני מורשה אז מתקזז מעמ.והפיצויים מהתאונה היו שווים כל שנה ששלמתי 9 אלף רק חובה)  

משהו חשוב נוסף,גם שליח בחברות הגדולות עם קטנוע שלהם,לבקש לראות ביטוח חובה בלי השתתפות עצמית+ג,ולוודא שיש טסט בתוקף. 

לא יודע אם העבודה הזאת שווה את זה,הנחמה היחידה היא שתפצע(ואתה תפצע,נקודה)יהיו פיצויים גדולים.

פיצויים תמיד דבר טוב😉 

סתם בריאות הכי חשוב

עריכה אחרונה על ידי Tr1p
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Ido12 כתב:

תאמין לי שאף סכום לא שווה איבר שלא מתפקד יותר. אתה בהחלט צודק. הרבה חברות מחפפות בעניין כי הן רוצות לחסוך. אתה גם מודע לזה שיש ביטוח מוזל? כלומר, בעל הקטנוע רוכש ביטוח מוזל ב 1000 שקלים ובתמורה הוא מתחייב לוותר על שבוע ימי מחלה פלוס 25 אלף שקל מהפיצויים. זה התעריף לנהג פרטי. לנהג עיסקי אין לי מושג מה תעריף ההנחה. בכל מקרה, היו מצבים שבהם שליח שכיר רכב על קטנוע של חברה, הם מצידם עשו את הביטוח המוזל. השליח עשה תאונה ולמרבה הפתעתו הוא גילה שהוא צריך לוותר על 25 אלף שקלים מהפיצויים שלו מבלי בכלל שהסכים לכך. כמובן שזה הגיע לבתי משפט והעסק אכל אותה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

• תוכן חדש...