Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 16.11.2022 בשעה 09:11, yohai71 כתב:

ג'וני סמית', עיתונאי רכב בעל ערוץ יוטיוב מושקע וחובב מוצהר של מכוניות חשמליות (בין היתר), העלה סקירה\מבחנון בערוץ שלו. הוא לא ידוע כאחד שנמצא בכיס של היצרנים, ככה שהביקורת החיובית שלו משמעותית פי כמה כשזה בא ממנו.

דחפת אותי למחשבות פילוסופיות.

אני עוקב אחרי הנ"ל ועוד כמה ערוצים בסגנון (כולל המעסיק הקודם שלו Fully Charged והקולגה לשעבר טום פורד שנמצא כיום ב-Electrifying), כך שההתראה על סרטונים חדשים מופיעה אצלי תוך מספר דקות. אמנם הדור הנוכחי של עיתונאי הרכב לא נמצא בכיס כמו פעם כי הם לא תלויים בהכנסות מפרסום, קשה להתעלם מכך שרבים מארועי ההשקה כוללים אירוח נדיב, ומכך שבסוף כולם נפגשים באותו יום ונוהגים על אותם רכבי הדגמה (ע"פ מספרי הרישוי שחוזרים על עצמם בין כל הסרטונים). אי לכך, לדעתי ה-groupthink משפיע במידה מסויימת על התוצאה, שכן הם לא בוחנים את המכוניות לגמרי בוואקום כפי שהיה נהוג יותר בעבר.

מעבר לים - דאג דמורו ומארקז בראונלי ידועים כשניים מתוך קומץ סוקרים/בלוגרים בתחום שמשלמים על הטיסות והאירוח של עצמם באירועי השקה בארה"ב, מה שמעלה נקודה חשובה נוספת - שמירה על יחסים תקינים עם היבואנים והיצרנים ע"מ שיהיה להם מה לצלם בעתיד ולהמשיך לייצר 'תוכן' (שונא את המילה הזאת). שתי הפיגורות הנ"ל חזקות מספיק כדי להרשות לעצמן אובייקטיביות ללא צנזורה, אבל מרבית עיתונות הרכב היום אינה כזאת. ואם נחזור לסוקרים הבריטים - אני די מוטרד מהיעדר הביקורתיות שלהם כלפי מכוניות חדשות באופן כללי, קל וחומר כאלה שהגיעו מסין ודי ברור שנעשו בהן קיצורי דרך. באופן כללי יש נטיה להצניע את הביקורת וההיבטים השליליים, לקבור אותם בסוף הסרטון, להזכיר בחצי משפט וכו' - Carwow הוא כנראה הדוגמה הכי טובה לכך, כולו חיוביות מלטפת ואפילו כשיש ביקורת זה מוגש באריזה מאד נחמדה ואימפוטנטית.

נראה שהיום היחידים שמדברים באופן פתוח על פאקים בייצור או בתכנון הם כתבי הרכב במזרח אירופה. מעטים מהם עושים זאת באנגלית, אבל אישית דעתם שווה בעיניי הרבה יותר מזו של כתבים וסוקרים מערביים. החיבה הגורפת הזאת לכל חתיכת זבל שיוצאת כרגע מסין פשוט מעצבנת, כי ברור לגמרי שהיא נובעת מהצורך לצלם משהו ע"מ לרצות ולשמר את הצופים ולא מחיפוש אמיתי של האמת האובייקטיבית. בנוסף, אנחנו חיים בתקופה שבה אנשים לא יודעים להתמודד עם ביקורת וקונפליקט, לכן אין פלא שה'תוכן' נבנה בהתאם לקהל של פאקינג מילניאלז ונשמע תאגידי ופרווה. לאלו מאיתנו שזקנים מספיק כדי לזכור תקופה שבה עוד אפשר היה לדבר דוגרי, חשוב לקחת את כל הסקירות החיוביות האלה בע"מ ובקונטקסט החברתי הנכון.

• אהבתי 6
  • תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא חיב להיות רק עניינים כספיים(כמו אירוח, קבל רכבים למבחנים וכו') , אם כי  בוודאות זה גם קיים. 

זה יכול להיות גם סתם שבני אדם מאוד גרועים במתן ציונים כללים אובייקטיבים. אנחנו תמיד עושים השוואות לעוגנים די קרובים(בעיקר על פי מחיר וקטגוריות מומצאות)

אני פחות יודע איך זה ברכבים, אבל באוזניות למשל, נתקלתי בכתבה מעניינת שעשתה ניתוח סטטיסטי לכמה אתרים גדולים וקטנים לגבי הציונים שהם מביאים לאוזניות, ואתה מגלה שבכול האתרים סביב ה-80 אחוז מהביקורות הם ציון של 4 ומעלה(מסקאלה של 1-5) 

בלי קשר שההתפלגות מוטה לגמרי, הסקאלה לא מספיק רחבה(גם לא סקאלה של 1 עד 10). אתה יכול לחשוב שציון 4 מתוך 5 זה לא רע בכלל, אבל בפועל זה יכול להיות שנות אור מאוזניות שקיבלו ציון 5) 

כשיש ציון מספרי זה עוד טוב, העניין מתחיל בכלל ללכת לכיוונים אחרים כשמדובר בציונים מילוליים. 

למשל מישהו אומר "איכות חומרים טובה, אבל לא מצויינת".

מה זה טוב? מה זה מצויין?

לאחד, "טוב" זה ציון 8 , ולאחר, "טוב" זה ציון 6. 

בקיצור, כן, ביקורות זה עניין מאוד בעייתי באופן כללי, וקל וחומר כשאתה מאוד תלוי במי ששולח לך את המוצר שלו לסקירה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

לאלו מאיתנו שזקנים מספיק כדי לזכור תקופה שבה עוד אפשר היה לדבר דוגרי

עיתונאים ובלוגרים גם צריכים לאכול, ואף יצרן/דילר לא רוצה לתת רכב למבחן רק כדי שיחרבנו על הרכב הזה.

מניח שהתופעה הייתה גם קיימת פעם בעיתונות מסורתית, אחרת אין הסבר לזה שנתנו את תואר "מכונית השנה" לכל מיני מכוניות מתפרקות.

מצד שני פעם עיתונות הייתה בעמדת כח מול היצרנים, אז היו יכולים להרשות לעצמם לדבר דוגרי. זה היה לפני עידן תוכן ממומן, ועיתונות הייתה הערוץ פרסום היחיד בשביל היצרנים, אז הם היו תלויים בכתבים.

היום - כשכל בריסטה לשעבר קונה מצלמה משומשת (או לא קונה, ומצלם עם אייפון) ועכשיו הוא בלוגר, אז השוק הזה נהיה שוק של מוכרים, והיצרנים יכולים להיות בררנים ולבחור את אלה שיכתבו ביקורות חיוביות.

זה כמו עם תחנות רדיו. פעם חברות הקלטה שילמו לתחנות רדיו כדי שישמיעו את השירים שלהן (והיה הרבה פחות פרסומות כתוצאה), היום לחברות הקלטה יש ערוצים אחרים, ותחנות רדיו צריכות בעצמן לקנות ולתחזק את הפלייליסטים שלהן.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מזכיר לי את הימים שהיה לי בלוג בתפוז והייתה שם "קהילת משפיעים" - בלוגרים שהזמינו אותם לאירועי השקה של מוצרים והם כתבו שירי הלל למוצרים האלה בבלוג. הזמינו גם אותי להשתתף אבל זה ממש לא התאים אותי.
אני זוכר שהתרגזתי במיוחד כשהיה אירוע השקה לסמסונג גלקסי כלשהו - נדמה לי ש- S4 - הזמינו עשרות בלוגרים לארוחת בוקר במסגרתה הראו מצגת על כמה שהטלפון הזה מדהים ובימים שאחרי האירוע כל תפוז הוצף ברשומות שציטטו את המצגת והסבירו כמה הטלפון הזה נהדר. 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

באופן אירוני, כשתקשורת הונגשה לקהל הרחב, היא נהייתה הרבה פחות אובייקטיבית. כמובן שחופש הביטוי נשאר, אבל בפועל, אם לא תרשום דברים טובים, לא ישלמו לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הבעיה הגדולה יותר היא שגם לא יקראו אותך, כי סוג האנשים שהולכים לקרוא ביקורות ברשת (או לראות שם סרטונים) לא מסוגל להתמודד נפשית עם toxic negativity, והאוכלוסיה המבוגרת יותר שכן מסוגלת בד"כ לוקחת את העצות והמידע שלה ממקומות אחרים.

פורסם

בארץ יש את כפיר ובועז שעושים מבחנים מצולמים סופר מקיפים של שעה ויותר על כל רכב ואני תופס מהם אמינים וכנים.

https://youtube.com/@kfirks

יש גם את Throttle House שלא מפחדים להעביר ביקורת וגם עושים סרטונים מרהיבים מבחינה ויזואלית.

https://youtube.com/@ThrottleHouse

• רעיון טוב! 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעניין אם זה אמיתי:

Screenshot_20221213-081614.thumb.png.1d1a6bb49ca8b1ca63c1f9ffdf9a26ee.png

כי אם כן, זה יימכר כמו לחמניות חמות

פורסם
לפני 35 דקות, vadim6385 כתב:

רואים שזה תוכן לבדיקות בלבד.

פורסם
לפני 38 דקות, Uri-G כתב:

במחירים כאלו, הם ישברו את השוק.

מאיפה זה?

מהאתר שלהם, כשבוחרים "אני רוצה לקנות".

אבל נראה שהם סתם העלו גירסה לא מוכנה של האתר לפרודקשן

פורסם

האתר בהקמה , רמז למחיר האמיתי ניתן למצוא בקצה העמוד מטה - כ 150K.

אני חושב שזה יהיה מחיר הקצה לגירסא המאובזרת עם טווח של 400 ק"מ, הגיוני שגירסאת הבסיס לטווח של 300 ק"מ תתחיל ברמה של 130K.

נחיה ונראה...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...