Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • אחראי פורום
פורסם

יש מצבים בחיים שאנחנו קונים את המוצר הזול יותר שבסקאלה. בין אם זה מצב כלכלי או מתוך שיקול של עלות/תועלת. טוב, גם מתוך קמצנות.

רוב הזמן הם מתפקדים באותו יחס למחיר, כלומר מתחת לממוצע.

בשרשור הזה נעשה ההיפך, נפרגן למוצרים הזולים והנלעגים לעיתים שהחזיקו ותפקדו הרבה מעבר למה שציפינו.

 

בדיוק היום פיניתי ארון 3 דלתות מהממ"ד.

הוא נרכש בערך ב-600₪ מהום סנטר לפני 14 שנה, טרום ילדים, טרום כסף בעו"ש, טרום סטייל בחיים.

עבר 4 פעמים דירה ועוד פעם פעמיים בין חדרים בבית.

המצחיק הוא שעם כל מעבר כזה, הוא הלך והתיישר. הדלתות היו בקו אחד, המגירות נסגרו עד הסוף.

אם לא המראה ה"סוכנותי" והמידות הקטנות יחסית, יכול להיות שהוא היה מגיע אצלנו לגבורות.

כהוקרת תודה, פירקתי אותו בצורה מכובדת כך שאם מישהו יאסוף אותו מפינת הגרוטאות של הישוב, הוא יזכה בארון מתפקד.

20220802_210614.thumb.jpg.2480beb9544ceb950226e13034e1eac2.jpg

הוחלף בארון הזזה מפונפן שעלה פי 5.

 

עוד נעמוד הערב לזכר החיקוי דרמל wolf שקניתי בתור סטודנט.

120 ומשהו ש"ח, 10 שנים של עבודה קשה עד שנכנע.

הדרמל האורגינל מסדרה 3000 שנקנה בסביבות 600 ש"ח, החזיק 3 שנים עד תקלה סדרתית בחיווט שלו, תוקן וכרגע עובד אבל איבד את הריספקט שלי למותג.

 

יאללה שוט.

  • אהבתי 2
  • מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

שני חדרי שינה כולל ארונות 4 דלתותב בסיס מיטה ומזרן גנרי כלשהו. נרכשו לפני 9 שנים באיזה חנות בפינת הרצל -ברזילי בחיפה. שמי הסטים יחדיו עלו 5500 ש"ח לפני 9 שנים ועדיין נראים חדשים ומספקים שינה ערבה.

 

מצטרף גם לסיפור הארון מהום סנטר - ארון שנרכש ב-1997, כשעזבנו את הדירה ב-2013 היה במצב חדש.

 

ופרק האכזבות ממוצר יקר - ספת שזלונג של נטוצי, עלתה 15,000 ש"ח, הושלכה אחרי 8 שנים כאשר העור מגורד לגמרי והשלדה שבורה (בית בלי פרחחים, והמשתמשת העיקרית שוקלת 50 ק"ג בסוף הארוחה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כלי עבודה פשוטים ממקססטוק.

יש לי אותם מעל 5 שנים ובנתיים עובדים כמו שצריך 

חוץ מראצרט ובוקסות שעלו 40 שח. כלום כסף... ששברתי ממאמץ חזק מדי. אבל הלכתי לקנות עוד אחד. כי באמת. 40 שח זה כלום כסף לסט כזה

  • אהבתי 1

.

פורסם

תחילת שנות האלפיים הייתה תור הזהב של המכירות הפומביות באינטרנט, וגם תקופה מאד פורה למותגי/יבואני מדבקה למיניהם. אני הייתי אז חייל דלפון ולא היססתי לחרוש את הארץ לאורכה ולרוחבה באוטובוסים ורכבות (חינם) כדי לאסוף את הזכיות שלי ממחסנים בכל מיני מקומות מפוקפקים ולחסוך בדמי שילוח. היו שם כמה נפילות לאורך השנים, אך רוב המוצרים שרכשתי אז חיו חיים ארוכים באופן מפתיע - מיקרוגל של כרומקס, שואב אבק של Maytag, טלוויזיה של גרונדיג ועוד כמה בסגנון, שעלו לי משהו כמו 200-300 שקל ושירתו אותנו במשך עשור פלוס.

 

היו לנו גם הרבה מוצרים של 'רהיט להיט' ז"ל, מהתקופה שלפני איקאה, ששרדו יפה מאד מספר מעברי דירה ואף שירתו את אחותי כאשר יצאה מהבית ועד שהתחילה לעבוד בהייטק.

 

הפייבוריט האחרון שלי הוא מכשיר טיגון אוויר בסגנון של Flavorwave. היו לנו איזה חמישה כאלה במשפחה עד שכולנו עברנו בהדרגה לנינג'ה-גריל, וכולם עבדו יפה עד ששרפו נורות. גם כשזה כבר קרה, היינו קונים אחר מיד2 ומכניסים אותו לעבודה יומיומית עד שגם הוא היה נשרף אחרי כמה שנים, והיום עדיין יש לי שניים קטנים כאלה בארון. בישראל היינו רוכשים אותם בפחות מ-200 שקל (בעיקר מאנשים שקיבלו אותם במתנה ולא ידעו מה לעשות איתם) ובאירופה הייתי מאתר אותם ב-10 יורו בחנויות יד שניה. ה-VFM בשני המקרים היה גבוה יותר מכל מכשיר חשמלי אחר שאי פעם יצא לי להשתמש בו.

 

  • אהבתי 2
פורסם

הסט הזה שנקנה ב19 פאונד לפני 4 וחצי שנים, וכבר שימש אותי מאות (!) פעמים מאז.

 image.thumb.png.a93b165d3a719c2fc6f26dae009f34fc.png

 

עוד סט של מפתחות רינג ראצ'ט תוצרת יפן מעלי אקספרס בפחות מ100 שקל (כל מפתח רינג ראצ'ט עולה בקלות עשרות שקלים בבודד)

image.thumb.png.153142c87a341c5f38ed78a860ec0c16.png

 

כבר מההחזקה שלהם ביד הבנתי שמדובר במוצר איכותי, ואכן שימש אותי כבר עשרות פעמים בשנה האחרונה, היה כל כך משתלם שהזמנתי עוד 6 כאלו עבור חברים ועבור העבודה.

 

 

  • אהבתי 2
פורסם

משטחי השחזה מצופי יהלום מעליאקספרס, בדרגות גרעון 400-1200.

דוגמה מקרית אך מייצגת: https://he.aliexpress.com/item/1005003474761121.html

 

7 ש״ח.

 

גם אחרי עשור של שימוש עוד לא הצלחתי לשחוק אף אחת לרמה של ״יאללה זרוק כבר״.

בעבר ניתן היה להשיג רק משטחים של dmt וכדומה, בעלות של פי 30 ויותר. המשטחים האלה בשבע שקל טובים יותר,

משחיזים מהר ולא נגמרים לעולם.

 

- - - - - - - - - - - - - -

 

(חוץ מזה אין שום דוגמה שעולה לי לראש, דברים שקיבלתי במתנה / אספתי מהפח ובמקרה החזיקו מעמד לנצח זה לשרשור אחר).

  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אודי 80 שנת 1986 שקניתי לפני למעלה מ 10 שנים ב 4000 שקל בשביל התחביב וההתעסקות.

 נפילה. לא התקלקל בה כלום, לא סיפקה שום התעסקות, לא שיפצתי ולא תיקנתי בה כלום, הכל עובד...

  • אהבתי 1
  • מצחיק 14

 

 

פורסם

קצת קשה לדעת אם משהו מחזיק מעמד, במיוחד לתקופות של 15-20 שנה, אם זה בגלל שזה משהו של "פעם" לפני שהמהפיכה הסינית הושלמה, או שזה באמת מוצר שהוא פשוט טוב. 

 

למשל לפני 20 שנה, היה לנו מיקרוגל של יונדאי שנקנה בסכום מועט.

אבל מה? הוא היה מיוצר בקוריאה, לא בסין. הוא החזיק סביב ה-18 שנה וגם אז פשוט נזרק כי הוא היה ניראה כבר ממש מגעיל, ולא בגלל שסיים את חייו. 

כנ"ל לגבי טלוויזיה LG.

יוצרה בקוריאה. מה-LCD הראשונות.

שמנה, מכוערת, כבדה. אבל מה? החזיקה אצלנו 15 שנה, כולל נפילה ושבר, עד שנמכרה ב-100 שקל לאיזה סטודנט כשהיא עדיין עובדת. 

את אותה טלוויזיה אגב, אחרי 8 שנים החליפה בתור טלוויזיה עיקרית, LG אחרת, דקה , קלילה, יפה, מיוצרת בסין. היא שרדה 3 שנים עד שהלוח שלה נשרף. 

  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, Derish כתב:

האאודי שלך הזכירה לי את זה:

 

 

 

שיר שוביניסטי מיזוגני מחפיצי עם אזכורי ציצי. תתבייש!

 

התרומה שלי: מכנסי שורטס ריצה של נייקי עם ביטנה, בערך 100 שקל, אולי פחות (אפשר לקנות בפי 3 בקניון רמת אביב, אם מתעקשים). משמשים כבגד ים לשחייה. שנים. לא דוהים, לא מאבדים אלסטיות

  • אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

משחזות זוית סיניות ב 100 שקל.

אחרי שנים רבות של מקיטות שמחזיקות אצלי שנה פלוס מינוס היה מבצע על סיניות עלומות שם בהום סנטר עם שנתיים אחריות אז לקחתי 5 במחשבה שיש לי משחזות לשנתיים. חיו 6 שנים.

 

רנו מגאן II ידנית. נקנתה חדשה והיתה אצלי 6 שנים ו 180,000 קילומטר עם כמעט אפס תקלות.

 

מחרטה CNC יד שנייה שנקנתה כפיתרון זמני ב 6000 לפני 10 שנים אחרי שמחרטה התקלקלה לי והייתי צריך פיתרון דחוף עדיין חיה ובועטת ללא שום תקלות משמעותיות בפרק הזמן הזה (רק החלפת מאורר שדל אחד הדרייבירים שביצעתי לבד מתורמת איברים שהיה זרוקה אצלי).

  • אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 33 דקות, falou כתב:

מכנסי שורטס ריצה של נייקי עם ביטנה, בערך 100 שקל, אולי פחות (אפשר לקנות בפי 3 בקניון רמת אביב, אם מתעקשים). משמשים כבגד ים לשחייה. שנים. לא דוהים, לא מאבדים אלסטיות

אוסף שלם של חולצות דרייפיט גנריות שמקבלות זיעה מאימון של שעה + כביסה בין 1-2 פעמים בשבוע ומחזיקות עשור. חוזרות כל פעם לראש הערימה כך שהממותגים המפומפנים בכלל לא מגיעים לשימוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

משחזות זוית סיניות ב 100 שקל.

מאד! לא מומלץ.

ברוב המקרים לסיניות אין מעצורי בטיחות והגנות שיש במותגים נורמליים. 

הייתה לי גם אחת סינית בעבר, הלכה לפח האשפה ללא נקיפות מצפון לאחר שרכשתי מקיטה.

 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

ברוב המקרים לסיניות אין מעצורי בטיחות והגנות שיש במותגים נורמליים

זהו שהיו להן.

  • אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצלמת רכב G1W - C ב-$45 מגירבסט, נקנתה ב-2015 ועדיין עובדת. לא יודע אם זה הרבה במונחי מצלמות רכב, יש לי אחת שקניתי הרבה אחרי, שבקה חיים, וחזרתי ל-G1W-C. יש לציין שהיא מבוססת על קבל ולא על סוללה.

שם לינק שמצאתי מאמזון.

×
×
  • תוכן חדש...