Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, אני מעוניין לקנות את האיוניק 5 אבל חושש מחיי הבטרייה לאורך השנים.

בטרייה כמו בטרייה.. חייה מושאלים. וכנראה שאחרי 5~ שנים היא לא תיתן לי טווח של 400 ק"מ כמו כשקניתי אותה..

מי ירצה לקנות אוטו שהבטרייה שלו גמורה וכדי להחליף צריך לשים 80~ אלף? 

אני עם יודאי ולוסטר כבר 10 שנים ולא היו לי שום בעיות מכאניות עד כה. 10 שנים עם יונדאי איוניק 5, כנראה שהבטרייה כבר תהיה גוססת אם לא מתה.

אני לא נעול על האוטו. אני מחפש רכב היברידי\פלאגין גבוהה (ג'יפון) עם בקרת שיוט אדפטיבית והרגשה יוקרתית במושב הנהג. התקציב הוא 200-230~

הרכב מחכה לי בחברה רק לקחת אותו.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי din1122
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני אישית לא הייתי קונה רכב חשמלי,

לפחות לא בעשור שניים הקרובים.

זה טכנולוגיה שעדיין בהתפתחות, רק עם אריזה נוצצת.

לעומת מנועי בנזין/דיזל שכבר כמה דורות משרתים אותנו נאמנה 

עריכה אחרונה על ידי _-?
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

משער שלהבדיל מרכישת רכב היברידי, שם היבואנים מוכנים לתת 5 שנים ואפילו עשור(?) של אחריות על היחידה ההיברידית, לרבות הסוללה - ברכישת רכב חשמלי מלא אתה נתון לחסדי הליתיום ; לא חושב שיש יצרן/יבואן שבשלב זה מספק אחריות על הסוללה ברכבים חשמליים מעבר לתקופת האחריות הגנרית שניתנת על הרכב.

פורסם (נערך)

מצאתי לך משהו 

MG נותנת לסוללה אחריות של 8 שנים או 150000 ק"מ 

האחריות הכללית לרכב היא ל5 שנים

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

אכן עניין בעייתי. מי שגומע מרחקים גדולים נניח 40 אלף לשנה יאבד את האחריות על הסוללה תוך פחות מ 4 שנים ויהיה חשוף לסיכון גדול (אין תוכנית הארכת אחריות שאני מכיר לרכב חשמלי).

מצד שני הסוללות ברכבים חשמליים המודרניים מקוררות מים ונשמרות טוב יותר מאלה ברכבים ההיברדים, ומי שטוען אותם בעמדות ביתיות בטעינה איטית יקבל אורך חיים גדול, אולי כאורך חיי הרכב.

כפי שכולם יודעים טעינה תכופה בעמדות מהירות מקצרות את חיי הסוללה. 

פחות מכיר מה קורה עם החשמליות הסיניות.

עריכה אחרונה על ידי Joewx
פורסם (נערך)

ההיסטוריה הכי טובה שיש היום לסוללות זה מטסלה. הנתונים מראים שאורך חיים ממוצע לסוללה הוא בין 300-400 אלף קמ שזה יותר ממה שרכב בנזין ממוצע יחזיק מעמד. עוד הנתונים מראים שאם מחליפים סוללה, הרכב יכול להחזיק עוד תקופה כזאת עד לסוללה הבאה. כך שכל מי שירצה לקנות ממך רכב בנזין ירצה לקנות ממך רכב חשמלי, רק שבחשמלי יהיה לו את היתרון שהוא יוכל להחליף/לשפץ סוללה ולהמשיך לנסועה עוד הרבה קילומטרים.

מעבר לכך, מחירי סוללות ירדו בעשור האחרון במעל 85% לkwh ונכון שהקורונה ומשבר ההספקה עצר את זה, אבל בהינתן שאחרי שהמשבר יעבור , המחירים ימשיכו לרדת ולפי אנליסטים ירידה של 50% לעשור אז תוכל להחליף סוללה בחצי מהמחיר המדובר ולהמשיך לנסוע (תחשוב כמה יעלו לך תיקונים ברכב בנזין ב 300 אלף קמ וכמה זמן יתבזבז לך במוסכים).

אם זה לא מספיק, בגלל שהאינטגרציה בין הסוללה לרכב מאוד נמוכה, יש סיכוי סביר שאם הרכב פופלרי מספיק בעולם (והאיוניק 5 ללא ספק פופלרי), לא תצטרך לקנות סוללה מיונדאי אלא מיצרן לסוללות תחליפיות/משופצות במחיר נמוך בהרבה (כבר קיים בארה"ב לטסלה s שנמכר פחות מהאיוניק 5).

אם שמירת ערך בעוד עשור מדאיגים אותך, טסלה מודל s בארה"ב שעלותה דומה לאאודי a7 לפני עשור, שמרה ערך טוב יותר ושמירת הערך שלה גבוהה מרוב הבנזיניות בקטגוריה שלה. הרכבים החשמליים היחידים ששמירת הערך שלהם מעט נמוכה יותר מרכב בנזין הם רכבים חשמליים עם קירור פסיבי, אבל כבר לא נמכרים כאלה בישראל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • מעניין 1
פורסם

נ.ב. ב 300 אלף קילומטר בנסיעה באיוניק 5 תחסוך יותר מ 150 אלף שח רק בדלק מול רכב בנזין שייתן לך את הגודל הפנימי והכח של האיוניק 5. שזה הרבה יותר ממחיר הסוללה ולפני חיסכון בתקלות וטיפולים שיהיו זולים יותר באיוניק 5.

פורסם
לפני 4 שעות, din1122 כתב:

אני מעוניין לקנות את האיוניק 5 אבל חושש מחיי הבטרייה לאורך השנים.

על אחריות שמעת? בדקת מה האחריות המוצעת לרכב? 

אבל עזוב, אל תקנה. 

גם ככה לא ניתן לפתוח הזמנות חדשות לאיוניק 5. 

תחזור עם ההתלבטות ביוני 23. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 57 דקות, discoTD5 כתב:

על אחריות שמעת? בדקת מה האחריות המוצעת לרכב? 

אבל עזוב, אל תקנה. 

גם ככה לא ניתן לפתוח הזמנות חדשות לאיוניק 5. 

תחזור עם ההתלבטות ביוני 23. 

רשמתי שהרכב מחכה לי בסוכנות. הזמנתי בנובמבר 21.
לגבי האחריות, יש לי 7 שנות אחריות או 150 אלף ק"מ. אבל מזה מכסה בדיוק? נזק? בלאי? פגם בייצור?

פורסם

בס"ד 

עם זמני המתנה ארוכים כאורך הגלות, הקונה יפטר מהעולם לפני שהוא יקבל את הרכב. 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני 3 שעות, din1122 כתב:

רשמתי שהרכב מחכה לי בסוכנות. הזמנתי בנובמבר 21.
לגבי האחריות, יש לי 7 שנות אחריות או 150 אלף ק"מ. אבל מזה מכסה בדיוק? נזק? בלאי? פגם בייצור?

לך על זה. 

רכב מעולה.

הירידה בקיבולת הסוללה מזערית, הטווח אמיתי. הנאה גדולה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

יש לך אחריות ל- 7 שנים לסוללה )שזאת אחריות קצרה יותר מהמקובל בשאר הרכבים החשמליים של 8 שנים).

ואולם האחריות למיטב ידיעתי גם נכנסת לתוקף רק בירידה תפוקה של הסוללה מתחת ל- 70 אחוז (ככה זה בדרך כלל ברכבים חשמליים, לגבי האיוניק- תבדוק), כך שהיא לא מושלמת.

יכולה אולי להיות בעיה למכור את הרכב (ללא הורדת מחיר משמעותית), לא רק אחרי שבע שנים, אלא גם אחרי תקופה קצרה יותר, למשל אחרי 3 שנים אפילו, כאשר הקונה יידע שהאחריות על הסוללה תיגמר אצלו או שהיא תיגמר אצל הקונה הבא אחריו ולכן לו בעצמו תהיה גם בעית מכירה.

אפילו אם באופן תיאורטי עלות החלפת הסוללה תהיה מחצית מעלותה כיום (ועוד 3 שנים בפועל היא לא תרד בכלל), עדיין יהיה מדובר בסכום גדול מאד שיכול להרתיע קונים.

וצריך לזכור שהחסכון שקיים כרגע בעלויות הנסיעה הוא זמני עד הטלת מס נסועה.

זה תלוי באופי שלך, יש הרבה אי וודאויות בחיים.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם

מניסיון של בעלי טסלה, הסוללה ירדה פחות מ-10 אחוז אחרי עשר שנים ככה שאתה יכול להיות רגוע. הסוללות של היום מקוררות נוזל והם יחזיקו יותר זמן מאשר יחזיק רכב בנזין שמגיע לגריטה.

אני עוקב גם בקבוצות בחו"ל של בעלי איוניק 5 ולא קראתי דיווחים על ירידה משמעותית בסוללה. הרכב מעולה, במקומך לא הייתי מהסס.  

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני נוסע באיוניק 5 כבר 4 חודשים, כ-11,000 ק"מ. תענוג, רכב חזק ונוח, תאוצה מצויינת, מיזוג אויר יעיל, וטווח סוללה אמיתי מעל 500 ק"מ. 

ירדנו מהוצאה חודשית על דלק של 1,500 שקל לאפס! נכנסים לתחנת דלק רק לבדוק לחץ אוויר בצמיגים, למלא מים למתזים, או לשתות קפה😊.

את החשמל לרכב אני מייצר לבד עם תאים פוטוולטאיים על הגג, ועמדת טעינה ביתית. זה העתיד, מה יהיה בעוד 7 שנים, כשהסוללה תיחלש או תיגמר, לא מעניין אותי היום. ואכן נכון, מחיר הסוללות יורד בהדרגה. 

• אהבתי 4
  • משעמם 1
פורסם

כמה חשמל מייצרים התאים על הגג?

עמדת הטעינה הביתית לא "מייצרת חשמל" להבנתי...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...