Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהצלחה בחיפוש, לא אמורה להיות לך בעיה למצוא סופר מיני ידנית.

אני מחפש משפחתית ידנית, זה כבר הרבה יותר מאתגר...

פורסם
לפני 21 דקות, Michael01 כתב:

אני מחפש משפחתית ידנית, זה כבר הרבה יותר מאתגר...

יש פה אחת נדירה בלוח

פורסם

חיפשתי משפחתית ידנית בת 15 בתקציב מינימום. (לאשתי מכרתי שידני זה חסכוני ואמין, לעצמי אמרתי שאני רוצה כי זה כיף..)

בשבילי חסכוני זה לא כי אני נוסע בעיקר שיוט בינעירוני. במקרה כזה חשוב מאוד יחס העברה סופי של הגיר וראיתי שאין חוקיות: יש גיר אוטו' שבהילוך 4 אחרון עם נעילת ממיר מומנט יתן יחס העברה זהה או טוב יותר מגרסה ידנית של אותו רכב בהילוך 5 אחרון.

גם אמינות זה לא: לא ראיתי הבדל גדול בין בלאי קלאצ ידוע מראש לשיפוץ/החלפת גיר פלנטרי אולי אחרי 150-250 אלק"מ. במיוחד היום שיותר ויותר קל למצוא מכוני גירים אוטו' במחירים נוחים ומנגד יותר ויותר קשה למצוא מכונאים טובים ונוחים שזוכרים מתי לאחרונה בכלל החליפו קלאצ'..

תכלס בתקציב מינימום שלי לא היה ידניות בלי לחרוג משמעותית אז ויתרתי וקניתי אוטומט. ביישור קו רעננתי שמן גיר וב"ה עברנו השבוע את ה-200 אלף בלי בעיות.

פורסם

מה הבעיה בדיזל?

לא דיברתי על הג'טה שחודש לפני שעלתה למכירה נמכרה פה בקושי ב25.. אלא על המג'נטיס, אחלה רכב באחלה מחיר.

פורסם

@tza 1. רכב ידני זול לקניה יותר מהמקביל האוטומטי שלו. 2. מה עלות החלפת קלאץ' ומה עלות שיפוץ גיר ועלות החלפת גיר בגרסאות הידנית והאוטומטית של אותו רכב שבחנת?
@EliC251.   מה עלות טיפולים שוטפים לרכבי דיזל? 2. יש עלויות נוספות לרכב דיזל ביחס לרכב בנזין?

פורסם

אני כבר 5 שנים מנהל מעקב עם סיכומים מפורטים של עלויות על הקיה שלי (לינק בחתימה) בימים הקרובים גם אכתוב סיכום של שנה חמישית.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, PelegOhel כתב:

@tza 1. רכב ידני זול לקניה יותר מהמקביל האוטומטי שלו.

קצת לפני הקורונה  חיפשתי במשך תקופה משפחתית ידנית בתקציב סביב 10. כמובן שבתקציב כזה לא היו לי כמעט דרישות מעבר למצב מכני סביר ושנתון סביב 2005. פשוט לא היה! הייתי צריך להוסיף לא מעט כדי שבכלל יהיה תוצאות ביד 2. פתחתי על זה שרשור כאן ברכישת רכב וההצעה היחידה הייתה סיטרואן שגם הייתה בגבול התקציב אם לא מעליו.

קניתי משפחתית יפנית 2006 ק"מ נמוך במצב מכני מעולה בחצי מהתקציב שלי.. ידנית מקבילה עלתה פי 3-4 ממנה! (כשבכלל היה ידנית משפחתית ביד 2).

זה נכון שבגזרת המיני/סופר מיני יש מבחר גדול בהרבה של ידניות. ובהתאם לכך המחיר.

לפני 13 שעות, PelegOhel כתב:

@tza2. מה עלות החלפת קלאץ' ומה עלות שיפוץ גיר ועלות החלפת גיר בגרסאות הידנית והאוטומטית של אותו רכב שבחנת?

שיפוץ/החלפת גיר שווה ל 2-3 החלפות קלאצ'ים ועדיין החלפת קלאצ' די וודאית ושיפוץ גיר לא. גיסי עם אותו רכב עשה עליו 300KKM של הזנחה מזעזעת והגיר לא צייץ. אצלי ביצעתי החלפה (חלקית) של שמן גיר שעלתה חצי מהחלפת קלאצ'.

בתאריך 29.5.2022 בשעה 22:56, EliC25 כתב:

מה הבעיה בדיזל?

לא דיברתי על הג'טה שחודש לפני שעלתה למכירה נמכרה פה בקושי ב25.. אלא על המג'נטיס, אחלה רכב באחלה מחיר.

בדיוק היום מישהו מהתחום טען לי בתוקף שדיזל בת 10+ זה כמעט בוודאות תיקונים של מעל 10 אלף גם אם קנית רכב שמור "דיזל קונים רק שמור וגג בן 7, מעבר לזה זה בור בלי תחתית". מה דעתך?

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

שזה לא נכון ולא הזדקקתי לשום תיקונים מיוחדים בגלל שהרכב דיזל. כל מה שתיקנתי ברכב לאורך השנים קשור בעיקר לבלאי של תושבות, גומיות, חלקי מתלה ועוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, tza כתב:

בדיוק היום מישהו מהתחום טען לי בתוקף שדיזל בת 10+ זה כמעט בוודאות תיקונים של מעל 10 אלף גם אם קנית רכב שמור "דיזל קונים רק שמור וגג בן 7, מעבר לזה זה בור בלי תחתית". מה דעתך?

הגזמת לגמרי.

דיזל קונים גג שבגג של הגג - בן שנה וגג עם 20,000 קמ, אחרת זה  בור בלי תחתית.

• מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבעיה שדיזל ישן יהיה עם ק"מ גבוה, המנוע אולי יסחוב עוד הרבה, אבל זה לא רק מנוע, זה גם כול המכלולים מסביב עבדו הרבה והתבלו.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הדבר היחיד שיקר יותר בדיזל מבחינת טיפולים זה מזרקים שעל פי מה שראיתי הולכים אחרי 200K ונזקקים לשיפוץ או החלפה מצד שני כיום מעטים ממנועי הבנזין שעוברים את ה200K בלי שיפוץ.
בנוסף לדיזל אין פלאגים שצריך להחליף כל כמה טיפולים.

• מעניין 1
פורסם

אמנם לא סופר מיני, אלא מיני, וקצת יותר יקרה... אבל i10 ידנית תענה על כל הסעיפים.

ואגב אם תשווה מימדים של ה i10 של היום לסופר מיני מלפני 20 שנה, תגלה שה i10 לגמרי סופר.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...