Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש ותהנה! בהחלט רכב מוביל ולדעתי ההאצ׳בק נראית באמת מעולה (אני דווקא ממש ממש לא אוהב את המראה של הסדאן אבל זה גם כי יש לי אנטי סדאן באופן כללי). אישית, התחברתי יותר ל CX30 בעיקר בגלל שהיא קצרה יותר ועם ראות טובה יותר, אבל ה 3 האצ׳בק נראית טוב יותר.

• אהבתי 1
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 19 שעות, Tom777 כתב:

קודם כל תתחדש..
לפי הנתונים היבשים המאזדה חזקה מהפורמנטור וכנראה העבודה המצוינת שמאזדה עושים בחיבור של הנהג והרכב, זה מרגיש טוב, נכון, מדויק וממש כיף לנהיגה.
נהגתי על מאזדה 3 חדשה וגם לי בעצמי יש SPIRIT 2015 ואני נהנה ממנה מאוד,פשוט כיף לנהוג.
לגבי המסך שהוא לא טאצ' זה בגלל שיש לך את הגויסטיק ששולט על המסך, זה כל כך פשוט ונוח, אתה תתרגל מהר.

לגבי שמירה על הרכב תשקול מדבקה שתשמור על הצבע או ציפוי ננו איכותי.

אהמממ…. אטמוספרי חזק מטורבו? 
בשביל מומנט מירבי המזדה אתה חייב למעוך את דוושת הגז. 

כן במספר על הנייר 165 חזק מ 150 , וכאן זה נגמר. 

לפני 7 שעות, AsafRS כתב:

ושלא נדבר על הצבעים המדהימים של מאזדה שאין לחברות המתחרות להציע.

בנושא הצבע, אכן, מבחר מעניין ויפה. האדום "עשיר נוצץ" ממש מושך מבטים. ואפילו הלבן פנינה נראה מצויין. 

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 12 דקות, zaf כתב:

אהמממ…. אטמוספרי חזק מטורבו? 
בשביל מומנט מירבי המזדה אתה חייב למעוך את דוושת הגז. 

כן במספר על הנייר 165 חזק מ 150 , וכאן זה נגמר. 

כן. יש הרבה מנועים אטמוספריים שחזקים מטורבו. גם על הנייר וגם לא. 

מה שאתה מדבר עליו הוא לאו דווקא המומנט, אלא מתי מגיע המומנט המירבי. בזה מצטיינים מנועי טורבו. מצד שני ברכבים עממיים יותר זה נותן תחושה של פלייסטיישן ולא נהיגה. אני למשל, במידת האפשר, אעדיף מנוע אטמוספרי עם אותם הנתונים על פני מנוע טורבו, כי אני אוהב להרגיש שלהעברת הילוכים והשליטה במצערת יש משמעות. 

יש כאלו שמעדיפים את הכוח זמין ופחות משנה להם המשחק והתחושה. 

מה זאת אומרת על הנייר? בפועל המאזדה תגיע מאפס למאה בחצי שנייה לפני הפרומנטור, אז מה פה על הנייר? 

למנוע טורבו יתרונות רבים, הפרומנטור מכוני מעולה, אבל לא כל מנוע טורבו בהכרח עדיף על כל אטמוספרי, אובייקטיבית וסובייקטיבית. 

• אהבתי 2
  • לא הבנתי... 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Tom777 כתב:

לגבי המסך שהוא לא טאצ' זה בגלל שיש לך את הגויסטיק ששולט על המסך, זה כל כך פשוט ונוח, אתה תתרגל מהר.

הטאץ׳ שם מיותר לגמרי.

אתה מתפעל את כל המולטימדיה עם הגלגלת, שזה דבר גאוני, לא ברור איך יצרנים אחרים לא חשבו על זה.

ז"א חשבו, מאזדה עצמם לקחו את הרעיון מהidrive של ב.מ.וו.

עכשיו לא יודע איך זה עובד אצל ב.מ.וו, אבל במאזדה זה מתפקד בלי שיש צורך להתעסק עם טאץ'.

בדור החדש הורידו את הטאץ׳ לגמרי, והקטינו את המסך, וטוב שכך.

סוף סוף יצרן שהבין שכשלקוח ירצה מסך גדול, הוא יילך הביתה ויראה טלוויזיה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כן ולא, ניקו.

כמו שאומרים חובבי ה muscle cars אין תחליף לנפח there is no replacement to displacement . אז נכון יש מנועים אטמוספריים שמבישים ומשפילים מנועי טורבו. (הייתה פעם סידרה על מרוצים של red necks עם מנועי V8 מול כל מיני כאלה imports טורבו, שבהם הV8 לוקח את כל הקופה, פעם אחר פעם) 

אבל, בתוך עמינו אנחנו חיים, ולכן ההשוואה בין ה 3 ל פורמנטור 1.5 סבירה, אבל נתון התאוצה לא משקף את זמינות הכוח.

אני מניח ששנינו גם חובבי נהיגה ולא "רק" רכב, לכן אני נוטה להסכים עם הצד של הנהיגה, פחות עם הצד של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תתחדש ותהנה רכב נהדר ומעולה, לי יש את אותו הדבר בגירסת הספירית  

המנוע בהתחלה ירגיש קצת חלש אבל אחרי 10 אלף ק"מ המנוע ירגיש אחר  זריז 

ומספק מאוד  , ברמת התחושה בהחלט היא מרגישה רמה גבוה למותג שעושה צעדים ענקיים קדימה 

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם
לפני 53 דקות, vadim6385 כתב:

סוף סוף יצרן שהבין שכשלקוח ירצה מסך גדול, הוא יילך הביתה ויראה טלוויזיה.

או להזמין טסלה...

פות"ש, תתחדש! 

אכן אוטו יפה ומוצלח. 

הגלגלת במקום טאץ' זה פלוס ענק!

חבל רק שמאזדה בחרו לבצע נסיגה בגזרת המתלה האחורי, אחרת גם אני הייתי קונה אחת כזו. 

פורסם
לפני 59 דקות, zaf כתב:

נתון התאוצה לא משקף את זמינות הכוח.

ברור שלא, כתבתי גם. בפרומונטור מן הסתם כל הכוח יהיה זמין בשלב מוקדם יותר, אבל כששניהם לוחצים המאזדה תנצח. בשביל עקיפות ביניים באיילון מ-60 ל-80 קמש בוודאי שהמנוע של הפרומנטור יהיה עדיף, אבל לא בשביל זה אנחנו כאן ;)

אגב במאזדה פלאפים מאחורי ההגה מאוד נעמים וקליקיים, כך שלא באמת צריך קיק בכל עקיפה. 

אני ביום יום עם רכב ידני ואטמוספרי בכלל, אז אני רגיל ואוהב לשמוע רעש מהמנוע כשאני עוקף, אבל מבין לגמרי את הגישה הבוגרת יותר (תן לי ללטף את הגז ולהאיץ בשקט). 

אגב לדעתי המנוע הוא התרפה הגדולה של המאזדה. הוא לא רע, הוא פשוט מבאס קצת על רכב כזה. כבר הלכתם ועשיתם תא פנים פגז, שקט בתא הנוסעים, באמת איכות נסיעה הטובה בקטגוריה, מה כאב להם לשים שם 2.5 אני לא יודע. גם ככה מאזדה תמחרו אותה ב-150 כשכולם היו על 130, אז כבר היו שמים מנוע נורמלי ומתמחרים ב-170. או לפחות נותנים אופציה. 

• אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגמרי הרכב הכי טוב בקטגוריה. גם זוגתי קנתה כזו שבוע שעבר (בצבע הזה, עם הריפודים האדומים שרצית, כפי שאתה יודע 🤣).

אצלנו זה מגיע עם מנוע 2.5 ו 186 כ"ס, אבל בשמחה הייתי לוקח את המנוע הקטן יותר ומשלם פחות כסף, אם הדבר היה אפשרי.

• אהבתי 2
פורסם

רק אציין פה שאכן למאזדה 2 ליטר ייתרון במהירות על הפורמנטור הזה ( מנוע 1.5), אבל לא בחוזק -

לפורמנטור הזה יש כמעט 4 קגמ יותר מהמאזדה (25.5 מול 21.7 ). ומשקל הרכבים דומה.

זה אומר שבהאצות בתנאים אידיאליים, המאזדה תיקח.

אבל בהאצות בעומס מלא (שילוב של רכבים מלאים, מזגן דולק ועליות), הפורמנטור ככל הנראה ייקח, וגם בסלד פחות גבוה מהמאזדה.

פורסם
לפני 22 שעות, motior כתב:

תתחדש ותיהנה.  מבין האופציות שציינת גם לדעתי זאת הבחירה וההגיונית ואני מסכים שמזדה 3 הטצ'בק מהיפות שיש היום, אבל אני חושב שקצת הגזמת עם 

וגם עם

גם כשהוא אמר שספארק זה רכב מושלם הוא הגזים.

רכב בסדר בשביל המחיר שלו,לא הייתי קונה כזו חדשה ולא משומשת-כרכב היא גרועה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני עם מאזדה 3 ספיריט האצ'בק כבר שנה וחצי (אותו הצבע), החלפתי מהונדה סיוויק ספורט 1.5 טורבו ידנית (גם בצבע כחול אבל באמת כחול חחח)

חיפשתי את הרכב הכי קרוב שייתן לי את החווייה הכי דומה להונדה (הגיר הרציף בגרסא האוטומטית ממש סירס את המנוע).

המאזדה אכן ממש מעוצבת יפיפייה (מבפנים ומבחוץ), אולם ההונדה הייתה יותר פונקציונלית (לדוגמא מבחינה משא וכדומה, התא פנים

שלה היה יותר מרווח והיה יותר קל להגיע לכל מקום. אולי זה כי היא יותר "ליפטבק" מאשר האצ'בק).

מבחינת ביצועים ממש נהנה משתיהן, אולם המאזדה יותר שתיינית דלק.

בזמנו לא הייתה גרסא עם חיישניי חנייה מקוריים והשחרת חלונות אז זה ממש ביאס כי התרגלתי ממש אליהם

(בהונדה זה היה סטנדרט - חלונות ושמשה אחורית כהיים וחיישני חנייה קדמיים ואחוריים מקוריים).
מאוד מנסה להימנע התקנות מקומיות לכן גרסת הספורט ההונדה קרצה כי הכל היה מקורי.

ראיתי שעכשיו יש גרסאות פרימיום ובלאק אדישן למאזדה 3 עם חיישני חנייה אחוריים (מקוריים?).

אני מוביל בנוהל את הכלב של אחי לכל מיני מקומות אז מנסיון הריפוד קל לניקוי ושאיבה והעור עמיד עד כה

(ניקוי עם מטלית לחה וזהו).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 44 דקות, Potato כתב:

גם כשהוא אמר שספארק זה רכב מושלם הוא הגזים.

רכב בסדר בשביל המחיר שלו,לא הייתי קונה כזו חדשה ולא משומשת-כרכב היא גרועה.

הספארק החדשה גרועה? ב2017 שקניתי הפיקנטו וi10 היו לפחות רמה מתחת (מדובר על הדורות הקודמים). מדובר על הספארק החדשה מול הפיקנטו והi10 הקודמות. לראייה היא נמכרה במחיר מחירון תוך 3 ימים לראשון והיחיד שבא לראות.

פורסם

תתחדש

רכב מעולה וקצת שונה בנוף של עולם הרכב.

מבחינת עיצוב, מהמם לגמרי. אני אישית יותר אוהב את הקומפקטיות של פיגו בפן העיצובי, לא מהעולם הזה.

פורסם
לפני כשעה, ntd כתב:

רק אציין פה שאכן למאזדה 2 ליטר ייתרון במהירות על הפורמנטור הזה ( מנוע 1.5), אבל לא בחוזק -

לפורמנטור הזה יש כמעט 4 קגמ יותר מהמאזדה (25.5 מול 21.7 ). ומשקל הרכבים דומה.

זה אומר שבהאצות בתנאים אידיאליים, המאזדה תיקח.

אבל בהאצות בעומס מלא (שילוב של רכבים מלאים, מזגן דולק ועליות), הפורמנטור ככל הנראה ייקח, וגם בסלד פחות גבוה מהמאזדה.

אח שלי

אנשים פה 'מפקפקים' ביכולת של מנועי הטורבו הגרמניים - כי כנראה לעולם לא יצא להם עדיין לנהוג ברכב עם מנוע כזה

המנוע של הפורמנטור לוקח את המאזדה בכל תוואי אפשרי !! כן,כן.. מ 0 ל 100 וגם מ 100 ל 200... מניסיון...

חוץ מהשהיית הטורבו שזה ממש שבריר שניה כשיוצאים מהרמזור - לאחר מכן הרכב פשוט עף כמו רקטה גם בעליות הכי קשוחות שיש

והמתחרה הישיר שלה מבחינת כח - זה המנוע 2.5 של מאזדה !! כן כן !!

ועזוב אותך מה'נתונים על הנייר'...

ואל תשכחו שכבר כמעט בכל העולם מאזדה עצמם כבר התקדמו למנועי טורבו...

(יש ברשותי אטקה עם אותו מנוע כמו בפורמנטור... )

כשמבטלים בקרה - האוטו מפרפר עד 60 קמ''ש מרוב כח.. כך שאני לא מבין בכלל את השוואה למנוע 2.0 האטמוספרי הזקן של מאזדה..

• משעמם 2

• תוכן חדש...