Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היות ואתה רוצה תיבת STEALTH - אם לא תמצא אחת כזו ייעודית לרכב הזה באתרים כמו קראצ'פילד - לבנות אחת יהיה יקר מאוד לדעתי. 

באמת שהייתי מתחיל מסט שלושה חלקים עם מידבאס 8 אינטש ושם אותם על מגבר חזק ומנהל את הכל עם DSP. בידוד לדלתות הקידמיות חובה בכל מקרה. 

אם אחרי זה עדיין יהיה חסר לך תדרי באס - מה שבכלל לא בטוח לאחר כמה רכבים שיצא לי לשמוע בהם מערכות כולל אחד שלי - אתה כבר תהיה יותר מושכל אם לחסוך עוד קצת בכדי להשקיע בתיבה מוטמעת או פשוט להוסיף סאב ולגמור עם זה. 

יש לך היום הרבה אופציות מעניינות כמו תיבות DOWN FIRE שניתן לנצל את השטח שלהן להניח עליהן חפצים. 

יש את עולם הMICRO SUB שאפשר למצוא בהם פתרונות מאוד מעניינים משלל מותגים ויבואנים. 

את השנקל שלי נתתי לגבי השרשור. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

מידבאס 8 ממממממ

סט שלושה חלקים מממממ

זה בהחלט יכול להספיק! נשמע לי כמו רעיון טוב.

עם הנחת תשתית נכונה הוספה של סאב בהמשך היא לא סיפור.

אולי אתחיל מזה באמת.

מה לגבי שילוב של אלמנטים מהשוק הביתי ברכב? יכול לעבוד?

דרך אגב יש k2p למכירה בלוח. זכור לי שיש לו מידבאס גיבור, אבל לא נראה לי שהוא יכול להביס מידבאס 8 אינצ׳.

דעתכם?

דרך אגב 2: יש עדיין מפגשי אודיו? יכול בהחלט לעזור לשמוע מערכת שמורכבת מבט שלושה חלקים ומידבאס גדול.

מקווה שבשבוע הבא אוכל להפגש עם המתקין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

מידבאס 8 ממממממ

סט שלושה חלקים מממממ

אולי אתחיל מזה באמת.

דרך אגב יש k2p למכירה בלוח. זכור לי שיש לו מידבאס גיבור, אבל לא נראה לי שהוא יכול להביס מידבאס 8 אינצ׳.

דעתכם?

דרך אגב 2: יש עדיין מפגשי אודיו? יכול בהחלט לעזור לשמוע מערכת שמורכבת מבט שלושה חלקים ומידבאס גדול.

לגילוי נאות אני עובד בתחום

אתה נכנס להתקנות רציניות יותר שמצריכות dsp ועולות לא מעט 

במיוחד כדי שתהנה מהכל ולא שתיצור לעצמך בלאגן 

מידבאס 8 צריך איטום מאוד חזק 

וצריך לעשות בניה בקורות או לחלופין רק לטוויטר אם שמים את המיד בתוך הדש

• אהבתי 2

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

דעתכם?

K2P מתאפיין במידבאס עם קיק מאוד תוקפן אבל הוא לא יורד נמוך - מתקשה לנגן מתחת ל70 הרץ בפועל ולכן סט כזה - מראש תתקין סאב. 

לגבי מפגשים - קארזפורום לא יוזמים מפגשים בתחום האודיו אך ישנם מפגשים גדולים שמתקיימים אחת לתקופה והם מוכרזים כאן באופן חופשי ע"י חברי הקהילה - שים לב לשרשורים - בד"כ כאשר אני רואה שנפתח שרשור שכזה אני דואג להדביק אותו לרווחת הציבור. 

מפגשי ספונסרים גם אפשרות - אך תלויה לחלוטין בספונסרים וביכולת\רצון שלהם לקיים אירוע. 

לגבי בניות בקורות - מאזדה 6 מגיעה מוכנה מראש לסט שלושה חלקים - אמנם המיקום לא הכי אופטימלי אך בהחלט אפשרי - תבדוק את פינות הדש שלך - תגלה שיש מתחת לגריל מיקום למידריינג' ולטוויטר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

מידבאס 8 ממממממ

סט שלושה חלקים מממממ

אולי אתחיל מזה באמת.

דעתכם?

יש מפגשי חברים עם מערכות סאונד מקצועי ומעולה. בקרוב יתקיים מפגש ענק בתחום הסאונד/אודיו מקצועי ואיכותי SQ. יהיה לך אפשרות לשמוע המון מערכות מקצועייות.

פורסם

יהיה נחמד להגיע למפגש כזה ולהאזין.

לפני כשעה, lanosforce כתב:

לגבי בניות בקורות - מאזדה 6 מגיעה מוכנה מראש לסט שלושה חלקים - אמנם המיקום לא הכי אופטימלי אך בהחלט אפשרי - תבדוק את פינות הדש שלך - תגלה שיש מתחת לגריל מיקום למידריינג' ולטוויטר

נשמע אופטימי.

מה עם אלמנטים ביתיים? בהנחה שהכל יוגבר אקטיבית עם DSP יש מניעה מלהשתמש ברכיבים שהיעוד שלהם הוא רמקולים ביתיים?

פורסם

ממליץ על מיד סופט דום כמו מורל סדרת הCDM לפינות הדש הוא ינתן ביצועים של 8/10 מכל מיד היי אנד בשוק לדעתי ויפתור לך את הבעיה של הנפח ועליות ההתקנה, 

סמוך עלי התגובה הזאת תחסוך לך הרבה כסף וכאב ראש קח אותה לתשומת לבך בתור אחד עם טיפה ניסיון.

יש מורכבות שלפעמים מידים לא מגיבים טוב לדש בתצורת FREE AIR גם אם האלמנט מתוכנן לכך.

מי שזה מעניין אותו יכול להכנס ליוטיוב לחפש PSSOUND AUDIO UK. 

מכלול השיקלולים שכל בחירת רכיב משפיעה על אחר היא מורכבת מבחינת חיתוכים  כי המיד דום לא עולה גבוהה ולא יורד נמוך כל כך אזי תצטרך לפצות עפ המידבאס והטוויטר אבל עדיין הוא הבחירה המושלמת בעייני למצבים כאלו.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם
לפני 22 דקות, kalmangar כתב:

ממליץ על מיד סופט דום כמו מורל סדרת הCDM לפינות הדש הוא ינתן ביצועים של 8/10 מכל מיד היי אנד בשוק לדעתי ויפתור לך את הבעיה של הנפח ועליות ההתקנה, 

סמוך עלי התגובה הזאת תחסוך לך הרבה כסף וכאב ראש קח אותה לתשומת לבך בתור אחד עם טיפה ניסיון.

יש מורכבות שלפעמים מידים לא מגיבים טוב לדש בתצורת FREE AIR גם אם האלמנט מתוכנן לכך.

מי שזה מעניין אותו יכול להכנס ליוטיוב לחפש PSSOUND AUDIO UK. 

מכלול השיקלולים שכל בחירת רכיב משפיעה על אחר היא מורכבת מבחינת חיתוכים  כי המיד דום לא עולה גבוהה ולא יורד נמוך כל כך אזי תצטרך לפצות עפ המידבאס והטוויטר אבל עדיין הוא הבחירה המושלמת בעייני למצבים כאלו.

אכן יש בדבריך המון צדק ואמת. אני עובד עם מורל 4.5 אינץ' אחלה צליל למידריינג' 🥰 יחד עם זאת, לדעתי ולניסיון שצברתי, הכל תלוי בזויות ההתקנה של הרמקולים, אבל עדיף רמקול של 4 אינץ' ויותר בתור מידריינג'.  גם פיטר מ - PSSOUND שאתה מפנה לסירטונים שלו ביוטיוב אומר את זה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 14 שעות, farkash7 כתב:

נשמע אופטימי.

מה עם אלמנטים ביתיים? בהנחה שהכל יוגבר אקטיבית עם DSP יש מניעה מלהשתמש ברכיבים שהיעוד שלהם הוא רמקולים ביתיים?

אין שום מניעה להשתמש ברמקול ביתי רק אתה צריך לקחת בחשבון שהוא פחות עמיד לתנאים שהוא יפגוש ברכב - הרכב חונה זמן רב ואם החניה שלך לא מקורה החום בו מגיע ל70 מעלות. 

רכיבים כמו ממברנת קרטון ברמקול ביתי למשל לא מטופלת נגד אקלים קשה בטח ובטח שלא נגד רטיבות וגם לא הספיידר - אחרי מספר שנים רמקול ביתי ברכב מתפורר או מתקשה ומאבד מהתכונות שלו - רמקול מטופל לתנאי אקלים קשים ורטיבות יחזיק ברכב גם עשור ומעלה (מניסון ואם כבר מדברים על מוראל אההמ) 

בדלת של רכב - אין אטימה למים - מי גשמים עוברים דרכה חופשי - נכנסים ממסגרת החלון ויוצאים החוצה מפתחי הניקוז של הדלת - רמקול ביתי יהיה הרבה יותר פגיעה לקורוזיה ונזקי רטיבות - בכל מקרה תדאג למגן מים לכל רמקול שתחבר לשים ותדאג לשים שרוול על הטרמינלים של הרמקול. 

לגבי CDM - ואני תוהה אם יש בפורום הזה מישהו עם יותר ניסיון ממני במשפחת הרכיבים הזו. 

נכון, זה רכיב קל מאוד להתקנה, לא דורש נפח ויתאים למאזדה היטב - זו סה"כ עצה נהדרת! רק תוודא שהוא לא ממש צמוד מתחת לשמשה אלא נכנס היטב מתחת לגריל כי רכיב דום ממש בסמוך לשמשה הוא מאוד בעייתי בתדרים מסויימים בד"כ באזור ה1K ואפילו עם אקולייזר מאוד גמיש - נורא נורא קשה לטפל בזה בלי ממש לסרס את המידריינג' או מאידך להסתנוור ממנו ולקבל צלילים צורמים מאוד וכואבים מאוד (בייחוד קלידי פסנתר כדוגמא מובהקת). 

גם CDM - יעדיף שהזווית שלו תהיה מורחקת מהשמשה - אתה יכול לשים אותו 90 מעלות ממך, לכוון הרצפה, ישר כלפיך זה לא ממש משנה כי גם ככה אם תחתוך אותו נכון הוא יקרין רחב! - אבל אל תשים אותו ממש צמוד לשמשה - אני מאמין שסה"כ המיקום המקורי במאזדה מספיק רחוק מהשמשה ולא יגרום לך לבעיה קשה - אבל יתכן ואני טועה. 

עוד אופציה שאתה יכול לשקול - גם לה כמובן יש יתרונות ויש חסרונות - הם פודים! 

ניתן לקנות מEBAY פודים מאלומיניום מוכנים מראש לCDM (יש לי זוג שכזה) למשל - ולהמון המון רמקולים אחרים במידות 2 עד 4 אינטש במחיר של כמה מאות שקלים - ביחד עם גריל וזורעה מפרקית שדרכה עובר החיווט.

ההתקנה קלה מאוד! ויש לזה מראה יפה וסה"כ הסאונד שתקבל מרוב הרמקולים בפוד יהיה פנטסטי - מנסיון רב! 

נכון לפוד יש מגרעות מסויימות - 

הוא בולט יותר לתוך הרכב ולכן משפיע קצת על רוחב הבמה (אבל אפשר להתקין אותו כך שיצא לכוון החלון) 

הוא עלול לגרום לסביבת החזרים יותר גדולה - מצד שני כל הסאונד כמעט ברכב הוא ברובו החזרים. 

הוא יאלץ אותך לחתוך אלמנט מיד טיפה (ממש טיפה - זניח כי כל מידבאס טוב יפצה על זה) גבוה יותר.

אבל מאידך יש לו יתרונות שאחד מהם כבר מניתי וזה קלות התקנה והיכולת להעביר מרכב לרכב ממש בזריזות -

יתרון נוסף הוא שפוד מבטל כמעט את כל הגלים שעומדים בתוכו (גלים אחוריים) וזו אחת הסיבות שבגללה הומצא הפוד אפרופו. 

לטוויטרים ולמיד דום - פוד זו בחירה כמעט טבעית בעיני. - מצד שני אלמנטים שטוחים שכל להטמיע בבניה לקורה או לפינת הדש - אם אתה יכול להמנע מפוד, תמנע. למיד קון - זה עושה את החיים קלים מאוד. 

בעיני - יש לך רכב פנטסטי להתקנת רמקולים - תבחר דברים שיתאימו למיקומים המקוריים ותהנה. 

ולגבי מיד קון בקוטר גדול או קטן - המידים הגדולים יותר מאפשרים לך נקודת חיתוך נמוכה יותר ומשיכת יותר תחום תדר - מעל גובה הדש, מצד שני התדר העליון שלהם בו מתחיל הרול אוף יורד וזה מכריח אותך לבחור בטוויטרים שיכולים לרדת יותר נמוך וככה אתה מקבל שני רמקולים שמנגנים פחות אוקטבות, נמצאים במרחק מה זה מזה וכל נושא הפאזות והתזמון נהיה רגיש יותר כי הכל קורה במפגש בינם - בתוך תחום התדרים הקריטי. 

וזה נותן לך "עוצמה" מורגשת גדולה יותר - תחושה של במה גדולה יותר, כלים גדולים יותר ונוכחות של זמרים יותר מודגשת - מי שאוהב את הסוג הזה של הסאונד בד"כ לא יכול אחרת. 

ההעדפה שלי היא דווקא למידריינג' בקוטר קטן! - מהסיבות הבאות 

נקודת החיתוך מלמטה - מספיק גבוהה בכל המקרים כמעט תמיד - בכדי להפגיש בין מיד קטן מידות לבין מידבאס בדלת בין אם בתחתית הדלת או אמצע גובה הדלת. 

נקודת החיתוך מלמעלה גבוהה מאוד - ואתה יכול להשתמש בטוויטרים שמתחילים אפילו מאזור ה8K הרץ ועדיין לקבל מידריינג' שמקרין רחב בתוך הרכב - כלל כיווני.

אתה מקבל רמקול אחד בעצם שמנגן את רוב תחום התדר - וזה אומר פחות בעיות של פאזה, פחות בעיות של תזמון, פחות גרופ דיליי 

ואפילו יש לך ככה מבחר הרבה יותר גדול של אלמנטים רחבי פס שיכולים לנגן גם בלי טוויטר (ויש כאלה שמעדיפים את זה וזה נעים להם יותר - שנים זו היתה ההעדפה שלי פשוט הטעם האישי השתנה עם הזמן) אבל עבודת האיזון עם המידבאס ועבודת התזמון - רגישים יותר בגלל שלאלמנט כזה יש "עוצמה נתפסת" נמוכה יותר בניגוד למה שרשמתי לגבי מידריינג'ים גדולים. 

יש לך עוד אופציות לבחור כרגע וזה יעזור לך לתכנן את המערכת בהתאם לנסיבות - תקציב, רכב, מגבלות וכך הלאה. 

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, lanosforce כתב:

לגבי CDM - ואני תוהה אם יש בפורום הזה מישהו עם יותר ניסיון ממני במשפחת הרכיבים הזו.

לגבי CDM, הזכרת CDM כי הטוויטר שהפנתי אליו הוא CDM?
אני די נעול על הטוויטר הזה. מאוד אוהב את חתימת הסאונד שלו, אני רק לא יודע אם הוא יתאים באזור שם שמתחת לשמשה ושהמיקום לא יפגע בו... 
ניפגש עם המתקין ונשמע מה הוא אומר.

עריכה: עכשיו ראיתי את התגובה של החבר הקודם על CDM… אבדוק את הנושא, דגמים ספציפיים ?

נכתב לפני שראיתי את התגובה על הCDM:

———————-
לגבי מידבאס אני קצת לא יודע מה לחפש, כלומר איזה גודל אלמנטים לחפש. דיברת על זה שאתה ממליץ על מידבאס קטן (מה זה קטן?) שינגן תחום תדרים רחב. פתאום נזכרתי שקניתי זוג אלמנטים בעבר כדי לעשות פרוייקט DIY קטן שלא יצא לפועל.
האלמנטים עלו 12$ לחתיכה והם סינים, אבל חכו רגע לפני שאתם צוחקים, יש פה פרוייקט מעניין שעשו איתם וכאן עוד פרטים.

———————

מבחינת מימדים הם קטנים... מבחינת יכולות ניגון נראה לי שהם מתאימית לתאור שלך אדי לא?
חשבתי לנסות אותם? מה יש לי להפסיד? הם פה במחסן חדשים בניילון. מה דעתכם?

לגבי האלמנטים בדלת גם לא יודע כל כך מה לחפש. בגלל שהדלת היא יחסית מקום מועד לפורענות (מים וכו') אולי שם כדאי לקחת אלמנט שמיועד לרכב.

עכשיו שהכיוון שלי השתנה ל3WAY עם אלמנטים גדולים בדלתות פתאום המגבר שהזכרתי קודם נשמע כמו אופציה לא רעה... כלומר הוא בטח לא אופטימלי אבל הוא מסמן V על הרבה פרמטרים במחיר זול:
1. DSP? יש
2. BT? יש
3. 6 ערוצים? יש (4*45, 2*90)
4. גודל קומפקטי? יש

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

באופן אישי - לא אמליץ לך על אף אלמנט - מצטער אני נמנע מלעשות את זה. 

לא רוצה לדבוק באף מותג בהמלצות שלי הלאה. 

כתבתי על הCDM כי הומלץ לך כאן ע"י מישהו אחר - ובמקרה זה אחד האלמנטים שיש לי אליהם הכי הרבה סנטימנטים.

זה לא טוויטר - זה מידריינג'. 

הטוויטרים של מוראל שמקבילים לסדרת הCDM שהיא רחבה מאוד היום... הם MT 

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 2.5.2022 בשעה 11:36, lanosforce כתב:

אין שום מניעה להשתמש ברמקול ביתי רק אתה צריך לקחת בחשבון שהוא פחות עמיד לתנאים שהוא יפגוש ברכב - הרכב חונה זמן רב ואם החניה שלך לא מקורה החום בו מגיע ל70 מעלות. 

רכיבים כמו ממברנת קרטון ברמקול ביתי למשל לא מטופלת נגד אקלים קשה בטח ובטח שלא נגד רטיבות וגם לא הספיידר - אחרי מספר שנים רמקול ביתי ברכב מתפורר או מתקשה ומאבד מהתכונות שלו - רמקול מטופל לתנאי אקלים קשים ורטיבות יחזיק ברכב גם עשור ומעלה (מניסון ואם כבר מדברים על מוראל אההמ) 

בדלת של רכב - אין אטימה למים - מי גשמים עוברים דרכה חופשי - נכנסים ממסגרת החלון ויוצאים החוצה מפתחי הניקוז של הדלת - רמקול ביתי יהיה הרבה יותר פגיעה לקורוזיה ונזקי רטיבות - בכל מקרה תדאג למגן מים לכל רמקול שתחבר לשים ותדאג לשים שרוול על הטרמינלים של הרמקול. 

נכון, זה רכיב קל מאוד להתקנה, לא דורש נפח ויתאים למאזדה היטב - זו סה"כ עצה נהדרת! רק תוודא שהוא לא ממש צמוד מתחת לשמשה אלא נכנס היטב מתחת לגריל כי רכיב דום ממש בסמוך לשמשה הוא מאוד בעייתי בתדרים מסויימים בד"כ באזור ה1K ואפילו עם אקולייזר מאוד גמיש - נורא נורא קשה לטפל בזה בלי ממש לסרס את המידריינג' או מאידך להסתנוור ממנו ולקבל צלילים צורמים מאוד וכואבים מאוד (בייחוד קלידי פסנתר כדוגמא מובהקת). 

גם CDM - יעדיף שהזווית שלו תהיה מורחקת מהשמשה - אתה יכול לשים אותו 90 מעלות ממך, לכוון הרצפה, ישר כלפיך זה לא ממש משנה כי גם ככה אם תחתוך אותו נכון הוא יקרין רחב! - אבל אל תשים אותו ממש צמוד לשמשה - אני מאמין שסה"כ המיקום המקורי במאזדה מספיק רחוק מהשמשה ולא יגרום לך לבעיה קשה - אבל יתכן ואני טועה. 

עוד אופציה שאתה יכול לשקול - גם לה כמובן יש יתרונות ויש חסרונות - הם פודים! 

ניתן לקנות מEBAY פודים מאלומיניום מוכנים מראש לCDM (יש לי זוג שכזה) למשל - ולהמון המון רמקולים אחרים במידות 2 עד 4 אינטש במחיר של כמה מאות שקלים - ביחד עם גריל וזורעה מפרקית שדרכה עובר החיווט.

ההתקנה קלה מאוד! ויש לזה מראה יפה וסה"כ הסאונד שתקבל מרוב הרמקולים בפוד יהיה פנטסטי - מנסיון רב! 

נכון לפוד יש מגרעות מסויימות - 

הוא בולט יותר לתוך הרכב ולכן משפיע קצת על רוחב הבמה (אבל אפשר להתקין אותו כך שיצא לכוון החלון) 

הוא עלול לגרום לסביבת החזרים יותר גדולה - מצד שני כל הסאונד כמעט ברכב הוא ברובו החזרים. 

הוא יאלץ אותך לחתוך אלמנט מיד טיפה (ממש טיפה - זניח כי כל מידבאס טוב יפצה על זה) גבוה יותר.

אבל מאידך יש לו יתרונות שאחד מהם כבר מניתי וזה קלות התקנה והיכולת להעביר מרכב לרכב ממש בזריזות -

יתרון נוסף הוא שפוד מבטל כמעט את כל הגלים שעומדים בתוכו (גלים אחוריים) וזו אחת הסיבות שבגללה הומצא הפוד אפרופו. 

לטוויטרים ולמיד דום - פוד זו בחירה כמעט טבעית בעיני. - מצד שני אלמנטים שטוחים שכל להטמיע בבניה לקורה או לפינת הדש - אם אתה יכול להמנע מפוד, תמנע. למיד קון - זה עושה את החיים קלים מאוד. 

בעיני - יש לך רכב פנטסטי להתקנת רמקולים - תבחר דברים שיתאימו למיקומים המקוריים ותהנה. 

ולגבי מיד קון בקוטר גדול או קטן - המידים הגדולים יותר מאפשרים לך נקודת חיתוך נמוכה יותר ומשיכת יותר תחום תדר - מעל גובה הדש, מצד שני התדר העליון שלהם בו מתחיל הרול אוף יורד וזה מכריח אותך לבחור בטוויטרים שיכולים לרדת יותר נמוך וככה אתה מקבל שני רמקולים שמנגנים פחות אוקטבות, נמצאים במרחק מה זה מזה וכל נושא הפאזות והתזמון נהיה רגיש יותר כי הכל קורה במפגש בינם - בתוך תחום התדרים הקריטי. 

וזה נותן לך "עוצמה" מורגשת גדולה יותר - תחושה של במה גדולה יותר, כלים גדולים יותר ונוכחות של זמרים יותר מודגשת - מי שאוהב את הסוג הזה של הסאונד בד"כ לא יכול אחרת. 

ההעדפה שלי היא דווקא למידריינג' בקוטר קטן! - מהסיבות הבאות 

נקודת החיתוך מלמטה - מספיק גבוהה בכל המקרים כמעט תמיד - בכדי להפגיש בין מיד קטן מידות לבין מידבאס בדלת בין אם בתחתית הדלת או אמצע גובה הדלת. 

נקודת החיתוך מלמעלה גבוהה מאוד - ואתה יכול להשתמש בטוויטרים שמתחילים אפילו מאזור ה8K הרץ ועדיין לקבל מידריינג' שמקרין רחב בתוך הרכב - כלל כיווני.

אתה מקבל רמקול אחד בעצם שמנגן את רוב תחום התדר - וזה אומר פחות בעיות של פאזה, פחות בעיות של תזמון, פחות גרופ דיליי 

ואפילו יש לך ככה מבחר הרבה יותר גדול של אלמנטים רחבי פס שיכולים לנגן גם בלי טוויטר (ויש כאלה שמעדיפים את זה וזה נעים להם יותר - שנים זו היתה ההעדפה שלי פשוט הטעם האישי השתנה עם הזמן) אבל עבודת האיזון עם המידבאס ועבודת התזמון - רגישים יותר בגלל שלאלמנט כזה יש "עוצמה נתפסת" נמוכה יותר בניגוד למה שרשמתי לגבי מידריינג'ים גדולים. 

יש לך עוד אופציות לבחור כרגע וזה יעזור לך לתכנן את המערכת בהתאם לנסיבות - תקציב, רכב, מגבלות וכך הלאה. 

לאור חשיבות הנושא של הסאונד, על פי דעתי והניסיון של הרבה חברים כולל אותי, שונה מהדעה של LANOSFORCE. אין ספק שהנושא מעניין, אלא שיש דעות וניסיון רב בעולם להתקנות עם רמקולים/אלמנטיים "גדולים" . לפני מספר ימים התקיימה תחרות סאונד בין לאומית של EMMA בזלסבורג אוסטריה.

ניתן לתמונות של הרכבים שבאות לתחרות החשובה והיוקרתית של EMMA לדבר בעד עצמם 🙏🥰 חבר פורום הזכיר את השם של PSSOUND ששיך לפיטר מתקין סופר מקצועי באנגליה. רוב ההתקנות שלו הם עם  רמקולים גדולים בקורות או בתוך הדשבורד !! 

בנוסף יש לציין שרמקולים ביתיים, עולים כמחצית הסכום מרמקולים לרכב, והם מחזיקים מעמד מספיק זמן, נכון לא 10 שנים, אבל  מי חושב לשמור רמקולים 10 שנים ?? תמיד יש נטיעה לאחר פרק זמן מסוים להחליף רמקולים, מאחר שכל חברת רמקולים, יש אופי צליל שונה, ובני אדם אוהבים לגוון.

לגבי כוון מכשיר פרוססור סאונד - DSP, אין בעולם מכוון DSP " מקצועי "  בעלי הסמכה רשמית. באולפני הקלטות יש מהנסי סאונד, שלמדו באוניברסיטאות השונות ברחבי העולם וגם בישראל לדוגמה ( הטכניון ), את כל נושא הסאונד, אבל הם עובדים, באולפני הקלטות או בכוון סאונד להופעות של זמרים.

יש המון מכווני - DSP ברכב, בעלי ידע וניסיון רב ועשיר, בתחום הכוונים בארץ ובכל העולם, שלמדו את הנושא בעצמם, או שקיבלו הדרכה מבעלי ידע בתחום הסאונד.

שוב חוזר וכותב, לדעתי ודעת הרבה חובבים בתחום, הדבר הטוב ביותר עבור חבר שרוצה לבנות מערכת סאונד איכותית SQ, זה לבוא למפגשים, לשמוע את הרכבים של החובבים בתחום, לראות עם איזה ציוד הם משתמשים, וכך לקבל מושג ודעה בנושא של בניית מערכת סאונד SQ ברכב.

בהצלחה לכולם.🥰🙏     

פיטר רמקולים קדמיים.jpg

רמקולים קדמיים 1.jpg

רמקולים קדמיים.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם

רק בבקשה לקחת בפרופורציות את המערכות שרואים בתמונות. אלו הם רכבי תחרות ולא כולם שם בכלל משמשים כרכב לנהיגה יומיומית אלא רכבי תצוגה ותחרויות.

ההתקנה שם לא פרופורציונלית לנורמה בשום צורה ואופן.

כן, לקבל רפרנס זה אחד הדברים הקריטיים טרם כניסה לפרוייקט, תוך כדי וגם אחרי. בייחוד לחסרי ניסיון.

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

רשמתי PSSOUND כי הוא מראה שבהתקנה FREE AIR בפינות הדש נוצרים דיפים נוראיים… יש סרטונים עם מדידות התקנה ואיך זה לא פשוט בכלל להוציא תוצאה ממיד קון בפינות הדש בתצורה הנ״ל(FREEE AIR)

בגלל זה אמרתי מיד דום.

רק הסבר דיפים = חור בגרף המדידה של הרמקול

שזה אומר שהרמקול לא מוציא סאונד בתדרים מסוימים נגיד 2.5-1.7k פחות 12 דיבי פתאום הזמר יכול להשמע ״במקלחת״/עמום או חלק מהכלי נגינה להעלם. כי יש חור לא שומעים אותם.

ועם DSP אין כמעט מה לעשות עם זה.

יש צרות שגם DSP לא יכול לתקן רק התקנה.

אין קשר בין תערוכות והתקנות במאות אלפי שקלים עם בניות קוסטיום.

פה דובר על VALUE FOR MONEY ואכן ב-3 וואי פינות דש האופציה הכי טובה היא מיד דום.

ידעתי שזה יהיה שרשור תגובות על תגובה שלי לכן לא היה לי כוח להגיב אז פה סיימתי כי זה סתם להתעלק לבן אדם על השרשור ולהכניס אותו לעולמות עמוקים יותר בתחום הסאונד שהוא בסה״כ חדש, יש לו פה חומר לחודשיים וזה יכול לבלבל לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

• תוכן חדש...