Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה הצילומים מחוברת ההוראות.

השאלה שלי היתה האם חייבים לעשות את זה מבחינה חוקית, כי זה נראה נורא מוזר ומאד מעיק.

IMG_20220405_112417_394.jpg

IMG_20220405_112439_618.jpg

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר מאוד.

קשה לי להאמין שיש התייחסות בחקיקה לדברים האלה.

אני הייתי יותר מוטרד אם זאת חובה מבחינה בטיחותית לכסא הנ״ל. מייל ליצרן יכול להבהיר את הנושא.

פורסם

וואו זה באמת נראה הזוי.. אני גם הייתי נמנע מלהשתמש בכיסא כזה באופן עקרוני. אולי המנגנון סיבוב הזה גורם לחולשה של החיבור בין הכיסא לבסיס ובזמן אימפקט
חזק יש חשש להתנתקות מהבסיס. בכל אופן אין שום חוק בנושא, אבל כאבא הייתי מחליף כיסא פשוט.

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הייתי ממתין לתשובה מ @tinoki
אם אני חושב שאני יודע ממי מדובר אז סמוך על המילה שלו (דין מהכוורת)

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, misterb כתב:

וואו זה באמת נראה הזוי.. אני גם הייתי נמנע מלהשתמש בכיסא כזה באופן עקרוני. אולי המנגנון סיבוב הזה גורם לחולשה של החיבור בין הכיסא לבסיס ובזמן אימפקט
חזק יש חשש להתנתקות מהבסיס. בכל אופן אין שום חוק בנושא, אבל כאבא הייתי מחליף כיסא פשוט.

אני לא חושב שיש בעיה בטיחותית בכיסא. הוא עומד בתקנים האירופאים והאמריקאים כאחד, ואין לי שום כוונה לשלם יותר מאלף שקל רק בשביל מותג מוכר. הכיסא הנוסף שיש לנו ממותג twigi לא כולל איזופיקס בכלל, הוא חזק ויציב, ומשמש אותנו כבר כמעט שלוש שנים. רק החיבור שלו דרך חגורות הבטיחות טיפה מתיש, ולכן החלטנו לחפש הפעם עם איזופיקס.

ממה שהבנתי על פי קריאה באתרים שונים (למשל כאן), החיבור לגב כיסא הרכב נקרא TETHER והוא אינו חלק מהתקן האירופי - אבל כן חלק מהתקן האמריקאי. לכן היתה לי השאלה האם מבחינה חוקית חייבים לחבר אותו במצב נגד כיוון הנסיעה, או רק עם כיוון הנסיעה כשהילד גדל (ואז הרצועה לא עוברת לו מעל הראש). או שגם אז זה לא חובה? לא יודע.

וזה עוד לא רלוונטי בגיל הנוכחי, אבל הנה העמוד של ההוראות בו נטען שבמצב *עם* כיוון הנסיעה צריך לחבר *גם* את האיזופיקס ו*גם* את חגורת הרכב (*חוץ* מהרצועה של הTETHER). זה היה חלק מהשאלה המקורית שלי בפתיחת השרשור: מה? אז למה צריך איזופיקס?

IMG_20220405_131926_623.jpg

IMG_20220405_131937_510.jpg

עריכה אחרונה על ידי el-chanan

פורסם

שמע. זו הזיה. אני לא נתקלתי בחיים בדבר כזה. קשה לי להאמין שהדבר הזה עומד בתקנים מערביים, אבל אולי אני טועה. אני ממליץ לך בחום ליצור קשר עם אבי ורון (גוגל איט) ולשאול את דעתו בנושא, לפני שאתה משתמש במושב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 4 שעות, el-chanan כתב:

הנה הצילומים מחוברת ההוראות.

...

הכל ברור, בתמונה הזו מראים בבירור שאתה אמור לחנוק את הילד...:

image.thumb.png.38ead64ccc1f3ef7688925081e2e20d1.png

😱

• מצחיק 2
פורסם (נערך)

המוצר הזה הוא "מוצר מדבקה" של חברה סינית (הנה האתר שלה: http://chinalybss.com/en/about.php).

קניתי אותו בבייבי סטאר, אבל הוא מיובא לשלל חנויות אחרות תחת המותג "בייבי סייף" גם כן (אפילו דרך היבואן הרשמי של חברת ברייטקס).

כל זמן שהמוצר עומד בתקן ECE44/04 המעודכן, והוא עומד, אני סומך עליו. זה אולי לא הi-SIZE המודרני יותר, אבל זה מספיק לי.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan

פורסם

תעשה לעצמך ולילדים טובה ותקנה מוצרים של חברות אמיתיות שמככבות במבחני בטיחות (britax, evenflo, ...). זה יהיה גם בטיחותי ובטוח יותר נוח גם להורים וגם לילדים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

el-chanan - אין לי שום כוונה לשלם יותר מאלף שקל רק בשביל מותג מוכר.

el-chanan - המוצר הזה הוא "מוצר מדבקה" של חברה סינית.

היה רצוי לרכוש מושב בטיחות שקיבל ציונים טובים במבחנים הבטיחות
שמתפרסמים באתרים שונים.

אין מה לעשות כי כל מושבי הבטיחות שעמדו במבחנים בצורה טובה עולים מעל 1,000 ש"ח.
לא ממליץ לך לחסוך באמצעי בטיחות בהובלת הילדים ברכב.

פורסם

גם אני ראיתי כמה כסאות ומעולם לא ראיתי שיקוץ שכזה.

אני הייתי מחזיר אותו לחנות. חנות מובילה כמו בייבי סטאר לא צריכה למכור מוצר כזה.

ואם כן, עליהם לציין את אופן ההתקנה השונה.

אם התקינו לך אותו ברכב, אדרבא להחזיר - כי לא התקינו כמו שצריך.

להערכתי זה נועד כדי להקטין כוחות על הגב של הכסא, וכנראה שזה לא בצחוק, כי חוששים שהכיסא יתנתק מהבסיס שלו.

מזכרוני, גם ליצרנים מובילים היו בעיות עם כסאות מסתובבים. נדמה לי שהיה אפילו דגם כסא כזה שעשו ריקול לכל הכסא עם החזרת כסף.

מדגיש שוב - זה פחות טריוואלי ליצר כסא מסתובב. כמעט אין כאלה, גם לחברות הגדולות.

חוץ מזה - הבסיס שלו מסורבל, ככה שאי אפשר לשבת לידו ובנוסף isofix קשיח זה נוח להתקנה אבל שוב - תופס מושב וחצי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני עדיין מזועזע. נראה שכמעט כל חברה מוכרת את זה בשם כלשהוא.

מצאתי את סרטון ההדרכה הבאה של שילב -המוצר נראה עם צבעים טיפה שונים דקה 0:27

https://m.youtube.com/watch?v=IUcBhSO-Yf0

רואים את החגירה הזאת אבל הבחורה בסרטון חוגרת רק מצד אחד ולא רואים את השלמת החגירה וכמובן שלא רואים את הכסא לאחר השלמת החגירה. אני מניח ש99% מהאנשים לא עושים את זה.

אני חייב לציין שהיה לי ועדיין יש לי ג'ואי סטאדי ובמצב נגד כיוון הנסיעה מעבירים את החגורה, זה טיפונת מפריע אבל מתרגלים, אבל שם זה בקו ישר של החגורה של הרכב אל הצד העליון של הכיסא, דקה 1:19, 

https://youtu.be/2E3D-p0e8Ig

אבל בכיסא הסיני שנמכר בישראל בכיסא זה חגירה באלכסון עם שתי חגורות. 

פורסם
לפני 6 שעות, eyalkar כתב:

el-chanan - אין לי שום כוונה לשלם יותר מאלף שקל רק בשביל מותג מוכר.

el-chanan - המוצר הזה הוא "מוצר מדבקה" של חברה סינית.

לא הבנתי מה הציטוטים שלך באים לומר.

לפני 4 שעות, KipodYam כתב:

חוץ מזה - הבסיס שלו מסורבל, ככה שאי אפשר לשבת לידו ובנוסף isofix קשיח זה נוח להתקנה אבל שוב - תופס מושב וחצי.

אפשר לשבת לידו יופי. הוא  ממש לא תופס "מושב וחצי". די דומה למושב השני שלנו, שאינו מסתובב.

פורסם

^

בשורה התחתונה: קיבלת את התשובה הכי אמיתית מכמה מגיבים כאן, כנראה הורים עם ניסיון ואני כאחד כזה מצטרף אליהם - הכסא הזה פשוט לא לעניין, אם הבטיחות זה מה שמנחה אותך. 

אם החלטת שזה הכסא שאתה רוצה ולא מוכן להוציא יותר- שא ברכה. כאן בפורום אני לא רואה איך תקבל עצה אחרת. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

אני בעלים ומנהל צי של מושבי בטיחות ברכבים שלנו ושל ההורים של אשתי. יש אחד ברייטקס שהיה יקר פעם והשאר evenflo. חוץ מהברייטקס אף אחד מהם לא עלה יותר מ-1000 ש״ח שזה המחיר שצויין פה כגבול עליון.

• תוכן חדש...