Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השילוב המושלם - טעינה של רכבים חשמליים מהשמש. בתמונה גדר שעליה קולטים סולאריים שמזינים עמדות טעינה במושב נועם שליד קריית גת.

1351332642_-------.thumb.jpeg.9366417847bf8c662074c0358b60102e.jpeg

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא יודע אם זה שייך לכאן אבל אשאל בכל זאת ..עמדות טעינה ac ציבוריות זהות מבחינת נזק לסוללה בדיוק כמו עמדות ac המותקנות בבית ? 

פורסם

איך זה עובד מבחינת עלויות והתחברות לעמדה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)
בתאריך 30.3.2022 בשעה 18:39, SuperBamba כתב:

איך זה עובד מבחינת עלויות והתחברות לעמדה?

לכל חברה יש את המחירים שלה.

למשל חברת ג'ינרג'י, גובה רק 75 אגורות עבור קוט"ש גם עבור העמדות האיטיות וגם עבור המהירות וללא דמי התחברות. המחיר גבוה רק במעט ממחיר החשמל הביתי.

לפני 8 שעות, Uri-G כתב:

8 עמדות טסלה חדשות בדקטלון בביג באר שבע.

טסלה הבטיחה לפרוס סופרצ'ארג'רים בארץ ועושה את זה בגדול 😁

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gopher כתב:

טסלה הבטיחה לפרוס סופרצ'ארג'רים בארץ ועושה את זה בגדול

העמדות בקרית שמונה בהקמה. כנראה יהיו מוכנות חודש הבא.

לפני 39 דקות, eladts כתב:

לא ברור לי מה ההיגיון הסביבתי או הכלכלי של הדבר הזה. אני לא חושב שיש מקום בישראל שחברת החשמל לא מסוגלת לספק בו תשתית לטעינה מהירה.

מסוגלת כן, השאלה באיזה עלויות. יש מקומות שהדרישה היא עונתית, כך שייתכן שזה לא כלכלי. יש גם את חברת h2pro הישראלית שעובדת בימים אלו על הפקת מימן נקיה שיכולה לעבוד טוב באיזור הנגב.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 46 דקות, Uri-G כתב:

מסוגלת כן, השאלה באיזה עלויות. יש מקומות שהדרישה היא עונתית, כך שייתכן שזה לא כלכלי. יש גם את חברת h2pro הישראלית שעובדת בימים אלו על הפקת מימן נקיה שיכולה לעבוד טוב באיזור הנגב.

רוב המימן שמופק היום מופק מגז טבעי בתהליך שמשחרר פחמן דו חמצני אז בסה"כ זה מזהם בדיוק כמו לשרוף את בגז. במקום שניתן להפיק מימן באופן נקי ניתן גם להפיק חשמל באופן נקי, אז בשביל מה שלב ביינים?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 29 דקות, eladts כתב:

רוב המימן שמופק היום מופק מגז טבעי בתהליך שמשחרר פחמן דו חמצני אז בסה"כ זה מזהם בדיוק כמו לשרוף את בגז. במקום שניתן להפיק מימן באופן נקי ניתן גם להפיק חשמל באופן נקי, אז בשביל מה שלב ביינים?

כי חשמל נקי לא ניתן לאגור בצורה יעילה. הוא ניתן לשימוש באותו רגע ממש, ובמקומות מרוחקים ההובלה שלו לא יעילה/כלכלית. בניית תחנות קטנות שממירות אנרגיה ירוקה למימן ואח"כ המרתו בחזרה לאנרגיה לטעינה רכבים חשמליים שעוברים באיזור הוא בהחלט פתרון טוב. אם הוא משתלם כלכלית קשה לי להגיד.

פורסם
לפני 20 דקות, Uri-G כתב:

כי חשמל נקי לא ניתן לאגור בצורה יעילה. הוא ניתן לשימוש באותו רגע ממש, ובמקומות מרוחקים ההובלה שלו לא יעילה/כלכלית. בניית תחנות קטנות שממירות אנרגיה ירוקה למימן ואח"כ המרתו בחזרה לאנרגיה לטעינה רכבים חשמליים שעוברים באיזור הוא בהחלט פתרון טוב. אם הוא משתלם כלכלית קשה לי להגיד.

ניתן לאגור חשמל בסוללות. זה פתרון שקיים בעמדות טעינה ברחבי בעולם לא רק גדי לאגור אנרגיה ירוקה אלא גם כדי להקטין את הצריכה בשעות העומס. ההמרה חשמל←מימן←חשמל היא מאוד לא יעילה. זו בדיוק הבעיה של מכוניות מונעות במימן, אבל להן יש לפחות את היתרון של התדלוק המהיר יחסית.

word-image-24.png

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...