Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתחיל מהסוף, מהדילמות:

• האם זה רעיון טוב לנסוע ולא להיגרר?
  • האם כדאי לנסות מוסך קטן? אני מחבב את המקום, אבל לא עשיתי בו תיקונים משמעותיים. יותר זול, אבל אולי פחות ציוד או ידע (סתם תאוריה שלי).

הפציינטית:
דייהו נובירה בת כמעט 20. לא הרבה קילומטרים, בעיקר בעיר. לפני כמה שנים התחממה בגלל שנגמר נוזל קירור. בזמנו אמרו במוסך שאולי יש נזק, כדאי להזהר. מאז עברו כמה שנים. היה צריך למלא נוזל קירור בתדירות גבוהה יחסית, אולי ליטר בחודש.

האירוע האחרון:

• המכונית כבתה בסיבוב פרסה איטי, תוך רעידות, ונשמע שהבוכנות בקושי גומרות מהלך.
  • התנעה מחדש השתנקה. זה לא נשמע כמו בעיית מצבר או סטרטר.
  • נתתי לה לעמוד קצת. מאוורר המנוע המשיך לפעול כמה דקות.
  • מד הטמפרטורה לא עבר את האמצע, אבל אני חושד בו (אם מעניין, אוכל להרחיב).
  • בקושי היה נוזל קירור, רק קצת בתחתית המיכל. מילאתי חלקית.
  • אחרי שהמאוורר הפסיק, התנעתי, ונסעתי כמה מטרים כדי לחנות.

שבוע אחורה:
בשבוע האחרון היו רעידות בעמידה, כולל מפלט משתעל. לא היה מחסור בכוח.

זה התחיל אולי לפני שבועיים-שלוש, אבל זה היה מעודן, ולא הייתי בטוח עדיין. בהתחלה חשדתי שזה המשך בעיית רעידות קודמת, מלפני חודשים ספורים. הבדל אחד: אז היה מחסור בכוח, עכשיו לא. פתרון הבעיה אז היה החלפת מצתים (אחד לא פעל). הבעיה חזרה אחרי כמה שבועות, ונפתרה ע"י החלפת חוטי הצתה. מאז עברו חודשיים. כשהתחילו הרעידות עכשיו חשבתי שאולי עוד פעם חיבור המצתים.

אבל לפני כמה ימים גיליתי שכמעט אין נוזל קירור. היה רק קצת בתחתית מיכל העיבוי. מילאתי לא הרבה, מה שנשאר לי מהבקבוק. במילוי מיכל העיבוי היו רעשי נוזל נבלע לתוך אויר (כמו ההופכי למזיגה מבקבוק). אולי המפלס עלה קצת מעל תחתית המיכל, אבל אז ירד קצת. לא ראיתי נוזל על הכביש. נסעתי להביא עוד נוזל קירור ומילאתי כמעט 4 ליטר.

יום אחרי, סיבוב בעיר. עדיין היו רעידות, אולי קצת פחות, קשה להגיד. בסוף הסיבוב בדקתי נוזל קירור. ירד, אבל לא הרבה, אולי סנטימטר. יום למחרת, לפני התנעה בדקתי נוזל. המיכל היה פרקטית ריק. אין כלום על הכביש. מילאתי לא עד הסוף. סיבוב קצר בעיר. מד הטמפרטורה לא עבר את האמצע. ואז קרה אירוע המנוע שנכבה.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)

אהלן,

האם בדקת גובה מדיד שמן?

בדוק בפתח מילוי שמן ובמדיד ל"טחינה" (אמולסיה - תחליב בעברית). זה מה שקורה ששמן ומים מתערבבים.

שנית, כשהרכב "השתעל", האם ראית עשן לבן?

מכלל מה שכתבת, אני חושד באטם ראש מנוע. אתה מתאר אובדן גדול מאד של מים (נוזל קירור), שאמור לבוא לידיי ביטוי או בנזילה משמעותית במיוחד, 

או בעשן לבן, או במעבר של המים לשמן.

הייתי ממליץ לגרור למוסך, ולא לנסוע ככה.

מד חום מנוע לא הראה גלום משום שכנראה היה הרבה אוויר במערכת.

לסיכום, כדי לאבחן האם יש מחסור בכוח (את הרעידות שציינת) יש לטפל בבעיית "העלמות" המים (נוזל קירור). 

לו אני הייתי במצבך הייתי שוקל בכלל אולי על החלפה של הרכב אם זהו המצב.

אשמח אם תעדכן.

בשורות טובות.

עריכה אחרונה על ידי Kooper
  • אהבתי 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)

תודה.

גובה שמן המנוע היה בסדר לפני כמה ימים. עכשיו נראה מוקצף (ולגובה?).

לא זכור לי עשן לבן. לא הסתכלתי ממש אחרי התנעה.
(אגב, גם אטם מכסה השסתומים לא משהו. אולי גם גורם לעישון?)

גם אני חושש מאטם ראש מנוע, ואולי הראש עצמו.

אם זה אטם, יש סיכוי להחליף במחיר סביר?

ומה הסיכוי שאחרי החלפת אטם יתברר שיש גם בעיה בראש, או במשהו נוסף אחר?

גם בלי זה המכונית צריכה החלפה מתישהו, אבל עכשיו לא הזמן הכי מוצלח. 😑

FLfoasQm.jpg 

z5uHMDnm.jpg  C50yBovm.jpg  WsSd0W7m.jpg

דליפת שמן מאטם מכסה שסתומים?

C0WsYsVm.jpg

אגב, מעניין שעכשיו כן נשאר קצת נוזל קירור:

0C68JTSm.jpg

• פיתרון
פורסם (נערך)

אהלן,

מתנצל להיות מבשר הרעות אבל,

זה אטם ראש מנוע כפי שציינתי. ככה נראת אמולסיה, המים חדרו לשמן.

המחיר להחלפה גבוה בדרך כלל, ולרכב ישן כמו שלך לא משתלם לדעתי.

כפי שציינת לא ניתן לדעת בוודאות האם נגרם נזק נוסף לראש מנוע או דברים אחרים מבלי להחליף תחילה אטם ראש מנוע. במקרים של התחממות קיצונית הראש מתעוות ודרוש לשיפוץ/החלפה. 

וזה עוד מלפני שהתחלנו לחשוב על הרעידות וחוסר הסחיבה (שיכולות להיות קשורות או לא). ואחרי הכל זה רכב בן 20 שמחר יכול להתקלקל משהו נוסף.

ממליץ להתחיל לחשוב על החלפת הרכב.

על הרכב הזה קשה לי להאמין שתקבל יותר מכמה מאיות במקרה הכי הטוב.

אשמח לעזור בייעוץ ובהמשך.

בשורות טובות.

עריכה: לגבי הנזילה ממכסה השסתומים, זוהי בעיה נוספת, שכנראה גרמה לעשן מהמכסה מנוע (שמן טפטף על מתכת חמה). כרגע כפי שציינתי הבעיה הכי חמורה זה האטם ראש מנוע שבמצב גמור לחלוטין. 

עריכה אחרונה על ידי Kooper
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אטם מכסה השסתומים לא צריך להיות סיפור יקר ומסובך מדי.

הרעידות בעמידה כנראה ממצערת או מנוע צעדים מלוכלך בפיח, גם לא אמור להיות סיפור יקר במיוחד

אבל,

אטם ראש מנוע זה סיפור אחר לגמרי, ואם מעוניינים לפתור את הבעיה באמת, אז לא רק מחליפים אותו, צריך לבדוק שאין עיוות בראש או בבלוק, אחרת אטם חדש לא יפתור את הבעיה.

אני בספק שתרצה להוציא להוציא את הסכומים שיעלו לשפץ את ראש המנוע ואם הבלוק מעוות אז בכלל המחיר יעלה עוד יותר.

אם אתה לא רוצה/יכול לבצע את העבודה בעצמך, אני די בטוח שהתיקון יעלה יותר מלקנות רכב מקביל או אף טוב יותר בנתוניו

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

אפילו החלפת אטם ראש תהיה לא כלכלית? חשבתי אולי לנסות להחליף רק את האטם, ופשוט לנסוע כדי לראות אם זה מספיק.

חבל שאין סטנדרטיזציה במנועים, ובכלל יותר מודולריזציה. אני מניח שהרבה מכוניות נזרקות סתם בגלל בעיות לוקאליות.

אני תוהה אם מנועים חשמליים משפרים את המצב. משתמע לי שהם יותר פשוטים ואמינים.

@yairw

תאורטית כנראה אפשר למצוא מכונית ישנה (אבל קצת חדשה יותר) במחיר תיקון מנוע, אבל יהיה לי קשה לדעת מה באמת מצבה.

קריטריון הסטיישן גם מגביל את ההיצע.

@Kooper

החוסר בכוח היה לפני החלפת המצת(ים). מאז לא היו בעיות כוח, כולל בימי הרעידות האחרונים.

לגבי אטם מכסה השסתומים, הוא כבר כך זמן מה. נראה לא קריטי בינתיים, אז לא תכננתי להחליף.

פורסם

מחיר החלפת האטם ושיפוץ הראש/בלוק יכול להגיע לכפול ממה שהרכב שלך שווה. מאחר וכפי שאתה מתאר הרכב לא חף מבעיות, הייתי ממליץ להחליפו. בכל מקרה נסיעה לא אפשרית עליו מבלי לגרום זנק טוטאלי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 4.11.2021 בשעה 17:27, Kooper כתב:

אשמח אם תעדכן.

למוסך לא היו בשורות מרעישות. מה שהיו ההשערות לעיל. הם לא יודעים אם תספיק החלפת אטם ראש + יישור ראש (+ טיימינג).

אל המוסך לקחתי עם גרר. בחזור, כי כבר לא נראה שזה ישנה הרבה, נסעתי (לאט ועם עצירות בדרך כדי לבדוק נוזל קירור).

• תוכן חדש...