Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

בזמן שחילוני נדרש בפועל לא לאכול בחוץ בכיפור, לא לנסוע, לא להסתובב עם חמץ בפסח, לכסות את הגוף המקומות מסויימים (במיוחד נשים), ועוד ועוד.

זה לא בדיוק ככה. יש דברים שאתה צודק, הפכו את הדת לחוק שמחייב את כולם (תחב"צ בשבת למשל) וזה דפוק. אבל מה ההבדל בין זה שאתה לא יכול (אתה כן יכול בתכלס כי אין חוק נגד זה) לנסוע ביום כיפור לזה שאתה תקוע בבית 6 שעות ביום שישי כי העיריה סגרה את הכביש בשביל אירוע ספורט? אותו דבר לדעתי.

לפני 15 דקות, אליהו שבת כתב:

שוב טוען בתוקף שלו הודעה זה של פות"ש הייתה על יום השואה התגובות כאן היו שונות לחלוטין, מקומם.

יום כיפור זה חג דתי ויום השואה זה יום זיכרון לרצח עם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

זה לא בדיוק ככה. יש דברים שאתה צודק, הפכו את הדת לחוק שמחייב את כולם (תחב"צ בשבת למשל) וזה דפוק. אבל מה ההבדל בין זה שאתה לא יכול (אתה כן יכול בתכלס כי אין חוק נגד זה) לנסוע ביום כיפור לזה שאתה תקוע בבית 6 שעות ביום שישי כי העיריה סגרה את הכביש בשביל אירוע ספורט? אותו דבר לדעתי.

שניהם ימים שכולנו צריכים לכבד ולו מהסיבה שזה חשוב לשני.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

אבל מה ההבדל בין זה שאתה לא יכול (אתה כן יכול בתכלס כי אין חוק נגד זה) לנסוע ביום כיפור לזה שאתה תקוע בבית 6 שעות ביום שישי כי העיריה סגרה את הכביש בשביל אירוע ספורט? אותו דבר לדעתי.

יופי.

אני כחילוני ששונא ספורט נדפק פעמיים.  בטח בגלל שאני מזרחי.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מאמין שזכותו לעשות על האש גם ביום השואה, הייתי יותר שמח שבמקום כל הטקסים, הצפירות וכד' , היו מבקרים אצל ניצולי שואה ואנשים קשישים ובודדים ונותנים להם עזרה רגשית, רפואית ומעשית.

כואב לי לשמוע שזורקים מבוגרים כאן או בבתי אבות או בביתם ולאיש לא איכפת מהם בפועל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

אני כחילוני ששונא ספורט נדפק פעמיים.  בטח בגלל שאני מזרחי.

אירוע ספורט זה יותר גרוע כי מישהו תכנן את זה בפינצטה והחליט לחסום גישה לרחוב שלך ספציפית.

פורסם

כשחושבים על זה, כן- ליום השואה הייתי מתייחס אחרת מאשר ליום כיפור. 

אין לי שום סיבה לאכול פיצה עם בייקון ביום השואה.

אבל בהחלט לא הייתי חושב על לצאת לעשות על האש ביום הזה.

או פעילות אחרת.

סלואורייד. מה לגבי רחובות שנסגרים לאורך כל השבת בגלל שאלו שכונות חרדיות בתוך עיר גדולה?

בגלל שהם שומרים שבת, לי אסור לנסוע לידם. נשמע הגיוני איך שהוא?

אם הדת שלי הייתה אוסרת עליך לאכול גלידה. היית מקבל את זה כמו שאתה מקבל סגירה של רחובות (בין אם לכל השבת או רק עבור אירוע ספורט)?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כאחד שעובד לא מעט עם ערבים, עושים לי ברז לא קטן ברמאדן, נו ואז? נשמע הגיוני? האמת שכן, כל אחד ודתו, מכבד.

אה וכן לא שותה להם מול העיניים בצום שלהם.

בקיצור אהבת חינם ללא תמורה לכל צד רק עושה טוב לשני הצדדים יחד, ויש הרבה יותר משני צדדים.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

ואז? מה משנה הסיבה?
העניין הוא לא מאיפה זה נוצר ואם זה נכון או לא, אלא בהתחשבות ברוב הציבור. רוב הציבור היהודי בישראל רואה ביום כיפור כיום סמל.
למה? ככה. זה לא באמת משנה, העניין הוא הרצון של הרוב, ולא הסיבה לאמונה.
אם רוב הציבור בארץ היה מוסלמי, כנראה מסעדות היו סגורות בימי הרמאדן.

והכי אני אוהב את אלה "לא צריך יום בשנה לסליחה כפרה ושינוי, אני עושה את זה כל השנה" - אז רגע, חללי צה"ל אתה לא כואב את נפילתם כל השנה אלא רק ביום הזיכרון? למה צריך יום מיוחד?

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
לפני 13 שעות, אליהו שבת כתב:

כאחד שעובד לא מעט עם ערבים, עושים לי ברז לא קטן ברמאדן, נו ואז? נשמע הגיוני? האמת שכן, כל אחד ודתו, מכבד.

אה וכן לא שותה להם מול העיניים בצום שלהם.

בקיצור אהבת חינם ללא תמורה לכל צד רק עושה טוב לשני הצדדים יחד, ויש הרבה יותר משני צדדים.

אני חייב להבהיר כמה דברים. 

אני עבדתי עם מוסלמים רבים בזמן הרמדאן בעבודות תשתיות, פיתוח ובניין בימים החמים של השנה.

חלק מהם צמו בזמן שהם עובדים וחלק לא. 

אין שום דבר רע אם תאכל ליד מוסלמים צמים ברמדאן, אף אחד לא יסקול אותך באבן, אף אחד לא יגיד לך מה לעשות. 

נהפוך הוא! 

בזמן רמדאן עבדתי בשכונה שכולם צמו ואני לא, פתאום משום מקום מגיח ילד קטן בן 6 (גם הוא צם) ואומר לי אדוני בוא תתכבדו הכנו עבורכם ארוחת בוקר. 

* אבל מה שכן חייב להיאמר זה שאני בתור בן אדם השתדלתי לא להיראות בזמן ארוחת הבוקר ברמדאן מכיוון ש לי באופן אישי  לא הרגיש טוב לאכול כאשר ישנם אנשים אשר צמים. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, חולה רכב#1 כתב:

חלק מהם צמו בזמן שהם עובדים וחלק לא. 

אין שום דבר רע אם תאכל ליד מוסלמים צמים ברמדאן, אף אחד לא יסקול אותך באבן, אף אחד לא יגיד לך מה לעשות. 

נהפוך הוא! 

זה כי המדינה לא מוסלמית. (גם היהודים בפריז לא חושבים לבקש יחס ציבורי ליום הזה רק

בגלל דת של מיעוט.)
בדובאי למשל, זה שונה:
"בדובאי אכילה (כולל לעיסת מסטיק), שתיה או עישון בציבור במהלך שעות היום ברמדאן הן פעילויות אסורות, ומי שנתפס עושה זאת על ידי המשטרה יאלץ לשלם קנס של 2,000 דירהם, כ-1,800 שקלים (מקומיים גם יכולים להישלח לעבודות שירות)"
רמדאן בדובאי - האם כדאי או לא להגיע? - 🌴 DUBAI

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, ברווז כתב:

סלואורייד. מה לגבי רחובות שנסגרים לאורך כל השבת בגלל שאלו שכונות חרדיות בתוך עיר גדולה?

בגלל שהם שומרים שבת, לי אסור לנסוע לידם. נשמע הגיוני איך שהוא?

אם הדת שלי הייתה אוסרת עליך לאכול גלידה. היית מקבל את זה כמו שאתה מקבל סגירה של רחובות (בין אם לכל השבת או רק עבור אירוע ספורט)?

אם קהילה שלמה של דתיים גרה שם וזה חלק מאורח החיים שלה אתה לא חושב שיש מקום להתחשב בה? במיוחד אם יש דרכים אחרות שעוקפות את השכונה וזה לא פוגע בחופש התנועה שלך. אם הדת שלך אוסרת עלי לאכול גלידה אז אני לא אהיה דתי כמוך, ואוכל גלידה כמה שבא לי. אבל אם הזמנת אותי לבית שלך, אני לא אשלוף קופסה של האג אנד דאז ואוכל את זה מול העיניים שלך.

ציטוט

ואז? מה משנה הסיבה?

לא, אבל יש הבדל. כשאתה מזלזל חג דתי, אתה פוגע בעקיפין באנשים שמאמינים בדת. כשאתה מזלזל ביום השואה, אתה פוגע ישירות באנשים. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק מי שממש מומחה יבין מאיפה זה.

• תוכן חדש...