Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(מפרסם כעזרה לחבר פורום ללא גישה לאוף טופיק)

שלום לכולם,

רציתי לשאול כמה שאלות קטנות, ראיתי שיש פה הרבה מתכנתים ואמרתי ננצל את הפלטפורמה.

אז קצת עליי אני בן 26 גר בצפון מתחיל עוד מעט שנה שלישית בהנדסת תוכנה ואני מחפש משרת סטודנט ואפילו משרה מלאה.

למדתי C, C++, JAVA ,PYTHON אוהב לתכנת ומחפש מקום ראשוני שבוא אני אוכל להתמקצע כמה שיותר גם אם השכר לא יהיה הכי גבוהה בשוק אם כי אני אוכל לצבור יותר ניסיון ולהפוך למתכנת יותר טוב.

יש לי ניסיון של 6 שנים בתקשורת CCNA, CCNP ועבדתי בכמה חברות ביטחוניות ככה שזאת לא משרה ראשונה שלי ואני עוד מתלבט אם לפנות לתחום של פיתוח בפאן התקשורתי.

אבל בגדול השאלות הן האם כדאי לי לחפש עבודה בחברה קטנה או גדולה? מבחינת איפה מתמקצעים יותר. יש לדעתכם שפה שכדאי לי לנסות לחפש משרה שעיקר הפיתוח הוא בה?

ישנן חברות כמו אינבידיה שמפתחות בCUDA מה אתם חושבים על שפות נישה כאלה? להתרחק?

תודה רבה!

פורסם

שפת תכנות זה רק כלי ובערך הקריטריון האחרון שצריך לעניין אותך בבחירת מקום עבודה.

גודל החברה הוא לא אינדיקציה: יש חברות גדולות שיקדמו אותך ויש כאלה שיתקעו אותך, גם בחברות קטנות יש כאלה שתלמד שם המון, וכאלה שלא יהיה לאף אחד סבלנות.

כמו שכתבתי בשרשור אחר מידע פנים במיוחד מחברים ממעגל שני או שלישי ייתן לך אינדיקציה אם מקום העבודה מתאים לאופי שלך.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

Nvidia אם תצליח להתקבל זו אחת

החברות הגדולות היותר טובות ונחשבות שיש בארץ (ובכלליות) ואם תקבל הצעה אחכ למשרה מלאה - גם אחת מאלו שמשלמות את השכר הכי גבוהה בשוק.

ומיחשוב מבוסס gpu הוא לגמרי תחום cutting edge.

כמו שנכתב - שפה על גבול הלא משנה. קשה לראות את זה בתור סטודנט , דומיין יותר כללי - כבר יותר קצת. אבל עוד לא באמת עשית כלום מעבר לשחק קצת עם סינטקס מול תרגילים של בעיות פתורות. (לרוב בתור סטודנט אם לא עבדת בתחום כמפתח קודם)

בכל אופן בתור סטודנט אתה רוצה לחפש מקום בעיקר שמשקיע בסטודנטים שלו ואם אפשר גם brand name זה לא מזיק.

יש מעסיקים עם תוכניות סטודנט והמשך לא רעות (לאינטל בזמנו לדוגמא ולזכרוני גם לצק פוינט).

אל תתפתה להיות המפתח הראשון / יחיד בתחום שלך. זה לא מה שאתה רוצה , או הסטודנט היחיד בחברה.

כמו כן - אלא אם אתה לחוץ בכסף - לא בדיקות ולא אוטומציה. זה לא מקדם אותך באמת , ברמה של עדיך ציונים טובים ופרויקטי צד מושקעים.

לגבי קבלה - אם אתה מכוון לגדולות - תקרא את cracking the coding interview ל פ נ י שאתה מגיש קורות חיים.

תבדוק עם חברים. כם לגבי קבלה , גם מה לומדים וכו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Liviur דווקא מההיכרות שלי עם אינטל (שני מכרים שלי + חברים של אשתי ללימודים) אין שום תוכניות המשך לסטודנטים, אף אחד מהם לא נשאר באותו התפקיד שהיה בו אלא היה צריך לנסות "להתקבל מחדש" כביכול לחברה בתפקיד אחר ע"י הגשת קורות חיים לאותה משרה (אולי אתה מגדיר את זה כתוכנית סטודנט והמשך, אני לא).

לגבי עבודה בחברה מוכרת אני מסכים איתך לגמרי, אני אומנם בתחום אחר (אבל אני מניח שאין אחד בתחום שלי שלא מכיר את החברה בה עבדתי במשרה הראשונה שלי).

אשתי עבדה במשרה הראשונה שלה בחברה שאין בן אדם בארץ שלא מכיר אותה (למרות שהיא לא חברת תוכנה פרופר...) אבל זה מוסיף לקו"ח אין ספק בכלל (לפחות מבחינת זימונים).

אני חושב שבכללי להיות היחיד בתחום שלך זה ממש לא דבר רצוי כשאתה ללא ניסיון מאוד מאוד משמעותי.

פורסם

לדעתי קודם צריך להחליט אם רוצים להישאר בצפון או לעבור למרכז.

מכאן זה גוזר את החברות הפוטנציאליות שאליהן תתראיין.

ורצוי ממש ממש לא ללכת לכיוון אוטומציה ובטח לא בדיקות. לפעמים אח"כ מאוד קשה לצאת מהפינה הזו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 8 שעות, BloodFist כתב:

דווקא מההיכרות שלי עם אינטל (שני מכרים שלי + חברים של אשתי ללימודים) אין שום תוכניות המשך לסטודנטים, אף אחד מהם לא נשאר באותו התפקיד שהיה בו אלא היה צריך לנסות "להתקבל מחדש"

המידע שלי לגבי אינטל לא עדכני - יכול להיות שדברים השתנו.

ראיון מחדש - היו צריכים לעשות - אבל התהליך היה הרבה יותר קצר ולפעמים תוך כדי העבודה במשרת סטודנט.

לפני 5 שעות, m3x7r3m3 כתב:

ורצוי ממש ממש לא ללכת לכיוון אוטומציה ובטח לא בדיקות. לפעמים אח"כ מאוד קשה לצאת מהפינה הזו.

יאפ. מגלים מהר מאוד ש:

1. לארגון אין אינטרס אמיתי להפסיד משהו שיש לו ניסיון בא. בשביל שאולי יהיה מוצלח בב׳. זה בעיקר דברים שריקרוטרים מספרים ואגדות אורבניות. ברוב המקומות - אין שום מסלול לעבור מאחד לשני.

2. ברגע שתעביר את הקורות חיים אוטומטית יתייגו אותך כ״אולי נעביר אותו לבדיקות? שיתראיין שם״

Then dying is forgetting

פורסם

כן, מכיר כמה כאלה.

ומכיר גם אחד שהצליח, באותו ארגון, לעבור מתפקיד ר"צ בדיקות ואוטומציה, לתפקיד פיתוח, באותה מחלקה ואפילו אותה קבוצה, ממש לעבור לצוות מקביל.

אבל זה ממש לא מדגם מייצג, אפילו לא אצלנו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בתור אחד שהיה בבדיקות ואוטומציות - וניסה לעשות את המעבר הזה - its an uphill battle.

והיו לי כמה וכמה חברים באותו מצב.

אני עברתי תחום ולסטארטאפ כדי לעשות את זה , חברים אחרים ביזבזו שנים מהקריירה.

אפשרי ? ברור. מקל ? הפוך. זו עיקר הנקודה שלי.

Then dying is forgetting

פורסם

אני תומך בדעתך, התכוונתי שאני מכיר אצלנו כמה כאלה שלא הצליחו לעבור ואחד שכן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פעם חשבתי שזאת דרך מעולה להכניס רגל בדלת בתעשיה, אבל בתור אחד שעשה את המעבר מבדיקות/פיתוח אוטומציה לפיתוח מוצר - לא ממליץ.

אם אתה יכול להתחיל בתור מפתח פרופר - עדיף.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...