Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לכולם יש לי לאחרונה רעשים של נקישות מאזור הדשבורד, נשמע כאילו מההגה, זה קורה כאשר אני נוסע על במפרים או שיש אבנים בכביש.

ניסיתי להסתכל מלמטה ולא נראה שיש משהו שמשוחרר שם, גם ניסיתי לנדנד את האוטו ולא שומעים כלום רק בנסיעה על במפרים ואבנים.

מצרף סרטון קצר מנסיעה על כורכר, אם למישהו יש תובנה מה הבעיה ואיך מסדרים אותה אשמח.

הרכב טיוטה פריוס 2012.

תודה רבה לכולם

• מבאס 1
פורסם

שלום לכולם,

לאחר בדיקה שמתי לב שהרעשים מתרחשים גם כאשר אני מסובב את ההגה מצד לצד והרעש מהדשבורד וממש קרוב.

עשיתי צילום וזה נראה ונשמע מהחיבור של ההגה שרואים בסרטון.

מישהו יודע מה זה החלק הזה ואיך מטפלים בו? האם זה חיזוק או החלפה?

מצורף הסרטון וגם צירפתי תמונה שמוקף בעיגול החלק שנראה לי שהרעש מגיע ממנו

תודה רבה

Screenshot_20210228-220907_Video Player.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם

לאחר בדיקה, סרטונים ביוטיוב ופירוק הגעתי לשורש הבעיה של הניקשות בניסעה ובסיבוב ההגה, מצורפות תמונה.

מישהו מכיר פיתרון טוב לזה? כי לא ראיתי שמוכרים את החלק הזה.

ראיתי פיתרון של לשים סיליקון  RTV, לדעתכם זה פיתרון שמומלץ?

תודה רבה לכולם

20210310_223033.jpg

20210310_223024.jpg

IMG-20210311-WA0009.jpeg

• אהבתי 1
  • 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי שלום,

אני רוצה לדעת האם בסוף הסתדרת עם התקלה והאם אכן הועל התיקון שלה?

יש לי את אותה בעיה בדיוק באותו דגם ממש!!

אשמח שתעדכן אותי....

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 11.11.2021 בשעה 12:50, יב כתב:

היי שלום,

אני רוצה לדעת האם בסוף הסתדרת עם התקלה והאם אכן הועל התיקון שלה?

יש לי את אותה בעיה בדיוק באותו דגם ממש!!

אשמח שתעדכן אותי....

היי אשמח לתובנה בנושא אני סובל מאותו בעיה

פורסם

אצלי גם הייתה בעיה שנוסעים על כביש עם הרבה סדקים או במפר קצת גבוה היה עושה רעשים של נקישות, לאחר שמכונאי אמר שזה בולם קדמי לא סמכתי עליו, הלכתי לטסט ונכשלתי בטסט על משולשים, לאחר החלפת המשולשים נעלמו הנקישות...

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מוט הגה לא יצא לי להחליף - רק לחזק את הברגים.

את הגומי של ההגה החשמלי יצא לי - במידה וזו הבעיה - מומלץ מאוד להתחיל בהידוק כל הברגים של מוט ההגה. 

שם החלק באנגלית  Electric Power Steering Coupler Bushing, Motor Shaft Rubber Damper

בעברית קופלונג הגה חשמלי. 

מניסיון ההחלפה דורשת פירוק של ההגה, פלסטיקים ועוד- מצורף אתר עם תרשים https://www.onntat.com/d_catalog3/33/TOYOTA/aqua-202106-/45254-28040-4525428040-aqua-202106--mxpk10-mxpk11-mxpk15-mxpk16-damper-electric-power-steering-motor-shaft.html

המדריך (המעולה)  שאני נעזרתי בו https://knufia.org/החלפת-קופלונג-שינן-הגה-בקיה-פורטה-2011-מתא/ 

המחיר בארץ לפי אתר טיוטה 51 שח

t1.png

• תוכן חדש...