Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה יוחאי על עוד פרק מעניין.

מתישהוא בסוף שנות ה-60 או תחילת ה-70 הכרתי משפחה שנסעה בריליאנט תלת גלגלי. מכאן שהרכב היה מוכר בישראל גם מעבר לקשר לסוסיתא.

הערה לשונית: "למצער" פירושו "לפחות", אין קשר לצער.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני זוכר 2 רליאנט תלת גלגליים שהסתובבו ברמת גן בשנות השבעים ואפיליו כמה אנדול.

תמיד תהיתי איך מחליפים גלגל קדמי במקרה של פנצ'ר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מאמר מאלף ומעלף תודה

חוץ מהקשור לסברה ספורט כל הידע ליצור גוף הפיברגלאס של הסוסיתא בא מרלאינט  

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

אפיליו כמה אנדול.

אנדול יש אחת בחדרה. לפחות הייתה לפני שנתיים כשראיתי אותה פעם אחרונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, ישה כתב:

חוץ מהקשור לסברה ספורט כל הידע ליצור גוף הפיברגלאס של הסוסיתא בא מרלאינט  

כן, כמובן. החלטתי לא להכנס לענייני אוטוקארס וסוסיתא, אחרת המאמר לא ייגמר... מה גם שזו לא בעיה למצוא מידע בעברית - אני משתדל לכתוב על מה שלא מוכר, ולא קיים ממנו הרבה בעברית. 

לפני 33 דקות, vadim6385 כתב:

אנדול יש אחת בחדרה. לפחות הייתה לפני שנתיים כשראיתי אותה פעם אחרונה.

מכיר, אבל זה A2 ולא A1. ההבדל העיקרי הוא ארבע דלתות, ובמקרה של הרכב ה"חדרתי" שדרוג מאסיבי של העיצוב, שהגיע בשנת 1976. יש עדיין קשר מכני לרליאנט, אבל פחות. 

ותודה לכולם על התגובות. 

פורסם
לפני 8 שעות, yohai71 כתב:

מכיר, אבל זה A2 ולא A1. ההבדל העיקרי הוא ארבע דלתות, ובמקרה של הרכב ה"חדרתי" שדרוג מאסיבי של העיצוב, שהגיע בשנת 1976. יש עדיין קשר מכני לרליאנט, אבל פחות. 

תמיד חשבתי שהאנאדול (רכב עם שם של תרופה) מבוסס על פורד כלשהי (נראה לי קורטינה).

לא ידעתי שרליאנט שמו יד גם שם. חשבתי שרליאנט זה יצרן קטן של רכבים מוזרים, אבל מסתבר שהם היו חתיכת מעצמה מוטורית.

מדהים שעוד קנו את רליאנט רובין בשנות ה90.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה, יוחאי.

על המאמרים שלך אני מקליק "אהבתי" עוד לפני הקריאה... תענוג.

וואו, הסימיטר gt יפהפייה, לא הכרתי 🥰

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 27 דקות, vadim6385 כתב:

תמיד חשבתי שהאנאדול (רכב עם שם של תרופה) מבוסס על פורד כלשהי (נראה לי קורטינה).

לא ידעתי שרליאנט שמו יד גם שם. חשבתי שרליאנט זה יצרן קטן של רכבים מוזרים, אבל מסתבר שהם היו חתיכת מעצמה מוטורית.

מדהים שעוד קנו את רליאנט רובין בשנות ה90.

אתה קרוב- האנאדול הוצג לראשונה עם מנוע 1.2 של קורטינה. אח"כ עברו ליחידה 1.3 בשם Kent, עדיין של פורד, וזה מנוע שעבר פורדים שונים, והגיע לאנאדול, סוסיתא וגם מארקוס ו-TVR.

במחקר לקראת הכתבה קראתי שאחת הסיבות להצלחה הלא-מבוטלת של רליאנט באנגליה היא חיבתם של האנגלים ל-quirkiness מוטורית. המילה קשה לתרגום- אפשר לומר שזו "מוזרות מעניינת". בדיוק מאותה סיבה, מכוניות צרפתיות, עד שנים מסוימות, הצליחו מאד באנגליה- סיטרואן, סימקה, טלבו (הישנה) וכו'. (הרובר P6 הושפע מאד מהסיטרואן DS, למשל) עם איבוד היחודיות, חינם של הצרפתים ירד גם באנגליה, אבל זה סיפור לזמן אחר.

פורסם

יוחאי תודה רבה! כמה שהרכב יותר מוזר ויותר כושל - יותר מעוניין 😁 לא רק אצל האנגלים... 

בתאריך 12.2.2021 בשעה 17:06, sperial כתב:

מתישהוא בסוף שנות ה-60 או תחילת ה-70 הכרתי משפחה שנסעה בריליאנט תלת גלגלי. מכאן שהרכב היה מוכר בישראל גם מעבר לקשר לסוסיתא.

זוכר בבירור רליאנט רובין מסחרית בצבע אדום אצל בעל עסק קטן באחת הרחובות הסמוכים לתחנה המרכזית בנתניה בשנת 1991 או 1992.

ויש גם את זו, מאוד מוכרת, מוצגת במוזיאון משאיות ברמלה. 

20190426_115330.jpg

• אהבתי 1

פורסם

נהניתי לקרוא כרגיל.
אני זוכר מילדותי מכוניות 3 גלגלים של ריליאנט ואת מסע הפרסום לקיטן שהתמקד בחיסכון בדלק

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לאמריקאים יש את התקן של 3 גלגלים אבל הרכבים שלהם הרבה יותר יציבים.

בתמונה זה polaris slingshot אבל יש עוד כאלה.

אפילו ה messerschmitt הייתה עם גלגל אחד מאחור ושניים מקדימה.

סה"כ העיצובים של רליאנט היו טובים, אם הם היו מכוערים כמו חלק מהבריטים האחרים אז הם בכלל לא היו מוכרים שום דבר

slingshot-sp-white-lightning-m.png

אייל

פורסם

^

זה לא שהבריטים התבייתו על תצורת גלגל אחד מלפנים ושניים מאחור- זו הייתה התצורה המועדפת על יצרני תלת גלגליים זולים, שכאמור, היו אמורים להיות אלטרנטיבה לאופנוע, ומעולם לא היו אמורים להגיע למהירויות בהן אתה נדרש ליציבות הזו.

היו גם תלת-גלגליים בריטיים עם שני גלגלים מלפנים עוד מ(כמעט) תחילת ימי המכונית- אני בטוח שאתה מכיר אותם. רק שהם לא היו מוזלים ולא כוונו להיות כאלה. הסלינגשוט ודומיו ממילא לא באותו מגרש משחקים, אפילו אם הוא תלת.

• תוכן חדש...