Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתעלם רגע מהחרטוטים שמוצגים כסיבות רשמיות.

עובדות:

* לפני 5 חודשים, בתוך הקורונה שר האוצר הוריד מס רכישה למשקיעי נדל"ן ל5%.

* בנק ישראל כנראה יסיר מגבלת ה"עד שליש פריים" ככה שאפשר יהיה לקחת עד 66% מהמשכנתא במסלול מסוכן זה.

אין ספק ששני הצעדים הללו, נועדו להזרים עוד ביקוש לנדל"ן.

מי שמתעניין ברכישה או מכירה, יודע שהשוק חי ובועט. לא יודע לגבי ירידת מחירים, אם בכלל, מינורית.

אז למה צריך את זה, למה עכשיו למה בכלל ?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהה

אנחנו לקראת בחירות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הכי נוח זה לעשות את הדבר הקל. זה כמו מתווה החלב, שנועד לאפשר לשוק המתוכנן לעבוד כפי שעבד אבל עדיין לאפשר ייבוא של מוצרי חלב.

כמובן שיש עוד אפשרויות אחרות (לאו דווקא בתחום הנדל"ן) אבל כנראה שמקבל ההחלטה מעדיף לעשות "בכאילו" מאשר לטפל בבעיות יותר חשובות מאשר מחירי הנדל"ן.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 58 דקות, stum כתב:

* בנק ישראל כנראה יסיר מגבלת ה"עד שליש פריים" ככה שאפשר יהיה לקחת עד 66% מהמשכנתא במסלול מסוכן זה.

לא מסוכן ולא נעליים - עד 2011 ההגבלה הזאת בכלל לא הייתה קיימת והכל היה בסדר. אז הגיע סטנלי פישר שהחליט שהוא צריך לשמש כאח גדול לאזרחי ישראל ולהציל אותם מעצמם, ובכך ייקר את המשכנתאות לעשרות אלפי משפחות. 

בהחלט צעד מבורך שיאפשר ללווים להוזיל את המשכנתא.  

• מעניין 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

צעד מבורך לעניות דעתי

עד שהפריים יגיע לרמות של הריביות במסלולים האחרים כנראה יעברו כמה שנים טובות וגובה ההלוואה יקטן משמעותית מה שיצמצם את הסיכון

אבל אינני נביא, וכבר היינו פה ב15%

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מי שנכווה ברותחין אינפלציה של עשרות אחוזים בחודש נזהר בצוננין.

כיוון שמשכנתא זה מכשיר של שנים רבות ובד"כ מדובר בדירתו היחידה של הרוכש ולא מדובר במשקיע בנדל"ן אני מגדר סיכונים ולא מבקש  לסכן את הנכס העיקרי שלי.

ההפחתה בחשיפה של הנגיד הייתה להנמיך את להבות עליית המחיר של הנדל"ן למרות שצבעו זאת בדאגה לאזרח הקטן.

לכן לומר שאין כמו הפריים זו אמירה מסוכנת אם האינפלציה מרימה ראש ולמזלנו זה לא קרה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אחד מיתרונות ההלואה צמודת הפריים היא העדר עמלת פרעון מוקדם. השאלה היא מה יהיו תנאי המיחזור אם וכאשר האינפלציה תרים ראש.

@ישה מרבית הדור הנוכחי לא זוכר תנאים של אינפלציה משתוללת, ומקשים להבין את משמעותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נוצר מהלך שאמור לגרום לנהירה המונית על מסלול מסויים.

מה עוצר את המדינה מ"להרוויח כסף קל" על כל אלו שהלכו ועשו עם זה משהו, ואחרי כמה חודשים לשנות את הריבית "לכבוד סוף הקורונה" או משהו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כשהמשק מקרטע לא מעלים ריבית אלא מורידים אותה כדי לעודד צמיחה.

לכן בטווח הקצר לא צופה לעליה.

אם מחר המשק חוזר לשגשג או לבעבע אחד המכשירים להקטין את הלהבות הוא עליית ריבית.

אני לא רוצה להיות בסחרחרה הזו 

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

נוצר מהלך שאמור לגרום לנהירה המונית על מסלול מסויים.

מה עוצר את המדינה מ"להרוויח כסף קל" על כל אלו שהלכו ועשו עם זה משהו, ואחרי כמה חודשים לשנות את הריבית "לכבוד סוף הקורונה" או משהו?

אם בנק ישראל יעלה את ריבית הפריים ושאר התנאים ישארו אותו הדבר, כלומר ריבית הפריים בארה"ב תשאר ברמתה הנוכחית, השקל יתחזק עוד יותר מה שיגרום לדולר לרדת לכיוון 3 ש"ח ואף פחות. במצב כזה המשק יתקשה מאוד לייצא סחורה כיוון שהעלויות של יצואנים הן בעיקר בשקלים אבל ההכנסות הן במט"ח. זהו כמובן מצב חמור מאוד שיגרום, למשל, לגידול באבטלה.

ריבית הפריים תלויה בעיקר בריבית הפריים של המדינות המפותחות, לא משנים אותה בגלל גחמות.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, shugiflex כתב:

לא מסוכן ולא נעליים - עד 2011 ההגבלה הזאת בכלל לא הייתה קיימת והכל היה בסדר. אז הגיע סטנלי פישר שהחליט שהוא צריך לשמש כאח גדול לאזרחי ישראל ולהציל אותם מעצמם, ובכך ייקר את המשכנתאות לעשרות אלפי משפחות. 

בהחלט צעד מבורך שיאפשר ללווים להוזיל את המשכנתא.  

לפני ששופטים ככה כלכלן אקדמאי מהמעלה הראשונה ששימש חלק ניכר בחייו כמוביל מדיניות בארה"ב וגם פה ושבתקופתו התרחש אחד מהמשברים הכלכליים הגדולים בהסטוריה שממנו יצאנו כמעט ללא פגע כדאי לעצור.
בעבר לא היה צריך את המגבלה הזו כי תנאי השוק יצרו אותה. ריבית בנק ישראל הייתה באזור ה-4% לעיתים, באזור ה-5% לעיתים וחס וחלילה לא נדבר על תחילת שנות ה-2000 שם היא עמדה על קרוב ל-10% (זו לא טעות). משנת 95 בממוצע עמדה על  5.75% .
לאחר מכן הגיע אותו משבר והריבית ירדה ואיתם מחירי הדירות התחילו להשתולל. טוב עשה פישר שהגביל את זה, אחרת לך תידע לאן הם היו מגיעים היום... מה גם שאני מניח שהיו לו עוד שיקולים.

לדעתי החלטה מטופשת. לא מספיק ששוק הנדל"ן פה משתגע כבר שנים אנשים גם התמכרו לאשראי והלוואות זולות. אנשים שוכחים שדברים יכולים להשתנות מהר מאוד.
לצורך העניין ניקח את התקופה הנוכחית שלנו, תקופת הקורונה, אם לא התערבות גסה בשוק החופשי היינו רואים פה משבר כבד מאוד. הקפאת המשכנתאות היא מצד אחד חבל הצלה להמון בתים ומהצד השני יריה ברגל להמון שוכרי בתים אחרים.
בהנתן שוק חופשי הרבה אנשים היו צריכים למכור את ביתם עכשיו ולעזוב אותו, היינו רואים ירידה חדה במחירי הדירות, היינו רואים משבר כלכלי אמיתי. כן זה הי כואב, אבל מי שאחראי וישב על מזומן היה נהנה מהשוק החופשי, ומי שחיכה לברבור שחור כדי לקנות את דירתו היה יוצא נשכר.

אמר לי פעם אדם מבוגר ממני שממש לא אהבתי שכל מי שמחכה לירידה במחירי הדיור יאכל את הכובע, ולא בגלל שלא יהיה משבר, אלה בגלל שהמדינה לא תיתן להמון אנשים ליפול. הוא תיאר בדיוק את מה שקרה בחודשים האחרונים, הקפאת הלוואות ומשכנתאות וכו'.
במקום לעצור הלוואות/מיסים/ארנונה לעשרות בתי עסק בחרו להמשיך לתדלק ולשמר את שוק הנדל"ן ולהוריד מס למשקיעים. מה שהמשבר הזה הוכיח הוא שלא תהיה ירידה במחירים כי השוק הוא לא שוק חופשי והמדינה עושה כל שביכולתה כדי לשמור על המחירים גבוהים.

לגבי הדולר הוא התרסק -> הכלכלה פה תתרסק -> השקל התרסק.
התרחש פשוט מחזור זה הכל עד שהמצב התאזן חזרה. אני לא חושש מדולר מתרסק כמו שאני חושש ממה שזה יעשה לכלכלה פה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אם במושג "שוק חופשי" אתה מתכוון לשוק משוכלל כמו שהוא מוגדר בלימודי כלכלה, אני מסכים שאין דבר כזה בשום מקום בעולם. הממשלה תמיד תתערב במידה מסוימת, ובמצב של משבר תתערב במידה עמוקה.

כך היה, למשל, בארה"ב בזמן משבר הסאב פריים.

כתבת "לך תדע לאן הם היו מגיעים היום" - אז זהו, שאני יודע - כי חלף בערך עשור מאז שפישר תיקן את התקנה ואני יודע בדיוק מה היה שיעור הריבית כל חודש וחודש בעשור הזה. רגולטורים תמיד נמצאים בלחץ לייצר עוד רגולציה ועוד הגנות כי אין שום תגמול לרגולטור שהוריד רגולציה ואף אחד לא יגיד "וואו, סטנלי פישר גרם לכך שאוכל לבחור במסלול משכנתא בו אחסוך אלפי שקלים בעשור הקרוב". מצד שני, כל רגולציה חדשה נתפסת כהגנה ומכאן ריבוי הרגולציות המיותרות. והנה דוגמה נפלאה - נגיד הבנק הנוכחי מחזיר את המצב לקדמותו וכולם קופצים. הנגיד הקודם הוא "כלכלן אקדמאי מהמעלה הראשונה" - והנוכחי מה?

פורסם (נערך)

אזכיר לך רק שבמשבר ה"סאב פריים" בארהב מיליונים איבדו את ביתם.
הממשל התערב וחילץ שלל גופים גדולים מאוד, אבל לא הקפיא לאף אחד את המשכנתא/הלוואות.
איזה מסר אתה מעביר כבנק מרכזי שאתה מקפיא לאנשים שלא חשבו על יום שחור את המשכנתא? איזה מסר אתה מעביר לאנשים שכן חשבו על היום הזה וחיכו שתנאי השוק השתנו?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, farkash7 כתב:

איזה מסר אתה מעביר כבנק מרכזי שאתה מקפיא לאנשים שלא חשבו על יום שחור את המשכנתא? איזה מסר אתה מעביר לאנשים שכן חשבו על היום הזה וחיכו שתנאי השוק השתנו?

אז מצד אחד הממשלה תטיל סגרים שירסקו אנשים כלכלית, ומצד שני תגיד להם תתמודדו עם המשכנתא שלכם בתנאי שוק חופשי?

אני בעד שוק חופשי ככל האפשר.

אבל אני ממש לא חושב שהממשלה ובנק ישראל, צריכים לתת למאות או אלפי אנשים להפוך לחסרי דיור, רק בשביל שספקולנטים יוכלו לקנות דירות להשקעה במחירי רצפה.

וכל זה בשביל לחנך או להעניש אזרחים שלא התכוננו מספיק טוב למגיפה שאף אחד לא צפה אותה.

גילוי נאות:

לי אישית יש משכנתא אפסית ויש לי אפשרות לרכוש דירה להשקעה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...