Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי בעיה עם נורות בדשבורד, שחלק מהן לא עובדות, כנראה מתו מזקנה (אני מדבר על תאורת דשבורד, נורות אזהרה עובדות בסדר).

מכאן אני מבין שזה תהליך די פשוט, שאפשר לעשות לבד עם מינימום ידע וכלים בסיסיים, אז בהחלט אני יכול לקחת את זה על עצמי בתור פרוייקט:

אם כבר אני נכנס לשם, אז אני חושב להחליף את כל הנורות, ועל הדרך לשים נורות לד, שיאירו יותר טוב, ובתקווה יחזיקו יותר זמן.

הזמנתי קיט של 10 נורות + מתאמים מעליאקספרס, כי הבנתי שמדובר בחלקים די גנריים:

https://www.aliexpress.com/item/4000551925313.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.11364c4dtPLWf8

האם יש איזשהו דגש מיוחד לפני שאני עושה את זה?

יש סיבה שלא לשים נורות לד סיניות זולות, ולחפש את החלק המקורי/תואם מקורי?

יש סיבה שעדיף לא להתעסק (אני מחשיב את עצמי בתור בעל יד ימנית אחת לפחות)?

תודה לעונים

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הנורות לד עלולות ליצור לך נקודות חמות בתאורה כלומר הפיזור אור לא יהיה אחיד כמו של נורה רגילה.

אם אני לא טועה, הנורות שם זה t6.5 ולא t5.

פורסם (נערך)

נורות לד מאירות יחסית צר בניגוד להלוגן שמאירות מעל 180 מעלות, וזה יכול לגרום לתאורה לא אחידה בלוח השעונים. ספציפית מה שהזמנת כולל גם לדים בצד אז אולי זה יראה טוב יותר. תצטרך לחבר ולבדוק.

לגבי אורך חיים - נורות הלוגן T5 של אוסרם עובדות 10-15 שנה בקלות, הלדים הסיניים יכולים להחזיק רק חודשיים (זה לגמרי hit and miss, אחת יכולה לעבוד לך שנים ואחת תמות אחרי שבוע).

אז אם המטרה שלך שלא יהיה צורך להחליף בעתיד - קנה הלוגן של אוסרם

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

ש סיבה שלא לשים נורות לד סיניות זולות, ולחפש את החלק המקורי/תואם מקורי?

תרד מהרעיון של הלד הסיני הזול, אתה לא יודע על מה טיפול.

יכול להגיד מנסיון שהלדים הסינים גרמו לי להרבה כאב ראש.  

אשכול שפתחתי, בסוף התברר שלדים גרמו לבעיה (הייתי בשוק ^_^)  

עריכה אחרונה על ידי AndreyAK

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)

@AndreyAK

זה קרה בגלל שהחלפת נורוד בדשבורד ללד, או נורות אחרות/התקנת אפטרמרקט כלשהי אחרת?

אני לא מתכוון להתקין תאורה נוספת, המטרה היא להחליף נורות קיימות בתאורה, שחלק נשרפו, וחלק בקושי מאיר.

לגבי הOSRAM, אבדוק את הנושא.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

@vadim6385  TAIL LIGHTS 

לא משנה איזה תאורה ואיפה אתה הולך להתקין  שורה תחתונה לא ממליץ לך לקנות לדים זולים לרכב מסין

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

אהלן,

שאלה עקרונית, מדוע להחליף ללד (ועוד סיני?)

הנורות המקוריות עבדו 18 שנה לא?

דעתי היא שתחליף לנורות זהות שהיו בדשבורד לשקט נפשי לתקופה ארוכה.

בכ"מ אם אתה מתעקש על לדים כמו שאמרו טובים מלפני, וודא שזו חברה אמינה, ושהפיזור אור יהיה תקין-זהה למה שיש לך היום.

בשורות טובות.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

• תוכן חדש...