Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למכר יש יונדאי i10 בת 5 שמשמשת ללימוד נהיגה, היום היא עם 120 אלף קילומטרים.

הרכב מטופל בזמן לפי הוראות היצרן במוסך מורשה.

בטיפול האחרון לפני כחצי שנה הורד קרטר שמן לניקוי בוצה.

לפני כחודשיים נדלקה נורת לחץ שמן, ובמוסך הוסיפו 2 ליטרים של שמן והעלו את הרכב על ליפט לבדיקת נזילות - אין נזילות כלל והכל יבש.

היום בבדיקת שמן היה חסר מעל ליטר, וממה שראיתי דרך פתח המילוי איזור הקאמשפטים היה די מלוכלך. 

גם בשליפת המדיד היו חתיכות קטנות של בוצה בתחתיתו, בכל הכנסה ושליפה של המדיד.

מבדיקה שעשיתי האוטו לא מעשן.

השאלה הנשאלת פה - איך מנוע מגיע למצב כזה אם טופל בזמן? מבין שלימוד נהיגה בעיר קצת בעייתי למנועים, אבל דבר כזה תוך חמש שנים? במקביל יש גם סיאט טולדו שעובדת לא פחות קשה ושם הכל תקין, והאוטו ישן יותר.

האם יש קשר בין הבוצה לאכילת השמן? 

קראתי קצת ונראה שאכילת שמן במנוע 1.0 זה משהו שקיים ולעיתים גם החליפו מנוע באחריות בגלל זה, אבל לרוב זה היה ברכבים בני שנה+-. השאלה אם טיפול בבוצה ישנה משהו או שהנזק כבר קיים...

פורסם

רכב לימוד נהיגה עובר חיים קשים הרבה יותר מרכב פרטי. השאלה הגדולה האם נעשה טיפול כל 15K או שנה ?

מה שקורה כרגע הוא הצטברות רצינית של בוצה ואם תמשיך להזניח,מעברי השמן יסתמו עד למותו של המנוע.

כאשר הורידו קרטר שמן וביצעו פלאשינג בפעם הקודמת,האם הוחלפה רשתית משמרת של אגן השמן/נוקתה יסודי  ? 

אם לא,יש לפרק אגן שמן שוב,לפרק מכסה שסתומים,לבצע פלאשינג ,לנקות את הרשתית משמרת יסודי/להחליף את הרשת לחדשה והכי חשוב- להשתמש בשמן איכותי ומסנן שמן מקורי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כל 15K כמובן, לא כל שנה.

לא יודע כיצד ביצעו ניקוי פעם קודמת, אני לא ממש מכיר את הרכב וזה נעשה במורשה. יודע שהורידו קרטר.

ולגבי שמן - ל i10 נדרש שמן בתקן די מיוחד - C3, שמן שב VW הוא LL ומיועד להחלפה כל שנתיים (לא קיים בישראל). יכול להיות שבמורשה שמו כל השנים שמן לא בתקן המתאים וזה מה שיצר את הבעיה?

פורסם

הוראת נהיגה זה לחלוטין שימוש בתנאים קשים והוא היה צריך לטפל לפי המפרט של תנאים קשים - החלפת שמן כל 7500 או כל 10.000, מה שרשום במפרט. 

פורסם
לפני 24 דקות, Ooga כתב:

אתה אומר שזה קרה נטו בגלל מרווח הטיפולים?

לא נטו, אבל זו כנראה גורם מסייע בשילוב שעות מנוע רבות, עבודה בסל"ד נמוך כל הזמן, נטייה אולי מובנית של המנוע לפתח בוצה ואי הקפדה שלו על מפלס השמן.

פורסם

כל 15K או שנה זה רכב סטנדרט,אם הרכב נסע בעיר כל 8-10K מקסימום לשמן.

רכב נהיגה יכול לעשות 15K גם בחצי שנה ואי טיפול בזמן /הזנחה הם הגורמים לנזק.

בגדול,המלצתי מה לעשות בתגובתי הקודמת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...