Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי תאונה קלה די מטופשת עם הרכב ותהיה בעיה לתבוע צד ג', סיפור ארוך. 

זו דייהטסו סיריון 2006, אתמול גררתי את האוטו למוסך פרטי וקיבלתי הצעת מחיר של בין 2,000-2,500 ש"ח לפני מע"מ, והרכב יהיה מוכן רק שבוע הבא (ללא רכב חלופי). 

יש לי אפשרות להפעיל ביטוח מקיף, שם במוסך הסדר יש לי השתתפות עצמית של 1,900 ש"ח והרחבה לפטור מהשתתפות עצמית אם הנזק בסכום גבוה יותר מההשתתפות העצמית הזו, ורכב חלופי לתקופת התיקון. 

אבל - בגלל שהרכב ישן יכול להיות שהנזק דרך מוסך הסדר יהיה יותר מ- 50% מהערך ואז הוא יוגדר כטוטאלוס (המחירון שלה הוא כ- 10,000 ש"ח), מה שממש לא בא לי לעשות ואז סתם בזבזתי זמן, כסף ואנרגיה רק בשביל לחזור למוסך פרטי, או להשבית את הרכב. 

אני מאוד מתלבטת מה כדאי לעשות. 

הרכב אצלי 6 שנים, אוהבת אותו מאוד ולא תכננתי להחליף, הקילומטראז' נמוך ובמצב מצוין אבל לענייני ערך ומכירה היד הראשונה שלו הייתה ליסינג, הוא עבר כבר כמה דברים ויש לו הרבה קילופי צבע על הגג ועל המכסה מנוע אז הוא לא נראה טוב חיצונית. 

אומרים לי שבגלל ירידת הערך עדיף לי כבר ללכת לטוטאלוס כי תהיה לי בעיה כשארצה למכור אותו, אבל אני חושבת שגם ככה אני לא אקבל עליו מחירון. 

מה דעתכם? 

במוסך פרטי נמסר לי שאלה הבעיות: 
-צינור מזגן שבור
-תושבת מנוע + איזה בורג או משהו מעליו
-בולם, או משולש+בולם, צריך כיוון פרונט 
-קורה עקומה שצריך ליישר 
-בנוסף צריך פחחות 
-אין לדבריו נזק לשלדה ואין בעיית בטיחות .
פורסם

אם הרכב במצב טוב לא הייתי מחליף, חבל להיכנס להרפתקאה עם רכב אחר שתרכשי בטווח מחירים הזה.

בסכומי מחירים האלה אנשים אני בספק שאנשים יתעניינו בפחחות שנעשתה ברכב, יודעים שזה רכב בפחות מ-10K והציפייה היא בהתאם.

כמו כן להפעיל ביטוח ייקר לך את הפרמייה בשנים הבאות, שזה גם שיקול שצריך לקחת בחשבון.

פורסם

שתי הערות:

1. לא לגמרי הבנתי את עניין ההשתתפות עצמית והפטור ממנה. התחשיב שונה אם אתה משלם 1900 ש"ח או אם לא.

2. השיקול של "אהבת הרכב" שולי לחלוטין בהחלטה על השבתת הרכב. השאלה היא מה ניזוק: אם מדובר במשהו שטחי לגמרי שיתוקן היטב - תמשיכי אתו. אם מדובר במשהו יותר עמוק (שלדה\קצה שלדה\משהו מכאני) שלחי אותו לפירוקיה וקני לך משהו יותר בטוח ואמין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עניין הביטוח הוא שיש השתתפות עצמית עד גובה ההשתתפות, במידה והסכום גבוה יותר יש פטור מלא מהשתתפות.

אחרי שאתמול יצאתי אופטימית ממוסך הסדר והצלחתי להגיע לסיכום שיתקנו עד סכום התקרה את מה שחשוב (מה שישאיר לי פחחות בהמשך) היום שוב התקשרו להגיד שצצו עוד דברים בבדיקות והם פשוט מתעקשים להשבית את הרכב. 

זה מרגיש לי נטו עניין של עלויות, לטענת השמאי זיהו גם פגיעה במדחס מזגן אבל מנהל המוסך דיבר איתי בכלל על גשר תחתון (?) ושזה לא בטיחותי.

אני לא מצליחה להבין אם זה נטו ענייני ביטוח וכדאיות כספית, או שהרכב סיים את דרכו ולא ניתן לתיקון. 

נראה לי הזוי שבגלל צינור מזגן ו רדיאטור יורידו אותו מהכביש. 

פורסם

תשאלי את השמאי. כנראה שכבר מדובר בשלדה, והרכב מועד לגריטה. אבל אולי יש נתק בתקשורת. אם השמאי מדבר על נזק לשלדה (ולא על חלק שניתן להחלפה עם ברגים) עדיף להפטר מהרכב, משיקולי בטיחות

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, sperial כתב:

תשאלי את השמאי. כנראה שכבר מדובר בשלדה, והרכב מועד לגריטה. אבל אולי יש נתק בתקשורת. אם השמאי מדבר על נזק לשלדה (ולא על חלק שניתן להחלפה עם ברגים) עדיף להפטר מהרכב, משיקולי בטיחות

תודה. עם בטיחות אני לא אשחק. שאלתי לפחות עשר פעמים אם יש פגיעה בשילדה והתשובה אצל כולם היא לא.

הנזק הוא תושבת מנוע, צינור מזגן, קורה עקומה, בולם או משולש + בולם, אולי מדחס של המזגן. ההבנה שלי שואפת לאפס בשביל לדעת להגדיר את זה.. 

אני בעיקר מאוד מבולבלת. השמאי התקשר בצהריים לספר לי על מדחס של המזגן שמייקר את עלות התיקון (וניסיתי לבקש שפשוט לא יתקנו את המזגן במסגרת הביטוח, כי זה לא חובה) ואז בעל המוסך התחיל לדבר איתי על גשר וכיווני פרונט.

עכשיו כשאני חושבת על זה - יכול להיות שגשר תחתון = משולש, והמוסך הפרטי שלי כבר זיהה את הבעיה בבדיקה הראשונית וכלל אותה בהצעת מחיר שנתן לי? 

להחליף גשר תחתון/משולש מהווה בעיית בטיחות?

מכל הסיפור אני יוצאת אבודה ולא מצליחה להבין אם יש בעיה בטיחותית אמיתית או שפשוט לא משתלם למוסך הסדר, למוסך משנה שלו שעובד בפועל על הרכב, לחברת ביטוח או לכל השלושה להתעסק עם האוטו שלי. 

אם זה עניין של משתלם אני יכולה להחליט לחזור למוסך פרטי, אבל אני מקבלת רק מסרים סותרים כי הרי כשהמוסך שלי בדק, לא דובר על גשר תחתון.. מאוד מייאש. 

עריכה אחרונה על ידי newbie1
פורסם

שלום,

בסיריון מדחס מזגן הוא מאוד יקר (אני החלפתי לפני שנתיים ב 2500ש"ח וזה היה מחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק).

אם המדחס ניזוק מהמכה של התאונה זאת אומרת שהמכה שהאוטו קיבל היא משמעותית ולכן כדאי להשבית.

אם המזגן לא נפגע מהמכה אלא מסיבה אחרת האם תוכלי לנסוע ללא מזגן בקיץ?

אם הכיסויים של המראות אצלך אני אשמח לקבל (אצלי הן נפלו באדיבות נהג אוטובוס וחניה לא זהירה של קרוב משפחה)

יומנעים ונסיעות בטוחות

פורסם
לפני 10 שעות, newbie1 כתב:

הנזק הוא תושבת מנוע, צינור מזגן, קורה עקומה, בולם או משולש + בולם, אולי מדחס של המזגן. ההבנה שלי שואפת לאפס בשביל לדעת להגדיר את זה.. 

מזה הייתי דואג, איזה קורה, מה קרה לה? איפה? וכו'?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 שעות, דוב המערות כתב:

שלום,

בסיריון מדחס מזגן הוא מאוד יקר (אני החלפתי לפני שנתיים ב 2500ש"ח וזה היה מחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק).

אם המדחס ניזוק מהמכה של התאונה זאת אומרת שהמכה שהאוטו קיבל היא משמעותית ולכן כדאי להשבית.

אם המזגן לא נפגע מהמכה אלא מסיבה אחרת האם תוכלי לנסוע ללא מזגן בקיץ?

אם הכיסויים של המראות אצלך אני אשמח לקבל (אצלי הן נפלו באדיבות נהג אוטובוס וחניה לא זהירה של קרוב משפחה)

יומנעים ונסיעות בטוחות

המזגן עבד בסדר לפני אז אני מניחה שזה מהמכה. המוסך שלי שמתמחה בעיקר במיזוג אמר שהמדחס זה לא נורא, זו לא הייתה הצעת מחיר רשמית אבל זרק שמדחס זה עניין של 500 ש"ח (מפירוק אני מניחה), על זה מניחה שיש עבודה ואת העלות האמיתית. 

הקטע הוא שהמוסך שלי בכלל לא דיבר על המדחס והוא מתמחה במזגנים. אני פשוט בתחושה שזה לא משתלם למוסך ורוצים לחסוך עלי ולשלוח אותי לביטוח עם טוטאלוס. 

כרגע אני עדיין נלחמת על האוטו. אם משהו ישתנה אדבר איתך לגבי המראות. 

לפני 36 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מזה הייתי דואג, איזה קורה, מה קרה לה? איפה? וכו'?

אני לא כ"כ יודעת להסביר, רק כששמעתי קורה גם אני נבהלתי ושאלתי מיליון פעם אם זו שילדה (לא). 

קורה קדמית, התעקמה, זה כל מה שאני יודעת. ניסו להראות לי את זה ובחיי שלא ראיתי הבדל 🤷🏻‍♀️

פורסם

קורה קדמית = קורה A?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

והיא מתכוונת לקורה כלשהי בקדימנית של הרכב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא יודע מה המוסכניק התכוון, אני דיי בטוח שאין לה מושג על מה היא הסתכלה, ולכן כשכתוב קורה אבל לא ברור מי ומה, אני מפחד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפחד זו תכונה אנושית

קיבלה מכה מקדימה כל ההודעות שלה מדברות פעם על קורה עקומה פעם על גשר תחתון פגיעה במזגן 

בקיצור לא קורה A.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני הייתי חופר לעומק באיזור הזה, ידע אמור להפיג פחד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, m3x7r3m3 כתב:

קורה קדמית = קורה A?

לא יודעת, זה לא שמוסכניקים מוציאים סיכום מלא בכתב או טורחים להסביר ללקוחות. קראתי את התיאור בפוסט, לפי המיקום בתרשים באחת התגובות זה לא נראה לי קורה A אבל אין לי שמץ של מושג. לי רק אמרו קורה קדמית עקומה (יחד עם כל שאר הנסים והנפלאות). 

עריכה אחרונה על ידי newbie1
  • תוכן חדש...