Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ROEi1

אוקי תודה רבה.

netanel1014

תודה על התשובה המפורטת.

בצעתי עכשיו כמה פעולות מעדכן על השינויים שהיו או לא היו.

בתחילת הבדיקה היה נוזל קירור בין מינ' למקס' - פתחתי המכסה והנעתי את הרכב, נתתי לו לעבוד כ-15 דקות עם מזגן על חימום וקצת גז מדי פעם. הטמפרטורה של השמן (או של המנוע) הייתה עד 100 במאמץ, ועל 70 בערך ללא מאמץ. מבחינת טמפ' של נוזל קירור רוב הזמן זה היה על 20 מעלות,(לא נשמע הגיוני אבל זה מה שהוצג לי באפליקציה) עלה ל21, ולקראת הסוף כבר לא בדקתי. מבחינת נוזל הקירור - אחרי שהמנוע התחיל להתקרב ל-100 מעלות התחילו לעלות מעט אדים, נוזל הקירור עלה קצת מעל המקסימום (כל זה המכסה פתוח), כל הזמן הזה לא ראיתי בועות בכלל, וגם הסתכלתי ולא ראיתי שיוצא נוזל קירור מהצינור העליון במיכל עיבוי (אמור לצאת לא?). במהלך רוב הבדיקה כאשר הרכב התחמם, הוונטה נכנסה לפעולה. אחרי כעשר דקות, אני מניח שהרכב עדיין היה מאוד חם, לא ראיתי שום שינוי והמפלס עמד ממש מעט מעל המקסימום. האם יש אויר במערכת או האם הצלחתי לנזק אויר? אין לי מושג.

עריכה אחרונה על ידי userx
פורסם

גם לגבי החלפת הנוזל אני רואה שהדעות חלוקות כאן. יש דעה שהוצע להחליף ויש שטענו שלא צריך.

פורסם

אהבתי שהסבירו לך מה זה תרמוסטט בלי להסביר לך מה זה תרמוסטט.

סך הכל מדובר בברז שנפתח ברגע שהמים מגיעים לטמפ' מסויימת.

הברז בעצם פותח למים את הדרך לרדיאטור (כל עוד הוא סגור המים מסתובבים בתוך המנוע ולא מגיעים לרדיאטור) - למה צריך את זה? כדי שהרכב יתחמם מהר יותר ויגיע לטמפ' עבודה נכונה מהר יותר. דרך טובה להרגיש שהוא פתוח זה לשים את היד על צינור המים מהמנוע לרדיאטור (יתחבר לרדיאטור בחלקו העליון באחד הצדדים), אם הוא חם - זה אומר שזורמים בו מים חמים מהמנוע.

בגלל שמיכל העיבוי נמצא בלופ של הרדיאטור אתה באמת צריך שהתרמוסטט יפתח, לחלק מהרכבים יש ברזי ניקוז אוויר, אלו שלא יש להם שיטה אחרת - פתח גוגל ותראה איך מנקזים אוויר במערכת הקירור ברכב שלך ופעל לפי המידע שתמצא.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
אהבתי שהסבירו לך מה זה תרמוסטט בלי להסביר לך מה זה תרמוסטט.

סך הכל מדובר בברז שנפתח ברגע שהמים מגיעים לטמפ' מסויימת.

הברז בעצם פותח למים את הדרך לרדיאטור (כל עוד הוא סגור המים מסתובבים בתוך המנוע ולא מגיעים לרדיאטור) - למה צריך את זה? כדי שהרכב יתחמם מהר יותר ויגיע לטמפ' עבודה נכונה מהר יותר. דרך טובה להרגיש שהוא פתוח זה לשים את היד על צינור המים מהמנוע לרדיאטור (יתחבר לרדיאטור בחלקו העליון באחד הצדדים), אם הוא חם - זה אומר שזורמים בו מים חמים מהמנוע.

בגלל שמיכל העיבוי נמצא בלופ של הרדיאטור אתה באמת צריך שהתרמוסטט יפתח, לחלק מהרכבים יש ברזי ניקוז אוויר, אלו שלא יש להם שיטה אחרת - פתח גוגל ותראה איך מנקזים אוויר במערכת הקירור ברכב שלך ופעל לפי המידע שתמצא.

תודה רבה על ההסבר המלומד לגבי הטרמוסטט. מידע כזה עוזר מאוד לעשות סדר להבין מה קורה שם מעבר למילים העמומות. תודה!

לגבי הניקוז, הוא הלך למוסך (לא מורשה סקודה) ונאמר לו שצריך פשוט למלא את המים, לתת לרכב לעבוד ולאחר מכן לפתוח ולסגור מעט כדי שיצא האוויר. אני לא בטוח שהבחור במוסך צודק, ולא בטוח שזה מה שהוא בדיוק הסביר לאותו אדם, ולא בטוח אם אותו אדם הסביר לי בדיוק מה שהסבירו לו. ולגבי הנוזל, נאמר לו ש-G40 טוב יותר מ-12 ואין בעיה להשאיר ואין בעיה עם תערובת. אם ככה אני שואל את עצמי למה מראש לא מציעים לשים G40?! אם זה היה רכב שלי הייתי מחליף ל-G12, מה שכתוב וזה מה שכתוב.

עריכה אחרונה על ידי userx
פורסם
לוקח לאוויר דקה 2-3 דקות להתנקז לא צריך 10 דק'. אכן נראה שאין לך אווייר במערכת . אם האוטו לא עובר את ה100 זה טוב.

אוקי. תודה נתנאל.

• תוכן חדש...