Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התשובות שנכתבו נכונות רק בחלקן.

אכן בודאות כמעט מלאה יש נזילת מיים ממש' המיים.

כמעט ואין כל בעיה בחיבורים אל יוניט המאורר ברדיאטור, לא באונו ולא בפונטו, אלא בחיבור אל מנוע המאורר שמגעיו נשרפים (לבודקם בהזדמנות זאת).

באונו עם מזגן מקורי אין 2 חוטים ביוניט מאורר הרדיאטור אלא שלושה חוטים. יוניט החום ברדיאטור מפעילה המאורר ב 2 מהירויות, איטית ומהירה לפי חום המיים והמזגן מפעיל את מהירות 1, האיטית, של המאורר וכעבור כ 10 שניות את מהירות 2 המהירה (ללא כל תלות בחום המיים).

לאחר כל התקון יש לבדוק ולוודא שמאורר הרדיאטור פועל ב 2 המהירויות.

בברכה - רפי לין :-)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במוסך רוצים להחליף רדיאטור חדש בכ- 800 ש"ח וזה בלי שהם בדקו את האוטו. "אין מה לבדוק, הרדיאטור הזה הוא הרדיאטור המקורי והוא סתום בצורה כ"כ קשה שאי אפשר לעשות לו ניקוי"! (לא הסכמתי).

אני רוצה לומר למוסך שיחליפו את יוניט החום ואת טרמוסטט המנוע. אם זה לא יעזור אני יקח את האוטו למכון שמתמחה ברדיאטורים לניקוי הרדיאטור.

מה העלות של חלקים אלה? האם להשתמש בחלקים מקוריים או תחליפיים? וליוניט החום של המאוורר טווח הטמפ' הוא 92-87 (תקנו אותי אם אני טועה). מה הטמפ' שבה עובד הטרמוסטט? פשוט שלא ישימו לי חלקים שלא מתאימים.

תודה מראש..

פורסם

הטרמוסטט בא יחד עם המעבר מים שלו (פלנג') ולמיטב זכרוני הוא מתחיל להפתח ב 83 מעלות.

היוניט מאוורר אכן צריך להיות 92-87 (נדלק ב 92 וכבה ב 87).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במכונית אונו עם מזגן מקורי יש, כפי שכתבתי קודם, יוניט רדיאטור למאורר עם 3 חוטים כדי להפעיל 2 מהירויות פעולה במאורר הרדיאטור ולכן נתוני היוניט הנם:

הפעלת מהירות 1 האיטית - בין 90 ל 94 מעלות ובממוצע 92 מעלות.

הפסקת מהירות 1 האיטית - בין 85 ל 89 מעלות ובממוצע 87 מעלות.

הפעלת מהירות 2 המהירה - בין 95 ל 99 מעלות ובממוצע 97 מעלות.

הפסקת מהירות 2 המהירה - בין 90 ל 94 מעלות ובממוצע 92 מעלות.

כלומר, כשהרכב נוסע ללא מזגן פועל, בטמפ' מיים של כ 92 מעלות יפעל מאורר הרדיאטור במהירות 1 האיטית. ביום חם ובמאמץ המאורר לא יצליח לקרר המנוע והחום יעלה עוד ואז בסביבות 97 מעלות יתחיל המאורר לפעול במהירות 2 המהירה כדי לקרר המנוע. כשחום המנוע ירד לכ 92 מעלות תפסק המהירות 2 המהירה ואז ימשיך המאורר לפעול במהירות 1 האיטית. כשחום המנוע יוסיף לרדת לכ 87 מעלות יפסיק המאורר לפעול. זאת צורת הפעולה הנכונה באונו עם מזגן מקורי.

כאמור קודם, כשהמזגן פועל, לחץ גז המזגן העולה גורם להפעלת מאורר הרדיאטור במהירות 1 האיטית וכעבור כ 10 שניות למהירות 2 המהירה וזאת עד להורדת לחץ גז המזגן וללא כל תלות בחום מנוע,

כלומר למזגן יש "עדיפות" בהפעלת מאורר הרדיאטור.

פורסם

תודה לכולכם על התשובות ובמיוחד לרפי לין על התשובה המושקעת ועל ההתראה בה"פ!!

עדכון ושאלה בעיניין נזילות המים:

לפני שעה העמדתי את הרכב ליד הבית, מנוע פועל, אורות חנייה דולקים, מזגן כבוי, חום מנוע נמצא קו אחד אחרי האמצע. נשארתי בתוך האוטו כ- 10 דקות עם מנוע פועל. אחרי כ- 10 דקות עשיתי רוורס, הדלקתי אורות מעבר ויצאתי מהאוטו לראות האם יש מים על הכביש.

בצד ימין של הרכב יש שלולית קטנה של מים. הבעיה שהטיפות מים על הכביש היו מפוזרות זו לצד זו.

באמצע הרכב יש גם טיפות מים שמפוזרות זו לצד זו. עיקר המים בצד ימין.

האם זו משאבת המים או צינורות המים?

(בזמן שהמאוורר נדלק האורות הקדמיים נחלשים לשנייה ואח"כ מתחזקים בחזרה. כמו כן שהמאוורר נכנס לפעולה מד חום המנוע נשאר באותו מקום.)

פורסם

אם אפשר להכניס שאלה באותו נושא - לרפי - מה הוא המצב באונו עם מזגן בהתקנה מקומית (של אוטו-קור) ?

האם הוא גם משנה את מצב המאוור ואיך?

ל-STIO - אולי תנסה כשהרכב לא חם לבדוק אם אתה מרגיש נזילות באיזור משאבת המים - אולי תוכל להרגיש מהיכן הנזילה? בכל מקרה רק כשהאוטו לא חם ומאוד בזהירות...

כדי לך ללכת למוסך ולדרוש בדיקת המערכת בלחץ וככה תוכל להיות בטוח מאיפה בדיוק נוזל...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

סטיו, רדיאטור סתום תמיד שווה לנסות לנקות לבד בבית, בעזרת התכשיר שיש ברשת הכל לרכב, בעלות של 50 ש"ח, ומברג טוב (להכניס בתוך הפתח ניקוז של המים כדי לפורר את החלודה שיש).

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בפיאט אונו עם מזגן מקומי, מאורר הרדיאטור הנו בעל מהירות פעולה אחת (92-87 מעלות) לפי חום היוניט שברדיאטור. בהפעלת מזגן מופעל מאורר מעבה קטן נוסף וכשלחץ גז המזגן עולה מופעל גם מאורר הרדיאטור המקורי (לתוספת קרור).

פורסם
סטיו, רדיאטור סתום תמיד שווה לנסות לנקות לבד בבית, בעזרת התכשיר שיש ברשת הכל לרכב, בעלות של 50 ש"ח, ומברג טוב (להכניס בתוך הפתח ניקוז של המים כדי לפורר את החלודה שיש).

כן, בטח , רדיאטור חדש על חשבונך ...:?

להבא , יש לפתוח סתימות עם מקדחה ומקדח דוך. הרבה יותר קל (NOT).

אור , אם אתה לא מודע לתוצאות העגומות של עצותיך - עדיף לא לתת אותן :idea:

STIO - רק כדי לוודא שלא מדובר בנזילת מי העודפים מהמזגן , חזור על הבדיקה בבוקר כאשר המזגן כבוי. יכול להיות מצב שלמרות כיבוי המזגן יש עוד עודפי מים שלא התנקזו.

חזור על הבדיקה - ואם כן גש למוסך.

פורסם
שמר, מה אתה חושב שעושים כל פותחי הסתימות ברדיאטורים ?
ממש לא משתמשים במברג אלא במין חוטר ארוך הרבה יותר שטוח וצר

וכשבעיה כזו קוראת בקיץ - בחורף נעלמת ואז שוב חוזרת- זה הזמן לנקות את הרדיאטור בסיכויי הצלחה גבוהים שהבעיה תעלם.

נכתב כאן גם שזו אינה בעיה של רדיאטור סתום במידה וההתחממות לא קןראת במהירות גבוהה-מה שאינו נכון מכיוון שבמהירות גבוהה לרוח יש השפעה והיא מקררת הרבה יותר.

פורסם
כן, בטח , רדיאטור חדש על חשבונך ...:?

להבא , יש לפתוח סתימות עם מקדחה ומקדח דוך. הרבה יותר קל (NOT).

אור , אם אתה לא מודע לתוצאות העגומות של עצותיך - עדיף לא לתת אותן :idea:

STIO - רק כדי לוודא שלא מדובר בנזילת מי העודפים מהמזגן , חזור על הבדיקה בבוקר כאשר המזגן כבוי. יכול להיות מצב שלמרות כיבוי המזגן יש עוד עודפי מים שלא התנקזו.

חזור על הבדיקה - ואם כן גש למוסך.

בוודאות לא מדובר במי העודפים מהמזגן כי לא נסעתי עם המזגן פועל בשבוע שלפני הבדיקה בכלל. בכל מקרה אני יטפל בבעיה בקרוב ואעדכן על התוצאות, אם יהיו.

פורסם
ממש לא משתמשים במברג אלא במין חוטר ארוך הרבה יותר שטוח וצר

וכשבעיה כזו קוראת בקיץ - בחורף נעלמת ואז שוב חוזרת- זה הזמן לנקות את הרדיאטור בסיכויי הצלחה גבוהים שהבעיה תעלם.

נכתב כאן גם שזו אינה בעיה של רדיאטור סתום במידה וההתחממות לא קןראת במהירות גבוהה-מה שאינו נכון מכיוון שבמהירות גבוהה לרוח יש השפעה והיא מקררת הרבה יותר.

ומעבר לזה - למתקני הרדיאטורים יש טיפה יותר נסיון מאשר לקורא בפורום , והשתוללות עם מברג בתוך רדיאטור עשוייה לגרום לחור שלא ניתן לתקנו. לאט עם העצות הללו.

פורסם

שלום.

הבעיה לא בראדיאטור!!!

הראדיאטורים המורכבים בפיאט לא ניסתמים מהסיבה הפשוטה הצינורות בראדיאטור הם בעל קוטר

גדול והם עגולים ולא שטוחים ומהסיבה הזו הסכוי שהראדיאטור סתום שואף לאפס!!!

יש סיכוי לפי דברי בעל הרכב שיש נזילת מים ממשאבת המים. אגב בתחלית השאלות שאלתי אים הוא מוסיף מים ותשובה לא קיבלתי ולצערי זו השאלה הכי חשובה.

לגבי החוכמולוג שמציעה לנקות את הראדיאטור עים מברג אני מציעה לו לנקות את הראדיאטור באוטו שלו אים לום ופטיש 5 ק"ג "שיהיה נקי"!!!

תאנה לשאלות שלי בצורה מדויקת ותקבל תושובות עיניניות.

1) האים אתה מוסיף מים וכמה ובכול כמה זמן.

2) האים המנוע מגיעה לרתיחה?

3) האים צינור ניקוז מי המזגו מורכב בצד נוסע מתחת לאלטרנטור

4) האים מישהוא שינה או נגע ותיקן את מערכת החשמל של המאוררים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

QUOTE=בני ל]שלום.

הבעיה לא בראדיאטור!!!

הראדיאטורים המורכבים בפיאט לא ניסתמים מהסיבה הפשוטה הצינורות בראדיאטור הם בעל קוטר

גדול והם עגולים ולא שטוחים ומהסיבה הזו הסכוי שהראדיאטור סתום שואף לאפס!!!

יש סיכוי לפי דברי בעל הרכב שיש נזילת מים ממשאבת המים. אגב בתחלית השאלות שאלתי אים הוא מוסיף מים ותשובה לא קיבלתי ולצערי זו השאלה הכי חשובה.

לגבי החוכמולוג שמציעה לנקות את הראדיאטור עים מברג אני מציעה לו לנקות את הראדיאטור באוטו שלו אים לום ופטיש 5 ק"ג "שיהיה נקי"!!!

תאנה לשאלות שלי בצורה מדויקת ותקבל תושובות עיניניות.

1) האים אתה מוסיף מים וכמה ובכול כמה זמן.

2) האים המנוע מגיעה לרתיחה?

3) האים צינור ניקוז מי המזגו מורכב בצד נוסע מתחת לאלטרנטור

4) האים מישהוא שינה או נגע ותיקן את מערכת החשמל של המאוררים.

בברכה בני ל.תשובות:

1. כל שבוע אני מוסיף כרבע ליטר מים. מדובר על נוזל קירור ירוק כמובן.

2. המנוע לא מגיע לרתיחה. הכי הרבה שהוא הגיע זה קו אחד לפני האדום אך בשום אופן הוא לא נכנס לתחום האדום. (כי לא נתתי לו, חבל על המנוע).

3. אין לי מושג איפה נמצא הצינור, בכל אופן שפעם הפעלתי את המזגן המים טיפטפו באמצע הרכב. נזילת המים שראיתי היא גם באמצע הרכב וגם בצד ימין. שעשיתי את הבדיקה המזגן לא פעל וגם לא הפעלתי אותו שובע לפני. הנזילה היתה של מים ירוקים ולא מים של המזגן.

4. אף אחד לא נגע ולא שינה את מע' החשמל של המאוורר.

חשוב לציין דבר מעניין מאוד: המנוע מתחמם מתי שבא לו, המאוורר נדלק מתי שבא לו, בקיצור המאוורר השתגע. לפעמים אני יכול לנסוע שעות בתוך העיר והמנוע לא יתחמם ולפעמים הוא יכול להגיע גם קרוב לאדום. ממש מוזר כל העסק הזה..

אם במוסך הרגיל שלי ינסו "למכור" לי שוב סיפורים אני נוסע למוסך מורשה פיאט בחיפה.

זה הולך להיות חודש עמוס.. גם תיקון מע' קירור וגם תיקון קרבורטור. בחודש שעבר לא הייתי אפילו פעם אחת במוסך!!!! (אבל בפברואר הייתי 4 פעמים). בכל מקרה תודה שוב על התשובות ועדכונים בהמשך.

• תוכן חדש...