Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהכללה גסה מאוד אם הוא יחזור ארצה לפני שיצליח לבסס טענה של ניתוק תושבות ייתכן ויאלץ לשלם הפרשי מס בישראל. בנוסף הם עלולים לאכול אותה מול ביטוח לאומי מאחר ובין ישראל לארצות הברית אין אמנה למניעת כפל ביטוח לאומי.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שאלה נוספת היא מה קורה אם אתה מאבד את מקום העבודה מכל סיבה שהיא. האם תוכל להשאר בארה"ב? אם לא, מה הן העלויות של החזרה לישראל (למשל בהיבט המיסוי והפנסיה)?

לבחור יש גרין קארד, הוא לא צריך לדאוג להישארות בארה"ב במקרה של איבוד עבודה, ימצא חדשה.

פורסם

Liviur, הדוגמה האישית שלך היא טובה אבל לא מאוד רלוונטית. אשריך שאתה גר באזור כזה, באמת. אבל האם רוב אוכלוסיית ארה"ב גרה באזורים כאלו? זה כמו שמישהו שגר ברמת הגולן יגיד שאין רקטות מעזה והכל שטויות. אצלו אין, בחלק גדול מהמדינה דווקא יש.

אני לא אומר ש-100% מהמקומות בארצות הברית הם בעייתיים, אבל המון כן וזה בגלל לא מוגבל ל"אזורי ספר עניים". גם יעדי רילוקיישן כמו עמק הסיליקון הם לרוב מקומות שבהם לא מאוד נעים להסתובב לבד בערב ובטח שלא הייתי נותן לילדים שלי להסתובב שם לבד ברחוב.

אין טעם להגיד "אבל בישראל יותר גרוע" - אני מסכים, מעולם לא טענתי שישראל היא דוגמה מאוד מוצלחת למדינה מערבית שכיף לחיות בה, אבל הדיון הוא לא על "האם לעבור לארה"ב או לישראל" אלא "לאן (אם בכלל) כדאי לעבור? קנדה? ארה"ב?" - ואני חושב שכמדינה, קנדה עדיפה, כי לארה"ב יש הרבה מאוד בעיות שאולי אתה לא רואה כשאתה גר ב"סביון" של ניו יורק אבל זה לא אומר שהן לא אמיתיות.

הבחור הוא לא רוב האוכלוסיה - הוא עובר למשכורת אישית של 6 ספרות , גרין קארד ואשה עם מקצוע פורטבילי - כך שבסוף השנה כנראה יוכלו להגיע למשכורת סה״כ של 200 אלף דולר.

הוא לא יגור ב״מקומות לא נעימים״.

וגבי סיליקון וואלי - אנא ציין מיקום - אם אתה מדבר על רחוב מרקט והטנדרלוין בסן פרנסיסקו - אז אני אציין את איזור התחנות המרכזיות בתל אביב - כי זו רמת הרלוונטיות.

בפרברים העשירים מסביב - לא הייתי ממצמץ.

לגבי קנדה - אתה מכליל. ורוב מה שאתה מכיר מקנדה זה מקביל למה שאני מדבר בארה״ב.

יש שם לא מעט איזורים (בין הבית שלי לטורונטו) עם אוכלוסיה שאנחנו קוראים להם בחיבה Northen hillbilies - ורוב האמריקאים בשוק ממה שהולך שם.

גם במקרה הזה אתה מכליל על מדינה של 35 מליון תושבים ושטח אדמה בלתי נתפס בכלל. וטורונטו עצמה עיר של 2.5 מליון איש - לא כולל הפרוורים.

עכשיו ״במקרה״ אני לא רחוק משם , ביקרתי שם ויש לי כמה וכמה חברים ומכרים בשלבים כאלו ואחרים גרים שם (רילוקיישן , מעבר עם משפחה , ויזות עבודה יותר מטירניות וכו) וכמו כל דבר - יש ויש.

אלו פשוט הכללות כ״כ רחבות שעל כל נושא אני יכול לתת לך 5 דוגמאות הפוכות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו חבל על המאמץ שלך.

פות"ש הורים של חבר עברו לפני מספר שנים לפילדלפיה ומאוד מרוצים ממה שהוא מספר. אני חושב שהיום הם זזו לג'רזי, אבל אם תרצה אוכל לברר לך עוד פרטים בסופ"ש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שני הסנט שלי. הודעה זו נכתבת מפרברי סינסינטי...

אני אוהב ממש (בלי סרקזם) את ההודעות של אוריו, שכדרך קבע מציגות תמונה מאוזנת, מפוכחת ושקולה. הגירה (אם ולאן) היא עניין אינדיבידואלי מאוד, המשקל של השיקולים השונים שונה אצל כל אחד, וכתוצאה מכך הכף עשויה לנטות לכיוון שונה.

בכל אופן, אני מייעץ לפות"ש, בכל הקשור למידע על החיים במדינה XYZ, להסתמך על מידע מאנשים שממש חיים שם לפחות שנתיים-שלוש. מי שלא עבר הגירה או לפחות חי כמה שנים במקום כזה או אחר, אין לו שום פרספקטיבה על החיים שם במציאות.

לגופו של עניין, מי שסופר אינצ'ים של הטלויזיה או סקוור פיט של הבית, ארה"ב מנצחת בענק, אין שום קנה מידה להשוואה בכלל. לטעמי יש סיבות יותר חשובות לשקול בחיוב הגירה בארה"ב, חלקן כבר נכתבו כאן:

1. רוגע ושקט נפשי (באזורים טובים). כמובן למי שיש לו עבודה קבועה וביטוח רפואי והוא מסודר בחיים.

2. הרושם שלי שבארה"ב לפוליטיקאים וגחמותיהם יש בתכל'ס מעט מאוד השפעה על החיים האישיים של האזרחים. בישראל, אם איזה רב או פוליטיקאי דרג ג' נותן נפיחה, מרגישים את גלי ההדף בכל רחבי המדינה תוך שתי דקות.

3. חינוך. שוב פעם, במקומות הטובים, שאותם צריך לבחור בפינצטה כמו שבוחרים מכונאי רכב בישראל. לא חסר בארה"ב עצלנים ודגנרטים, אבל ממה שאני רואה, מי שכן רוצה לעבוד ולהתקדם, יהא במוזיקה או ספורט או מדעים, כמות המשאבים הזמינה לו היא בסדר גודל אחר לגמרי.

אישית, אגב, עם כל ביקור אני מוצא את הארץ הזו יותר ויותר מוזרה באופן מטריד; אני פשוט מרגיש כאילו אני בתוך מכונה. אין לי הסבר אחר. אני לא רואה את עצמי חי בארה"ב, למרות שיש סיכוי לא מבוטל שזה ייקרה בעתיד.

חזיר דיזל

פורסם

חלק לא מבוטל מהשנים לאחר הלימודים היו מעבר לים, במסגרת רילוקיישנים ממושכים בארה"ב ובאירופה.

לכל מקום יש את "הנפילות" שלו. ממליץ לך לנסות.

מעבר לחוויה, זה נחמד להכיר עולם חדש, עם תרבות שונה.

פורסם

תודה על המחמאה קורן, מעריך את זה (ומעודד לשמוע)

אישית, אגב, עם כל ביקור אני מוצא את הארץ הזו יותר ויותר מוזרה באופן מטריד; אני פשוט מרגיש כאילו אני בתוך מכונה. אין לי הסבר אחר. אני לא רואה את עצמי חי בארה"ב, למרות שיש סיכוי לא מבוטל שזה ייקרה בעתיד.

מה הכוונה "בתוך מכונה", והאם זה רע או טוב בעיניך?

מהסאבטקסט נשמע שרע, אבל מצד שני אפשר לטעון שחיים בתוך מערכת מסודרת ומוגדרת היטב מגיעים עם יתרונות בהשוואה למערכת מבולגנת הנוטה להליכים לא מסודרים. כמובן שזה תלוי העדפה, פשוט תוהה למה התכוונת ומה מטריד אותך.

ואם אתה מגיע לאזור אוסטין טקסס, שלח ה"פ

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• אחראי פורום
פורסם

חזרתי מכמעט שבועיים על קו LA-SF עם גיחה קצרה לווגאס.

יש לי חבר שגר שם 17 שנה שאומר דברים (שאני מעריך ש)דומים למה שקורן אמר. המון בירוקרטיה ורגולציה, מתסכלת ואיטית, אבל כזו שעובדת.

כמובן שהחוויה שלי מאוד שטחית ואני לא מחווה דעה לפה או לשם. אבל העובדה שהילדים שלו לא משחקים בגינה הקדמית

(בשכונה סבירה פלוס ולא רק שלו, הרחוב היה ריק מילדים ואנשים), מודעות ה-missing בחנויות...מעבר להרגשה לא נעימה שזה עושה,

זה בעיקר הראה לי שלכל מקום יש את השיט שלו ואי אפשר להתייחס לכל מיני תופעות בראייה צרה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

3 החסרונות הכי מהותיים מבחינתי כאחד שחי פה פחות משנה:

1.ביטוח בריאות-הידיעה שיש אנשים שלא מקבלים שירות רפואי בגלל חוסר יכולת כלכלית היא מטרידה.

2.העובדה שיש אינסוף כלי נשק שחלקם נמצא אצל אנשים לא אפויים במיוחד.

3.בהמשך ל2-מדינה גדולה משמע הרבה אנשים כאלו מבחינה כמותית.לא נכנס לסטטיסטיקות כי אין לי את המידע אבל תחושת הבטן אומרת שיש כאן יותר מקרי חטיפה ושיט מהסוג הזה.

פורסם
תודה על המחמאה קורן, מעריך את זה (ומעודד לשמוע)

מה הכוונה "בתוך מכונה", והאם זה רע או טוב בעיניך?

מהסאבטקסט נשמע שרע, אבל מצד שני אפשר לטעון שחיים בתוך מערכת מסודרת ומוגדרת היטב מגיעים עם יתרונות בהשוואה למערכת מבולגנת הנוטה להליכים לא מסודרים. כמובן שזה תלוי העדפה, פשוט תוהה למה התכוונת ומה מטריד אותך.

ואם אתה מגיע לאזור אוסטין טקסס, שלח ה"פ

למה אין עדיין במערכת פה thumbs up?

הרפרנס שלי הוא לא ישראל. אני למשל נע כבר הרבה שנים במדינות סקנדינביה (גם גרתי כמה שנים בדנמרק ועכשיו בפינלנד) ומרגיש פה בנוח (אם כי לא מרגיש בבית - שזה דבר אחר לגמרי). גם פה הכל מסודר ומדוגם ומוגדר, ויש חוקים מאוד ברורים, ויש נורמות חברתיות ברורות, אבל בקטע אחר, זה vibe אחר לגמרי.

זה כמובן מאוד סובייקטיבי וקשור לנסיבות האישיות שלי. קשה לשים על זה את האצבע. בפעם הראשונה שהגעתי לארה"ב זה היה לפורט וורת' טקסס, וזה היה נראה לי משונה להחריד. הכל ענק. אין אנשים ברחובות. צריך רכב כדי לחצות את הכביש. דיויזיות וקורפוסים של מהגרים היספנים מתפעלים את הכל. ארמיה שלמה של מקסיקנים גוזמת את הדשא בין נתיבי הכביש המהיר באמצע שום מקום. המנטליות השונה באופן קיצוני - גם ביחס למנטליות האירופאית (ואני מאוד רחוק מלהיות סחבק ישראלי טיפוסי). הכל הרגיש כל כך... לא נורמלי. אני מסייג ואומר שהייתי בסה"כ עד היום בחוף המזרחי, באוהיו, בקולורדו ובטקסס. לא הייתי בחוף המערבי. בהחלט יכול להיות שבקליפורניה ארגיש אחרת לגמרי.

דווקא אוסטין זה שם שנזרק באוויר, ויש מצב שאולי בעתיד נגיע לשם, אם גברת רופאה תשכנע אותי שנגמרו האפשרויות הריאליות האחרות לעסוק בהתמחות שלה, וזה הצ'אנס הכי טוב שלה.

חזרתי מכמעט שבועיים על קו LA-SF עם גיחה קצרה לווגאס.

יש לי חבר שגר שם 17 שנה שאומר דברים (שאני מעריך ש)דומים למה שקורן אמר. המון בירוקרטיה ורגולציה, מתסכלת ואיטית, אבל כזו שעובדת.

כמובן שהחוויה שלי מאוד שטחית ואני לא מחווה דעה לפה או לשם. אבל העובדה שהילדים שלו לא משחקים בגינה הקדמית

(בשכונה סבירה פלוס ולא רק שלו, הרחוב היה ריק מילדים ואנשים), מודעות ה-missing בחנויות...מעבר להרגשה לא נעימה שזה עושה,

זה בעיקר הראה לי שלכל מקום יש את השיט שלו ואי אפשר להתייחס לכל מיני תופעות בראייה צרה.

אגב, דווקא עניין ה-front lawn לא שייך פה. לפי מה שהוסבר לי, הגינה הקדמית היא לראותה בלבד. לא עושים בה כלום. בשביל זה יש את הגינה האחורית, ויותר מזה, חלק מהאנשים גם בה לא עושים שום שימוש - בשביל זה יש להם deck... (אבל את הדשא חייבים כמובן לכסח, בזמן ולגובה המתאים, זו כנראה אובססיה לאומית פה).

חזיר דיזל

פורסם

אגב, דווקא עניין ה-front lawn לא שייך פה. לפי מה שהוסבר לי, הגינה הקדמית היא לראותה בלבד. לא עושים בה כלום. בשביל זה יש את הגינה האחורית, ויותר מזה, חלק מהאנשים גם בה לא עושים שום שימוש - בשביל זה יש להם deck... (אבל את הדשא חייבים כמובן לכסח, בזמן ולגובה המתאים, זו כנראה אובססיה לאומית פה).

זה אשכרה מרגיש ככה.

כל השכנים מסביבי כאילו עושים תחרות, אחד יוצא לכסח ותוך כמה שעות או גג יום למחר כולם כבר מדוגמים, פעם בשבוע פק"ל.

אני עצלן, פעם בשבוע וחצי שבועיים מספיק, השיט הזה גם ככה לוקח לי 4 שעות :roll:

פורסם (נערך)

אוסטין זו חיה משונה מאוד בתוך טקסס: עיר בירה דמוקרטית בתוך מעוז רפובליקני, מלאת צמחייה ונופים ירוקים בתוך אמצע מדבר, דאונטאון מלא היפסטרים ומוזיקת ג'אז/רוק בתוך סטייט שמרנית חובבת קאנטרי.

באופן אישי - המעבר לכאן היה אחד הדברים הטובים שקרו לנו, ואני מאמין (data driven, עד כמה שאפשר) שיחזיר דיבידנדים גדולים בהמשך הדרך תודות לתנופה בה העיר נמצאת.

ארה"ב בהחלט מוזרה לעתים, אבל זה גם מגניב כי אתה בעצם חי בתוך יבשת וברגע שיש לך את הגרין כארד יש לך אפשרות לבחור את המקום שהכי מתאים לך, ולשנות זאת במידת החשק או הצורך. רק אחרי שהיגרתי לכאן הבנתי שההשוואה האמיתית היא (לרוב) אינה בין ארה"ב לדנמרק, או ארה"ב לגרמניה - אלא ארה"ב לאירופה.

זו אחת הסיבות ששמתי דגש בהודעה שלי על מחקר טרם מעבר, שזה נכון לכל מעבר אבל נכון שבעתיים כשמדובר בארהב - בגלל השוני הגדול בין סטייט לסטייט. החיים בניו יורק רבתי שונים מהחיים באוסטין, ששונים מעמק הסיליקון, וכו' וכו'.

That being said,

אם היתה לי האפשרות להגר לכל מקום בעולם, סקנדינביה זה ה-מקום שהיה מתחרה עם ארה"ב. הקרבה לישראל מסייעת, מע' רווחה משוכללת, שקט נופים ואיכות חיים, אנגלית ברמה גבוהה בכל מקום כמעט (לפחות מהחוויות שלי מדנמארק ונורווגיה).

אני לא יודע איך ההשקעות באזור ומה הפוטנציאל העתידי לחובב נדל"ן, כמה ההגירה באמת משפיעה על היום יום מעבר למה שעושים מזה בחדשות, ואיך זה לא לדבר את השפה המקומית האמיתית.

בכ"א כפי שאתה רואה, אובייקטיבי אני לא בדיוק, אבל עדיין ממליץ בחום לעשות עצירה כאן בשביל לראות במה מדובר - ייתכן שתגלה שלא צריך שכנוע כזה גדול עבור שקילת האופציה... (:

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• אחראי פורום
פורסם
למה אין עדיין במערכת פה thumbs up?

דווקא אוסטין זה שם שנזרק באוויר, ויש מצב שאולי בעתיד נגיע לשם, אם גברת רופאה תשכנע אותי שנגמרו האפשרויות הריאליות האחרות לעסוק בהתמחות שלה, וזה הצ'אנס הכי טוב שלה.

:mm_yeah:

דווקא יש.

תן פירוט לגבי ההתמחות של אשתך, פה או בפרטי אם בא לך. האם זו התמחות נוספת או ראשונה? מטעם מי הרילוקיישן?

(נשוי לרופאה עם כמה הצעות למעברים קצרים יחסית של שנה-שנתיים)

לגבי הגינה הקדמית, הבנתי מהחברים שזה לחלוטין מענייני ביטחון אישי.

חשבתי שהם היסטריים אבל בכמה ימים שם לא ראיתי ילד ברחוב, אופניים, משהו.

פורסם
אבל העובדה שהילדים שלו לא משחקים בגינה הקדמית

עוד דוגמא של מיקום.

בעיירה שלי (וכל אלו מסביב) - הילדים ברחוב וקופצים מבית לבית ומשחקים בשכונה ובכביש כל הזמן. משחקים בגינה של השכן בטרמפולינה עם הילדים שלו וכו.

הסטטיסטיקה בעיירה שלי היא קרוב ל70% זה בעלי משפחות עם ילדים. כמעט הכל בתים פרטיים עם חצרות.

כל כמה חודשים אנחנו סוגרים את הרחוב ועושים אירועים של השכונה (כולם מביאים אוכל , מביאים Fire pit והילדים רוכבים על אופניים וקורקינטים בכל הרחוב).

וזה ממש לא יחודי לאיזור שלי.

והאיזור שלי הוא בסדר גודל של גוש דן ומורכב מעשרות עיירות ובמצטבר כמה מליוני תושבים.

וכן - אני מכיר גם עיירה או שתיים שזה ממש לא יהיה המצב והיא 20 דקות ממני.

אי אפשר להכליל.

אבל להגיד שהילדים בארה״ב לא משחקים בגינה מקדימה והרחוב ריק? ... נו ...

If living is for learning

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם

ליביו בחייאת, תקרא את השורה התחתונה בציטוט שהבאת.

לא עשיתי הכללה, דיברתי רק על מה שראיתי במו עיניי והדגשתי במיוחד על רקע הדיון פה שכל פרט וכל עניין צריך לקחת בפרופורציות ולהסתכל לרוחב.

אני בטוח שיש מקומות בהם זה אחרת, בדיוק כמו שבישראל הפיצית יש שכונות שבהן פחות נוח להסתובב ויש שיותר.

אני הייתי עובר, גם לאיזור בו חבר שלי גר (שהוא באמת בסדר), כי סטטיסטיקה והכל ואם נחיה בפחד בגלל הגזמות בטמקא, לא נגיע לכלום בחיים.

• תוכן חדש...