Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

שנה שעברה קניתי את הרכב ועשיתי לו טיפול גדול ל'יישור קו' שכלל בעיקר החלפת נוזלים (בלמים, מנוע, גיר ועוד) וגם את הטיפול הרגיל.

המועד של הטיפול מתקרב, זה באוגוסט. אולם כבר בתחילת דצמבר אפשר לגשת איתו לטסט ואני חושב 'לסחוב קצת'.כך גם אם יהיו בעיות בטסט תיחסך לי הגעה שוב למוסך..

אין בעיות מיוחדות לאוטו, נוסע טוב, המזגן מקרר, לא מתחמם..

נסועה שנתית קצת יותר נמוכה מ1500 ק'מ, פיג'ו 206 שנת 2012

מה דעתכם?

פורסם

אתה שואל אם אפשר למשוך טיפול ? ברור שאפשר יש לא מעט רכבים על הכביש שמטופלים בתחזוקת שבר ונוסעים לא מעט שנים.

רק לזכור שהיצרן, זה שאשכרה בנה את המכונה הזו, והוא היחיד שבאמת מבין מה קורה איתה, ומה היא צריכה, ממליץ לך שלא לעשות זאת.

אישית, הייתי ניגש לטיפול בזמן הנדרש, בלי קשר לטסט.

פורסם

בנסועה שנתית נמוכה מ- 1,500 ק"מ כפי שציינת,

בשקט אתה יכול לאחד את מועד הרישוי בחודש דצמבר,

יחד עם טיפול במוסך לפני/אחרי מבחן הרישוי לרכב.

דרך אגב המלצות היצרן בדגמי פיג'ו 206 הישנים מודל 1999 עד 2007,

בהתאם להוראות היצרן/יבואן היה טיפול כל 24 חודשים או 30,000 ק"מ,

כאשר מבוצעת ביקורת תקופתית בלבד לאחר

תקופה של 12 חודשים או 15,000 ק"מ.

כלומר השמנים והנוזלים השונים מיועדים להחזיק 24 חודשים.

אני מחזיק ברשותי גם פיג'ו 206 1.4 XT מודל 2006

(שנרכש בחודש אוקטובר 2005).

וממשיך בשגרת הטיפולים הנ"ל והרכב עבר כ- 87,000 ק"מ.

פורסם

טיפול לפי הוראות היצרן.

טסט לפי הוראות מדינת ישראל.

רכב מטופל יעבור את הטסט בלי קשר למועד הטיפול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהתאם להוראות היצרן/יבואן היה טיפול כל 24 חודשים או 30,000 ק"מ,

כאשר מבוצעת ביקורת תקופתית בלבד לאחר

תקופה של 12 חודשים או 15,000 ק"מ.

כלומר השמנים והנוזלים השונים מיועדים להחזיק 24 חודשים.

רק לידיעה, ההוראה הזאת לא תקפה יותר בארץ.

החל משנת 2012 מדינת ישראל מוגדרת אצל פיז'ו כאיזור עם תנאי שימוש קשים ואין יותר טיפולים כל שנתיים/30 אלף ק"מ בשום רכב פרטי שלהם.

פורסם (נערך)

Buki - "החל משנת 2012 מדינת ישראל מוגדרת אצל פיז'ו כאיזור עם תנאי שימוש קשים

ואין יותר טיפולים כל שנתיים/30 אלף ק"מ בשום רכב פרטי שלהם."

כל זה נכון לגבי הרכבים של פיג'ו / סיטרואן שיובאו לארץ החל משנת 2012.

אך בהתאם למבוצע בפועל במוסכים המורשים של היבואן,

הנחיה הנ"ל לא תקפה לרכב שלי פיג'ו 206 שיוצר בשנת 2005.

הרכב עובר ביקורת והוספת נוזלים במקרה הצורך אחת לשנה (12 חודשים)

וטיפול תקופתי כל שנתיים (24 חודשים).

הנסועה השנתית של הרכב שברשותי מתחת ל- 4,000 ק"מ.

ברשותי גם הרכב פיג'ו 207 1.6 משנת 2012 שבו מנוע ב.מ.וו,

הרכב הנ"ל עובר על פי ההנחיות היבואן והמוסכים המורשים

טיפול תקופתי כל שנה או 15,000 ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי eyalkar
פורסם

תראה:

נגיד אתה קנית פיז'ו בשנת 2011, קנית כי ראית שמפרסמים שהטיפול כל שנתיים/30 אלף ק"מ. בוא נגיד שזה דבר חשוב בשבילך וזה מה שגרם לך לבחור באוטו הזה.

אחרי שקנית כבר אי אפשר לדרוש ממך לטפל במרווחים קצרים יותר כי תגיד שהפירסומים היו מטעים ואם היית יודע לא היית קונה וכו'.

אז אתה נשאר עם תוכנית טיפול המקורית.

בשלב מסויים אחרי ניתוח תקלות היצרן החליט שיש בישראל תנאי שימוש קשים ושינה את תוכנית הטיפולים.

נגיד אני קניתי בדיוק את אותו דגם שיש לך רק מודל 2012. אותם מכלולים בדיוק, ממלאים לה אותו שמן בדיוק בטיפול. אבל מכיוון שזה היה אחרי השינוי, אני צריך לטפל כל שנה/15 או 20 אלף ק"מ.

אז נכון, על האוטו שלך רשמית זה לא חל.

אבל אם נעזוב את הרשמי ונחשוב בהיגיון, זה חל כי האוטו זהה, הטיפול בו זהה, הכל זהה.

פורסם

לא ממליץ לדחות,

בצע את הטיפול בזמן, אין שום בעיה לבצע טסט 3 חודשים אחרי הטיפול.

בחלק מהמקרים ביצעתי טסט לפני טיפול או כמה חודשים אחרי טיפול (הרכב הקודם עבר טיפולים לפני הטסט, בגלל נסועה מרובה) והרכב עבר בלי שום בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מעולם לא נתקלתי בבעיה שנפתרה בטיפול שיגרתי והייתה מכשילה טסט ולהפך, כך שאין ממש קשר בין הדברים.

בטסט לא נבדק אם המנוע מתחמם, אם מסנן האויר סתום, פילטר שמן שעבר זמנו או הפלאגים בלויים. למעשה אפשר להעביר בטסט רכב שלפעמים מניע, שאין לו שמן במנוע כלל (טריק ידוע ברכבי אספנות) או שרק חצי מהצילנדרים עובדים.

עריכה אחרונה על ידי ZiggyMan
פורסם

בטיפול שוטף לפני טסט עשוים לגלות תקלות המכשילות בטסט, כמו כן לרכבים המחויבים בבדיקת עשן מומלץ לבצע טיפול לפני הטסט.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
מה הטריק במנוע בלי שמן בכלל?

ספר נא.

נראה לי שזה קשור ל"חוק" החל ברכבים בריטים- אם אין נזילה, סימן שאין שמן.

כנראה שברכבי אספנות שנוסעים מעט ולעיתים רחוקות, יש אנשים שמעדיפים לא לשים כלל שמן, כדי שבטסט לא תהיה נזילה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...