Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי Audi A3 מודל 2013 עם מנוע TFSI בנפח 1.4 (122 כ״ס). הרכב מטופל אצל רון בקביעות בחלקים מקוריים.

בכמה חודשים האחרונים, שמתי לב לשינוי דרסטי בצריכת הדלק. אם בעבר הייתי מקבל 1/12, או אפילו 1/14 במקרים טובים בהם שילבתי רק נסיעות עירוניות, היום אני בכלל לא מצליח לעבור את ה1/8.

כיום, בשונה מבעבר, אני נוסע נסיעות יחסית קצרות (פתח תקווה > רמת החייל וחזרה), משמע כ-10 קילומטרים לכל כיוון. בשאר הזמן, גם כשאני נוטה לצאת עם הרכב - מדובר בנסיעות בין עירוניות.

אופי הנהיגה שלי הוא לא טוב כי אני נורא חסר סבלנות ואוהב להיות עם רגל קלה על הגז, לבצע עקיפות ובלימות בתכיפות. עם זאת, אני מודע לתופעה ועובד למגר אותה.

מכיוןן שחשבתי שמדובר באופי הנהיגה שלי בלבד, לצורך הבדיקה נסעתי במשך שבוע שלם מאוד רגוע. לא מיהרתי, לא צפצפתי ולא עקפתי. נסעתי *באמת* רגוע וחכם. גם אז, צריכת הדלק לא השתנה בצורה משמעותית וקיבלתי 1/10, כשבעבר במצב כזה כנראה שהייתי מקבל אפילו 1/15. מיותר לציין כי את הבדיקה ביצעתי בעצמי ולא דרך מחשב הרכב, וכמובן מולא לחץ אידיאלי בצמיגים.

כשהייתי אצל רון לפני שבועיים, הוא חיבר VCDS והראה לי שנתון מיצוי הדלק עומד על כמעט אחוז אפסי - משמע שהרכב מנצל בצורה הכי מיטבית את הדלק, ומפה הוא מסיק שאין בעיה במנוע (כמו כן נבדקו תקלות ולא התגלו). לטענתו מדובר אך ורק באופן הנהיגה שלי.

לצערי, איני מבין גדול במכונאות רכב ואני הייתי רוצה לדעת מה כן יכולות להיות הסיבות מעבר לנהג - אלא מבחינה מכנית. הצטברות פיח, בלאי חלקים, וכו׳. אני בטוח שברכב בן 6 שנים חייבת להיות הצטברות של משהו שגורם ליעילות לרדת, לצריכת הדלק להשתנות - משהו. לא הגיוני שאין סיבה לזה מעבר לאני.

חיפשתי שלל בנושא ולא מצאתי פתרון, לכן אשמח לעזרתכם במציאת הגורם לכך.

תודה.

2016 BMW M235i.

פורסם

תוואי הנסיעות שלך הפך להיות עירוני פקוק מאוד. אין פלא שצריכת הדלק עלתה.

לדעתי הרכב שלך בסדר ואין לך מה לשבור את הראש. בייחוד אם ישנה קורלציה בין רגע שינוי תוואי הנסיעה לבין רגע שינוי צריכת הדלק.

יום טוב גם לך

פורסם

מצטרף לדעת קודמי - נתת הסיבה בעצמך - שינוי אופי וטוואי הנסיעות.

נסיעות קצרות = צריכת דלק גבוהה יותר (יחסית לארוכות). גם אופי הנהיגה שלך תורם את חלקו.

אל תחפש תקלה כי אין.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני גם מציע שתבדוק את צריכת דלק בצורה נכונה יותר. נסיעות בעיר הם בלתי לינאריות בעליל ורוב הנהגים ורוב הרכבים יצרכו צריכה גבוהה בגלל הצורך להגיע ראשון לרמזור אדום ולצאת הכי מהר מרמזור ירוק, גישה שבהרבה מקרים תורמת לנהג המון מוחה בהמתנה מיותרת ברמזור אדום על חשבון צריכה גבוהה ובלאי מואץ למכלולי הרכב. הבדיקה הנכונה, לך לכביש בין עירוני שיש בו 2 תחנות דלק, רצוי כמה שיותר רחוקות בינהם. בראשונה תמלא מיכל מלא, לשניה תסע במהירות קבוע ללא עקיפות והאצות מיותרות

• תוכן חדש...