Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פעם ראשונה בקניית רכב, וההתלבטות שלי היא בין יונדאי I20 לבין סיאט איביזה שניהם בטווח השנים של 2009 עד 2011 שניהם על אוטומט

הסתכלתי כמה רכבים יד 2, והמחירים נראו שפויים, התקציב שלי הוא 25 אלף עם חריגה מיוחדת ל30 אלף.

ראיתי כמה דגמים של הסוגים שציינתי, לדוגמא הI20 פרימיום, רציתי לדעת מה ההבדלים בדגמים, והאם בכלל אתם ממליצים על הרכבים האלה?

מה חשוב לי ברכב זה:

-אמינות, ללא תקלות מיותרות.

-צריכת דלק.

אשמח לעזרה :-D

עריכה אחרונה על ידי Niv Elmakayes
פורסם

צודק לא ציינתי, מדובר על רכב אוטומט.

האבזור של הרכב פחות מעניין אותי, 2 דברים המרכזיים הם כמו שציינתי, אמינות, ללא תקלות, וצריכת הדלק, האם שניהם זללנים, או הם חסכוניים?

נסעתי 4 שנים על הרכב של ההורים שלי, מאזדה 3 אקטיב 2010, ומבחינת הדלק, לפעמים זה נראה שיש חור בתכולת הדלק...

בגלל זה לפני שאני קונה אוטו חדש, הדלק זה מבין הדברים העיקריים שחשובים לי

פורסם

בסיאט יש תיבת הילוכים רובוטית שפחות מומלצת מבחינת אחזקה. אם ואגית אז עדיף כבר לחפש פאביה מאותם שנים , יש שילוב של 1.6 עם גיר אוטומטי רגיל ופשוט לאחזקה.

מכאן היונדאי עדיפה.

אף אחת מהן לא חסכונית במיוחד.

מאמין שאחרי שבע עד תשע שנים על הכביש, יהיו תקלות שנובעות מבלאי, לא משנה באיזה אוטו.

אופי הנהיגה משפיע כמובן על צריכת הדלק בהתאם.

פורסם

אתה לא קונה רכב חדש - אתה קונה רכב ב30 אלף שקל, אם אתה קונה אחד כזה עם גיר אוטומטי אתה כנראה תתפשר על צריכת דלק.

אם אתה רוצה רכב חסכוני במחיר הזה אתה תצרך להתפשר על גיר אוטומטי - אם לא? תתפשר על צריכת דלק, בכל מקרה ב20-30 אלף אתה לא יכול להבטיח אמינות ו"לא להיכנס למוסך על דברים קטנים" כי זה רכב יחסית ישן שיכול להיכנס למוסך על תקלות שונות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בסיאט יש תיבת הילוכים רובוטית שפחות מומלצת מבחינת אחזקה. אם ואגית אז עדיף כבר לחפש פאביה מאותם שנים , יש שילוב של 1.6 עם גיר אוטומטי רגיל ופשוט לאחזקה.

מכאן היונדאי עדיפה.

אף אחת מהן לא חסכונית במיוחד.

מאמין שאחרי שבע עד תשע שנים על הכביש, יהיו תקלות שנובעות מבלאי, לא משנה באיזה אוטו.

אופי הנהיגה משפיע כמובן על צריכת הדלק בהתאם.

כמה לא חסכונית? יותר מהמאזדה 3 ?

אני די נעול על הסוגים האלה

פורסם

אם אתה לא מתכנן לנסוע הרבה, צריכת דלק לא חייבת להיות שיקול עיקרי, כי ההפרש בשקלים הוא לא כזה עצום כמו שזה נראה בהתחלה.

בכל אופן, אם אמינות וחיסכון הם שני הפרמטרים היחידים הייתי מחפש סוזוקי ספלאש או מיצובישי ספייס סטאר. שניהם יהיו חסכוניים יותר, אבל קצת צפופים וספרטניים יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אתה לא קונה רכב חדש - אתה קונה רכב ב30 אלף שקל, אם אתה קונה אחד כזה עם גיר אוטומטי אתה כנראה תתפשר על צריכת דלק.

אם אתה רוצה רכב חסכוני במחיר הזה אתה תצרך להתפשר על גיר אוטומטי - אם לא? תתפשר על צריכת דלק, בכל מקרה ב20-30 אלף אתה לא יכול להבטיח אמינות ו"לא להיכנס למוסך על דברים קטנים" כי זה רכב יחסית ישן שיכול להיכנס למוסך על תקלות שונות.

ברור לי שזה לא רכב חדש, מן הסתם... לגבי התקלות לא ככ מסכים עם זה, כל עוד אני קונה מבן אדם שמטפל ברכב שלו בזמן וכמו שצריך אין שום סיבה שיצצו תקלות...

אני מעדיף רק אוטומט

אז מה הכי מומלץ ?...

פורסם
לגבי התקלות לא ככ מסכים עם זה, כל עוד אני קונה מבן אדם שמטפל ברכב שלו בזמן וכמו שצריך אין שום סיבה שיצצו תקלות...

יש אפילו שתי סיבות: זמן ובלאי מכני. לשיטתך, אם תקנה סובארו DL מטופלת משנות השמונים לא תהיה לך אף תקלה?

תמיד עדיף לקנות רכב חדש יותר שנסע פחות. מתכון בטוח לפחות תקלות.

לדעתי, מבין השתיים שהצעת היונדאי עדיפה (פחות רגישה להזנחה, קלה יותר לטיפול, גיר עדיף משמעותית מבחינת אמינות). אם אתה בכל זאת פתוח לרעיונות, ראה את ההצעה הקודמת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לכל רכיב ברכב יש בלאי. ומתישהו הוא ילך. אתה קונה רכב בן 10, תכין את עצמך שזה יקרה מידי פעם.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

האיביזה באותם שנתונים נמכרה גם עם גיר אוטומטי 6 הילוכים כמדומני, אם זה המצב - היא עדיפה על גרסת ה-DSG בנושא האמינות.

בכל מקרה - רכוש את הרכב שאתה מוצא במצב הטוב ביותר. וכמו שנאמר לך - תצפה לתקלות מדי פעם, גם אם הרכב טופל לפי הספר, הרכב שתקנה יהיה קרוב לעשור על הכביש, טבעי שיהיה בלאי ותקלות מדי פעם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מתקן את עצמי , אין הרבה עדויות ברשת, אבל לפחות בשנת השיווק הראשונה של האיביזה הייתה אופציה לגיר פלנטרי כמו בפאביה.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • תוכן חדש...