Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יעזור.

אבל תתחיל בלאתר את הקו הבעייתי.

בלי זה. יקח לך חודש.

כי מה צריכה צריך להיות מחובר בין 12 ול24 שעות מינימום בשביל קריאה טובה

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכל קטני האמונה :wink:, להלן גרף הצריכה מאז שנכנסי לדירה זו:

Capture.PNG

הצריכה היתה דומה גם בדירה הקודמת שאומנם היתה קטנה יותר אך אופי השימוש דומה, כך שבספק לגבי שגיאה במונה.

הדברים שאני יכול לחשוב עליהם שתורמים לצריכה הנמוכה הם: בניה ירוקה (בידוד איכותי, כולל הזיגוג), דמפרים על פתחי המזגן (רק הסלון והחדרים הרלוונטיים מקבלים מיזוג), מאווררי תיקרה בחדרים שמאפשרים להוריד את השימוש במזגן (או לפחות לעלות מעלה-שתיים בשלט), לא משתמש ברדיאטורים פרט למפזר חום בחדר אמבטיה, מכשירי החשמל (פרט למזגן) הם חדשים ויעילים יחסית, מנורות לד בלבד.

פורסם
הסכומים שאתם זורקים נשמעים לי מוגזמים.

אנחנו משפחה של ארבע נפשות. יש לנו מזגן מיני מרכזי לא חסכוני בכלל לכל הדירה. כיריים אידוקציה. מייבשים את כל הכביסה במייבש. עם כל זה, בעונות המעבר חשבון החשמל הדו-חודשי מתקרב ל-300₪, ובשיא החורף הגיע ל-660₪. רק כדי לסבר את האוזן, החשבון הקודם שקיבלנו היה 271₪ (כן, לחודשיים!).

מצודד באלכס, זוג+1, בית גדול מהממוצע, מזגן מיני מרכזי 5 כ"ס + 2 מזגנים של 1 ו-1.5 כ"ס, כיריים גז ללא מייבש. ממוצע בשנה האחרונה 269 ש"ח.

שנה הבאה הממוצע כנראה יעלה כי המשפחה התרחבה ונוסף עוד מזגן 1 כ"ס. בנוסף נשבר לי מלסחוב בקבוקים אז כנראה שנתקין תמי4.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
תודה רבה לכל העונים, הזמנתי מד צריכה כפי שהומלץ.

נקווה שאצליח למצוא את הפושע בעזרתו.

בהחלט אפשר להסתדר בלי מד צריכה או חשמלאי בכדי לבדוק מי הצרכן שצורך הכי הרבה זרם.

השעונים המכניים מספיק מדוייקים בכדי לקבל מדד די מדוייק לגבי צריכת הזרם בביתך.

מה הבעיה לנתק את כול הצרכנים ולאחר מכן לחבר אחד אחד ולנטר את צריכת הזרם במשך זמן מסויים להכפיל במחיר של קווטש וב-60 יום בערך ולחשב את הצריכה לחודש מסויים ולבצע השוואה לעומת אותו חודש בשנה שעברה ?

* הכי חשוב תבדוק האם החשבון האחרון חושב לפי ממוצע צריכת חשמל בחודשים מסויימים או לאחר קריאה של המונה.

תמיד אפשר להתקשר לחברת החשמל ולמסור את הקריאה הנוכחית ולהתחשבן איתם.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

בידוד הבית משפיע מאוד על צריכת החשמל.

אני בצרפת כרגע, עברתי ליד חלון של מתווך נדלן, על כל מודעת מכירה יש דירוג אנרגטי של הנכס, זה שקיים גם על מכשירי חשמל עם הפסים מהירוק לכתום.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

זו דירקטיבה של האיחוד האירופי ומיושמת בכל מדינות האיחוד. במקומות שצריך לחמם בהם הרבה זה קריטי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לכל קטני האמונה :wink:, להלן גרף הצריכה מאז שנכנסי לדירה זו:

[ATTACH=CONFIG]508668[/ATTACH]

הצריכה היתה דומה גם בדירה הקודמת שאומנם היתה קטנה יותר אך אופי השימוש דומה, כך שבספק לגבי שגיאה במונה.

הדברים שאני יכול לחשוב עליהם שתורמים לצריכה הנמוכה הם: בניה ירוקה (בידוד איכותי, כולל הזיגוג), דמפרים על פתחי המזגן (רק הסלון והחדרים הרלוונטיים מקבלים מיזוג), מאווררי תיקרה בחדרים שמאפשרים להוריד את השימוש במזגן (או לפחות לעלות מעלה-שתיים בשלט), לא משתמש ברדיאטורים פרט למפזר חום בחדר אמבטיה, מכשירי החשמל (פרט למזגן) הם חדשים ויעילים יחסית, מנורות לד בלבד.

הכל טוב, אבל לאור הפרופיל שימוש הממוצע באיזורך (המושפע גם מרמה סוציואקונומית) אני מניח שהחשבונות חשמל המצומקים הללו נעוצים אך ורק בשימוש חסכני עד בלתי קיים במוצרים זוללי חשמל.

שים לב, אתה נמצא רחוק מאוד מאוד מתחת לצריכה הממוצעת באיזורך, זה נראה לך הגיוני ? אתה פשוט לא משתמש בחשמל כמו משפחה ממוצעת. אתם בכלל מדליקים אור בבית ?

כאשר משתמשים באופן מתירני וחופשי בלי לחשוב על הכיס, והמזגן המיני מרכזי עובד רוב היום על 23-24-25 מעלות ולא על 27+מאוורר תקרה, דברים נראים אחרת לגמרי.

זה לא הזמן לפתוח את הדברים כי יש אנשים שהם מאוד קמצנים ויש אנשים שהם מאוד מתירנים בנושא השימוש בחשמל, וזה בא לידי ביטוי בשרשור הזה.

זה לא משנה איזה מזגן יש לך או כמה מייבשי כביסה יש לך בבית - השאלה היא כמה אתה מפעיל אותם.

לפי השירשור הזה אנחנו רואים היטב מי מפעיל ומי לא, וברור שלמי שיש חשבון קטן הוא פשוט לא מפעיל. נקודה.

Screenshot_20180824-123126~2.png

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
הכל טוב, אבל לאור הפרופיל שימוש הממוצע באיזורך (המושפע גם מרמה סוציואקונומית) אני מניח שהחשבונות חשמל המצומקים הללו נעוצים אך ורק בשימוש חסכני עד בלתי קיים במוצרים זוללי חשמל.

אני כמעט בטוח ב-90 אחוז שהצריכה בדף החשבון שצירף אלכס היא לחודש ימים ולא עבור חודשים לכן החשבון הוא נמוך מאוד. בהרבה מקרים כאשר נכנסים לדירה חדשה או שוכרים דירה התשלום הוא עבור מספר ימים מיציאת הדייר הקודם עד תאריך החשבונית החדשה.

אם טעיתי אז אתם משפחה שכנראה רוב הזמן מחוץ לבית והמקרר הוא הצרכן הקבוע וגם אינכם מרבים להדליק מזגן.

אלכס, תעלה בבקשה תמונה של דף החשבון ולא רק את הצריכה החודשית.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

ללא קשר, התגובה של איציק העלתה אצלי אסוציאציות מדברי חנניה רייכמן, אז תהנו.

הקמצן המאוהב,

נאנח על הפסדיו:

בלבו תשכון גבירה

בלי שלם לו שכר דירה.

ממון כזבל: הוא עוזר

רק אם כהוגן יתפזר,

אך מכונס בערימה

יבאיש אויר-הנשימה.

יוסי

פורסם (נערך)

אני קורא ומקנא.

כאשר החלפתי את המזגנים והמקרר בבית לחדשים - עם צריכת חשמל A.

והמקרר ומכונת הכביסה והמייבש כנ"ל.

הייתי מאושר, בחודשי הקיץ והחורף - לקבל חשבון חשמל דו-חודשי של פחות מ 1000 ש"ח - במקום 1200-1300

ועכשיו מלקרוא את הדיון.. נהיה לי שוב חם.. והמזגנים עובדים.

עקב מצבי הבריאותי המזגנים עובדים כל-הזמן.

ואני רוב הזמן בבית עם גיחות של 2-3 שעות לבחוץ אחת ליומיים.. ושוב הבייתה.

(ו - ..

:wink:זה מתקזז עם הוצאות הדלק על הרכבים)

כך כי הבית פעיל כל-הזמן.. וזה מאוד קובע - לכן הבדיקה צריכה להיות לפי זמן פעילות הבית

ומכשירי החשמל העובדים כל-הזמן ברקע.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני כמעט בטוח ב-90 אחוז שהצריכה בדף החשבון שצירף אלכס היא לחודש ימים ולא עבור חודשים לכן החשבון הוא נמוך מאוד. בהרבה מקרים כאשר נכנסים לדירה חדשה או שוכרים דירה התשלום הוא עבור מספר ימים מיציאת הדייר הקודם עד תאריך החשבונית החדשה.

אם טעיתי אז אתם משפחה שכנראה רוב הזמן מחוץ לבית והמקרר הוא הצרכן הקבוע וגם אינכם מרבים להדליק מזגן.

אלכס, תעלה בבקשה תמונה של דף החשבון ולא רק את הצריכה החודשית.

אלכס, מה קורה ? :wink:

פורסם

טוב שהפנית את תשומת לבי, מרק. נראה שפיספסתי כמה הודעות פה. אשתדל להתיחס לכולן.

אז החשבון ההוא הוא כן של חודשיים - 62 יום ליתר דיוק. 426 קוט"ש. אבל כפי שציינתי זהו חשבון קודם, כלומר של מאי-יוני. לא החודשים הכי חמים. מניח שהחשבון הקרוב יהיה כפול. אם אזכור אעדכן כשאקבל אותו.

לגבי עניין היחסיות בגרף, אז זה יחסי לעיר כולה, לא לאיזור. אני גר בשכונה חדשה וכפי שכבר ציינתי בבניה ירוקה. מניח שבשכונות הותיקות הבידוד גרוע יותר.

לגבי אופן השימוש:

בימי השבוע הדירה ריקה משמונה עד ארבע וחצי בערך (אל תבואו לפרוץ, טוב? [emoji6] ). בחודשים החמים המזגן עובד בכל שאר השעות (מקרר את הסלון ובין חדר אחד לשלושה על ידי דמפרים). גם בסופ"שים המזגן דלוק קבוע. אממה... ביום על 25 מעלות ובלילה על 26 פלוס מאווררי תיקרה. המזגן הוא מזגן 6.5 כ"ס עם דירוג ארגטי G [emoji33] , כך שאני מאמין שאיכות הבידוד היא זו שמצמצמת את שעות פעילות המדחס בפועל.

מכונה ומייבש (8ק"ג) לפחות שלוש פעמים בשבוע.

האינדוקציה באמת לא עובדת קשה מדי אבל זה עדיין משהו לעומת גז. גם התנור עובד בערך חצי שעה בשבוע או פחות.

מקרר עם מדחס אינוורטר אם זה משנה.

תאורת לד בלבד כפי שכבר ציינתי (מ-80 וואט בסלון עד 14 בחדרים).

עוד דבר שעומד לזכותי זה שהילדים קטנים, אז אין בני טיפשעשרה שפותחים חלון ומדליקים מזגן על 19 מעלות [emoji1] .

שכחתי משהו?

פורסם

מזגן על 25-26 זה מזגן שלא עובד... הוא נח 95% מהזמן.

3 מכונות בשבוע זה מעט. בכלל, זה מסביר למה החשבון חשמל כ"כ נמוך.

אצלנו יש 7 מכונות+מייבש בשבוע, במקרה הטוב. בתקופות שעברנו גמילה וגם פיפי בלילה, זה היה יותר.

מזגן מיני-מרכזי על 24 מעלות רוב הזמן (יש גיחות ל 23 ויש גיחות ל 25).

בלילה (מזגנים עיליים, 2 מזגנים פעילים כרגע) הם עומדים על 25, לעיתים על 24 (חם לי מאוד, אני סובל מחום ברמה דיי קיצונית).

פרופיל הדירה דומה לשלך (דירה חדשה, מבודדת מצויין).

בקיצור - אצל מי שהמכשירים עובדים אצלו, החשבונות בהתאם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בשבילי מזגן ב-26 זאת הסקה בפול ווליום.

תזכיר לי לא להזמין את עצמי למרחץ הטורקי שאתה בטעות קורא לו "בית".

(בהומור וברוח טובה, כן?)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

26 זה רק בשילוב עם מאוורר תקרה (על העוצמה הנמוכה אומנם). אם אני שם על עוצמה 2 לאישתי כבר קר מדי. אם אני שם על 25, לי כבר קר מדי בלילה.

ביום 25 זה סביר לי. הייתי יורד ל-24 אולי, אבל אז האשה והילדים קופאים.

לגבי הכביסה, רק עכשיו נכנסים לגמילת לילה אבל עברנו את השאר. פרט לכיבוס שני סטים של מצעים אחרי כל לילה (מקווה שלא נצטרך), לא מבין איך אתם מגיעים ל-56 קילו כביסה בשבוע (7 כפול 8 קילו).

• תוכן חדש...