Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חיכיתי בכוונה מספר ימים על מנת שאצליח להירגע ולחץ הדם יחזור לקדמותו. ככה אני אוכל לרשום מה שצריך ולעניין מבלי להיות מושפע מרגשות שונים.

על מנת שאוכל לרשום בחופשיות אני לא אציין את שם המכון. ובכן, מעשה שהיה כך היה.

אני גר בצפון, בעל רכב מיושן בן 22 שנים. הרכב מטופל בקפידה וכל חלק שמצריך החלפה או תיקון מטופל.

הגיע המועד לעשות טסט פעם שניה השנה. הרכב גמע בדיוק 3000 וקצת ק"מ מאז הטסט האחרון לפני חצי שנה. כזה מרחק בחצי שנה יוצא 500 ק"מ לחודש שזה יוצא משהו כמו 16 ק"מ ליום בקושי. מרחק שכזה לא מצדיק אפילו החזקת רכב אבל בכל זאת צריך אתם יודעים, קניות, הקפצה של אחיינים לחוגים וכיוצא בזה.

מגיע למוסך שלי על מנת לקבל את האישור. המוסכניק שלי עובד בתפקידו כ 50 שנים. בכדי לתת את האישור והחתימה הוא בודק טוב טוב כי זאת המילה שלו.

בקיצור, מפרק את ארבעת הגלגלים ורואה שאפשר על הדרך להחליף ברקסים קדימה. אם כבר הגלגלים מפורקים אז אפשר כבר להחליף. זה לא משנה הפעם או פעם הבאה. אז שיהיה, מחליפים על הדרך.

הכל טוב ויפה, בודקים לי אורות והכל ואני מקבל את האישור.

מגיע לטסט, עולה לבדיקה והבוחן טוען יש חופש בהגה וגם צריך כיוון גלגלים (מה שנקרא "כיון פרונט").

איך חופש בהגה? לפני חצי שנה הכל היה תקין. הרכב נוסע כולה 16 ק"מ ביום. מאיפה הבאת לי עכשיו חופש כאשר המוסכניק שלי חתם שהכל בסדר אחרי שבדק את הרכב ביסודיות מכף רגל ועד ראש?

בקיצור, נכנס למוסך של המכון. הוא מרים את הרכב על הליפט והדיאגנוזה שלו היא שהלך מסרק הגה.

חוזר למוסך שלי ומראה לו את התוצאות.

הוא בודק שוב פעם את כל ההגה ואומר לי שמבחינתו זה תקין והוא לא היה משחרר אותי ובטח שלא חותם לי אם היה מדובר במשהו של חיים ומוות אבל אין מה לעשות, המכון הוא זה שנותן את החתימה ולכן אי אפשר להתווכח איתו.

המסרק הגה תקין בהחלט.

החלפנו את המפרק שמחבר בין המסרק לציר ההגה, שוב פעם אישור תקינות ואני חוזר למכון.

עכשיו צריך כיון גלגלים נכון?

נכנס ל"מכון הפרונט" של המוסך ליד המכון טסטים. עכשיו מתחילה הבדיחה.

הבחור אומר לי להיכנס על המשטח. אני נכנס.

אומר לי "סע אחורה", אני נוסע אחורה.

אומר לי "סע קדימה עד הסוף", אני נוסע קדימה עד הסוף של המשטח.

מולי עומדת מראה. הבחור נכנס מתחת לאוטו.

הוא עם סיגריה בפה, סלולארי באוזן והוא מחזיק פלייר פטנט.

משחק אותה מכוון יענו ואני רואה את הכל על המראה שמולי.

אומר לי "סע אחורה", אני נוסע אחורה.

אומר לי "סע קדימה" אני נוסע קדימה.

שולח אותי למשרד בכדי לשלם. אני משלם.

חוזר למכון הטסטים עם כל האישורים. הם לוקחים את הניירת. מעדכנים במחשב ואפילו לא בודקים אותי.

מגיע למשרד, נותן לי את המדבקה והחותמת ומחייב אותי ב 116 שקלים.

"המכון" גבה כסף על הכיוון. אני חוזר הביתה.

הרכב חונה כבר שבוע ליד הבית מאז הראשון לחודש הזה. עדיין לא נסעתי בו כי אין לי צורך, אני נוסע עם האופנוע.

אני מתכוון להקפיא את הניירת כי כנראה לא יהיה לי שימוש ברכב בתקופה הקרובה. אבל למרות זאת רציתי שיהיה טסט בכדי שהעיריה לא תיטפל אליי.

בפעם הבאה במכון הטסטים זה בהחלט הולך להיות בדיחה. מעניין מה ימצאו הפעם.

לא נורא העיקר שהמדינה עוזרת למכוני הטסטים לגנוב בכבוד ולשדוד לאור יום.

אם בודקים אותי במכון הטסטים מדוע אני צריך אישורים?

אם אני מביא אישורים מדוע בודקים אותי במכון הטסטים?

מדוע לחייב אותי לשלם על אישורי תקינות ולעשות טסט פעמיים בשנה?

הרי מעולם לא היה חלק שהיה צריך להחליף שהתקלקל לי לפני שעברה שנה.

למען האמת, כל חלק שהחלפתי עד היום עדיין מחזיק מזה שנים. אז מה הבולשיט הזה?

למה שהמדינה לא תגיד לאנשים בפנים שהיא מפסידה כסף מזה שאנשים נוסעים במכוניות בנות יותר מ 20 שנים ולכן היא רוצה פשוט לייאש אותם בכדי שהם ירימו ידיים ויעברו למכוניות חדשות?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טסט לרכב בארץ הפך לבדיחה. אתה תלוי במצב רוח של הבוחנים. או שתקווה לנס, או שתחפש קומבינה שזה בדיוק על מה שהם בונים עליו. מכונים נסגרו על השטויות האלה ונפתחו מחדש.

גם אני הייתי במצב הזה. אם זה אומר שמעכשיו אני צריך לשחד מישהו בשביל ראש שקט, כך יהיה.

פורסם

לפני כמה ימים באתי בבוקר בין הראשונים לטסט לאחר שהמוסכניק נתן לי רשימת ליקויים שלדעתו יש לתקן לפני הטסט.

החלטתי לגשת ללא אף תיקון ולראות מה יקרה

להפתעתי , אף ליקוי לא נמצא בטסט.

כנראה אין כללים

פורסם

מגיע לטסט, עולה לבדיקה והבוחן טוען יש חופש בהגה וגם צריך כיוון גלגלים (מה שנקרא "כיון פרונט").

איך חופש בהגה? לפני חצי שנה הכל היה תקין.

עייפות חומר? בלאי? זה לא משהו לא הגיוני לרכב בן 22 שנים.

מתי שהוא מגיע זמן של חלק להתבלות, זה קורה ברגע.

זה שבטסט הקודם ההגה היה תקין לא אומר שהוא היה מושלם וקרס. הוא היה במצב גבולי בטסט הקודם, ולטסט הנוכחי זה לא מספיק.

הגיוני.

יתר הדברים שמפריעים לך מפריעים גם לי, אבל בהחלט יכול להיות שמה שהיה תקין בטסט הקודם לפני חצי שנה יתקלקל.

(יש לי מכונית בת 30 שנוסעת פעם בשבוע, נסועה פחותה משלך, ועדיין מידי פעם יש בלאי טבעי).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

אני מבין את דברייך וגם את ההיגיון שבהם.

אם המדינה מבקשת אישור מהמוסך אז מדוע בודקים אותי?

אם בודקים אותי בכל זאת אז מדוע להביא אישור?

המוסכניק שלי כמו הרבה אחרים הם פדנטים. על האישור תקינות לא חותם המוסכניק אלא מנהל המוסך.

במוסך שאני מטפל, מנהל המוסך, זה ששם את החתימה שלו בכבודו ובעצמו מפרק את הגלגלים. הוא ולא אחר.

המנהל מוסך אמר לי שמבחינתו, מערכת ההגה הייתה תקינה ולכן הוא חתם על האישור. אם היא לא הייתה תקינה הוא לא היה חותם. האופציה להילחם נגד המילה של מכון הטסטים היא לשלוח את הרכב למעבדת רכב. אבל זאת תהיה אופציה יותר יקרה שהרי בדיקת תקינות רכב במעבדה עולה באזור ה 800 שקל ומעלה. אז מיכוון שהדרך הזולה היא פשוט להחליף חלק שלא ממש צריך להחליף אותו אז אין ברירה.

ורק בכדי להסיר כל ספק שהייתה כאן איזה שהיא קלות או זילזול מצד המוסך לגבי הבדיקה, המוסך לא חייב אותי על האישור הנוסף ולא על העבודה של החלפת המפרק הגה. זה מוכיח שלמוסך לא היה שום אינטרס לזלזל שהרי הן האישור השני והן החלפת המפרק עלו למוסך כסף.

כל מי שמכיר אותי אמר לי שהייתי צריך לשלם לאיזה מאכר איזה 100 שקל והוא היה דואג שהרכב יעבור. ואני יודע שישנם כאלה שכן עושים את זה.

אני לא מאלה שישלמו שוחד לאיזה מאכר. אבל דוגרי, גם אם לא רציתי, המכון עשה עלי קומבינה בכך שהרוויח עוד 20 שקלים עלובים עבור הטסט החוזר וגם עבור "הכיוון פרונוט" ה"מקצועי".

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אני הולך לפי העיקרון המנחה של "לחץ בית יעביר אותך" ; לא רוצה בעיות? תגיע סמוך לסגירה. מחפש בעיות? תתייצב על הבוקר.

יש מצב שאתה צודק, אני התייצבתי ב 9 בבוקר ביום סוער וגשום. בין המטורפים היחידים שיצאו מהבית באותו יום לעשות טסט.

פורסם

הכל טוב ונכון ומקומם בהחלט.

המדינה צריכה להגיד לאנשים כמו שאתה אומר- אנחנו לא רוצים שתסעו באוטו בן 22 שנים.

וגם להגיד- אנחנו רוצים שתכעסו בדיוק על זה.

ושלא יישאר לכם כח לכעוס על העובדה שחמש משפחות שולטות בכל הכלכלה בישראל, שזה אגב משפיע עליך (גם עליי ועל מיליונים רבים של אנשים) הרבה יותר מהבלוף שעברת עם האוטו, שהוא אגב גלוי בכוונת מכוון (ויסלח לי מכוון הגלגלים).

המשך נסיעה בטוחה.

פורסם

אתה צודק בהחלט מבין אותך.

בתור בעל רכב ישן שלצערי הקפאתי את הרישיונות בזמנו בגלל הכאב ראש הזה/חוסר זמן.

מתאר לעצמי מה מחכה לי שוב בעוד 4 שנים. :?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
המכון עשה עלי קומבינה בכך שהרוויח עוד 20 שקלים עלובים עבור הטסט החוזר וגם עבור "הכיוון פרונוט" ה"מקצועי".

בטסט האחרון המכון הרוויח עלי 96 שקלים חדשים על הטסט החוזר שלי שבו בדקו שהבלם יד עובד, לך תתווכח.

הרכב שלי בן 23, נוסע בערך 1300 ק"מ בין טסט לטסט.

כשהייתי מגיע בערב היו מעבירים אותי, עכשיו כשאני מגיע בבקרים תמיד מוצאים משהו.

אני עושה כמעט את כול העבודה על הרכב לבד, ההגעה לאישור רכב מיושן זה רק כדי שהמוסכניק התורן יתלהב שהרכב חדש מלמטה - ככה הם גם פיספסו את הבלם יד, תיקון של שלוש דקות על השעון.

אז הכשילו אותי על בלם יד בצד ימין, צד שמאל מחזיק חזק, אז הכול בתכלס בסדר. אצל המוסכניק הקבוע שלי הכול היה תפוס ולא היה זמן בשבילי, נאלצתי לחפש מוסכניק אחר שיסכים לסובב בורג אחד שני סיבובים ימינה. מצאתי אחד, אבל הוא לא היה מוכן לעשות את מה שביקשתי, אחרי שעה וחצי על האוטו הוא נכנע - הקשיב לי ויצאתי משם תוך דקות ספורות עם קבלה וארנק קל יותר. חזרתי לטסט, עליתי על הגלגלת ושילמתי עוד 96 שקלים.

לפני שבוע שיפצתי את הקליפרים האחוריים, נראה אם המנגנון של הבלם יד יזייף פעם בשנה, גם אם כן זה לא נורא, פשוט לכוון לפני הטסט.

המדינה צריכה להגיד לאנשים כמו שאתה אומר- אנחנו לא רוצים שתסעו באוטו בן 22 שנים.

מה רע ברכב שלי? אפילו ממיר קטליטי החלפתי כדי שיפסיקו להתפל אלי בבדיקות זיהום - לא עזר, אף אחד לא מאמין שרכב בן 23 לא מזהם.

רכב שרוב הזמן בחניה, משלם אגרת רישוי של גדולים, נכון שהוא פחות בטיחותי (רק שתי כריות אוויר, בלי ESP) אבל גם ביטוח חובה הוא משלם כמו גדול.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לדעתי הדרישה לטסט פעמיים בשנה מרכב בן 20 ומעלה איבדה ממטרתה. בעבר אנשים היו מחזיקים רכבים כאלו מאחר וזה מה שידם הייתה משגת, ולכן הייתה איזושהי הצדקה להחמיר.

היום ניתן לרכוש באלפי שקלים בודדים מכוניות בנות כעשר שנים, והתפרנים או החסכנים האמיתיים נוסעים בכאלו. מההתרשמות שלי, מכוניות בנות 20 פלוס לרוב מוחזקות על ידי מי שאוהב אותן ומטפל בהן. הפתרון שלי הוא ללכת למכון שבודק רק דברים חשובים ואינו מציק או לתת למוסך להעביר את האוטו טסט מאחר הם ופעמים רבות הם מכירים את המכון וזוכים לבדיקה הוגנת יותר.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
אני הולך לפי העיקרון המנחה של "לחץ בית יעביר אותך" ; לא רוצה בעיות? תגיע סמוך לסגירה. מחפש בעיות? תתייצב על הבוקר.

מה שהוא אמר.

1. תמצא מכון כמה שיותר ישר ומקצועי. יש כאלה.

2. תבוא בשישי, רבע שעה לסגירה.

פורסם

אתה צודק לגבי הכל חוץ מהטענה שהרכב נסע רק x קמ מהטסט הקודם...

הרכב שלי למשל יהיה עם מסרק הגה תקול ב20 באפריל כשב15 באפריל הוא היה תקין, אין קשר.

פורסם

כאחד שהחזיק רכב ישן ומטופל, סובארו אימפרזה , אין בעיה להמציא טופש אישור ברקסים מהמוסך שאני מטפל ברכב, הבעיה היא מכון טסטים שממציא בעיות ואז כדי למצוא חלק חדש להחלפה, זה לא קל ואתה מוציא הרבה כסף.והעניין הוא פעמיים בשנה.בסוף הרמתי ידיים ומסרתי את הרכב ללא תשלום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה בצפון לא? לך לטסט בירכא ביום שישי בשעות הצהריים, שם אין את השטויות האלה. ככל שהתור עמוס יותר, ככה תצא משם מהר יותר.

זה אכן סידור מזורגג לבעלי רכבים ישנים שמחזיקים בהם מרצון ולא מאילוצי תקציב. מה גם שלאדם שלחוץ בכסף ורוצה לחפף בתחזוקה לא באמת משתלם כלכלית להחזיק רכב בן 20 מאשר רכב בן 10 כי מחיר הקנייה כמעט זהה, הרכב בטיחותי ומאובזר יותר ופוטנציאל התקלות דומה. כמו שכבר נאמר היגיון אין פה.

לא נורא, עוד 4 שנים ו8 טסטים לטייטל המיוחל!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...