Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשעה לא כ"כ טובה או מוצלחת, הרכב שלי ספג פגיעה לא נעימה והשמאי קבע אובדן להלכה.

הרכב היה רנו מגאן דיזל ידני שנת 2008, קניתי לפני 4 שנים ונסעתי 130KKM - לזכותו יאמר שהיה מאוד חסכוני בדלק והיה נמרץ עם הרבה כוח זמין גם בעליות, מה שהפך את הנהיגה בו לדי מהנה. מצד שני הוצאתי לא מעט על תיקונים ותקלות, כנראה נפלתי על לימון משובח.. (מנוע + פעמיים רדיאטור ופעם אחת מאוורר לרדיאטור + קלאץ' + 3 מדחסים למזגן ופעם אחת מאייד + מלא דברים קטנים אחרים).

עכשיו אני נאלץ לחפש רכב חדש. אני נוסע הרבה - בערך 35KKM בשנה בתוואי הררי רוב הזמן.

אני זקוק לרכב חסכוני - גם בדלק, אבל לא פחות חשוב בתיקונים לאור ניסיון העבר.

רוב הנסיעות הן לבד ולכן רלוונטי גם רכב קטן. ידני כמובן חזק בתמונה.

מכיוון שתוואי הנסיעה שלי הררי ברובו - מחפש רכב שידע להתמודד יפה עם תנאי הדרך, ושלא ייחנק בעליות.

לגבי התקציב, אני מאמין שאקבל מחברת הביטוח בערך 10K על הרנו, את התוספת אני מנסה למזער כמובן, אבל לא לקנות בזול מדי משהו שלא יספק את הצרכים. חשבתי על תקציב של 30K בסה"כ, עם אפשרות להגדלה קלה אם זה ישפר משמעותית את האפשרויות, ועדיפות לצמצום התקציב אם אפשר מבלי לפגוע יותר מדי במענה לצרכים.

למרות שהיה מצופה ממני לסלוד לגמרי מהצרפתיות בעקבות הניסיון איתן, אני באופן מפתיע פתוח גם לכיוונים כאלה.

ממה שהתחלתי לאסוף ולקרוא, עלו כאופציות i10, ספארק, סוויפט או פיקנטו שמרגיש לי שיאכזבו קצת בביצועים, ומכיוון הצרפתים - קליאו או סטפווי עם מנוע 0.9T, פג'ו 208.

אשמח לעזרתכם המלומדת.

פורסם

המיני הידניות יהיו חלשות אך שווה לבדוק את פיגו 108 בעלת מנוע 1.2/82 כ״ס, זה לא נשמע הרבה אבל הרכב קל.

לגבי סופר מיני הקליאו והדאציה עם מנוע 0.9 עושים עבןדה טובה, המנוע מתמודד יפה בעליות.

הקליאו נוקשה יותר ופחות מרווחת מאשר הדאציה אבל בעלת איכות חומרים עדיפה ומראה מודרני יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

למי התכוונת במיני הידניות?

מה לגבי איביזה?

אשמח גם להתייחסות לגבי האמינות ועלויות האחזקה הצפויות, בהתחשב בנסועה הרבה.

תודה

פורסם (נערך)

כול שאר המיני כגון פיקנטו,i10.

מה דכן שכחתי מהפיקנטו ספורט, באזור 35 אלף ניתן לרכוש דגם 2013, לרכב מנוע 1.2 עם 87 כ״ס, אבל המרכב הוא 3 דלתות.

אם תמצא בתקציב פאביה או איביזה עם מנוע 1.2 טורבו ידנית סה מעולה המנועים הללו זריזים, ה1.4 משמעותית חלש יותר אבל אמור להיות בסדר גמור לנהג ממוצע.

Sent from my iPad using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהחלט נשמע שנפלת על לימון, לא מכיר עד עכשיו מישהו שהלך לו מנוע K9K שנחשב למנוע מאוד אמין.

בכל מקרה, קליאו לדעתי עדיפה על הסטאפווי, באיכות חומרים ובתא הנוסעים, גם העיצוב נאה יותר לדעתי.

208 גם יכולה להיות טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי יש פיגו 107 מ2011 ידנית כמובן סוס עבודה חסכונית בדלק ממליץ בחום , רק תבדוק שהגב שלך לא מכיל פריצות דיסק

פורסם

108 רכה יותר מאשר 107.

פורסם
לי יש פיגו 107 מ2011 ידנית כמובן סוס עבודה חסכונית בדלק ממליץ בחום , רק תבדוק שהגב שלך לא מכיל פריצות דיסק

הרכב עד כדי כך לא נוח?

וגם, לאיזה סדרי גודל של צריכת דלק לצפות מהקליאו/208?

התחלתי טיפה להסתכל על האיביזה, יש שם כ"כ הרבה גרסאות שהלכתי לאיבוד. איפה להתמקד ולמה?

פורסם

סטפר מיני ידנית תקבל תצרוך בערך 1/17-18 בביו עירוני, תלוי באופי נהיגה כמובן.

מצרף לינק לכול הגירסאות שתוכל לראות מה ההבדל ברמות איבזור:

https://www.icar.co.il/סיאט/סיאט_איביזה/סיאט_איביזה_יד_שניה_ד11/

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

אני בדרך כלל לא מציע את זה, אבל נראה לי שאתה הולך לכיוון לא נכון ובסופו של דבר תמצא את עצמך נוסע ברכב קטן שלא מתאים לנסיעות הארוכות שלך, ובנוסף תמצא את עצמך מבלה במוסכים לא מעט.

קח הלוואה ורכוש לעצמך דאציה סנדרו דיזל סטפווי חדשה שעולה 76000 ש"ח. הרכב נוח, חסכוני מאד ויתן לך הרבה זמן של שקט נפשי והוצאות אחזקה נמוכות.

ובכלל לא בטוח שזה יעלה פחות מלקנות משהו משומש. (בשקלול הוצאות האחזקה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אני לחלוטין מסכים עם צבי ועם הטיעונים שהוא העלה. מציע אופציה נוספת כדוגמת קקטוס סולר (אפשר למצוא משומשת בת שנתיים בפחות מ- 70 אלף) - רכב נוח ביותר ומאוד חסכוני.

אפשרות אחרת זה קקטוס בנזין חדש, יש כרגע במחיר נמוך 0 קילומטר, ראה בשרשור הבא.

אפשר להוסיף לרשימה 208 דיזל ידני, יש כמה כאלו משומשות קלות, כמובן שצריך לעבור על הלוחות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אז ככה,

קודם כל, תודה לכל מי שהתייחס עד כה.

אני מבין שרכבי מיני פצפונים לא יתנו לי כ"כ מענה. בינתיים נוסע על פיקנטו 1.2 אוט' כרכב חלופי - אמנם לא לגמרי עגלה כמו שחששתי אבל לא מרגיש לי הכיוון וכנראה לא נותן מענה לצורך ברכב חסכוני בתוואי נסיעה מאתגר, והכי חשוב - לא ממש נוח בנהיגה ארוכה. לא התנסיתי עדיין ברכב סופר מיני.

בנוגע לרעיון לקנות דיזל חדשה, האמת שהייתי שמח לזה אבל זה כבר גבוה מעל התקציב שאני יכול לגייס, וירידת הערך בשנים הראשונות היא לא משהו שאני אצליח להכיל (מתוך תפיסה שההחזר החודשי אמור לכסות לפחות את ירידת הערך של הרכב).

בגלל שקשה למצוא רכבי דיזל במצב טוב בתקציב שלי חשבתי לפתוח את הראש לרכבי טורבו בנזין קטנים שיוכלו לתת מענה לחיסכון בדלק בלי לאבד לגמרי את הנוחות וזמינות הכוח שבנהיגה.

הניסיון שלי עם המגאן דיזל היה די אמביוולנטי - מצד אחד הוא היה חסכוני, נוח וחזק, אבל מצד שני הוצאות האחזקה היו הרבה מעבר למצופה (משהו כמו 40,000 ש"ח בארבע שנים, אמנם חלק מזה כשכר לימוד עד למציאת מוסך אמין...)

האפשרות האוטומטית שלי הייתה לנסות לשחזר את היתרונות בתקווה להימנע מהחסרונות, ולחפש רכב דיזל עם ק"מ סביר. בתקציב של 30K אני חושש שזה קצת ריסקי. דוגמא אחת שנראית סבירה - פלואנס 2012.

במקביל, אני מתחיל לחשוב להעלות את התקציב כדי לשפר את הסיכויים למצוא רכב במצב טוב יותר, מתוך תקווה שזה יוכל לעזור בצמצום עלויות האחזקה. (כמה לדעתכם אפשר להוריד במחיר לבחור הזה?)

השאלה אם אעלה את התקציב לאזור ה-45K-50K (לא רואה איך אצליח להתמודד עם מימון גבוה מדי. להזכיר שיש לי כרגע בסביבות ה-15K פנויים), עדיף לחפש סופר מיני טורבו בנזין בת 2-3, או להמשיך בכיוון הדיזל עם סיכויים משופרים בשל התקציב?

בהינתן שצריכת הדלק וזמינות הכוח של רכבי הטורבו-בנזין יתנו מענה לצרכים, השאלה המשמעותית היא האם הם יחזיקו מעמד בנסיעה מרובה או שהבלאי יהיה גבוה? כי הדיזל לכאורה אמור להתמודד עם העומס בלי להתפרק (רק לכאורה, כמובן..)

שוב תודה על תשומת הלב ועל העזרה שלכם

פורסם

בהמשך להודעה הקודמת שלי, מה אתם אומרים על הדיזל הידני של סיטרואן? יש קצת יותר אפשרויות מאשר המנוע של רנו

פורסם (נערך)

מה אפשר לומר על האמינות של המנוע 1.56HDI של סיטרואן?

על המנוע K9K של רנו אני שומע וקורא שאומרים שהוא אמין (בניגוד אמנם לחוויה שלי, אבל אני מוכן לקבל שנפלתי על לימון), האם אותו דבר אפשר לומר על המנוע של סיטרואן?

ואם נשווה 3 מכוניות דיזל ידנית בתקציב של בערך 50K - פלואנס, סטפווי וC3 או קקטוס, לאיזה כיוון היית ממליץ ללכת? (בסטפווי שנתון 15-16, בסיטרואן וברנו שנתון 14-15)

עריכה אחרונה על ידי Who_Cares
  • תוכן חדש...