Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ג. בלי קשר למקרה, לא מדובר במערכות שמאפשרות מעכשיו לעזוב הכל ולשלוח הודעות וואצאפ. אלו מערכות שמוגדרות כסיוע לשעת חירום. אם מתיחסים אליהן בצורה שלשמה נוצרו ומבינים את המגבלות הכל בסדר.

ומי בדיוק מבין את זה? הנהג הממוצע בכביש שגם ככה שלח וואטסאפים כל הנהיגה, רק שעכשיו הוא אפילו לא מרים את הראש לפעמים ככה, בלי כוונה כי יש לו מערכת?

הטכנולוגייה הזו, במקרה הטוב היא איננה בשלה וזהו, במקרה הרע תגרום להרבה יותר נזק מאשר תועלת. למיטב ידיעתי אין למערכות הללו יכולת לצפיית היווצרות מצבים מורכבים מההתנהגות שלה (בולמת אותך בפתאומיות כאשר הרכב מאחוריך צמוד לך לתHAת כאילו היה המאהב הלאטיני העליז שלך. נהג מיומן יודע "לשחק" עם הנתונים האלו כדי שלא ייכנסו בו מאחור ושלא ייתקע בעצמו ברכב מלפניו- האם המערכת יודעת גם כן? האם יש לה חיישנים בכלל עבור מצבים כאלו? רק דוגמא אחת...), ובסופו של יום, זה בעייה.

אולי בעוד עשור, הטכנולוגיה תהיה בשלה מספיק + תורכב ברוב המוחלט של כלי הרכב, כך שהיא תהפוך להיות יעילה בגלל של"כולם" יש והיא תפריע באותה מידה ל"כולם" :lol:.

כיום אני לחלוטין מעדיף להסתמך על המערכת שמותקנת אצלי (מערכת "נהג עירני"). אין התראות שווא, אין ציפצופים (כמעט... אל תשאלו), והיא אפילו הצילה אותי מכמה תאונות פוטנציאליות (אין סוסים שמדברים עברית, אבל כמה חמורים יש על הכביש! :shock:).

אם הייתי רוצה להתנייד על גבי משהו שמחליט בעצמו איך ולאן לנסוע, הייתי קונה סוס.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה, כפילות.

פורסם

הדיעה שלי קצת חלוקה בעניין.

מצד אחד, התערבות של הרכב ברגע לא מתאים היא מצב לא רצוי ולפעמים גם מסוכן.

מצד שני, קל מאוד להתרגל לצפצוף פסיבי ומהר מאוד לומדים להתעלם ממנו (במיוחד לאחר ריבוי התראות שווא). כבר עלה כאן בפורום סרטון של מובילאיי שצפצפה 12 פעמים בשתי דקות ונהג הרכב עדיין סיים את הסרטון בתוך הפגוש של הרכב מלפנים.

מבחינתי אין תחליף לעיניים פקוחות ותשומת לב, וגם זה לא תמיד עוזר אם אתה נתקל בדביל נחוש במיוחד (מנסיון מר). בכל מקרה מערכות בטיחות לא נכנסות כרגע למערך השיקולים שלי ברכישת רכב.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

הכל טוב ויפה עם דיעות, אבל בינתיים המספרים מראים כי המערכות האלו עוזרות לצמצם כמות תאונות דרכים והנזק הנגרם מהן.

פורסם

אין לי ספק שהמערכות האלו מונעות חלק ניכר מהתאונות הפוטנציאליות. כאן אפשר למצוא מספרים.

הטיעון שלי הוא פשוט - את רוב התאונות שנמנעו בעזרת המערכות ניתן היה למנוע בעזרת נהיגה אחראית. קל מאוד להתעלם ממערכות פסיביות (טרחתי לחפש את הסרטון עליו דיברתי בהודעה הקודמת. הוא הוסר מYoutube. תוכלו למצוא את הדיון לגביו בשרשור הזה.), מערכות אקטיביות עלולות לגרום לבעיות אחרות כמו שעלו כאן בשרשור. מכיוון שאני משתדל לנהוג באחריות, המערכות האלו לא מהוות שיקול עבורי ברכישת רכב. לא טענתי כלום בנוגע ליעילות שלהן עבור כלל אוכלוסיית הנהגים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
הכל טוב ויפה עם דיעות, אבל בינתיים המספרים מראים כי המערכות האלו עוזרות לצמצם כמות תאונות דרכים והנזק הנגרם מהן.

המספרים לא מראים שהמערכת טובה- הם מראים עד כמה הנהגים האלו גרועים! צריך לראות את הצד הזה של המשוואה, כגורם היותר משמעותי בסיפור הזה.

זה מה שאנשים לא מבינים.

מי שתלוי במערכת כלשהיא שתימנע תאונה- אולי מקומו לא על הכביש. זה אומר שהוא היה עושה את התאונה אלמלא הייתה המערכת מותקנת. זה אומר שהוא לא יודע מה הוא עושה. אני היחיד שרואה את זה ?! :roll:

צריך להשקיע במיגור הדביליות בכבישים, ולא במתן מכשירי "דביל ככל יכלתך" שנותנים גושפנקא להתנהגות שאיננה תואמת מצב של נהיגה אלא רביצה על הספה בבית.

פורסם
ומי בדיוק מבין את זה? הנהג הממוצע בכביש שגם ככה שלח וואטסאפים כל הנהיגה, רק שעכשיו הוא אפילו לא מרים את הראש לפעמים ככה, בלי כוונה כי יש לו מערכת?

עדיין, מה שאתה אומר לא מדוייק.

זאת לא מערכת לסיוע לנהיגה. בשום אופן.

זאת מערכת שמנסה למנוע פגיעה במקרה של הסחת דעת.

שים לב למה שכתבתי.

מנסה.

מי שיסתמך על המערכת בתור נהג אוטונומי או משהו בסגנון, ימצא את עצמו מהר מאד בפגוש או בגדר או דורס מישהו.

ואז זאת תהיה בעיה שלו ולא של הרכב.

פורסם
המספרים לא מראים שהמערכת טובה- הם מראים עד כמה הנהגים האלו גרועים! צריך לראות את הצד הזה של המשוואה, כגורם היותר משמעותי בסיפור הזה.

זה מה שאנשים לא מבינים.

מי שתלוי במערכת כלשהיא שתימנע תאונה- אולי מקומו לא על הכביש. זה אומר שהוא היה עושה את התאונה אלמלא הייתה המערכת מותקנת. זה אומר שהוא לא יודע מה הוא עושה. אני היחיד שרואה את זה ?! :roll:

צריך להשקיע במיגור הדביליות בכבישים, ולא במתן מכשירי "דביל ככל יכלתך" שנותנים גושפנקא להתנהגות שאיננה תואמת מצב של נהיגה אלא רביצה על הספה בבית.

לפי אותה תאוריה, האם גם אתה מוכן להתחייב לוותר על רישיון הנהיגה שלך אם עשית טעות כלשהי בנהיגה אי פעם?

פורסם

לטעות זה אנושי, גם להיות דביל (לדאבונינו). לא תצליח לפתור את הבעיה הזו בחינוך. הפתרון האמיתי הוא להטיל את מלאכת הנהיגה על המכונות, ולכיוון הזה השוק צועד (או יותר נכון, מדלג).

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
עדיין, מה שאתה אומר לא מדוייק.

זאת לא מערכת לסיוע לנהיגה. בשום אופן.

זאת מערכת שמנסה למנוע פגיעה במקרה של הסחת דעת.

שים לב למה שכתבתי.

מנסה.

מי שיסתמך על המערכת בתור נהג אוטונומי או משהו בסגנון, ימצא את עצמו מהר מאד בפגוש או בגדר או דורס מישהו.

ואז זאת תהיה בעיה שלו ולא של הרכב.

אני אשאל שוב: האם הנהג הממוצע מבין את ההבדל?

לפי אותה תאוריה, האם גם אתה מוכן להתחייב לוותר על רישיון הנהיגה שלך אם עשית טעות כלשהי בנהיגה אי פעם?

כלשהיא? לא. טעות שעשוייה לגרום לתאונה? כן.

לא ביצעתי טעות שעשוייה לגרום לתאונה. כן תיקנתי טעויות של אחרים (ע"י תגובה שלי למצב) שאלמלא התיקון שלי זה היה נגמר חד משמעית בתאונה. מערכת כלשהיא הייתה עשוייה רק להפריע לי לבצע תמרונים, חלקם מורכבים מאד לצערי (כמו מערכת ש"נועלת" את ההגה ופתאום העצמה הנדרשת להסטה שונה ממה שאני רגיל אליה, דבר שיגרום להסטה מעט חזקה יותר ובמצבים מסויימים, מצבי קיצון, עלול להיות בעייה רצינית. כבר יצא לי להיות במצב קיצון אחד שכזה, כשמלפני רכב שמסתחרר על כביש מהיר ללא יכולת לבלום לחלוטין בזמן כדי למנוע תאונה). אז גם דוגמא מהחיים נתתי לזה.

מי שמרשה לעצמו לעשות טעויות, מסכן את כ-ל מי שנמצא לידו על הכביש.

מעט מדיי נהגים מסתמכים על מערכת "נהג עירני" לצערי.

לטעות זה אנושי, גם להיות דביל (לדאבונינו). לא תצליח לפתור את הבעיה הזו בחינוך. הפתרון האמיתי הוא להטיל את מלאכת הנהיגה על המכונות, ולכיוון הזה השוק צועד (או יותר נכון, מדלג).

Sent from my gynormous dildo using Behemoth

במילה אחת? עצוב.

כן, זה פשוט עצוב.

כשהכבישים נעשים צפופים יותר ויותר, משמע פחות מקום לזוז ולעשות טעויות, אנשים מצליחים לעשות יותר תאונות.

ואנשים צריכים מערכת שתציל אותם מעצמם.

הבעייה שלי היא לא עם עצם קיום המערכות ברוב הרכבים החדשים, גם לא עם האפשרות לכבות את המערכות הנ"ל.

היא גם לא עם זה שיש אנשים שצריכים את זה, לא כולם נולדו שווים ולא כולם יכולים להיות 100% מרוכזים 100% מהזמן.

הבעייה שלי היא עם זה שאנשים יתרגלו לזה שיש משהו שאמור לשמור עליהם ויתחילו "לזרוק" על עצם הנהיגה. לא צריך לתת 100%, מספיק 80, והמערכת תספק את ה-20% שחסרים.

ואז זה יהיה 60-40.

ואז 50-50.

ויחמיר.

אתן עוד דוגמא אחת מהחיים.

התקנתי לפני כחצי שנה מצלמת רוורס.

כמעט שלא משתמש בה. עדיין חונה לפי המראות. מביט במצלמה רק בשביל לראות שאין שם חתול או לאמוד את גובה המדרכה, אם לא ביצעתי את זה קודם לכן עם המראות.

לו הייתי מתרגל לבצע חנייה רק עם המצלמה, היה לי קשה ביותר לבצע חנייה ברכב שאין בו מצלמה. למה? כי התרגלתי למשהו שנועד לעזור, במקום להתרגל להרגלים נכונים באופן אוניברסלי (קרי, שימוש במראות שקיימות ב-100% מכלי הרכב הממונעים שנעים על הכביש).

פורסם

כלשהיא? לא. טעות שעשוייה לגרום לתאונה? כן.

לא ביצעתי טעות שעשוייה לגרום לתאונה. כן תיקנתי טעויות של אחרים (ע"י תגובה שלי למצב) שאלמלא התיקון שלי זה היה נגמר חד משמעית בתאונה. מערכת כלשהיא הייתה עשוייה רק להפריע לי לבצע תמרונים, חלקם מורכבים מאד לצערי (כמו מערכת ש"נועלת" את ההגה ופתאום העצמה הנדרשת להסטה שונה ממה שאני רגיל אליה, דבר שיגרום להסטה מעט חזקה יותר ובמצבים מסויימים, מצבי קיצון, עלול להיות בעייה רצינית. כבר יצא לי להיות במצב קיצון אחד שכזה, כשמלפני רכב שמסתחרר על כביש מהיר ללא יכולת לבלום לחלוטין בזמן כדי למנוע תאונה). אז גם דוגמא מהחיים נתתי לזה.

מי שמרשה לעצמו לעשות טעויות, מסכן את כ-ל מי שנמצא לידו על הכביש.

מעט מדיי נהגים מסתמכים על מערכת "נהג עירני" לצערי.

אז אילו טעויות בדיוק עשית, ואיזה דוחות קיבלת במשך החיים?

פורסם

אתה בדיוק כותב כאן את הסיבה האולטימטיבית למערכות נהיגה אוטונומיות.

אישית, כשאני נוסע לעבודה ומהעבודה לבית, הייתי מוכן לתת הרבה כדי שהרכב יסע לבד ויתן לי שעתיים מצטברות של שקט/טיפול במטלות עבודה.

אז אני לא קורה לזה "יחמיר". להיפך. מבחינתי ומבחינת הרבה אנשים אחרים שרוצים רק להגיע, זה מבורך ויפה שעה אחת קודם.

והבונוס? כשכל הרכבים יתנהלו בעצמם לא יהיו תאונות.

בא לך נסיעת כיף? נתק בקרות וסע.

מנהלתית? אני מעדיף את כל הבקרות והאוטונומיה שתאפשר לי לצאת מהבית ולהגיע בחתיכה אחת בלי להסתכן.

ומי שחושב שהבקרות הקיימות הן נהג אוטונומי? לא יבין את ההבדל? הוא יגמור במוסך כל שני וחמישי עד שיבין שזה לא.

פורסם
הבעייה שלי היא עם זה שאנשים יתרגלו לזה שיש משהו שאמור לשמור עליהם ויתחילו "לזרוק"

כבר עכשיו יש לך אנשים שמשוכנעים ש"משהו" שומר עליהם, לדוגמא כל אלו שמרשים לעצמם לדחוס חמישה-שישה-שבעה-שמונה ילדים במושב האחורי, ללא חגורות וללא כל אמצעי הגנה אחר. אלו הראשונים שזכות הנהיגה צריכה לעבור מהידיים שלהם למכונה.

פורסם
אתה בדיוק כותב כאן את הסיבה האולטימטיבית למערכות נהיגה אוטונומיות.

אישית, כשאני נוסע לעבודה ומהעבודה לבית, הייתי מוכן לתת הרבה כדי שהרכב יסע לבד ויתן לי שעתיים מצטברות של שקט/טיפול במטלות עבודה.

אז אני לא קורה לזה "יחמיר". להיפך. מבחינתי ומבחינת הרבה אנשים אחרים שרוצים רק להגיע, זה מבורך ויפה שעה אחת קודם.

והבונוס? כשכל הרכבים יתנהלו בעצמם לא יהיו תאונות.

בא לך נסיעת כיף? נתק בקרות וסע.

מנהלתית? אני מעדיף את כל הבקרות והאוטונומיה שתאפשר לי לצאת מהבית ולהגיע בחתיכה אחת בלי להסתכן.

ומי שחושב שהבקרות הקיימות הן נהג אוטונומי? לא יבין את ההבדל? הוא יגמור במוסך כל שני וחמישי עד שיבין שזה לא.

הנה עוד נקודה מעניינת.

אני למשל לא מוכן שהשליטה תעבור מהיד לי למח של מכונה. אם הייתי רוצה להתנייד על משהו שחושב בעצמו לאן לזוז הייתי קונה סוס ולא מכונית.

למה?

סיבה לדוגמא: אתה נמצא בסיטואצייה שבה אתה יכול או לדרוס חיה תמימה שכל מה שהיא עשתה זה להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, או לשפשף קיר בניסיון התחמקות.

באופן מודע הייתי בוחר בשיפשוף קיר, לחיים אין תחליף. מערכת אוטונומית לא הייתה מהססת וממשיכה ישר.

למכונות אין את הניסיון הדרוש כדי להיות יעילות באמת (ראה שירשור על רכב אוטונומי שדרס מישהי לפני מספר ימים בארה"ב) בכל מקרה ומצב, גם בעוד X שנים לא יהיה להן את זה. זו תכונה ייחודית לבני האנוש.

ישנן עוד סיבות, קצרה היריעה האלקטרונית מלפרט את כולן.

ואותו אחד שיגמור במוסך כל שני וחמישי.

מי מבטיח לך שהוא לא יגמור בתוך אוטו של מישהו אחר? אותן מערכות סיוע שלא עושות מספיק?... טיעון מעגלי משהו, הייתי אומר.

נמסיס.

בהתחלה חשבתי להתעלם ממך, כי אתה נדחף לפסים אישיים. כנראה כי אתה מהסוג שעושה טעויות.

אז בוא ואגלה לך: יש לי כ-3 דוחות חנייה, דוח מהירות אחד ודוח על אי עצירה בעצור כשהייתי נהג חדש לפני שנים רבות- 3 בלילה על כביש ריק לחלוטין שלא היה לי בו למי לתת זכות קדימה. ואלו מרוחים על פני כ-15 שנות נהיגה.

מה עם הפירוט שלך? בוא ונשמע.

כבר עכשיו יש לך אנשים שמשוכנעים ש"משהו" שומר עליהם, לדוגמא כל אלו שמרשים לעצמם לדחוס חמישה-שישה-שבעה-שמונה ילדים במושב האחורי, ללא חגורות וללא כל אמצעי הגנה אחר. אלו הראשונים שזכות הנהיגה צריכה לעבור מהידיים שלהם למכונה.

בלי קשר להסכמה שלי אתך על הנושא, בוא ולא נלך לשם ברשותך...זה אחד ה דברים שגוררים שירשור למחוזות רחוקים ולא קשורים בעליל לכלום. pun not intended.

• תוכן חדש...