Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, לאחרונה הורגש ירידה באיכות הבולמים והבלימה ברכב, כרגע מותקנים אצלי בולמים וצלחות מקוריות של הרכב שעברו 176 אלף ק''מ.

בלאי:

1. בולם אחורי ימין נוזל.

2. בולמים קדמיים מרעישים קצת בעלייה על באמפרים.

3. צלחות שחוקות (כל ה4).

4. צמיגים יבשים (כל ה4).

אז מכיון שצלחות, רפידות, בולמים, וצמיגים תיהיה חתיכת הוצאה, אני רוצה לבין עד כמה יהיו טובים או לא צלחות סיניות ובולמים כדי לקזז את העלות הכוללת, תודה מראש.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלה מיכלולים שכדאי לשים איכותיים ולשלם מעט יותר מאשר לשים זבל זול ואז במהרה לשלם שוב. הזול במיקרה הזה ייצא ביוקר. תרים טלפון לחנות חלפים ובדוק מחירים. אם אני זוכר נכון אז 4 בולמים של קאייאבה יעלו סביב ה 1500 שח וצלחות בלם של ברמבו ורפידות רמסה יעלו בערך עוד 500. תקנה בעצמך ולמצא מי שיתקין לך וכך תחסוך עלויות באופן משמעותי. אם תרצה אוכל לבדוק לך מחירי חלפים פה בחדרה עם הנחה משמעותית שלי.

פורסם (נערך)

תודה על המענה מאור, אכן חלפים איכותיים במקרה הזה זה עסק די יקר.

הרכב נוסע 8 אלף ק''מ בשנה שרובם בעיר, הציעו לי בולמי טייגר ''פרימיום'' סינים כנראה, והעלות שלהם בחצי מקאייבה, אז אולי בכל זאת עם נסועה שכזו?

ברמבו 4 צלחות עם רפידות ב500?

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

בקשר לצלחות,

יש לי צלחות סניות אחוריות שהן אחלה ועושות את העבודה התקנתי עליהן כבר סט רפידות שני בלי לחרוט.

פורסם

סליחה לא שמתי לב שאתה צריך את כל 4 הצלחות. את הקידמיות שים איכותי ואת האחוריות אין בעיה לשים חליפי זול. כנל גם לגבי הרפידות. מכיוון שהרכב נוסע כל כך מעט אז גם בולמים חליפיים פחות איכותיים יעשו את העבודה זה לא בעיה פשוט ייתכן ואורך חייהם ייתקצר משמעותית ביחס לאיכותיים כמו קאייאבה. תלוי בכיס שלך.

פורסם

אני תמיד בעד חלפים איכותיים.

אבל אני רק אמשיך פה את הקו של מאור -

אתה מחליף לבד? או במוסך?

אם לבד - תנסה מה שבא לך.

אם במוסך - העניין הוא כזה, יש מרכיב של עלות עבודה לא קטן.

ובבולמים לפחות יש סיכוי גבוה שתקבל מוצר שהוא נחות יותר עם אורך חיים קצר יותר ותתבאס ותשלם שוב על המוצר האיכותי יותר ועל עבודה.

פורסם

את החלקים אני אקנה בחנות חלפים (כי גם על זה מרוויחים במוסך), ההרכבה תיהיה במוסך שהעבודה שלי עובדת איתו אז מאמין להנחה די רצינית בשבילי.

בקשר לבולמים, עד כמה ק''מ סיני יחזיק באורך חיים לעומת קאייבה? האם יהיה הבדל בניהם בהתנהגות הכביש?

פורסם

אף אחד לא יכול להגיד לך בדיוק.

בין בולם טוב לאחד לא טוב יש הבדלים בהתנהגות/נוחות.

אם הקייבה הוא יצרן oem של הבולמים, כן הייתי עושה מאמץ.

אולי תחלק את התיקונים על פני כמה חודשים. תתחיל ממה שדחוף ולאט לאט תמשיך.

הרבה פעמים הזול יוצא יקר. שאל את אושריקו.

פורסם

יכול לומר שלא מעט פעמים על פח בקשת הפציינט בשל הפרשי מחירים רציניים שמתי בולמים סיניים שהחזיקו כמה שנים טובות ובהיתנהגות מול בולמים איכותיים לא הורגש הבדל אבל שוב זה כניראה עניין של מזל כי חלפים סיניים הם בגישה של מה יוליד יום.

פורסם

מבלי לדעת מה טיב התכנון של הבולמים הסיניים (שלעיתים זה העתק של משהו טוב,רק עשוי מחומר זול) השפעת הבולמים על התנהגות הרכב משמעותית,ואישית - לא הייתי שם בולם סיני.

פורסם
לא שמים חלקי בטיחות סיניים,אתה רוצה לחסוך כמה שקלים,אני מבטיח לך שתצטער.

אם הרכב ננהג בצורה נורמטיבית ועדינה ולא במצבי קיצון ועד קצה גבול היכולת אז ישנם חלקים סיניים שיעשו יופי את העבודה ואף יחזיקו שנים ללא בעיה.

פורסם

דעתי שונה ב 180 מעלות מדעתו של מאור.

איך בכלל אפשר לדבר על חלק סיני כשמדובר בבטיחות? זה לא רק עניין של אורך חיים או זה שהאוטו נוסע "רק" 8,000 ק"מ בשנה, מדובר בכל מעטפת הביצועים של החלק ובמיוחד בתנאי קיצון, בבלימת חירום או בתמרון התחמקות מפגיעה. שם בדיוק נמצא ההבדל במרחק הבלימה בין צמיג מותג לצמיג סיני או יכולת שיכוך הזעזועים של הבולם המקורי / OEM לעומת בולם סיני שמי יודע איך הוא מכוייל ומה הוא בכלל שווה.

אותו כנ"ל תופס גם לתרכובת רפידת בלמים סינית לעומת רפידה ממותגת, החומרים והטכנולוגיה שהושקעו בה וביכולת פיזור החום, תרכובת החומרים ופליטת גזים, שמירה על המבנה המכני ושמירה על רציפות הבלימה לאורך זמן.

החלק הסיני היחידי שהייתי אומר עליו "בסדר" הן צלחות הבלימה, וגם כאן סביר להניח שהן יחרצו או יתעוותו מוקדם מצלחת מקורית או של יצרן OEM מכובד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...