Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אתה מוזמן לעבור לאורך הזמן על מודעות ביד2, כמו שעשיתי בתקופה שחיפשתי את הדגם, ולראות לא מעט מודעות שמזכירים בהם שהוחלף הטורבו. גם בחברת הליסינג אליה פניתי לבדוק רכישה כזו מיד שניה אצלם אמרו לי על זה.

אי אפשר להשוות אדם פרטי שקונה רכב יד שניה בתקציב מוגבל בו הוא יקבל רכב דיזל שעבר המון ק"מ, ויאלץ אותו לבצע הרבה טיפולים בהתאם לק"מ שהרכב עבר, לבין נהגי מונית שאחרי שנתיים מעיפים את הרכב, קונים אותו מהתחלה בהנחה גדולה פלוס טיפולים מוזלים, ובכלל מזדכים על החזרי סולר. תוסיף לזה ק"מ מאוד גבוה שהם נוסעים שמעלה את כדאיות החזקת הדיזל.

למה בנאדם פרטי שעושה 30 אלף בשנה צריך את זה? תבדוק עלויות טיפולים, עלויות ביטוח, עלויות חלפים שצריך להחליף רק בדיזל, אגרת רישוי שנתית- ותראה אם כל זה משתלם. (בדקתי גם את הרעיון של הסבת רכב לגז) וכל הרעיונות האלה לרוב לא כדאיים לאדם פרטי עם ק"מ סביר. גם אני עושה לא מעט ק"מ, ובסוף בחרתי רכב היברידי שנותן לי צריכת דלק מצויינת לרכב סטיישן, ועונה לי על כל הדרישות.

התעייפתי רק מלקרוא את כל הפירוט שהסברת איך להתנהל עם מנועי טורבו.

בין אם אתה צודק או ongo1 צודק, תראה איזה חיים קשים עושה לך המנוע הזה... וכל זה בשביל מה?

הרכב גורם לך לעבוד בשבילו יותר מאשר הוא בשבילך.

שלא תבין אותי לא נכון, אני שומר מאוד על הרכב שלי, מטפל בו, ומנקה אותו.

אבל להשתעבד לרכב בשביל לקבל צריכת דלק (או סולר) טובה כמו שניתן לקבל ברכבים אחרים?!

רק עלויות האקסטרה-טיפולים שעשית למגאן הוריד את הכדאיות של ההחזקה בו.

ודרך אגב, הקרוסאובר 1.6 (2014) של ההורים שלי נותנת צריכה ממוצעת של 1/16 בלי כל הבאלגן.

אתה מגזים בטירוף. הטורבו לא "נוטה להתקלקל" ולא בטיח עספר - מדובר ברכיב פשוט ואמין מאוד ביסודו של דבר, רק שצריך לשמור על תחזוקה נאותה ועל כמה כללי אצבע בסיסיים. לעשות טיפול כל 15K, לזכור לא ללחוץ על מנוע קר ולתת לטורבו להתקרר קצת לפני דימום מנוע זה לא השתעבדות. מה שכן - זה עוד רכיב שפוטנציאלית עלול להתקלקל, וזה נכון בלי קשר למנועי בנזין או דיזל, צרפתיים או לא צרפתיים. לא מתאים לך? סע בסוזוקי, הכל בסדר ואין שום טענות. רק לא צריך לספר סיפורי אימה בלתי מבוססים.

תוכל לסבר את אוזנינו למה אתה מתכוון בעלויות טיפולים, ביטוח, חלפים שיש רק בדיזל, אגרת רישוי? אין שום דבר מיוחד בטיפולים. בדיזל אין מצתים להחליף בשוטף, אבל יש פילטר סולר שמחליפים אחת ל-X ק"מ/שנים. ביטוח רגיל וסטנדרטי, לא יקר באופן מיוחד. אגרת רישוי רגילה, שום הבדל ביחס לבנזין.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
התעייפתי רק מלקרוא את כל הפירוט שהסברת איך להתנהל עם מנועי טורבו.

בין אם אתה צודק או ongo1 צודק, תראה איזה חיים קשים עושה לך המנוע הזה... וכל זה בשביל מה?

הרכב גורם לך לעבוד בשבילו יותר מאשר הוא בשבילך.

שלא תבין אותי לא נכון, אני שומר מאוד על הרכב שלי, מטפל בו, ומנקה אותו.

אבל להשתעבד לרכב בשביל לקבל צריכת דלק (או סולר) טובה כמו שניתן לקבל ברכבים אחרים?!

רק עלויות האקסטרה-טיפולים שעשית למגאן הוריד את הכדאיות של ההחזקה בו.

ודרך אגב, הקרוסאובר 1.6 (2014) של ההורים שלי נותנת צריכה ממוצעת של 1/16 בלי כל הבאלגן.

הפירוט שלי ארוך לטובת הסבר שיהיה הכי טוב עבורכם.

התעייפת מלקרוא? השתעבדות? אתה מגזים מאוד. אם כך המצב אצלך, אז עדיף לך לסוע בקורולה כל החיים. אם יום אחד הם יעברו למנועי טורבו, חפש עבורך רכב אחר.

עומר :-)

• תוכן חדש...