Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי רכב מסוג קיה פיקנטו שנת 2014 בעל מנוע אוטומטי. כשאני נוסע ברכב, אף על פי שמיותר לציין עד כמה הוא באמת מספק את צרכיי, אני מרגיש לפעמים שהמנוע לא מנוצל באופן נכון. לעיתים ההילוך הראשון נמשך יותר מדי בהתחלת נסיעה, בעליות הרכב מגיע לטור 3... ניסיתי לאחרונה להשתמש במצבים ה"חצי ידניים" של הרכב, כאשר ישנה אפשרות בידית להעביר ל-1, 2 או 3... כמובן שמדובר בהילוכים 1,2 ו-3. הנסיעה בצורה הזאת היא הרבה יותר נוחה עבורי ומיותר לציין שאני גם נהנה יותר. רציתי לדעת שני דברים:

1. האם בצורה זו אני חוסך או מבזבז יותר דלק, או האם זה תלוי בטכניקה שלי ואם כן אשמח לדעת מה היא הטכניקה הנכונה.

2. למיטב ידיעתי הרכב הוא בעל 4 הילוכים במצב האוטומטי, האם בכדי לעבור לרביעי עליי להעביר את הידית למצב D הרגיל?

פורסם

המספרים של ההילוכים לא אומרים באיזה הילוך אתה נמצא אלא לאיזה הילוך אתה מגביל את הרכב להגיע - ז"א אם בחרת 3 הרכב יכול גם להיות בהילוך 1,2, אבל לא יעבור להילוך הרביעי - מצב D אומר שאתה נותן לתיבת הילוכים את ה"חופש" להשתמש באיזה הילוך שהיא רוצה.

המטרה האמיתית של ה"הילוכים" האלוהיא לדוגמא לנצל את הבלימת מנוע של הרכב בירידות לדוגמא(שתוכל לבחור הילוך נמוך) או לעזור במצבי קיצון כמו יציאה מבוץ או שלג ולא לשימוש שגרתי - לרוב המשחק שאתה מייצר עם ההילוכים עלול רק להגביר את צריכת הדלק ולא לשפר אותה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מסכים עם הנאמר מעלי, ומוסיף:

לעיתים גם בעליה מומלץ להגביל את הגיר להילוך נמוך יותר, ולשמור על מומנט נכון למשך כל העליה.

ישנם מצבים בהם הגיר "ממהר" להעלות הילוך, מה שיוצר איבוד כח [כי האוטו כבר לא ברצועת הכח שלו בעליה תלולה זו], ו"משחק" עם ההילוכים.

במצב כזה כן מומלץ להגביל ל3 למשל, וייתכן אף שבשורה התחתונה זה יחסוך בדלק [למרות טורים גבוהים יותר].

כמובן, השימוש הנכון הבריא והמתבקש בפונקציה הזאת הוא לשם הגבלת מהירות בירידה תלולה.

חוץ מהנ"ל, אני לא רואה סיבה בנסיעה מנהלתית רגועה לשחק בידית.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

רוב הסיכויים שבשיטה שתארת אתה מבזבז יותר דלק, כי התיבה מתוכננת להגיע להילוך הכי גבוה הכי מהר ואתה כנראה מונע ממנה את זה.

אוסיף ואומר שלדעתי הידית לא מתוכננת להעברות כל כך תקופות, ואם הזמן אתה עלול לגרום לה לבלאי מוקדם מהצפוי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אוסיף ואומר שלדעתי הידית לא מתוכננת להעברות כל כך תקופות, ואם הזמן אתה עלול לגרום לה לבלאי מוקדם מהצפוי.

אם משתמשים בידית הזאת באופן סביר, לא מאמין שתיהיה בעיה בפרק זמן סטנדרטי שהרכב אמור לשמש.

בפיקנטו יש הרבה סיבות מתי רוצים להגביל הילוכים: בירידות לצורך בלימה עם המנוע, בעליות כדי לנסוע בצב סביר, בעיר, כאשר רוצים שתיהיה תגובה מיידית לצורך תמרונים ועוד.

ברכב הזה גיר אוטומטי 4 הילוכים מיושן, שלא מספיק חכם כדי להתמודד עם כל מצב. לפעמים צריך לעזור לו.

לפי התרשמות שלי מנהיגה ברכב הזה, בעליות וירידות במהירויות עד 90קמ"ש להגביל ל3. בעיר להגביל ל3 תמיד או ל2 ברחובות עם תנועה איטית.

הילוך רבעי (מצב D) ברכב הזה שימושי בעיקר בשיוט בין עירוני, במישור החל מ80קמ"ש.

יש נפילות גדולות בסל"ד בין ההילוכים, מנוע קטן הזה ללא מומנט על סל"ד נמוך, לכן במעבר הילוך הרכב מאבד את הכח (אם לא לוחצים ולא גורמים לו להגיע לסל"ד גבוה).

אני מדבר על מנוע 1200.

בכל רכב אוטומטי שהיה לי עד היום, תמיד השתשתי בהגבלת הילוכים או בטיפטרוניק בהתאם לתנאים. ברכבים עם גירים מודרניים צריך להתעסק עם זה הרבה פחות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...