Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה וקצת עברה מאז שסיימתי את שיפוץ הקמארו, הליך אשר לקח מספר חודשים ולפניהם, הקמארו הייתה "רגילה למדי.

לפני מספר חודשים התקנתי ברכב קיט Ground Effect אשר הנמיך ויזואלית את הקמארו, אשר הונמכה פיזית בכ-1.75 אינץ'.

הכיף שלי הוא לא רק הנהיגה אלא תהליך השיפוץ והשיפור עצמו. את מטרתי בתהליך שיפוצה ושיפורה ניתן לומר שהשגתי, אמריקאית מהנה, מתנהגת, חיה ובועטת לפי דרישה.

היתרון במכוניות קלאסיות, הוא באפשרות לעצור את הזמן, "להקפיא" אותן בתוך קפסולת זמן ולהפשיר אותן בבוא העת. לקראת התחלת שני פרויקטים חדשים, החלטתי להקפיא (לא פיזית, תירגעו) את הקמארו לתקופה של שנה-שנתיים.

בתום תקופה זו הקמארו תקבל מנוע חדש, חזק משמעותית מזה שיש לה כיום וכן ככל הנראה תעבור צביעה לצבע מעניין אחר.

למי שסקרן לדעת מה הפרויקט החדש, כיום היא אמריקאית קופה, שברולט קורבייר שנת 1965עם מנוע אחורי מוגדש טורבו, ידנית ומעניינת. התוצאה תהיה אמריקאית דו-מושבית עם מנוע מרכזי, חזק ובריא כמובן, בעלת 4 מתלים עצמאיים, גיר ידני 6 הילוכים, הנעה אחורית, 1100 ק"ג משקל ומנוע ועוד ועוד... מכונת נהיגה שתבנה קאסטום לחלוטין, כלומר תפורק לגורמים ופנים הרכב וכו' ייבנה עפ"י עיצוב אישי עצמאי מקרבון ופיבר.

הפרויקט השני הוא NSU Prinz TTS, למי שמכיר ולמי שלא, הפרטים הטכניים לא חשובים כרגע.... היא תהיה מעניינת וחזקה, מבטיח..

תמונה של איך פחות או יותר ייראה האוטו, כאן:

http://www.classiccar.co.il/camaro/f3_3.jpg

היום, צילמתי את הקמארו, כמה תמונות אחרונות לפני הקפאתה בימים הקרובים. זה לא קל ואפילו קשה, אבל זה למטרה טובה, לי, לה ולשכנותיה החדשות.

צירפתי כמה תמונות מהיום, לא טרחתי לשטוף אותה...אבל גם כשהיא מלוכלכת היא נראית נחמד.... icon_smile.gif

אגב, המטרה של השרשור היא לא "וואלה, יפה" או "איכסה, מגעילה" icon_smile.gif אלא לשתף אתכם בתהליך ואולי לשמוע את דעתכם לגבי הפרוייקט הבא icon_wink.gif

שימו לה בתמונה האחרונה, אשר צולמה לפני ההנמכה והקיט, לגובה הרכב "לפני"....

ליאור.

DSC00060.jpg

DSC00069.jpg

DSC00065.jpg

DSC00061.jpg

DSC00073.jpg

DSC00072.jpg

תמונה של הקמארו לפני הקיט ולפני ההנמכה, שימו לב לגובה בין הצמיגים לכנף, להמחשה של ההנמכה:

DSC00078.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואלה, יפה.

:)

הפרוייקט הבא נראה יומרני מאוד, מקווה שתוכל לממש אותו.

אתה מתכוון לייבא את הקורבייר?

איפה תאוכסן הקמארו? :twisted:

משכנתא זה קל

פורסם
מה הכוונה להקפיא? להפסיק לעבוד עליה? או ממש לפרק את הגלגלים, להוציא נוזלים ולאפסן בגראז'?

התשובה היא כן, הפקדת רשיונות, 4 איטונג, כיסויים מיוחדים ואחסון במקום אטום, סגור ומקורה.

הקורבייר תיובא מארה"ב. לגבי זה שזה נשמע יומרני, זה כל האתגר....לא? :wink:

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

כל הכבוד!!

איזה השקעה וכן יוזמה וחזון וזה נהדר!!!

אני מקווה שגם אני אתחיל בפרויקטים כאלו

דרך אגב אתה מזכיר לי כמה חברה מדרום קליפורניה ושם זה יותר מעשי מאשר פה!!

שיהיה בהצלחה וזה מעורר תיאבון!!

כל הכבוד

דרך אגב הקורייר מגיעה עם מנוע מרכזי במקור??

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

ליאור,

אולי זה לא ענייני, באמת, אבל אחרי הכתבה של רוני, והתמונות המדהימות (כן, גם כשהיא מלוכלכת מן ברק יפה לצבע... :-D ),

אני קצת מתקשה להבין למה פתאום להקפיא...

אלא אם כן, אתה אוהב את התחושה של הציפייה למשהו מיוחד ואחרי שהגשמת את החלום אתה עובר למשהו אחר...- שזה בהחלט לגיטימי.

בהצלחה בפרוייקט הבא!

(אה, כן, ומה עם הפרינז ... ? קצת תמונות :wink: )

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

קורבר מה?!

כנראה שאתה אחד מאותם האנשים שעשו הכל ונשאר להם לעשות רק מה שאף אחד אחר לא רוצה =]

הקורבר ידועה כאחת מהמכוניות הגרועות ביותר בהיסטוריית הרכב האמריקנית ובכלל!

בהצלחה בניסיונך לשנות זאת!

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

ליאור,

Unsafe at any speed, ככה כתב Ralph Nader על הרכב הנ"ל.

הוא כתב ספר שלם על הנושא. יש לי את הספר. אם אתה מעוניין להשאיל, שלח לי ה"פ.

ובאופן כללי, ליאור, גם כצופה מהצד אני מעריך את כל הפעילות שלך בענף הספורט המוטורי. וכמו שאמר מישהו, פרוייקטים כאלה נפוצים בדרום קליפורניה. יום יבוא, ופרוייקטים כאלה יהיו נפוצים גם באזורינו, ואז, אני מקווה, יזכרו את האנשים הראשונים שהציתו את הנושא.

המון הצלחה,

צבי.

פורסם
קורבר מה?!

כנראה שאתה אחד מאותם האנשים שעשו הכל ונשאר להם לעשות רק מה שאף אחד אחר לא רוצה =]

הקורבר ידועה כאחת מהמכוניות הגרועות ביותר בהיסטוריית הרכב האמריקנית ובכלל!

בהצלחה בניסיונך לשנות זאת!

איש יקר... טעות בידך..

ההיסטוריה של הקורבייר היא היסטוריה עגומה, בגללה ובגלל נסיבות.

זמן קצר מאוד לאחר שהושקה בסוף שנת 1959, פורסם ספר ע"י רלף נדר, אשר הפך לרב-מכר ונקרא "The design-in dangers of the American automobile", בו הוא קטל אותה בשל נטייתה להיגוי-יתר מופרז ובשל היותה "מסוכנת לנהיגה בכל מהירות", יחד עם עוד מכוניות רבות אחרות, מה שגרם לציבור להמנע מרכישתה.

הקורבייר הייתה חדשנית ומהפכנית לתקופתה וקיבלה השראה מ...כן כן, NSU Prinz ומהחיפושית. היה הייתה בעלת מנוע אחורי, 6 צילינדרים מקורר אוויר ובעלת מתלים עצמאיים. היא הייתה האמריקאית היחידה בכלת מנוע אחורי ועיצובה היה שונה משמעותית מעיצובי הרכב בתקופתה.

רק בשנת 1965, השכילו אנשי GM לבצע שינויים משמעותיים בקורבייר, אשר הספיקה למכור לא פחות מ- 1,910,000 יחידות (!) ב-5 שנים. הם תיקנו בראש ובראשונה את בעיית היגוי-היתר וביצעו מתיחת פנים מוצלחת. הפעם, כתבי הרכב והציבור אהבו את המכונית, מוטור-טרנד, אשר מוכר כאחד ממגזיני הרכב האמריקאים היותר נחשבים, אף הכריז עליה כ"מכונית השנה". הבעיה הייתה שחצי שנה קודם לכן, הושקה מכונית אחרת, הפורד מוסטנג, אשר סחפה אחריה את הקהל הרחב. שנתיים מאוחר יותר, השיקה שברולט את הקמארו, מה שהביא לסיום דרכה של הקורבייר, שנתיים מאוחר יותר.

הציבור האמריקאי לא "סלח" לקורבייר מעולם, זכרו אותה כלא בטוחה, למרות שב-65 התמונה כבר הייתה שונה.

הדגם שאני מתכוון לבנות הוא מהשנים 1965-1967. הרעיון הוא לא להשתמש כמעט בכלום מהרכב במקור (די דומה למה שעשיתי בקמארו) אלא לבנות אותו "נכון", חזק ובטוח. מנוע ה-6 צילינדר האחורי המוגדש (180 כ"ס) יוחלף במנוע מרכזי V8, אשר תשולב לו תיבת הילוכים מיוחדת. עיצוב הרכב, בעיקר בשל האפשרות לשתול לו מנוע מרכזי (בוצע רבות עם הרכב בארה"ב, ישנם קיטים מוכנים של תושבות וכו') והאפשרות לבנות מכונית, אשר עיצובה הפנימי יהיה לטעמי האישי (מעט מפרארי, מעט מלמבורגיני, מעט מאקזוטיות אחרות וכו'), כל אלו גרמו לי לבחור בה כאופציה המעניינת ביותר.

לדעתי, עם הג'אנטים והצמיגים הנכונים, הצבע הנכון, שימוש במתלים והמכלולים הנכונים עם מנוע טוב, זו יכולה להיות מכונית מעניינת ביותר....

מצורפות תמונות של קורבייר עם מנוע מרכזי. אם אני ממש אחליט "להשתולל" עם הפרויקט, במקום הכיסוי שאתם רואים במקום המושב האחורי, יהיה כיסוי שקוף ומעוצב, מעל המנוע שיהיה כמובן מלוקק, כן, כמו במכוניות ההן מאיטליה...

מי שמכיר אותי ואת המכוניות שאני בונה, יודע שזה לא יומרני מדי :)

ליאור.

f3_3.jpg

A6_3.jpg

98_3.jpg

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

ליאור,

אתה צודק 100%, אחת הבעיות שהיתה בדגמים שמתחת ל1965, כשהרכב עלה על מפגע כלשהו (בור וכו') בכביש, הגלגל הנמוך היה נכנס ל CAMBER רציני. הבעייה תוקנה בדגמי 65+.

צבי

פורסם

I stand corrected...

ובכל זאת... אני עדיין מאמין שזאת אחת מהיצירות היותר גרוטסקיות והמסוכנות של ארל ו-GM.

ומאחל לך,שוב, המון בהצלחה.:)

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

• תוכן חדש...