Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש על הצמיגים סימון של כוכב? צמיגי BMW מקוריים אמורים להגיע עם סימון כזה.

מה הדגם המדויק של הצמיג?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נו באמת.. אחרי 3 שנים הבן אדם התעורר.. פעם הבאה לוודא מה אתה קונה כשאתה קונה עד הפרט האחרון.

לא נראה לי ריאלי\הגיוני לקבל כסף או צמיגים אחרים אחרי 3 שנים.

פורסם

מיני קאנטרימן קופר ברמת אבזור פפר לא סופק בישראל עם צמיגי אל-תקר כאבזור תקני. המפרט הטכני הרשמי דאז:

Untitled-2copy.JPG

אין לך עילה לתביעה, אלא אם יש לך את טופס ההזמנה מלפני שלוש שנים, ובו כתוב שהרכב שלך אמור להיות מצויד בצמיגי אל-תקר - או הוכחה אובייקטיבית אחרת שהובטחו לך כאלו ולא סופקו. "אני זוכר שהבטיחו", בלי מסמך או הקלטה שמגבה את זה, זו לא הוכחה משפטית.

פורסם

במידה ואכן לא מדובר בצמיגי אל-תקר, נראה לי שהבעיה היחידה כאן היא אולי הרישום ברשיון הרכב וכמו שכתב רועי, אם צוין אחרת בכתב (וגם אז, לך תוכיח שאין לך אחות).

מבחינה חוקית, כאשר אין מקום פיזי לגלגל חילופי, החלופות הן צמיגי אל-תקר או ערכה של מדחס וחומר לסתימה זמנית (סעיף 365א לתקנות התעבורה).

פורסם (נערך)
מיני קאנטרימן קופר ברמת אבזור פפר לא סופק בישראל עם צמיגי אל-תקר כאבזור תקני. המפרט הטכני הרשמי דאז:

[ATTACH=CONFIG]488736[/ATTACH]

אין לך עילה לתביעה, אלא אם יש לך את טופס ההזמנה מלפני שלוש שנים, ובו כתוב שהרכב שלך אמור להיות מצויד בצמיגי אל-תקר - או הוכחה אובייקטיבית אחרת שהובטחו לך כאלו ולא סופקו. "אני זוכר שהבטיחו", בלי מסמך או הקלטה שמגבה את זה, זו לא הוכחה משפטית.

במידה וזה נכון ונניח שפות"ש טועה ולא התחייבו בפניו לצמיגי אל תקר, הם לא מחוייבים לספק צמיג רזרבי או ערכת לניפוחבמעמד המסירה של הרכב? או שזה אחריות של הקונה בלבד וליבואן אין שום חובה?

עריכה בעקבות הודעה של תום

עריכה אחרונה על ידי eliran769
פורסם (נערך)
לטענתו מצוין ברישיון הרכב שמותקנים צמיגי אל תקר.

אולי במדינה נורמלית זה היה מספיק. בישראל לצערנו רישיון הרכב לעיתים קרובות מכיל טעויות שסותרות את מפרט האבזור הקיים בפועל. לעניין השרשור - לא זכור לי (אבל אני לא בטוח) שברישיון רכב מצוין אם הוא מצויד בצמיגי אל-תקר (זה גם יחייב שינוי ברישיון אם מחליפים לצמיגים רגילים). מה שכן רשום הוא שיש חיישני לחץ אוויר, שלא תלויים בסוג הצמיג. אולי זה מה שפות"ש רואה שם?

הם לא מחוייבים לספק צמיג רזרבי או ערכת לניפוח במעמד המסירה של הרכב?

כפי שתום ציין, בהיעדר מקום לגלגל חלופי, החובה היא לאל-תקר או ערכת ניפוח. פות"ש מציין שניתנה לו ערכה, מה שבעיני מחזק את הטענה לפיה קיבל את מה שהזמין.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם

טוב שזה לא קרה כעבור 5 שנים, הבחור מעולם לא היה בודק מה יש ברכב שלו גם אז.

פורסם

אני רק שאלה

האם הצמיגים האחרים הם אל תקר?

ברשיון הרכב כתוב צמיגי אל תקר, זה מחייב את היבואן,הוסף על זה שזה גם מה שהוא זוכר שהובטח לו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אולי במדינה נורמלית זה היה מספיק. בישראל לצערנו רישיון הרכב לעיתים קרובות מכיל טעויות שסותרות את מפרט האבזור הקיים בפועל.

זה שהוא מכיל טעויות ביחס לכוונת היבואן, לא אומר בהכרח שזה לא מצג שהיבואן מחוייב לו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכל טוב ויפה, חוקי לא חוקי, רשום לא רשום, מגיע לו או לא (מניח שכן מגיע לו).

אנחנו מדברים על תקופה של 3 שנים חברים, קשה מאוד לבוא עם טענה שכזאת אלה אם כן יצליח להוכיח כי אלו הם הצמיגים המקוריים אשר קיבל עם הרכב ונסע איתם 3 שנים.

שוב, 3 שנים... קחו את זה בגישה שגם אם הכל מגיע לו, וואלה לא מדובר כאן על 14 ימי עסקים להחזרת מוצר כן, זה כבר די בעייתי לבוא בדרישות.

לבקש, לכתוב מייל ולהעלות את המסמכים ולהציג אותם ליבואן? את זה אפשרי לעשות בהחלט, כל השאר יהיה רק טוב לב ומזל.

מישהו מכיר מדינות שהיו "זורמות" עם מקרים כאלו כעבור 3 שנים? התשובה די ברורה וגם אם כן, היה מלווה בקשיים.

פורסם

אם היבואן התחייב לספק את הרכב עם צמיגי אל תקר,ויש לו את ההוכחות לכך(רישיונות,חוזה),ואלה הצמיגים המקוריים,אזי היבואן חייב לספק לו את הצמיגים למרות שחלפו שלוש שנים ממועד הרכישה שכן זהו פרט מהותי בעסקה שבוצעה.יותר מזה אני לא מכיר הרבה אנשים שבמעמד המסירה בודקים את הצמיגים בד"ר גוגל כדי לראות אם הם אל תקר כפי שהובטח.

בפעם הראשונה שאותו קונה ידע איזה צמיג יש לו זה כשיקרה לו תקר או כשיחליף את הצמיגים בחדשים.

פורסם (נערך)

מישהו מכיר מדינות שהיו "זורמות" עם מקרים כאלו כעבור 3 שנים? התשובה די ברורה וגם אם כן, היה מלווה בקשיים.

מצד אחד אתה צודק - ב3 שנים הבנאדם מסוגל כבר להחליף מס' פעמים את כל הצמיגים+ הציוד הנלווה באוטו יכול להיאבד/להגנב/כח עליון וכד'...

מצד שני, כפי שהוא אמר הוא רכש רכב ב- 200K אז השירות קצת מבאס, אני גם הייתי מצפה ליותר בסכומים כאלה...

פותח השרשור, יש לך באמת סבלנות ללכת איתם על זה למשפט? זה לא יבזבז לך יותר זמן כסף ועצבים, ממה שבזבזת על הרכב עכשיו?

נ.ב.

זה לא חלק מהאחריות של משרד התחבורה/מכוני הטסטים לבדוק את זה?

אני לא זוכר שאי פעם בדקו לי אם יש לי מפתחות מתאימים/ג'ק/משולש/אפוד זוהר/צמיג רזרבי בהישג יד...

עריכה אחרונה על ידי Benor

• תוכן חדש...