Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

פוסט ראשון שלי באתר!

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי יד 2 בתקציב של 80-95 אלף. אני נוסע 30K בשנה ומעוניין

ברכב אמין וחסכוני בדלק. נוסע יחסית מעט בתוך העיר. אני נוסע עם עוד 2 אנשים בכל יום.

אני מתלבט קשות בין סקודה אוקטביה 2015 לבין רנו פלואנס דיזל 2015.

בסקודה אני חושש נורא מהבעיות של הגיר. אמרו לי כמה אנשים שכדאי לקחת רק מודל 2015 כי מאפריל

2014 התחילו להרכיב גירים טובים ואמינים יותר. עדיין שמעתי על כאלה שהחליפו מצמדים גם במודל 2015. עוד שיקול הוא שהרכב הזה נגנב הרבה מה שגם מייקר את הביטוח מאד.

על רנו פלואנס דיזל שמעתי רק דברים טובים. אני חושש מירידת הערך הגדולה של הפלואנס ומהסחירות הנמוכה

שלו. הוא גם מרגיש לי פשוט יותר מהאוקטביה. ודבר האחרון הוא - האם בכלל כדאי להתעסק עם רכב צרפתי

על אף שיש עליו ביקורות טובות.

אם יש לכם הצעות אחרות אשמח גם לשמוע.

אשמח לקבל את חוות דעתכם!

תודה לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי deadeye1985
פורסם

אני הייתי הולך על סקודה עם כל הבעיות גיר מדובר באחד הרכבים המפנקים שיש

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

איזה מנוע ורמת אבזור אתה מציע?

פורסם (נערך)

אני חושב שרנו יותר מתאימה לכמות הנסיעות שלך - היא יותר חסכונית בצורה משמעותית, וזה יורגש בכיס.

לגבי ירידת ערך - יש לי ספק גדול שאוקטביה בנזין שנסעה 30 אלף קילומטרים בשנה תזכה לביקוש גדול במכירה בעוד 3-4 שנים.

בשביל רכב דיזל הקילומטראז' השנתי שלך יותר הגיוני.

ובנוסף יש את עניין האחריות שהיא יותר קצרה בסקודה.

לכן מודל 2015 של רנו באחריות עד 2018 וסקודה מאותו השנתון עד 2017.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מכיר כמה אנשים שיש להם רנו פלואנס. לא שמעתי מהם תלונות על הרכב ובכלל, אני אישית ממליץ לך להסתכל על הרכב עצמו ולא על זה שהוא צרפתי או קוריאני או לא יודע מה.

מצד שני, עושה רושם שפלואנס הוא רכב פחות מפנק, אלא עם כן יש לדגם רמת אבזור טובה.

במקרה של סקודה, לפי מה ששומעים, הגיר הבעייתי DSG7 מותקן גם בדגמים של היום. אומרים שהייצרן משתדל לשפר ולתכנת אותו כך שישרת טוב יותר. מאות אלפי בעלים של סקודה ממשיכים להינות מהרכבים שלהם בלי תקלות, אך עדיין האחוז הסקודות שנדרשת בהם החלפת מצמדים בגיל יחסית צעיר הינו גבוה יותר מאשר היינו מצפים לראות. איפושהו זו הולכת להיות הגרלה - האם תקנה סקודה שבה הגיר מתוכנת בצורה מתאימה לאופי הנהיגה שלך. לאומת זאת, הרכב מפנק.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

1.4 140 כוח סוס בצבע שחור עם מגנזיום ופנסי ערפל גימור אלגאנס

פורסם

ואוו היא נראית חבל על הזמן! איזה שנה הרכב? לא היו לך בעיות עם הגיר?

האם לדעתך שווה להתעקש על רמת גימור אלגנס או מספיק אמבישן? בחברות הליסינג כמעט ואין אלגנס...

12d83bf8f7dbd1d2bf51254e569dc7b1.jpg

כמו זו שבתמונה ;)

פורסם

לא הייתה לי אבל לשכן שלי היה מהעבודה בדיוק כזו שחורה יפהפייה והבנתי ממנו שהרכב מטוס וחסכוני מדובר על שנת 2014 אלגאנס אחלה של רכבב ממליץ ;)

פורסם (נערך)

איפה מפנקים? בחדר המתנה של המוסך?

הוא נוסע 30K בשנה, להמליץ לו לקנות רכב עם DSG7 (ועוד משומש!), בוא נגיד את זה בצורה יפה - עדיף שלא.

פלואנס דיזל תהיה אופציה יותר נבונה מבחינה הזאת (יש גם עם גיר ידני וזה אפילו אפשרות טובה עוד יותר מבחינת אמינות).

אוקטביה שהייתי ממליץ היא עם 2.0TDI וגיר מוצלח DSG6, אבל נדירה מאוד כפרטית ויקרה הרבה יותר מהתקציב. או 1.6TDI ידנית.

מעבר לזה, אוקטביה רכב מרווח וטוב, אבל מפנק - ממש לא.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל אחד והעדפות שלו.. אני אישית לא חובב רנו מבחינת אמינות של צרפתיות ועם כל המגרעות של רכבי צ`מפיון הייתי מבין השתיים הולך על סקודה

פורסם

מעניין שדווקא רנו שנחשבת אמינה ומוצלחת לא היית מעדיף בגלל אמינות. ודווקא רכב שנחשב לא אמין ויש לו בעיות ידועות (למרבה הצער גם בדגמים יחסית טריים מהשנים האחרונות) עם הגיר כן היית מעדיף.

כל אחד וההעדפות שלו. אבל, לפי הסמלון כמה שאני מבין אצלך קורולה? זו בחירה נבונה מאוד אם האמינות בראש סדרי עדיפויות.

בכל אופן, בבעלותי הייתה אוקטביה מודל 2014, אבל שלי הייתה עם דיזל וDSG6. יש שרשור עם רשמים בפורום רכב כללי.

אם אמינות היא בעלת חשיבות מדרגה ראשונה ויש חשש מרכבים אירופאיים, הרי נשארים רק עם רכבים אסיאתים. אומנם יותר אמינים במקרים רבים ופשוטים יותר לאחזקה, אבל פחות אפנתיים, בד"כ ללא טורבו.

מבחינת החיסכון הייבריד כמו פריוס לא נופל מהדיזל, גם בבין עירוני אפשר לקבל 1/20 ויותר בנהיגה רגועה ("הייבריד סטייל" :p). אני ממליץ לפותח השרשור לשקול גם אפשרות כזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עזוב, כאן בוחרים רכב לפי המראה שלו - מדביקים תמונה ואיזה יופי! זה הרכב המתאים!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יצא לי לנהוג בפלואנס דיזל באמת רכב חזק ומפנק אבל אני לא מתחבר לרנו ככה שלעצמי לא הייתי קונה. בסקודות יצא לי לנהוג על פאביה ישנות והחדשות הרגיש לי רכב יותר ברמה וגם באוקטביות ומספר פעמים , בסופרב הצורה של 2010-2012 שזה באמת רכב עם מנוע חזק מאוד.

שוב אני גם בעד נסיעת מבחן על שני הרכבים שממנה תסיק למה התחברת, שיהיה בהצלחה ;)

פורסם (נערך)
כל אחד והעדפות שלו.. אני אישית לא חובב רנו מבחינת אמינות של צרפתיות ועם כל המגרעות של רכבי צ`מפיון הייתי מבין השתיים הולך על סקודה

באופן מאוד אירוני דווקא הפלואנס במקור מקוריאה בכלל ולא מצרפת(חברת בת של רנו - סמסונג מוטורס, אחראית על פיתוח הדגם).

המנוע והגיר שהרכב נמכר בארץ הם צרפתיים, מצד שני מנוע ה1.5 DCI של רנו הוא מנוע מעולה שקיים גם בדגמי ניסאן השונים ואפילו במרצדס A קלאס דיזל שנמכרת באירופה.

לגבי האוקטביה , תיזהר עם הגיר - הגיר עדין ורגיש ועל אחת כמה וכמה אחד שעבר בליסינג, רוב נהגי הליסינג לא ריחמו עליו ונהגו עליו באלימות מה שמקצר את החיים של המצמדים באופן משמעותי(לצורך העיניין הייתה לי בליסינג איביזה 1.2TSI עם DSG7 שזה אותה יחידת הינע של האוקטביה והגיר היה כבר במצב גרוע שקיבלתי את הרכב עם 37 אלף קילומטר בשעון, גם היא הייתה מודל 2014).

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...