Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי הונדה סיוויק 2004 אוטומט שעשתה 240 אלף ק"מ. הגיר מחליק(לא יותר מדי) בין הילוכים 2-3, 3-4. זה קורה גם כשהאוטו קר וגם שהוא חם והמצב ברוך השם לא מחמיר כבר מעל 50 אלף ק"מ. החלפיתי שמן בגיר וזה לא עזר.

שמעתי שיש תוסף לגיר שיכול לפתור את הבעייה הזו אך אני לא תולה הרבה תקווה בזה. בנוסף, ראיתי באיזה פורום באנגלית שהאשם יכול להיות shifting solenoid.

השאלה העיקרית היא מה אני עושה במקרה ופתאום הולך לי הגיר??? מייעוץ עם המוסכניק, הוא אומר שעדיף להחליף גיר ולקחת את הסיכון, כי שיפוץ יעלה הרבה יותר יקר וישימו לי חלקים סיניים(ידוע שבהונדה אם זה לא מקורי לרוב זה לא עובד).

לכן, אני חשבתי אולי כבר לעשות הסבה לידני ששם הסיכוי לתיבה בעייתי קטן יותר אך יהיה קשה למצוא תיבה ידנית לרכב שלי.

אשמח לעזרה במקרה ומישהו פתר את בעיית ההחלקות וכמובן ליעוץ לגבי הסבה(מחיר,הקושי בהסגת הקיט וכ'ו).

תודה מראש חברים.

פורסם

אין שום מנורת תקלה שנדלקת. בנוסף, לפני כשנה הייתה לי בעייה עם טרמוסטט אז חיברתי מחשב כדי לראות טמפ' עבודה. זה היה מראה תקלות אם היו לא?

מס' שלדה: NLAES76304W901851

פורסם

מה הערך המוסף שיש לך לרכב, שמונע ממך להחליף אותו לאותה הונדה ואולי בשנתון גבוה יותר, אבל ידנית מראש.

החלפה על ידי בעל מקצוע בארץ יכול להיות שתעלה לך בתקלות בעייתיות בעתיד, עדיף לקחת את הרכב איך שהוא בא מהיצרן.

פורסם

אני מסכים איתך שזה הפתרון הזול והעדיף....אך השקעתי המון ברכב הזה בחלקים מקוריים והמנוע שלו עובד כמו שעון....בוא נגיד שהבאתי אותו למצב שיש לך ראש שקט לשנים...חוץ מהגיר.....זו לא שאלה בכלל אם להחליף את האוטו.

פורסם

בוא נגיד ככה

הרכב שלך עולה סביב 20K

שיפוץ גיר (תעשה אצל מישהו מומלץ ותבקש חלפים מקוריים, יש לא מעט ספקים בארץ לחלפי הונדה מקורי) וחייב שמן גיר מקורי והסיפור יעלה לך סביב 4-5K

הסבה תעלה לך הרבה כסף כאב ראש ולא מבטיח הצלחה, אם זכור לי טוב צריך להלחים את מיקום הידית הילוכים גבוהה/נמוך יותר

כעקרון הסבה לידני ברמה גבוהה עשויה לעלות לך סביב 8-10K עם כל הניירת וחלקים טובים/מקוריים שלא נדבר על העובדה שברגע שתעשה את זה האוטו יהפוך להיות עם סחירות 0 (לא תצליח למכור)

אלא אם כן החלפת מנוע/עשית ראש מנוע (אובראול) אין סיבה למשוך עם האוטו בכזה קילומטראז

פורסם

מסכים עם הבחור מעלי חוץ מעניין המחירים.

הרכב שלך שווה אולי 10-11 אלף.רבע מיליון קילומטר זה לא בא ברגל.

הסבה תעלה יותר מחצי מעלות הרכב.ומהקונה הבא אתה לא תידרוש את זה.

תחשוב טוב אם כדאי לך להיכנס להרפתקה כזו.עדיף לקנות רכב ידני ולמכור את הנוכחית.

פורסם

אם הרכב מטופל, 240 אלף ק"מ זה לא כזה גבוה בשביל סיוויק.

בהנחה שאתה מתכוון להחזיק ברכב עוד כמה שנים, כדאי לדעתי להשקיע בשיפוץ גיר איכותי, כשיהיה צורך בכך.

על הסבה לידני כדאי לחשוב רק אם אתה רוצה את האוטו הספציפי הזה, שיהיה ידני.

מכיוון שדגם זה נדיר מאוד בארץ עם גיר ידני, יהיה קשה למצוא חלקים.

פורסם

מסכים עם בוקי , וממליץ על שיפוץ גיר אצל לא אחר מאשר ספי בפתח תקווה.

אני עם מזדה לנטיס 2003 , 210 אלף ק"מ , ב 180 הגיר התחיל להחליק , ספי עשה עבודה נפלאה.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות חברים.

מעניין הידני אני יורד כי בתכלס רציתי ידני כדי אולי אחר כך להמשיך לשפר אותו לטורבו אולי. אבל זה עסק יקר מדי. לגבי שיפוץ גיר שכתבתם למעלה, גם אם אני אקנה חלקים מקוריים, מאיפה אני יודע שיכניסו לי דווקא אותם לגיר? עד כמה אפשר לסמוך על הבנאדם הזה?

פורסם

הסיכוי שתביא לבן אדם את החלקים והוא יחליט שהוא שומר אותר לעצמו ומוציא כסף מהכיס כדי לקנות סיני הוא אפסי

קודם כל תודה על התגובות חברים.

מעניין הידני אני יורד כי בתכלס רציתי ידני כדי אולי אחר כך להמשיך לשפר אותו לטורבו אולי. אבל זה עסק יקר מדי. לגבי שיפוץ גיר שכתבתם למעלה, גם אם אני אקנה חלקים מקוריים, מאיפה אני יודע שיכניסו לי דווקא אותם לגיר? עד כמה אפשר לסמוך על הבנאדם הזה?

פורסם

לא רואה אותך מתליח להעביר את הרכב טסט אחרי ההחלפה, ואין סיכוי שתצליח להסב את הניירות לגיר ידני.

ככלל עדיף בהרבה לקנות את הרכב שאתה רוצה במקום לשפר או להסב רכב אחר

פורסם
הסיכוי שתביא לבן אדם את החלקים והוא יחליט שהוא שומר אותר לעצמו ומוציא כסף מהכיס כדי לקנות סיני הוא אפסי

הוא גם לא יודע מה צריך לקנות, איזה קיט שיפוץ ואיזה חלקים, וגם משפץ לא יתן לא אחריות על שיפוץ אם לא יספק את החלקים בעצמו.

לכן, כדיא לתת למשפץ לרכוש את החלקים מספקים שלו.

• תוכן חדש...