Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

מדברים פה על אזרחים (או תושבים) הולנדים, לא על חוליגנים ממדינה אחרת. 

בכל "חגחגה" יש טרמפיסטים. בגלל זה שאלתי על היקפים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@gadik6 שוב אתה מוכיח שאתה מגבב בלי לדעת. רק תבין - קודם כל, כל פציינט שונה מחברו, ומעטים הפציינטים שנכנסים בדיוק לתיבות של ההמלצות. אז צריך לשקול כל מקרה לגופו, ובשיקולים האלה יש לרופאים שונים ולפציינטים שונים גישות שונות. הרבה פעמים אני מציע לפציינט אפשרויות טיפול שונות שלכל אחת יתרונות וחסרונות, הפציינט מחליט לפי סט הערכים שלו. ובהרבה מקרים שבהם לכאורה דרך מומלצת ברורה נכנס איזה גורם נוסף ומשנה את השיטה הנבחרת.

מבחינתי שגרתי לגמרי לשבת במרפאה ולראות שני חולים עם סיפור לכאורה דומה והם ייצאו עם המלצות שונות - הן בשל בחירה שלהם והן בשל גורמים משפיעים אחרים.

ונכון - כל רופא נושא איתו כל מיני מטענים מהעבר, מתחיל באופי יותר שמרני או יותר תוקפני, וכלה במקרים של הצלחות וכשלונות בהם נתקל בעבר. יתרה מזאת, צוותים שונים מפתחים מיומנויות שונות המשפיעות על המלצות והחלטות.

  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Night Driver כתב:

בכל "חגחגה" יש טרמפיסטים. בגלל זה שאלתי על היקפים.

 

אתה לא צריך לשאול, יש הכל נגיש באינטרנט - אותם "מהגרים" מעורבים בפשיעה, כולל פשיעה חמורה, כולל מקרי אונס ועוד, הרבה יותר מחלקם באוכלוסיה. זה לפחות הממצא במדינות בהן נערך מחקר מספיק מקיף, והמידע בנושא נגיש.

 

אם אתה רוצה להשוות ל"רוסים" שאני לא יודע מה נפלת עליהם, אז זאת אחת הדוגמאות הגרועות לטענה שלך לגבי התרומה של הגירה לפשיעה של אותם מהגרים, כי דווקא ה"רוסים" של שנות ה-90 השתלבו פה בצורה נפלאה, שלא לומר הצילו לך את המדינה.

 

לפני 16 שעות, sperial כתב:

@gadik6 שוב אתה מוכיח שאתה מגבב בלי לדעת

 

אני רואה זה פרקטיקה נפוצה אצלכם, לכתוב שמישהו מדבר שטויות, ואז לכתוב מלא מלל לא קשור.

 

איך כל מה שכתבת סותר את הטענה שלי כי יש שונות גבוהה בין נבדקים, ואפילו בין רופאים עבור אותו "מקרה"?   או הטענה כי רפואה היא לא מדע מדויק, ויש המון פרשנות של ה"רפואה"?

 

כמו שהסברתי, בלי חלילה להשוות בין התורה לבין הרפואה - יש תורה שכתובה שחור על גבי לבן, וכל אחד יכול לפרש אותה איך שהוא רוצה, בתיאוריה, בצירוף של ספרות חז"ל ועוד דברי חכמים, כאשר כל אחד בוחר למי להאמין ועל מי לחלוק.

 

כנ"ל ברפואה, יש את המדע, יש מחקרים, יש מידע שנגיש לכולם, ועדיין, בשטח, כל רופא יכול לפרש את זה אחרת, ולעיתים נותן אפילו אבחנה שונה לגמרי מעמיתו.

כבר פגשתי 2 אורטופדים מומחים לכף רגל למשל, שנקטו בגישה של 180 מעלות לטיפול בשבר בעצם המסרק, כשאחד מהם תפס את הראש כשהוא שמע מה השני עשה. שניהם בכירים בבתי חולים בארץ, מאוד מוכרים ומואד מוערכים. וזה רק מקרה אחד מתוך עשרות כנראה.

 

כלומר רפואה זה לא פתרון של משוואה בנעלם אחד לכיתה ז', כשיש לך תוצאה אחת יחידה ונכונה.

 

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אני חוזר - ברי לי שאינך מבין את התהליך המדעי ברפואה, אינך מבין כיצד מפרשים את ממצאי המחקרים, אינך מבין את התהליך של היישום הקליני. לפחות הבנת שרפואה אינה 

לפני שעה, gadik6 כתב:

פתרון של משוואה בנעלם אחד

 

אלא תהליך הרבה יותר מורכב, שבה יש הרבה גורמים לא ידועים והרבה גורמים שכלל אינם קשורים למדע קלאסי. ואפילו גורמים דתיים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...