Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מדוע חלק מהיצרנים עוברים לשימוש במשאבת ואקום חיצונית? נניח כמו בב.מ.וו שמונעת על ידי גל הזיזים.

אבל אם זאת נוטה לנזול...

תודה.

פורסם

כל מי שעבר לכל מיני פטנטים שגורמים למנוע שלו לעבוד *בדומה* למנוע דיזל (ללא בית מצערת) היה חייב משאבת וואקום.

BMW הכניסו את מערכת הוולווטרוניק שמבטלת את הבית מצערת (למרות שיש אחד מותקן - הוא למקרי חירום בלבד, LIMP HOME MODE - כאשר המערכת מתקלקלת).

הוולווטרוניק שולט על גובה פתיחת השסתומים ובכך הוא שולט על כמות האויר הנכנסת למנוע (במקום בית המצערת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בנוסף במנועי הזרקה ישירה יש מצב עבודה עם מצערת פתוחה לגמרי, כששליטה בהספק מנוע מתבצעת על ידי שינוי כמות דלק כמו בדיזל.

מצערת פתוחה - אין וואקום בסעפת - צריך משאבת וואקום.

פורסם
ב.ב.מוו אני מכיר, איציק תודה על ההסבר.

השאלה שלי היא האם יש יתרונות נוספים למערכת? או רק חסרון של תחזוקה?

תלוי את מי שואלים.

אם תשאל אותי: משאבת וואקום במקרה הזה היא אילוץ, לא היתה להם ברירה. עוד חלק = עוד מקום לצרות. הסתדרנו מצויין גם בלי משאבת וואקום (כשהיה אפשר כמובן) בלי שום השלכות (!). לא מוצא כאן שום יתרונות מוחשיים ביחס לרכבים שיש להם וואקום דרך סעפת היניקה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ב.ב.מוו אני מכיר, איציק תודה על ההסבר.

יש יתרונות בזה שיש וואקום זמין תמיד כל עוד מנוע מסתובב קרי משאבת הוואקום מסתובבת, כי מנוע, לא בכל מצבי פעולתו מייצר וואקום גבוה.

פורסם

האם זאת אחת הסיבות שלדוושה ברכבי במוו יש תחושה טובה? מבחינת רגישות לבלימה?

אגב, האם יכול להיות שרק נדמה לי שברכבים עם משאבת ואקום הבלימת מנוע בעזיבת גז היא טובה יותר?

פורסם

הבמוו היא בין הרכבים היחידים עם תיבה אוטומאטית רגילה שאני יכול לבצע נסיעה שלמה בלי ללחוץ על הבלמים כלל, פשוט עוזבים רגל מהגז והרכב נבלם בהדרגה

פורסם

לא רואה כל כך קשר לבין קיום או אי קיום משאבת וואקום לבין בלימת מנוע.

מה שגלעד אומר - זה קשור לתכנון התיבה ותוכנת ניהול שלה.

התיבה שומרת על ממיר מומנט נעול ומורידה הילוכים כשדוושת גז משוחררת, מה שמייצר בלימת מנוע עדיפה.

פורסם

משאבת וואקום פותרת אותנו ממשאבה חשמלית נוספת להתנועת קרות, שבהן בית המצערת פתוח ועל כן יש וואקום נמוך במערכת. בנוסף היום רוב היצרנים עוברים להזרקה ישירה ומנועי טורבו, שבהם ישנם מצבי פעולה כמו שאיציק ציין שאין בהן וואקום בסעפת.

בנוסף אני נתקל בהמון בעיות של משיכת אוויר מצנרת וואקום למגבר בלם תקולה במנועים מזדקנים מבוססי MAF, הדבר גורם לתערובת עניה ומשגע את המערכת. במנועים עם משאבת וואקום המערכות נפרדות.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...