Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הצ'אמפ לא היתה מכונית גרועה, היא היתה סתם מיושנת ולא אטרקטיבית.

כלמוטור חששו שמחירה הגבוה של הדור הבא של הלאנסר, זו שמוכרת לנו כסופר לאנסר, ירחיק את ציי הרכב, והחליטו ליבא את הצ'אמפ מתאילנד כגיבוי.

כמכונית, היא היתה עדיפה לעין שיעור על הדייהו רייסר, אבל בניגוד אליה, לא היה לה שום כוח משיכה.

והיא גם לא היתה מי יודע מה זולה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הצ'אמפ לא היתה גרועה במיוחד, היא פשוט היתה לנסר משני דורות קודם שהייצור שלה המשיך עוד כמה שנים בתאילנד.

כמו שפעם רכבים אירופאים ישנים המשיכו לעשות עוד קריירה במזרח אירופה, גם מכוניות יפניות ישנות היו ממשיכות קריירה במדינות כמו סין, הודו ותאילנד.

הלנסר (שהיתה מוכרת בארץ כצ'אמפ) יוצרה במלזיה עד שנת 2008 תחת המותג פרוטון.

אגב, שאלה שמאוד מסקרנת אותי - שמתי לב שגרסאות הסטיישן של הלנסר לא הוחלפו כל דור - שהלנסר הגיעה בשנת 1988, הסטיישן היתה מהדור הקודם, כנ"ל לגבי הסופר לנסר סטיישן שהסדאן נמכרה בארץ עד שנת 1997 והסטיישן המשיכה להמכר עד 2001.

זכור לי גם שה-L300 נמכרה כחדשה בארץ עד 2002, אפילו במקביל ל-L400 ואותו דבר היה עם יונדאי H100 והמחליפה שלה H1 שגם נמכרו כמה שנים בארץ במקביל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה ,תמיד רכשתי(24שנים) שמן 15-40 ואף פעם לא התייחסתי על אותיות...אתחיל לבדוק :wink:

אני לא מגזים בכך שאני אומר לך שאתה גורם לבלאי מואץ למנוע כל פעם שאתה מניע ונוסע. מבחינתי, שימוש בשמן לא מתאים שווה ערך לקבלת עירוי עם סוג דם לא מתאים.

אל תקל ראש בעניין הזה. כאמור, אם המצב היה הפוך שבו אתה שם שמן מהמילה האחרונה במנוע ישן עוד איכשהו אפשר לנהל דיון ארוך על כך. אבל כשאתה משתמש בשמן מתחת לדרישות המינימליות של היצרן אתה בוודאות מוריד לו מהחיים בכל נסיעה.

לתשומת ליבך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בקשר לסטיישנים של מיצובישי - אחוז גבוה ממכוניות הסטיישן בעולם נמכרות בגרמניה (ובאירופה בכלל), ושם הביקוש למכוניות "מזרחיות" אינו גבוה, ולכן כנראה מיצובישי החליטו "למשוך" את גירסת הסטיישן של הדגם היוצא ולא להחליפה עם כל משפחת הדגמים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
. אבל כשאתה משתמש בשמן מתחת לדרישות המינימליות של היצרן אתה בוודאות מוריד לו מהחיים בכל נסיעה.

לתשומת ליבך.

סבבה לגמרי, אשמח לדעת איפה רוכשים שמן ומה מחיר שלו.

באותה הזדמנות הייתי רוצה לדעת איפה רוכשים פחמים לאלטרנטור לדגם 92 יש לי הרגשה שעדיף לרכוש חלקים לפני שהוא נגמר.

תודה מראש.

פורסם
בקשר לסטיישנים של מיצובישי - אחוז גבוה ממכוניות הסטיישן בעולם נמכרות בגרמניה (ובאירופה בכלל), ושם הביקוש למכוניות "מזרחיות" אינו גבוה, ולכן כנראה מיצובישי החליטו "למשוך" את גירסת הסטיישן של הדגם היוצא ולא להחליפה עם כל משפחת הדגמים.

מאותה סיבה פולקסווגן לא פיתחו דגם קבריאולט לגולף דור 2 ודור 4. בזמן ייצור דור 2 נמכרה קבריאולט דור 1 כמו שהיא, בזמן ייצור דור 4 נמכרה קבריאולט דור 3 עם פנסים ועוד כמה פרטי עיצוב של דור 4.

ויש עוד דוגמאות, במחיוד בתחום הטנדרים שהתבססו על מכוניות סופר מיני או משפחתיות.

אגב, הסתובבה בארץ לנסר כזאת 5 דלתות שמישהו הביא ביבוא אישי. לדעתי זה דגם בו הבדל עיצובי בין גירסאות 4 ל 5 דלתות הוא הקטן ביותר, עד שבקושי אפשר לשים לב.

111111.jpg

פורסם

הלאנסרים נראות טוב, אלצ'קו. אני די מחבב את הלאנסר "ויש בה הכל". גם לסבא שלי ז"ל הייתה כזו בשנת 90'.

עם הגיר הידני היא אפילו די זריזה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
^ אתה שוכח שמדובר פה על רכב של אלף שקל שעולה לו 200 שקלים בשנה בטיפולים ומביא את בעליו לסופר וחזרה בלי בעיה.

איזו מגאן (ועוד דור ראשון) תעמוד במשימה הזאת?

בוא, בינינו, לא הרכב הכי אמין בעולם, גם אם טופל בשמנים של ELF ופילטרים שחושלו בפסגת האוורסט.

לפני שאתם מכתירים את הלנסר למלכת האמינות, אני רק אספר שקניתי כזו לפני שנתיים וחצי,

נסעה שנה ללא בעיות אך אז התחילו בעיות בצרורות כמעט בכל מערכת ברכב ולאחר השקעה של 4000 ש''ח זרקתי אותה לחלקים, אחר כך קניתי c5 2002 (כן סיטרואן c5) איתה כבר שנה ללא דברים מיוחדים,

חודש אחרי שקניתי את הc5 חבר קנה לנסר יד ראשונה מרוסי:wink:

השקיע במשך הזמן קרוב ל2000 ש''ח ולפני שבועיים זרק אותה סופית.

כך שבכל מה שקשור לאמינות מוכח כאן בפעם האלף אין הכללות, עניין של מזל או איך שאומרים אצלנו הכל מלמעלה:lol:.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

במקרה גם לי יש "רכב סופר" כזה, קצת יותר צעיר מהזוג של אלצ'קו אבל זה אותו רעיון; אם אתה ו\או החבר חושבים שקונים רכב בכמה אלפי שקלים בודדים והוא נוסע כמו מלך עשרים שנה ולא דורש אגורה - אתם טועים.

מה זה "השקעה" של 2000 שח? אני הוצאתי על המיצי שלי 4K על תחזוקה כשהרכב עצמו עלה לי 4.5.

אתה חושב שאם הייתי מראש קונה רכב ב8.5 אז הוא לא היה דורש השקעה דומה?

אף אחד לא מוכר רכב שעולה גרושים, לרוב כבר ביום הראשון צריך לעשות צמיגים, פרונט, מצבר וטיפול יישור קו, הנה כבר הלכו כמה אלפים.

פה ושם איזו תושבת עייפה או גומיה - עוד כמה מאות. זה ממש לא חריג.

מה שאני אומר זה שהגישה הזאת של "קנה יד ראשונה מרוסי, הוציא 2000 שקל תחזוקה וזרק את הרכב לפח" היא פשוט לא נכונה.

לגבי מה יותר אמין - צרפתיה זקנה או יפנית - אני לא חושב שיש צורך להיגרר לדיון הזה, זרוק מבט על הפורום הטכני, נסה לספור כמה שרשורים יש על מגאן\C4 וכמה יש על לנסר\קורולה בנות 20.

אפילו לא צריך ללכת רחוק, פה בשרשור יש לך לנסר שלא טופלה כמו שצריך במשך 23 שנה (!!) והרכב נוסע, לטענת הבעלים על חלקים מקוריים.

אני ממש בספק שיש מגאן או C כלשהי בארץ שאפשר להגיד עליה את אותו הדבר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מצחיק, המוסכניק לידי מכר לפני שבועיים את הלנסר 93 שלו שעמדה חצי שנה למכירה ליד המוסך, הרכב יד שניה עם קמז מאוד נמוך וממוסכניק, במצב מעולה כמובן, באותו צבע גם של הרכב שלך.

באותו עניין הוא רצה למכור אותו גם ב-1500 שח בלבד, או אפילו להתפשר על 1000.

פורסם

חודש אחרי שקניתי את הc5 חבר קנה לנסר יד ראשונה מרוסי:wink:

השקיע במשך הזמן קרוב ל2000 ש''ח ולפני שבועיים זרק אותה סופית.

כי לקהל הזה אין את הצורך "להתחדש כי בא לי חדש". נוסעים ברכב כל עוד הוא משרת את המטרה, ונפתרים ממנו כשהוא מגיע להשבתה, מפסיק לשרת את המטרה, או מגיע למצב שבו צריך תיקונים יקרים.

אם הרכב ממשיך להיות אמין, ממשיכים לנסוע בו עד הסוף.

וזה למה החבר שלך אכל צינור עם ה"אוטו יד ראשונה מסבא רוסי", כי אוטו ישן זה אוטו ישן, אוטו מאוד ישן זה אוטו מאוד ישן, וזול וזוגלובק מתחילים בז', ובסוף אתה מקבל נקניק.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...