Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש להתייעץ איתכם לגבי מקרה שקרה לי היום במוסך.

הכנסתי את האוטו לטיפול שגרתי (שמן ופילטר). המוסכניק הוריד את גלגלים הקדמיים ואז ניגש לגלגל שמאל אחורי. במקום לפתוח 4 אומים ולהוריד את הגלגל, הוריד את החלק המרכזי, אז אום גדול ואז את הגלגל יחד עם החלק המרכזי. שיחק עם זה קצת, החזיר את הגלגל והאום וקרא לי. "יש בעיה - הגלגל משחק". הוא טופס אותו בצד התחתון, מנער אותו ויש חופש מסוים. בגלגל האחורי השני החופש הזה לא ניכר.

הגיע האחראי וניסה לשכנע אותי שמשו בציריה שם גמור ויש להחליפו (וגם בצד השני כי מחליפים בזוגות) עלות - 500 ש"ח. אני כמישהו שמפחד פחד מוות מהאלמנט, סירבתי. לא הרגשתי שום בעיה באוטו וחששתי שהם עשו משו כדי לנפח את החשבון.

שאלות - יכול להיות שעשו משו כדי לגרום לחופש הזה? אחרי שיצאתי מהמוסך האוטו הרגיש לי קצת מוזר בצד שמאל מאחורה, אבל יכול להיות שזה פסיכולוגי אצלי.

האם באמת צריך לטפל בזה, ואם כן - יש לכם הערכת מחיר?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ציריה מאחורה ברכב שלך.

אולי המיסב של הגלגל?

לך למוסך אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאמרו לך, אין ציריה מאחורה, אולי הכוונה ל"ציר" עליו יושב הגלגל.

לדעתי מדובר על המיסב האחורי,

אצלי בפיאסטה כמו שלך שהייתה לי היה רעש נוראי בנסיעה אחרי שהמיסב היה ממש גמור, החלפתי במוסך את המיסבים בשני הגלגלים האחוריים (עלה לי 300 ש"ח לגלגל).

שים לב שבאוטו הזה המיסב הוא "כפול", כלומר יש 2 מיסבים בכל גלגל.

חלקים עולים בערך 100 ש"ח לשני הגלגלים ביחד, אם תרצה תוכל להחליף לבד, העבודה דומה להחלפת מיסבים במכונת כביסה.

שלומי

פורסם
כמו שאמרו לך, אין ציריה מאחורה, אולי הכוונה ל"ציר" עליו יושב הגלגל.

לדעתי מדובר על המיסב האחורי,

אצלי בפיאסטה כמו שלך שהייתה לי היה רעש נוראי בנסיעה אחרי שהמיסב היה ממש גמור, החלפתי במוסך את המיסבים בשני הגלגלים האחוריים (עלה לי 300 ש"ח לגלגל).

שים לב שבאוטו הזה המיסב הוא "כפול", כלומר יש 2 מיסבים בכל גלגל.

חלקים עולים בערך 100 ש"ח לשני הגלגלים ביחד, אם תרצה תוכל להחליף לבד, העבודה דומה להחלפת מיסבים במכונת כביסה.

ממש לא ,מייסבים זה ממש לא כמו להחליף מיסב במוכנת כביסה מאיפה הבאת את הרעיון

הבנאדם לא מוסכניק זאת עבודה שדורשת מכשירים יעודים ועבודה נכונה.

כמו כן לפותח הדיון לפי מה שכתבת יש לך רוב הסיכויים חופש במיסב תנסה להבחין גם במהירות של 100 -120 קמ''ש אם יש רעשים כמו של מטוס עמום כזה שגם מלווה ברעידות קטנות בכל מקרה תעשה את זה רק במוסך.

פורסם (נערך)
ממש לא ,מייסבים זה ממש לא כמו להחליף מיסב במוכנת כביסה מאיפה הבאת את הרעיון

הבנאדם לא מוסכניק זאת עבודה שדורשת מכשירים יעודים ועבודה נכונה.

כמו כן לפותח הדיון לפי מה שכתבת יש לך רוב הסיכויים חופש במיסב תנסה להבחין גם במהירות של 100 -120 קמ''ש אם יש רעשים כמו של מטוס עמום כזה שגם מלווה ברעידות קטנות בכל מקרה תעשה את זה רק במוסך.

את הרעיון הבאתי מניסיון של החלפת מיסבים במכונת כביסה ובהחלפת מיסבים ברכב זהה, האם זה מספיק לאדוני שפתח משתמש רק כדי לרשום את ההודעה הזו?

ניתן לבצע את העבודה הזו גם ללא כלים יעודיים, פשוט לדפוק את הישנים החוצה ולהכניס את החדשים על ידי חתיכת עץ ומכות קטנות.

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם
את הרעיון הבאתי מניסיון של החלפת מיסבים במכונת כביסה ובהחלפת מיסבים ברכב זהה, האם זה מספיק לאדוני שפתח משתמש רק כדי לרשום את ההודעה הזו?

ניתן לבצע את העבודה הזו גם ללא כלים יעודיים, פשוט לדפוק את הישנים החוצה ולהכניס את החדשים על ידי חתיכת עץ ומכות קטנות.

חחחחחח קודם כל תכלס כבר שנה שאני גולש בפורום בתור צופה וככה נשארתי אבל שראיתי את ההודעה ההזויה שלך הייתי חייב להירשם זה נתן לי פוש חחחחחחחחח

ואם ניהיה רגע רציניים אתה יכול להבין לבד לפי דבריו שלא מדובר על מוסכניק אז אתה בא ומציע לו לנסות להתעסק במשהו שמראש אין לו שום ידע בסיסי אפילו לגעת בזה אז הגיונית דבריך הינם רלוונטים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאיפה אתה יודע כמה ידע יש לו בנושא?

הוא מנסה להבין מה הבעיה וכמה היא חמורה כי הוא לא סומך על המוסך. את הבחירה לעשות לבד או במוסך הוא יעשה בעצמו.

לא צריך להיות מוסכניק כדי לעשות דברים פשוטים ברכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
חחחחחח קודם כל תכלס כבר שנה שאני גולש בפורום בתור צופה וככה נשארתי אבל שראיתי את ההודעה ההזויה שלך הייתי חייב להירשם זה נתן לי פוש חחחחחחחחח

ואם ניהיה רגע רציניים אתה יכול להבין לבד לפי דבריו שלא מדובר על מוסכניק אז אתה בא ומציע לו לנסות להתעסק במשהו שמראש אין לו שום ידע בסיסי אפילו לגעת בזה אז הגיונית דבריך הינם רלוונטים.

לא צריך להיות מוסכניק בשביל לבצע המון תיקונים ברכב, להיפך - יש המון תיקונים וטיפולים שכל אחד יכול לבצע עם קצת רצון.

את gollu אני מכיר כבר מספר שנים בתור גולש בפורום ובתור בעל פיאסטה, והוא דווקא מאלה ששואלים ומתייעצים ולעיתים גם מבצע תיקונים לבד. אז עם קצת קריאה תאמין לי שגם הוא יכול לבצע את ההחלפה הזו.

שלומי

פורסם

לפותח השירשור...

תרים את אותו גלגל באויר ונסה לשחק איתו תרגיש אם יש חופש...במידה וכן רוב הסיכויים למיסב גלגל. קורה לפעמים שבזמן שמושכים את התוף אחוצה המייסב ניפרד מהקאפה שלו ואז הכדוריות מתחילות לרוץ שם חופשי וזה החופש שיורגש. לא ברור לי למה המוסך חיפש לקצר הליכים ולשחרר את התוף ביחד עם הגלגל. שמת לב אם המוסך נילחם במשיכה של הגלגל עם התוף אחוצה? או שיצא לו חלק?

• תוכן חדש...